Maksimum 200€ ile 3 Gün Geçirebileceğiniz 5 Avrupa Şehri

Selanik Gezisi

Instagram ve Facebook sayfalarımızdan aldığımız “x’e gideceğim, ne kadar bütçe gerekir” sorularından yola çıkarak, bu sefer deneysel bir yazı ile karşınızdayız. Elimizde 200€ bütçenin üstüne çıkmayacak şekilde 3 gün boyunca keşfedebileceğiniz 5 adet Avrupa şehri var: Berlin, Prag, Ljubljana, Belgrad ve Selanik! Üstelik uçağa atlayın, şehre inin, sabahtan akşama kadar sokak yemeği yiyin, hiçbir müzeye girmeyin, yalnızca sokaklarda dolaşın ve hostellerde 18 kişiyle aynı odada kalın diye bir ısrarımız da yok. Müzelere de gideceksiniz, özellikli mekanlar, kahveciler de deneyeceksiniz, içkinizi de içecek, turistik veya turistik olmayan yerleri de keşfedeceksiniz. Biz bayağı sevmemize rağmen sizi her yere yürümek zorunda da bırakmayacağız, toplu taşıma, bisiklet, otobüs allah ne verdiyse onların  harcamalarını bile plana dahil ettik. Aslına bakarsanız oturduk, kendimize gezi planlar gibi sizin için küçük gezi planları çıkardık da diyebiliriz.

Yazıya geçmeden önce birkaç şey belirtmek istiyoruz:

*Bir kere bu bütçenin altında bir bütçe ile plan yapamazsınız, of allahım ne kadar da ekonomiğiz gibi bir iddiamız falan yok, onu en başından söyleyelim.

*Kandırmaca, kelime oyunu da yok, şunu da en başından söyleyelim: Bu bütçeye uçak biletleri dahil değil. Ama onun dışında aklınıza gelebilecek her türlü konu, yani şehir içinde ulaşım, konaklama, yeme içme, gezilecek yerler, gece hayatı gibi şeylerin tamamı dahil. Aslında ilk etapta uçak biletini de konuya dahil etmek için çaba gösterdik ama, fiyatlar sürekli değiştiği için “şu kadar demişsiniz ama bu kadar çıktı” çemkirmelerine maruz kalmaktan korktuk. O sebeple sadece yanınıza almanız gereken paradan yola çıkarak bir plan çıkaralım dedik. Uçak biletini ucuza getirme konusu için sizi Ucuz Yurtdışı Tatili Rehberimize alabiliriz, orada konuyla ilgili işe yarar bilgiler ve bir takım sinsilikler mevcut.

En Ucuz Avrupa Şehirleri

*Aşağıda göreceğiniz otel ücretleri 2 kişilik odalar için. Her şehrin gezi planının altında göreceğiniz toplam bütçe bölümünü oda fiyatlarını ikiye bölerek hesapladık. Geri kalan her harcama tek kişi için. Özetle yanınıza birini bulsanız iyi edersiniz. Özür dileriz yalnız gezginler. Biz de sizi seviyoruz.

*Bu planları gerçekleştirmek için ne kadar uzak bir tarihi seçerseniz uçak bileti ve otel de o kadar ucuza gelecektir. Tabii ki 2023’e şimdiden plan yapın demiyoruz ama, birkaç ay önceden plan yapmak candır arkadaşlar, aklınızda bulunsun.

metelkova ljubljana

*Biz bu planları 3-5 Mart tarihinde gerçekleşecek bir geziymiş gibi düşünerek yaptık. Çalışanları ve öğrencileri düşünerek 2 gününü haftasonuna denk getirdik. OitheBlog sizi ananız babanız kadar düşünür arkadaşlar……

*Tabii ki 3 gün gibi bir süre sınırı koyduğumuz için planlamalara gezilecek her noktayı, her bölgeyi dahil etmemiz mümkün değildi. O yüzden favorilerimizi öncelikli tuttuk ve bütçeyi manyakça yukarı taşıyan yerleri az biraz es geçtik. Ayrıca kişisel olarak deneyip sevdiğimiz mekanları yazdık. 200 Euro’nun üstüne çıkmayalım diye sizi abuk subuk yerlere falan götürmeye de kalkışmadık, hepsi bizim sevdiğimiz, belki birkaç kez ziyaret ettiğimiz yerler.

Şimdi konuya geçiş yapabiliriz!

ljubljana gezi

1. Ljubljana

Türkiye’den çok kişinin ziyaret etmediği sinsi bir cevher olan Ljulbjana’nın adını okuyabiliyorsanız bizce zaten gitmeyi de başarırsınız. Kendisi küçük işlevi büyük şehirler kontenjanından Ljubljana, 3 günlük gezi planı için ideal yerlerden. Çünkü o 3 günde şehri öyle bir keşfedebilirsiniz ki, bazı şehirlerin dönüş yolunda aniden gelen “ulan bir yerleri gözden kaçırmış olmayalım?” hissi burada size uğramaz. Üstelik tüm zamanınızı müzelere ayırmanızı gerektiren şehirlerden olduğu için kendinizi bir şeyleri yetiştirmek zorunda da hissetmezsiniz. Şimdiden sevdiniz di mi?

Biz size Ljubljana’daki 3 gününüz için deneyimlediğimiz yerler aracılığıyla bir plan çıkardık, daha fazlasını isterseniz Ljubljana Gezi Rehberimize, yeme içme kısmına daha çok seçenek isterseniz Ljubljana Yeme İçme Rehberimize, Slovenya ile ilgili daha fazla bilgi isterseniz komple Slovenya yazılarımıza göz atabilirsiniz.

Plan

Ljubljana City Card ⇒  Şehirde önereceğimiz gezilecek yerlerin tamamına ücretsiz giriş ve ücretsiz toplu taşıma için 48 saatlik Ljubljana City Card; 27 Euro  (online alırsanız 27, oradan alırsanız 30)

Ulaşım ⇒ Jose Pucnik Havaalanı’ndan şehre otobüsle ulaşım gidiş dönüş; City Card’a dahil. Şehir içi ulaşım bisikletle ya da yürüyerek. BicikeLj‘den 3 saatlik bisiklet kiralama 3 Euro

Konaklama  Hostel Tresor‘da 2 gece 2 kişilik ortak banyolu oda toplam 88 Euro. 

Kahvaltılar ⇒ 1. gün Le Petit Cafe’de omlet ve kahve 6.50 Euro. 2. gün Cajna Hisa’da Cajna Hisa’da omlet ve  çay 7 Euro.

Gezilecek Yerler ⇒ Preseren Meydanı (ücretsiz), Franciscan Kilisesi (ücretsiz) Triple Bridge (ücretsiz), Dragon Bridge (ücretsiz), Kongresni Meydanı, Tivoli Park, Ljubljana Kalesi (City Card’a dahil) Modern Sanat Müzesi (City Card’a dahil), Slovenya Ulusal Galerisi (City Card’a dahil), Cooperative Bank Binası (ücretsiz), Metelkova bölgesini dolaşmak (ücretsiz),Ljubljanica Nehri kenarında dolanmak (ücretsiz)

Kahve Molası ⇒ Cacao’da çilekli tatlı ve kahve 5 Euro, Zvezda Kavarna Bistro’da Kremna Rezina tatlısı ve kahve 6 Euro

Öğle Yemekleri ⇒ Tozd’da atıştırmalık ve kokteyl 12 Euro, Pop’s Place’de hamburger ve bira 12 Euro, Parma’da pizza 6 Euro

Akşam Yemekleri ⇒ 1. gece yemeli içmeli sokak pazarı Open Kitchen’da birkaç farklı stantta atıştırmalıklar toplam 15 Euro, 2. gece Manna’da ana yemek ve şarap 18 Euro

Akşama Delirmeceler ⇒ Centralna Postaja’da kokteyl 5 Euro, Metelkova’da etkinliklere giriş bileti ve bira 12 Euro

TOPLAM BÜTÇE: 180 Euro 

selanik gezi

2. Selanik

Burnumuzun dibindeki yere hala gitmediğinize inanamıyoruz. Zaten İzmir’e acayip benziyor olması sebebiyle pek de yabancısı gibi hissetmeyeceğiniz Selanik 3 günde bayağı iyi gezebileceğiniz şehirler listesinin garanti üyelerinden. Üstelik yalnızca Atam’ın doğduğu yer olmanın ötesinde bir şehir olduğunu da söyleyebiliriz. Beklemediğimiz bir şekilde özellikle geceleri son derece eğlenceli bir şehre dönüşen, her akşamı Cumartesi akşamı gibi hareketli olan bir şehirden bahsediyoruz. Bizce tanısanız seversiniz!

Bak güzel kardeşim, bu kadar bilgi bana yetmez deyip ince ince kızdıysanız Selanik Gezi Rehberi ve Selanik Yeme İçme Rehberi yazmıştık, onu alın ve sessizce uzaklaşın. Burada bela istemiyoruz…….

Plan

Ulaşım ⇒ Selanik Makedonya Havaalanı’ndan otobüsle şehre ulaşım gidiş dönüş 4 Euro. Şehir içinde ulaşım yürüyerek.

Konaklama  Little Big House‘da balkonlu, bireysel banyolu 2 kişilik 2 gece 94 Euro. 

Kahvaltılar ⇒ 1. gün Estrella’da omlet ve taze portakal suyu 8 Euro, 2. gün Mikel’de sandviç ve kahve 4 Euro

Gezilecek Yerler ⇒ Beyaz Kule’ye dışardan bakmak (ücretsiz), Atatürk’ün evini gezmek (ücretsiz), Selanik Arkeoloji Müzesi 8 Euro, Aristotelous Meydanı (ücretsiz), Aya Dimitri Kilisesi (ücretsiz), Agia Sofia Kilisesi (ücretsiz), Ladadica bölgesinde dolanmak (ücretsiz), Rotunda (ücretsiz), Sinema Müzesi 2 Euro, sokak sanatı avına çıkmak (ücretsiz)

Kahve Molası ⇒ iheart’ta latte 3 Euro, Re take me there cafe’de latte 3 Euro

Öğle Yemekleri ⇒ Sempriko’da ana yemek 14 Euro, Full tou Meze’de mezeli ve uzolu bir sofra 20 Euro, Kitchen Bar’da ortalama bir ana yemek ve bira 12 Euro  

Akşam Yemekleri ⇒ O Kipos tou Thermaikou’da gastronomik orgazm 20 Euro (4-5 çeşit meze ve uzo), Hondro Alati’de mezelere boğulmaca 22 Euro (ortaya meze ve uzo)

Akşama Delirmeceler ⇒ Fragile Bar’da kokteyl 8 Euro, Blue Cup’ta kokteyl 7 Euro, Blues Bar’da 1 bira ve atıştırmalık 8 Euro

TOPLAM BÜTÇE: 190 Euro

berlin gezi

3. Berlin

Söz konusu Berlin oldu mu biz “yaaaaa abiiii Berlin yaaaa” şeklinde ani gelişen yoğun bir övgü dizisine başlıyoruz. Biz Berlin’i çok seviyoruz arkadaşlar, 923 gün kalsak dönüş yolunda of keşke bir gün daha kalsaydık diyecek kadar seviyoruz. Dolayısıyla Berlin için size 3 günlük bir plan çıkarmak Sibel Can’ın kilo vermesi kadar zordu. Şehirde gezecek o kadar çok yer var ve her bir bölgesi o kadar keşfetmeye değer ki ayıklayıp da 3 günlük plana çevirmek bizi öldürdü. Olsun, sonuç olarak bütçeyi sapıttırmadan bir şeyler çıkardık ve şahsen bu planı hayata geçirmekten mutluluk duyarız efenim.

Yetmez ama evet diyenler için (öyle değil canım) Berlin’de Gezilecek Yerler, Berlin İpuçları, Berlin Gece Hayatı Rehberi ve Alternatif Berlin Rehberimiz ellerinizden öper.

Plan

Ulaşım ⇒ Tegel Havalanı’ndan şehre otobüsle ulaşım gidiş dönüş 5,40 Euro. Şehir içi ulaşım günlük toplu taşıma bileti 7 Euro, 2 günlük toplam 14 Euro 

Konaklama Acama Hotel & Hostel Kreuzberg’de 2 kişilik 2 gece bireysel banyolu 90 Euro.

Kahvaltılar ⇒ 1. gün California Breakfast Slam’de baconlı yumurta ve çay 10 Euro, House of Small Wonder’da “2 eggs with potato gratin” ve çay 12 Euro

Gezilecek Yerler ⇒ Unter den Linden’den Brandenburger Tor’a doğru şehir keşfi (ücretsiz) Ku’Damm’da mağazalara bakmak (ücretsiz), Tiergarten’de çimlere bayılmak (ücretsiz), Reichstag (ücretsiz ama önceden rezervasyon yapmak şart), Holocaust Memorial (ücretsiz), Potsdamer Platz ve Sony Center (ücretsiz), Checkpoint Charlie (ücretsiz), Berliner Dom (7 Euro), Pergamon Müzesi (12 Euro), East Side Gallery (ücretsiz), Alexanderplatz (ücretsiz), Kaiser Wilhem Kilisesi (ücretsiz), Kreuzberg & Neukölln bölgesi (ücretsiz)

Kahve Molası ⇒ The Barn’da latte 3 Euro, Five Elephant’ta latte 3.50 Euro, Bonanza Coffee‘de latte 3.50 Euro

Öğle Yemekleri ⇒ Tommi’s Burger Joint’ta bira, patates, hamburger 10 Euro, Kafemitte’de makarna, sandviç gibi atıştırmalıklar 8 Euro, Curry 36’da currywurst ve patates salatası 5 Euro

Akşam Yemekleri ⇒ Kimchi Princess’te Kore Barbeküsü ve bira 21 Euro, Mustafa’s Gemüse Kebab’ta tavuk döner dürüm ve ayran 4 Euro

Akşama Delirmeceler ⇒ Neue Heimat’ta atıştırmalıklar ve bira 10 Euro, Main Haus Am See kokteyl 8 Euro, Nathanja & Heinrich’te bira 4 Euro,  Luzia’da kokteyl 8 Euro, Klunkerkranich’da bira 4 Euro, Berghain’a giriş (paha biçilemez),

TOPLAM BÜTÇE: 195 Euro

belgrad gezi

4. Belgrad

Canınız feci şekilde yurtdışına çıkmak istiyorsa ama pek zamanınız yoksa ve bütçeyi düşük tutmak istiyorsanız Belgrad her zaman bir kurtarıcıdır. Ne uzak, ne vize derdi var ne de manyakça bir bütçe gerektiriyor. Hani insan olsa gidip sarılır, yemeğinizin yarısını ona verirsiniz, öyle bir canısı. Hal böyle olunca Belgrad’ı bu listeye almamak imkansızdı. Üstelik gezilecek yerlerini 3 günlük bir geziye rahatlıkla sığdırabilir ve akşamları yine çılgın olmayan bütçeler eşliğinde çok güzel yemekler yiyip bayağı güzel de eğlenebilirsin. Seviyoruz seni be Belgrad.

Aşağıdaki bilgiler size yeterli gelmezse her şeyi tek tek anlattığımız Belgrad Gezi Rehberimize ve Belgrad Gece Hayatı yazımıza da göz atabilirsiniz.

Plan

Ulaşım ⇒ Nikola Tesla Havaalanı’ndan şehir merkezine otobüsle gidiş dönüş ulaşım 2,5 Euro

Konaklama Savamala Bed & Breakfast’ta 2 kişi 2 gecelik bireysel banyolu 100 Euro.

Kahvaltılar ⇒ 1. gün Toma’da içecek, bol bol hamur işi 3 Euro, 2. gün otelde  (ücretsiz)

Gezilecek Yerler ⇒ Aziz Sava Katedrali (ücretsiz), Nikola Tesla Müzesi (4 Euro), Sırbistan Ulusal Müzesi (2 Euro), Skadarlija Bölgesinde dolanmak (ücretsiz), Aziz Mark’s Kilisesi (ücretsiz), Knez Mihajlova Caddesi (ücretsiz), Zemun Bölgesi (ücretsiz), Kalemegdan’da dolaşmak (ücretsiz)

Kahve Molası ⇒ Koffein’de latte 1 Euro, Przionica’da latte 1 Euro

Öğle Yemekleri ⇒ Druga Piazza’da pizza ve bira 10 Euro, Supermarket Concept Store’da ana yemek ve bira 9 Euro, Prava Pljeskavica’da köfte ekmek 4 Euro

Akşam Yemekleri ⇒ Lorenzo & Kakalamba’da ana yemek ve bira 13 Euro, Dva Jelena’da Cevapi 6 Euro

Akşama Delirmeceler ⇒ Blaznavaj’da 2 kokteyl 8 Euro, Berliner’de lokal bira Jeren 2 Euro, Kantine de Frida’da margarita 6 Euro, Beton’da kokteyl 7 Euro

TOPLAM BÜTÇE: 130 Euro

prag gezi

5. Prag 

Bize sık sık gelen “Yurtdışına ilk kez çıkacağım, hangi şehri önerirsiniz?” sorusuna verdiğimiz en net cevaplardan biri Prag. Bir turistin her türlü beklentisini karşılayabilir çünkü. (pis pis şeyler düşünmeyin be) Tarihse tarih, eğlenceyle eğlence, sanatsa sanat! Kafka gibi bir adamın memleketinden bahsediyoruz arkadaşlar, elbet bir şeyler vardır ya? Prag’ı bu 3 günlük gezi planlarımızın içine dahil etmemizin ana sebebi ise birçok aktiviteyi 3 gün içinde gerçekleştirebilecek olmanız. Üstelik görsel olarak öyle güzel bir şehirden bahsediyoruz ki, o kasvetli havası sayesinde sadece sokaklarında dolaşmak bile sizi mutlu edebilir. Merak etmeyin, planda sadece sokaklarda dolaşın yazmadık, o kadar da değil.

Yaptığımız plana sadık kalmayacak kadar vicdansızsanız sizi Prag: İpuçları ve Prag: Gezilecek Yerler yazılarımıza alabiliriz. Prag bizim ilk yazdığımız yer olduğu için bayağı turist gibi gezmiş olabiliriz, onu da hatırlatalım.

Plan

Ulaşım ⇒ Vaclav Havel Havaalanı’ndan merkeze ve merkezden havaalanına otobüsle ulaşım gidiş dönüş 2 Euro. Şehir içi ulaşım için 3 günlük toplu taşıma bileti 11 Euro.

Konaklama  Sir Toby’s Hostel‘de 2 kişi 2 gece bireysel banyolu oda toplam 88 Euro ya da Hostel Downtown‘da 2 kişi 2 gece bireysel banyolu oda toplam 92 Euro. 

Kahvaltılar ⇒ 1. gün Eska‘da kahvaltı; omlet ve kahve 7.50 Euro. 2. gün Misto‘da kahvaltı; scrambled egg ve kahve 5.50 Euro. 

Gezilecek Yerler ⇒ Karl Köprüsü (ücretsiz), Kafka’nın mezarının bulunduğu Yahudi Mezarlığı (ücretsiz), Astronomik Saat Kulesi (5 Euro), John Lennon Duvarı (ücretsiz), Aziz Vitus Katedrali (ücretsiz), Petrin Parkında çimlere bayılmak (ücretsiz), Staromestske Namesti Meydanı’nda fotoğraf çekmek (ücretsiz), Dancing House’un mimarisini övmek (ücretsiz),  Aziz Vitus Katedrali & Eski Saray & Aziz George Bazilikası & Altın Yol ve Daliborka Kulesi’ni kapsayan Prag Kalesi Turu (9 Euro), Ulusal Galeri (11 Euro), Kafka Müzesi (7 Euro). Yerlisiyle beraber ücretsiz şehir turu (ücretsiz)

Kahve Molası ⇒ Ema Espresso Bar‘da bir latte; 2 Euro 

Öğle Yemekleri ⇒ 1. Gün Dish Bistro‘da hamburger ve mis gibi Çek birası 9.50 Euro. 2. gün sokak yemekleri ile tanışma; Langose ve Trdelnik toplam 4-5 Euro (meydanlarda ve turistik noktalarda stantlar oluyor). Lokal’de ana yemek ve bira 6 Euro

Akşam Yemekleri ⇒ 1. Gün Pasta Fresca‘da makarna ve şarap 13 Euro. 2. Gün lokal restoran Smichovsky Radnicni Sklipek’te tavuk, et benzeri bir ana yemek ve bira 8 Euro.

Akşama Delirmeceler ⇒ Beergeek’te çeşit çeşit büyük boy bira denemenin tanesi 2.5 Euro. Kokteylsiz tutunamayanlar için Public Interest’te bir içki 7.5 Euro. Hemingway Bar’da bir kokteyl 7 Euro

TOPLAM BÜTÇE: 165 Euro 

29 Comments

  • Merhaba
    Bize böyle bir içerik hazırladığınız için teşekkürler.
    Gerçekten çok işe yaradı ve keyifle okudum

  • Ablam ve ben bu yaz ilk kez yurtdışına gitmeyi düşünüyoruz.Turla gitmeyi planlıyoruz.Hangi tur şirketini tavsiye edersiniz?

  • Bu icerikten sonra kpss yi kazanmaya ant ictim. Bekle beni Prag! (Aklımdan asil gecen şeyse alkol kullanmadigim için karda olduğum)

  • Vizesiz gidebildiğimiz Belgrad dışındakiler için, 60euro vize ücreti de eklemek gerekebilir bütçeye. İlk kez yurtdışı gezi planlayanlar ve bütçeleri sınırlı olanlar için Belgrad #1 oluyor.

  • Bebeyle nereye gidilir nerede kalınır.ilk yurtdışı seyahati için ne önerirsiniz onlarida yazaydınız keşke. Çocuk oldu diye oturmak mi lazim evde

  • Budapeste burdakilerin hepsinden daha ucuzdur, Avro kuulanilmaz burda o yuzden de kardasinizdir. Budapesteyi eklemelisiniz bu listeye mutlaka (evet ben yaklasik 9 yildir burda yasiyorum ve firsatim olmasina ragmen hic de baska bir avrupa ulkesinde yasamayi dusunmedim). Ucuz, oldukca guvenli ve
    yemyesil bir ulke…

  • Ulkuu ye ben de katılıyorum. O tür bir öneri de bekliyoruz. Geçtiğimiz yaz belgrad tatilini planlamıştık ama 15 temmuz nedeniyle gidememiştik Hala aklımızda…

  • merhabalar, en yakın arkadaşımla birlikte en büyük hayalimiz üniversitede yurtdışı seyahatleri yapmak. henüz liseliyiz de 🙂
    ve bu blog ne kadar işimize yarayacak anlatamam, çok teşekkür ederiz
    bir an önce lise bitsin sabırsızlanıyoruz yazdığınız yerlere gitmek içinnn

    • ya ne tatlısınız, biz bile heyecanlandık sizin adınıza, bol bol gezin üniversitede, affetmeyin! 🙂 öpücükler!

  • Lviv’den döneli 2 gün oldu.Kalbim Lviv’de kaldı,desem yeridir.Lviv gezi rehberiniz çok faydalı oldu.Sayenizde havalimanı – şehiriçi ulaşımı gidiş dönüş 60krş hallettik ? Teşekkürler.Bence Lviv,uygun bütçeli,vizesiz,yurtdışı tatili düşünenler için bulunmaz nimet.Şiddetle tavsiye ederim.

  • Kasım ayında Prag a gittik bütçe bunun biraz üstündeydi ama bence de gidilmesi gereken yerlerin başında geliyor. Ben bi türlü bu kadar ucuza mal edemiyorum nedense ne yapsam olmuyor. Ama sizin yazı üzerine Belgrad için deneme yapıcam bakalım olacak mı? :))

  • Arkadaşlar merhaba.Şuan prag dan viyana geçiyorum.Bir çok şehir gezdim pragda 1 gece kaldım ama bu 200 dolar olayı tamamen yalan))Suyun 60 czk yani 2,5 euro yani 10 tl oldugu bir şehirde 200 euro ya ancak bir gün kalabilirsin.Yemekleri bahsetmiyorum bile?

  • Bütçeyi zorlayan kısım konaklamadır. Türk yemek kültüründen uzaklaşıp, önce gözüm doysun demezseniz, bu bütçeleri aşmazsınız. Roma’da bile bu bütçeler ile gezilebiliyor. Sadece su geçirmez bir ayakkabınız olsun yeter ??

  • Bir sorun çıkmazsa eğer, Eylül’de Erasmus ile Hırvatistan’a gideceğim. Umarım ben gitmeden önce oraya da bir uğrarsınız bu arada 🙂

  • Geçtiğimiz temmuzda 3 kız arkadaş Belgrad’a bekarlığa vedaya gittik ve airbnb ile ev kiraladık son derece güvenli uygulamada konaklamayı epey uyguna getirdik üstelik havaalanı transferlerimizi de ev sahibimiz üstlendi. Bu da benden tavsiye olsun pek sevgili oitheblogcular. Seviliyorsunuz efenim?

  • İşte tam da bu yazı ile başladı benim Slovenya’yı keşfedip, aşık oluşum:) Teşekkürler sevgili OitheBlog ❤️

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir