Çeşme & Alaçatı Yeme İçme ve Yeni Mekan Önerileri

Alaçatı yeme içme
Artık “İstanbul’un kalabalığından sıkıldım, Alaçatı’ya kaçtım şekerim” diyebilmenin pek de mümkün olmadığı, çünkü yerlisinden çok İstanbullunun var olduğu Alaçatı’da gün geçmiyor ki yeni bir mekân daha açılmasın. Artık yer kalmadı başka yer açılmaz herhalde diyorsunuz, öbür sene geliyorsunuz 5 yer daha açılmış. Fakat yaz aylarında adeta Walking Dead çekim lokasyonu gibi 1500 kişi aynı yöne doğru dip dibe yürüdüğümüz o anı düşününce en azından “kim yiyip içecek yahu buralarda bu kadar” diye düşünmeyi bıraktık. Sonuç olarak bu yaz da tonla yeni Alaçatı yeme içme mekanı açılmış. Kahvecilerden tutun yeni restoranlara, butiklere kadar 34534 tane yeni yer var. Her ne kadar kontrolsüzce yiyip içebilme yeteneğimizle sağda solda övünsek de pek tabii hepsini deneyebilmiş değiliz. Ancak herkes sakin olsun, çünkü bu yaz en az 1 ayımız daha Alaçatı & Çeşme civarında geçecek ve yeni mekan buldukça bu yazıyı güncelleyeceğiz. Buyursunlar, hep beraber Alaçatı yeme içme önerilerimize bakalım, yazınız şenlensin.

Alaçatı yeme içme
KAF Alaçatı bizim yeni favorilerimizden!
Roqqa Alaçatı
Roqqa Alaçatı’nın murallarına hastayız!

Çeşme & Alaçatı Yeme İçme Önerileri: Beldemize Kahveci Akını

Kahveseverler için güzel haberlerle gelelim, artık Alaçatı’da birçok kahveci var. O ne demek ulan zaten vardı diyenler, sakin olun, kahve odaklı, özellikli kahve yapan mekanlardan bahsediyoruz. Açıkçası geçen seneye kadar bile kahve ihtiyacımızı bir türlü tam olarak gideremiyorduk. Bu sene sağda solda kahve övenler derneği eş başkanları olarak şu sorun çözüldüğü için çok mesuduz. Dileriz onlar da Hacı Memiş’teki Petra gibi bizi terk etme kararı almazlar. Madem öyle, Alaçatı yeme içme önerilerinde ilk bi’ kahvecileri özet geçelim.

Roqqa Artisan Coffee Shop: Hem kahvelerini, hem tatlılarını sevdiğimiz, ama hepsinden öte arka bahçesine ve mural çalışmalarına vurulduğumuz yepyeni kahve mekanımız! Ayrıca çalışan herkes çok sempatik, çok güleryüzlü, burada bir müdavim durumumuz olacağı kesin gibi görünüyor. (Hacımemiş 2001. Sokak No: 44)

Çeşme Alaçatı yeme içme
KAF:
Kronotrop’un kahvelerini Alaçatı’ya ayağımıza kadar getiren, çok yüksek ihtimalle yaz boyunca yer bulmanın inanılmaz zor olacağı yeni üçüncü dalga kahvecimiz. İçtiğimiz en güzel soğuk kahvelerin burada olduğu gibi bir iddiamız da var, onu da ekleyelim. Bu arada duyduğumuza göre bir terası da söz konusuymuş, biz o detayı kaçırmışız, bir dahaki gidişte itinayla çökülür.

Tuck Coffee: Buraya gidin, gitmeyin, adını duyun ya da duymayın fark etmez, bu iş artık sizin tercihiniz olmaktan çıktı arkadaşlar sdfsd. Neden diyeceksiniz, çünkü burada bir pelüş panda kafası var ki, daha yazın başından 23423 kişi kafasına taktı, 2458 insan şimdiden fotoğraf çektirip Instagram’a koydu, belki şimdiden gözünüz alışmıştır. İşin komiklik şakalar kısmını bir kenara koyacak olursak kahvesi de neşesi de bol bir mekan, sevdik! (3000. Sk. No:20)

Kaffe: Burayı henüz deneme fırsatımız olmadı, ancak hazır kahvecilerden konuyu açmışken ve birçoğunuzun da “şurayı deneyin çok sevdik” diye önerdiğini görünce yazmadan geçmek istemedik. Burası yazdığımız diğer mekanların aksine Alaçatı’da değil, Çeşme’de. O civarda Starbucks vb. yerlere dadanmak yerine kahve ihtiyacınızı daha lokal yerlerde gidermek çok daha iyi bir fikir olabilir sanki? Deneyince buraları güncelleriz, siz bizden önce denerseniz yorumlara bekleriz.

Çeşme Alaçatı yeme içme
Tuck Alaçatı’nın pandası bu sene kaç kişinin Instagram’ına düşecek, bahisler açıldı.

Çeşme & Alaçatı Yeme İçme Önerileri: Kahvaltı İşin Ne Yapsak

Kendine iş çıkarmayı çok seven insanlar olarak üşenmeyip Çeşme & Alaçatı’da En İyi Kahvaltı üzerine ayrı bir yazı yazdık, sizi direkt oraya alacağız. Artık büstümüzü mü yaptırırsınız, çelenk mi gönderirsiniz, 10 liraya dandik “yılın bloggerları” Oscar ödülü heykelciği mi alırsınız (allah aşkına almayın onu) biz de bilemiyoruz, gidin okuyun hadi.

Çeşme Alaçatı yeme içme
Pug Alaçatı

Çeşme & Alaçatı Yeme İçme Önerileri: Akşama Ne Yapalım?

Hemen en kritik noktalardan birine daha girelim, nerede yemek yiyeceksiniz arkadaşlar? Bu noktada aslında klasiklerimizden de gidebilirsiniz ki onları zaten geçen senelerde yazmıştık, şuraya ve şuraya bırakalım. Biz yeni mekan denemeyi sevdiğimiz kadar önceden denediklerimize yolumuzu düşürmeyi de sevdiğimiz için her gördüğümüz yeni mekana dadanmıyoruz genelde. Ayrıca özellikle geçen sene yazdığımız rehberin halen güncelliğini koruduğunu da ekleyelim. Yeni keşiflerimizi de aşağı sıralayalım gitsin, yine yenilerini denedikçe güncelleriz.

*Edit Yıldızburnu: Sanıyoruz ki Edit’in Yıldızburnu şubesi 1-2 senedir mevcuttu, ancak biz bir türlü uğrama fırsatı yaratamamıştık. Ancak bu sene uğramayı başardık ve hem kokteyllerinin, hem müzik seçimlerinin, hem ortamının hastasıyız. Özellikle Mai Tai ve Rose Honey Margarita’sına kefiliz. Bu arada yemek menüleri de var, sadece içki diye düşünmeyin. Ayrıca Alaçatı’nın izdiham halinden uzaklaşmak açısından resmen kurtarıcı. Herkese söylemeyin de çok yayılmasın. (buraya yazdılar)

Çeşme Alaçatı yeme içme
*Pizza Locale:
Alaçatı sokaklarında dolanırken Pizza Locale’yi görünce gidip normal insanlar gibi oturup yemek yerine şöyle bir sevinç yaşadık: ABİ YEMEKSEPETİ’NE BAKSANA EVE SERVİS VAR MI? Varmış. Şimdi cart curt eve söylüyoruz. Çok da güzel çeşitleri var, dolayısıyla gidip yerinde yiyince daha sıcak ve taze olacağını da göz önünde bulundurarak kesinlikle öneririz.

*Enginarre: Bir başka gizli kalmasını umduğumuz ama utanmadan buraya yazdığımız mekan Enginarre. Alaçatı’nın kalabalığından uzakta, yemeklerinin ve mezelerinin gerçekten ev yemeği gibi olduğu, doğallığına güvenerek yemek yiyebildiğiniz sayılı yerlerden. Öyle çıptıs çıptıs müzik çalan “kankaaa buradan nereye geçiyoruz’cu” ablalarla dolu bir yer de beklemeyin, Tanju Okan eşliğinde rakıya oturduğunuz bir ortam düşünün. Biz burayı gerçekten çok sevdik ve kefiliz, bizce bir gecenizi mutlaka buraya ayırın.

Çeşme Alaçatı yeme içme
Enginarre Alaçatı

*Burger yemek isterseniz iki popüler alternatif söz konusu. Biri Burger No: 7 biri de Balfunes Burger. İkisi de Alaçatı’nın içinde kolaylıkla yürüyebileceğiniz noktadalar, hızlı öğlen yemeği haklarınızı buralardan yana kullanabilirsiniz.

*Alaçatı’da akşam nerede içek, nerede takılalım diyorsanız muhabbet sohbete oturmalık bol bol seçeneğiniz var. Piyasacılık yapacaksanız (o neyse), kalabalıkların içinde, Alaçatı’nın göbeğinde oturmak istiyorsanız konumlarından mütevellit Malt ve Plaka pek popüler. Eğer daha arka sokaklara dalmak isterseniz Pug Alaçatı ve Take Five’ı önerebiliriz. Take Five’in fotoğrafını çekerken “önüne gelen blogger oluyor yeaeaea” diye söylenmelerine maruz kalmış olsak da mekân güzel. Traktör müzikleri ve arka bahçesi sebebiyle bu sene de sevdiklerimiz arasında. Tüm bu saydıklarımızla ilgili bir gerçeği de kabullenmek gerekiyor: Çeşme ve Alaçatı pek de bütçe dostu yerler sayılmazlar, bunu söylemezsek resmen yalan söylemiş olacağımız için es geçmeyelim dedik.

*Geçen senelerden sevdiğimiz, bu sene tekrar deneyip tekrar onay verdiğimiz iki Alaçatı yeme içme mekanı Roka Bahçe ve Fava. Alaçatı’da rakı balık peşindeyseniz, özellikli mezelere gömülmek istiyorsanız buralara yönelebilirsiniz. Ayrıca Asma Yaprağı ile küslüğümüz bu sene ramazan döneminde boş halinde yakalayınca biraz tatlıya bağlandı gibi, artık kendisi ile geçen seneki kadar fırtınalı bir ilişkimiz yok galiba. Hani geçen senenin yazısını okuyacak olursanız ve buna rağmen merak ediyorsanız mümkünse daha az kalabalık bir zamanında şans verebilirsiniz gibi.

2 Comments

  • Kahve manyakları olarak mekânların konseptine bayıldık bir de nitelikli kahveci olup Alaçatı’da olunca iki kat bayıldık. 🙂 Tamam İstanbul’da nitelikli kahveci çok var ve çoğuna da gittik ama Alaçatı kahvecilerinden yoksun kalmışız 🙁 İlk fırsat yarattığımızda gitmek şart oldu 🙂

  • kahvecilerden roqqa ya gittik gerçekten çok iyiydi. ‘nu aradık Alaçatı çok kalabalık gerçekten ve daha sakin yer olarak sizin önerinizle Edit Yıldızburnu aradık ama mekan kapanmış :/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir