Yabancı Dizi Önerileri: Az Bilinen 7 Sevilesi Dizi

Şu “En İyi İskandinav Dizileri” temalı yazıyı yazarken acaba okurlar mı falan diye düşünüyorduk. Maşallah akın ettiniz arkadaşlar yazıya, bayağı ihtiyaç varmış resmen bu listeye. Instagram’da ne yazalım blogda, ne istersiniz diye sorunca bir sürü insan bizden yabancı dizi önerileri vermemizi istedi, biz de biraz her zaman yazdığımız konulardan sapmaktan zarar gelmez diye düşündük. Madem öyle, BİZ SİZİ DİZİSİZ BIRAKIR MIYIZ BE? Merak etmeyin aşağı “Game of Thrones” diye bir dizi bulduk çok iyi ya da “aranızda Friends’i duyan var mı” falan yazmayacağız. Onun yerine bir tık daha az bilinen, gözden kaçırmış olabileceğiniz yabancı dizi önerileri listelemeye çalıştık ki gerçekten bir faydası olsun. Netflix and chill için tüm koşulları hazırlıyoruz, geri kalan atak kısmı sizden, hadi görelim sizi.

Taboo Tom Hardy
Taboo, Tom Hardy

1. Taboo

Taboo az bilinen dizi kategorisine giriyor mu tam karar veremedik ama, bu sene başladığı için aranızda henüz duymayanlar varsa diye konuya onunla girelim dedik. Zaten dizinin başrolünde Tom Hardy oynuyor desek direkt izleme kararı alacak bir sürü insan vardır ama “OF O ODOM COK YOKOSOKLO” modunda aç köpek gibi görünmemek adına dizinin kendisine de biraz değinelim. Tom Hardy dışında Game of Thrones’da ölen kim varsa hazır moda girmişken benzer tarzda bir diziye geçiverelim dermişçesine bu diziye transfer olmuş. Mümkün olduğunca az spoiler vererek konuyu şöyle bir özetleyecek olursak, hikayemiz 1800’lü yıllarda geçiyor, ana karakterimiz James Delaney. (dileyniğ diye okunuyor) Kendisi Afrika’nın bir yerlerinde yaşamını sürdürürken babasının ölüm haberini alıp Londra’ya dönüş yapıyor. Akabinde oldukça stratejik noktada yer alan Nootka Adası’nın babasından kendisine kaldığını öğrenmesi ve bir noktada babasının zehirlenerek öldürüldüğünü keşfetmesi ile işler iyice birbirine giriyor. Bizce Tom Hardy esprilerini bir kenara bırakacak olursak dizinin o kasvetli havasının bir takım ne olduğunu henüz keşfedemediğimiz paranormalden hallice olaylar ile birleşmesi, konu biraz yavaş ilerliyor olmasına rağmen sizi diziye bağlıyor. Paranormal derken arada bir bu bizim James’in bi’ inli cinli halleri, bi’ tuhaf kabusları falan vuku buluyor, tövbe estağfurullah hoşlandığı bağğyana geceleri uzaktan kumandayla bir hallere sokuyor falan ama, o kısımları biz de tam anlayamadık, ilerledikçe göreceğiz.

Nerede İzlenir:
Digitürk (dev sansürlü), malum ortamlar.

Easy
Easy, Orlando Bloom’un oynadığı bölüm

2. Easy

Yabancı dizi önerileri için iki numaramız gerçek bir “Netflix n chill” dizisi. Çoğunlukla ilişkiler ve seks üzerinden ilerleyen, her bölümü farklı oyuncularla karşılaşacağınız ve tamamen farklı hikayelere değinen bir dizi. Yani dizinin herhangi bir bölümü açıp izleseniz de olur, önceki ya da sonraki bölümler sizi ırgalamaz, öyle diyelim. Tüm bölümlerin tek ortak özelliği hepsinin Chicago’da geçiyor olması. Easy, Eylül 2016’da başlamış ve henüz sadece bir sezonu var. Bölümler yarım saat civarı sürüyor ve bir oturuşta 3-4 bölüm izletecek kadar keyifli. Dizinin en sevdiğimiz yönü işlenen olaylara son derece realist bir şekilde yaklaşılmış olması. Yani abartılı, gerçekdışı, sırf konuyu daha ilgi çekici kılabilmek adına çarpıtılarak anlatılmış meseleler söz konusu değil, herkesin yaşadığı ya da yaşama ihtimali olan konulardan ilerlemişler. Bu şekilde anlatınca yeterince ilginizi çekmiyorsa dizide Orlando Bloom’dan tutun Emily Ratajkowski’ye kadar birçok ünlü ve “aa ben bunu bir yerden tanıyorum ünlüsü” ile de karşılaşmanız mümkün, onu da ekleyelim. (tabii ki Ratajkowski yine seksili şeyler yapıyor, şüpheniz mi vardı?) Biz Easy’i bayağı sevdik ve yeni sezonlarının gelmesini umuyoruz, bizce kesinlikle bir şans verin.

Nerede İzlenir:
Netflix ve asla girmemeniz gereken dizi siteleri

You're The Worst
You’re The Worst

3. You’re The Worst

Çok yüksek beklentilere girmeden izleyebileceğiniz zaman geçirmelik bir dizi isterseniz You’re The Worst’le iyi bir ilişkiniz olabilir. Hani izleseniz hayatınızın dizisi olmayacağını bilirsiniz ama yemek yerken arka plana açacak dizi ararsınız, sonra e bir bölüm daha gider aslında dersiniz ya, işte öyle bir şey. Dizinin ana karakterleri Jimmy (İngiliz aksanı in the hoouuseee) ve Gretchen. İkisi de ilişki yaşama özürlü, modern hayatın içinde kaybolmuş, hayatları tam olarak oturmamış karakterler. Ana hikaye bu iki karakter etrafında dönüyor ancak sabit yan karakterlerimiz de mevcut ve bir yandan onların ilişki ve hayat evrimlerini de izliyoruz. Yer yer sesli güldürdüğü anlar olmuyor değil, ancak özellikle 2. sezon Gretchen’ın bitmek bilmez depresyonu adamı “YETER LAN” noktasına getirebiliyor. Genel olarak eğlenceli, +18’li, neşeli bir dizi diyebiliriz, arada söylensek de bir şekilde oturup 2 sezon izlediğimiz için çok fazla kötüleme hakkımız yok zaten.

Nerede İzlenir:
Dizi sitelerine, torrent’e lanet olsun, korsana hayır………

%3 Netflix
%3 ve saçlarını kesmesini umduğumuz başrollerden biri

4. %3

Gün geçmiyordu ki yemek yerken izleyecek bir başka dizi daha bulmayalım… Bu önereceğimiz dizi yukarıdakilerle tamamen ayrı telden çalıyor, alternatif bir gelecekte geçen Netflix yapımı bir Brezilya dizisi. Konuyu şöyle bir özetlemek gerekirse, dizimizde dünya ikiye ayrılmış durumda. Her şeyin şahane olduğu, düzgün yaşam koşulları olan, modern ve teknolojinin geliştiği bir bölge ve tam zıttı olarak işlerin kontrolden çıktığı, insanların açlık ve sefalet içinde olduğu bir başka bölge söz konusu. “İyi” bölgeye geçiş yapabilmenizin tek yolu ise 20 yaşına geldikten sonra çeşitli testlerden geçmeniz ve oraya kabul etmek için koşulları yerine getirebiliyor olmanız. İşin daha da zorlu tarafı bu testten katılanların yalnızda %3’ü diğer tarafa geçmeye hak kazanabiliyor. Tabii ki ilk sezon boyunca birkaç farklı karakterin bu testlerden geçme çabasını, ne gibi testlere girdiklerini, hepsinin kişisel hikayelerini görmeniz bir yana, bu sisteme karşı çıkan ve eşitlik arayışında olan bir topluluğun hikayesini de izliyorsunuz. Şayet distopik dizileri/filmleri seviyorsanız gayet hoşunuza gidebilir.

Nerede İzlenir: Netflix ve internetin derinlikleri

Legion
Legion muhtemelen kısa bir süreliğine az bilinen dizi kategorisinde olacak

5. Legion

Az bilinen yabancı dizi önerileri listemizin en yenisi olan Legion 2017 yılında başladığı için henüz pek de fazla bölümü yok, ancak şayet “Marvel” ya da “X Men” deyince bile içinizde bir heyecan oluşuyorsa Legion’ın ilginizi çekmesi gayet muhtemel. Bu gibi işlere “geek” seviyesinde ilginiz varsa zaten Legion’ı çoktan keşfetmiş ya da ilk bölümünün yayınlanmasını heyecanla beklemiş bile olabilirsiniz, o kısmını bilemiyoruz. Zaten şunun gibi bir dizi başladığı kadar iyi giderse büyük bir hızla az bilinen dizi kategorisinden çıkacaktır, kendisini “şimdilik az bilinen diziler” diye bir liste yapıp oraya falan mı koysaydık?

Legion’ın konusuna gelecek olursak bu hikayede ana karakterimiz dizinin adından da anlaşılacağı üzere “Legion”. Asıl adı David Charles Haller, ancak karakterimiz aslında Marvel evreninden bir “mutant” olduğu için öyle havalı bir adı da mevcut tabii. Bu noktada hikayeyi anlatmak biraz güç çünkü ne söylesek anlamsız kalacak, zira ilk 2 bölümü izlediğinizde aslında çok fazla sonuca varamıyor ancak deliler gibi merak ediyor ve izlemek istiyorsunuz. Konuya biraz daha ilginiz varsa bizim gibi Google’a giriyor ve Legion’ı araştırma kararı alarak bir tık daha aydınlanıyorsunuz. Bunun için Geekyapar’daki şu yazıya göz atarsanız her şey biraz daha anlam kazanacaktır ve ne gibi bir şey izlemeye başladığınız konusunda biraz daha fikriniz olacaktır. Ne olur bozmasın, ne olur sapıtmasın da aynı heyecanla izleyelim!

Nerede İzlenir: FX ve yalnızca utanmaz arlanmazların kullandığı dizi siteleri

Yabancı Dizi Önerileri
The Night Of ve çekmediği dert, çile kalmayan ana karakterimiz

6. The Night Of

Çıktığı dönemde hem bizim hem de çevremizdeki insanların gündemini deli gibi meşgul ettiği için yine az bilinirliğinden şüphe ettiğimiz diziler kategorisine giren The Night Of, yayınladığı diziler ile gönüllerimizin birincisi olan HBO’nun bir mini dizisi. İsterdik ki bu diziyi de bizim Türk dizileri gibi 2342 bölüme ve 23452 dakikaya yaysınlar, izledikçe izleyelim, fakat adamlar 8 bölüm yaptılar, OLMAZ OLSUN MİNİ DİZİ. Neyse en azından Türk dizilerinde olduğu gibi 45 dakika boyunca müzik eşliğinde birbirine bakan insanların olduğu dizilerden olmadığı için yine mutluyuz tabii.

The Night Of’un ana karakterimiz Pakistan asıllı bir Amerikalı. Sessiz, sakin, efendi gibi genç bir üniversiteli. (bir sonraki cümlede ilk bölüm için çok küçük çaplı spoiler geliyor, bizce bilmenizde bir sakınca yok) Kendisi normalde çok çılgın, partileyen bir karakter olmamasına rağmen bir takım olayların ardından bir kadın ile tanışıyor ve kendisiyle kara bir gece yaşıyor…….. (para karşılığı değil, çıkarın o diziyi aklınızdan) Akabinde bu hakkında neredeyse hiçbir şey bilmediği yabancı kadının evinde uyandığında kadının ölmüş olduğunu fark ediyor. Cinayeti kendi mi işledi, başkası mı yaptı, nedir ne değildir derken tahmin edeceğiniz üzere olaylar birbirine giriyor. Özetle biz The Night Of’u bayağı severek izledik, şiddetle öneririz.

Nerede İzlenir: Digitürk (muhtemelen yine sansürlü) ve nereler olduğunu biliyorsunuz.

Mozart In The Jungle
Mozart In The Jungle

7. Mozart In The Jungle

Bu listenin ilk versiyonunu yayınladıktan sonra dizi zevkimizi aşağı yukarı çözen birkaç farklı kişiden gelen öneriler üzerine Mozart In The Jungle‘a da bir şans verme kararı aldık. Şimdi o şansı iyi ki de vermişiz diyoruz çünkü ilk bölüm itibarıyla son dönemlerde izlediğimiz benzer tattaki dizilerden çok daha farklı olacak gibi görünüyor. Dizinin konusu New York Senfoni Orkestrası etrafında ilerliyor. Ancak klasik müzik söz konusu olunca aniden beliren elitist yaklaşımlarınızı bir kenara koyun, çünkü dizi hiç de öyle tahmin ettiğiniz gibi değil. “Sex, Drugs and Classical Music” şeklinde daha önce üçünü bir arada pek görmediğiniz acayip bir ortam ve ilişkilerden bahsediyoruz. Dizinin gidişatı nasıl olur bilemiyoruz ama bayağı iyi başladı, biz kesinlikle devam edeceğiz.

8 Comments

  • YA ŞU YABANCI DİZİ SİTELERİNE TAKTIĞINIZ İSİMLERE KAHKAHA ATTIM CİDDEN AJHFAFLKHFKDHKFAHAHDFDAKHJFADHFHKJVKDHFD

  • Okuması keyifli bir içerik olmuş. Easy’e başladım. Tam tanımladığınız gibi bir dizi, ben de beğendim şahsen. Sevgiler.

  • çok faydalı bir liste sizin tavsiyenizle ve birebir yazdığınız gibi bu iskandinav memleketlerde gençler napıyor acaba dizileri var mı diyerek skam a başlayıp bitirdim onuda çok sevdim şimdi bunlarada heycanla bakıcam sevgiler saygılar …..

  • Sons of anarch listeye konulabilirdi izleyen herkes hayran kalıyor ancak hala izlemeyen onlarca kişi varki şaşırmamak elde değil 🙂
    Liste için teşekkür ederim bu arada benimde izlemediklerim var kendi listeme ekledim.

  • easy dizisi burada bahsedildiği gibi birbirinden bağımsız değil . 3-4 bölümden sonra hikayeler birleşiyor . İzleyecek olanları uyarıyım : çok fazla cinsellik içeriyor . Ama ben genel olarak beğendim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir