Fuji Dağı Gezisi: Dağ Emojisinin Ta Kendisi

Her Fuji Dağı dediğimde devamını İbrahim Tatlıses gibi getirme isteğimi bir kenara koymak benim için ne kadar zor bir bilseniz…Ama söz veriyorum sizin ve koskoca Fuji Dağı için bu hiç de komik olmayan sıradanlık şelalesi esprimi rafa kaldırıyorum. Bu yazıda asla FUJİ DAĞIN ETEĞİNDE esprisi yapıldığını görmeyeceksiniz.


Dağ deyince aklınızda canlanan görselin, hatta direkt dağ emojisinin hayat bulmuş hali, simetrisine yandığımız Fuji, Japonya’nın en yüksek dağı. (3776 m) Kendisi aynı zamanda bir yanardağ, ancak en son 300 küsür yıl kadar önce patlamış ve çok şükür bu aralar pek sesi soluğu çıkmıyor. Tokyo’ya pek de uzak sayılmayacak Fuji Dağı’nı bulutsuz sissiz pussuz günlerde başkentten görebilme imkanınız bile oluyor, bunun için şöyle tepelerde bir yerlere çıksanız yetiyor. E tahmin edersiniz ki biz yine de Japonya’ya kadar gitmişken Fuji Dağı’nı Tokyo’da görmekle yetinmeyip oralara kadar gittik ve birtakım hüzünlü aksaklıklar yaşansa da Fuji Dağı’nı kendi gözlerimizle gördüğümüz için çok mutlu, pek mutluyuz. Haliyle sizi de oralara gitmek için tabii ki zorlayacağız, çünkü bu deneyimi bir daha ne zaman yaşayacaksınız? Kendinize gelin, o Fuji’ye gidilecek, buyrun nasıl olacağına ve Fuji Dağı Gezisi boyunca nelerle karşılaşacağınıza birlikte bakalım.

Başlamadan gelen not: Fuji Dağı Gezisi için buraya kadar geldiyseniz, Tokyo Gezi Rehberi, Osaka Gezi Rehberi, Kyoto Gezi Rehberi, Japonya Gezisi Nasıl Planlanır ve Japonya Yeme İçme Rehberi yazılarımız da işinize yarayabilir.


Fuji Dağı Gezisi: Dağ ve Civarında Nereler Gezilir

OitheBlog’un klasik formatının dışına çıkarak Fuji Dağı Gezisi notlarımıza Fuji civarında nereleri gezebileceğinizden bahsederek başlayalım, çünkü dağı farklı açılardan ve farkı yönleriyle gözlemleyebileceğiniz farklı bölgeler, noktalar var ve oralara nasıl ulaşabileceğiniz ya da nerede konaklamanızın mantıklı olacağı kısmına geçmeden biraz bu bölgeleri tanımanız ve nerelerin önceliğiniz olduğunu belirlemenizde fayda var. Bu noktaların her biri size farklı aktivitelerle birlikte dağın farklı farklı açılarını ve haliyle çeşit çeşit fotoğraf seçeneği sunuyor, dolayısıyla hangi noktalara yönelmek istediğiniz tamamen size kalmış.

Tek bir yer seçmeniz gerekiyor gibi düşünmeyin, arabanız olsun veya olmasın (ki araba kiralamayı tercih etmeyecek olabilirsiniz, aşağıda detaylandıracağız) bu bahsedeceğimiz bölgelerin aralarında ulaşım seçenekleri bulunduğu için birkaç farklı yeri dolaşabilirsiniz. Zaman kısıtlamanız varsa erken saatlerde yollara düşüp günübirlik bir gezi yaparak 1-2 noktasını gezmek de bir seçenek ama doğruyu söylemek gerekirse o şekilde biraz aceleye geliyor ve oralara kadar gitmişken mümkünse en az 1 gece konaklayıp 2 tam güne yayarsanız daha rahat ve huzurlu bir gezi geçirmiş olursunuz.



Five Lakes Bölgesi ve Kawaguchiko

Five Lakes ismi üzerine pek de düşünmek istememiş olacaklar ki, Lake Kawaguchiko, Lake Yamanakako, Lake Saiko, Lake Shojiko ve Lake Motosuko isimli 5 farklı gölü kapsadığı için adını “Five Lakes” koyalım gitsin demişler. Abi 5 tane göl var işte, şov yapmaya gerek var mı, 5 GÖLLER diyelim buraya denmiş resmen, biz kararlarını destekliyoruz. Neyse. 5 gölde de Fuji Dağı’nın manzarasını yakalayabilirsiniz ama adını söylemekten inanılmaz haz aldığımız Kawaguchiko, hem dağı gözlemleyip hem doğayla haşır neşir olabileceğiniz, hem de ulaşması en kolay seçeneklerden biri olduğu için göller arasında, hatta genel olarak Fuji Dağı civarındaki en turistik, en popüler nokta diyebiliriz.

*Göl oldukça büyük ve çeşit çeşit aktivitede bulunabileceğiniz, dağı görebileceğiniz farklı farklı noktaları var. Bu civarda çok da vakit geçirmeyecekseniz ve nokta atışı bir öneri isterseniz Kawaguchiko Museum of Art’ın bulunduğu noktayı baz alabilirsiniz. İlginizi çekiyorsa hem müzeyi gezebilir, hem de Kawaguchi Gölü kenarındaki yaya yolunda yürüyerek (biraz ilerleyin, HANİ DAĞ YOK DAĞ NERDE paniği yaşamayın, görünecek) Fuji’nin güzel fotoğraflarını yakalayabilirsiniz. Özellikle sonbahar ya da cherry blossom döneminde gittiyseniz bayağı güzel görüntülerle karşılaşacaksınız. Buraya ulaşmak için Kawaguchiko istasyonundan kalkan ve gölün çevresini dolaşan “Sightseeing Bus” otobüslerinden kırmızı hat olanına binmeniz gerekiyor, gölün etrafında farklı duraklarda duruyor ve bilet fiyatı ne kadar mesafe gittiğinize göre değişiyor.

*Itchiku Kubota Art Museum da göl civarında ziyaret etmek için güzel bir seçenek. Aynı şekilde yukarıda söz ettiğimiz otobüs ile buraya ulaşabilirsiniz.

*Bu civarda yemek için Hoto Fudo’yu tercih edebilirsiniz; temamız NUDIL.


*Google’a girip Japonya yazıp görsellere baktığınızda %80 ihtimalle Fuji Dağı’nın buradan bir görüntüsünün fotoğrafı ile de karşılaşacağınız ikonik bir nokta haline gelmiş olan Chureito Pagoda da buraların yakınlarda ve ziyaret etmek isteyebilirsiniz. Buraya ulaşmak için Kawaguchiko istasyonundan Fujikyu Railway trenine binerek Shimo-Yoshida istasyonunda inmeniz, oradan 15 dakika gibi bir süre yürümeniz ve dağın göründüğü manzaralı kısma ulaşmak için de 400 civarında basamak çıkmanız gerekiyor. Yani biraz meşakkatli ve zaman alan bir aktivite denilebilir, bizim zamanımız olmadığı için ziyaret etme fırsatımız olmadı ama fotoğraflara bakınca hakikaten baya güzel bir manzara varmış gibi görünüyor, karar sizin.

*İlginizi çekerse yine bu Five Lakes bölgesinde Fuji-Q Highland adlı bir tema parkı var, Fuji Dağı’na bakarak ters dönmek falan isterseniz aklınızda bulunsun. Yukarıda söz ettiğimiz trene binip Fujikyu-Highland istasyonunda inmeniz gerekiyor.

*Dağı daha tepe bir noktadan görmek ama çok da emek vermek istemiyorsanız Kawaguchi Gölü’nün civarında bulunan “Mount Fuji Panaromic Ropeway” teleferiğine binebilirsiniz, ücreti gidiş dönüş 900 Yen. Buraya Kawaguchiko istasyonundan yürüyerek de ulaşabilirsiniz

*Eğer vaktiniz varsa ve daha az turistik olan göllere yönelmek isterseniz Kawaguchiko’dan kalkan yukarıda söz ettiğimiz sightseeing otobüslerinin yeşil veya mavi hatlarını kullanarak ulaşabilirsiniz. Bu noktada “en iyi manzarayı sunan göl şurası” gibi net bir öneri vermek zor, hepsi ayrı ayrı açılardan güzel görüntüler sunuyor, tamamen size kalmış. Eğer Fuji gezinizde Five Lakes bölgesine yoğunlaşmak, birkaç gölü ziyaret etmek ve bu otobüsleri sık kullanmak niyetindeyseniz 2 gün boyunca geçerli olan ve otobüsleri sınırsız bir şekilde kullanmanızı sağlayan “Fuji Lakes Sightseeing Bus Pass” almayı değerlendirmek isteyebilirsiniz, fiyatı 1500 Yen. Aman otobüs işini çözemezsek taksi kullanırız diye düşünmeyin, burada taksi bulmak biraz sıkıntılıydı, özellikle turistik bir dönemde giderseniz daha da zor oluyor.

Aokigahara Ormanı (İntihar Ormanı)

Başlık biraz gergin oldu di mi? Ama bu isim bizim yakıştırmamız falan değil, gerçekten de özellikle internet aleminin derinliklerinde ve sosyal medyada bu şekilde biliniyor, çünkü insanlar buraya ciddi ciddi intihar etmek için gidiyorlar. Özellikle Japonya’da popüler olan bir romandaki iki karakterin bu ormanda intihar etmesiyle işlerin iyice kontrolden çıktığı söyleniyor, bu sebeple ormanın çeşitli noktalarında “hayat size verilmiş bir hediyedir” temalı tabelalar bile var. Eğer popüler Youtube videolarına hakimseniz şu Logan Paul denen çocuğun gidip de ölmüş birinin bedeniyle karşılaştığı ve reaksiyonları sebebiyle linç edildiği orman da tam olarak burasıydı.

Neticede meraka kapılmış bir dark tourism sevdalısıysanız Aokigahara Ormanı Fuji Dağı’nın yakınlarında ve isterseniz burayı da ziyaret edebilirisiniz. Orman Kawaguchiko’dan pek uzak değil (13km uzaklıkta), ancak öyle herhangi bir noktasından ormana dalıvermeniz ne kadar mantıklı olur bilemiyoruz, dolayısıyla biraz içinde dolanmak isterseniz birçok insan “Lake Saiko Bat Cave” noktasından başlayan yürüyüş rotasını öneriyor, bu noktaya da Kawaguchiko’dan yeşil sighsteeing otobüs hattını kullanarak, yaklaşık 40 dakika gibi bir sürede ulaşabilirsiniz.


Hakone

Dağın civarındaki bir diğer turistik bölge Kawaguchiko’ya 60km gibi bir uzaklıkta olan Hakone. Hakone hem buradaki kasabanın adı, hem kasabanın üzerinde bulunduğu ve AKTİF olan yanardağın, hem de burada yer alan ulusal parkın. Eğer imkanınız varsa burayı ve Kawaguchiko’yu ayrı günlere bölmenizi öneririz, çünkü burada da bütün bir gününüzü geçirebileceğiniz aktiviteler var.

Biz Fuji tarafına yalnızca 1 gün ayırdığımız için Hakone tarafında çok vakit geçiremedik ve gidişimiz akşam saatlerine denk geldiği için Fuji Dağı’nı bu taraftan gözlemleyemedik. Okuduğumuz, araştırdığımız kadarıyla Five Lakes bölgesi hem Fuji Dağı’na daha yakın bir mesafede olduğundan hem de dağı gözlemleyebileceğiniz daha fazla noktayı kapsadığı için daha çok tercih ediliyor, eğer ilk amacınız dağı görmekse ve yalnızca 1 bölgeye odaklanacaksanız belki Kawaguchiko’yu tercih etmeniz daha mantıklı olabilir. Dediğimiz gibi Hakone’yi çok kapsamlı gezemediğimiz için net bir öneri vermemiz doğru olmaz ama bizce vaktiniz varsa Hakone’yi de es geçmemenizi öneririz, çünkü orası da tam tadını çıkara çıkara gezmelik, doğa ile haşır neşir olup onsen’lerde huzur bulmalık bir bölge.


*Bölgedeki en popüler noktalardan biri krater gölü olan Ashi Gölü. Burası oldukça büyük bir göl, dolayısıyla farklı noktalarını görmek isterseniz belki tekne turlarından birine katılabilirsiniz. Turistik bir aktivite gibi görünebilir ama hem dağı hem de gölün farklı manzaralarını bir arada yakalamak için güzel bir aktivite olabilir. Hakone Sightseeing Cruise bu civardaki en yaygın olanı ve gölün etrafında 3 farklı noktaya ulaşım sağlıyor, aslında sadece tur gibi değil de, aşağıda söz edeceğimiz diğer noktalara gitmek için bir ulaşım yolu gibi de düşünebilirsiniz. O arada da güzel fotoğraflar yakalarsınız fena mı?

*Gölün civarında bulunan bu bölgenin ikonik görsellerinden biri haline gelen Hakone Shrine’ı da görmek isteyebilirsiniz. Tekneye binecek olursanız muhtemelen uzaktan görecekseniz zaten, ama özellikle sisli puslu günlerde yakınından da oldukça hoş görüntüler veriyor. Buraya Hakone Tozan otobüsü ile ulaşacak olursanız Hakone-jinja-iriguchi durağında inmeniz gerekiyor. Yukarıda söz ettiğimiz teknenin duraklarından biri buraya oldukça yakın, belki bu civarı gezdikten sonra tekneye binmeniz mantıklı olabilir.

*Bu tarafın ana atraksiyonlarından biri de Hakone Open Air Museum. Burası açık havada yer alan bir heykel parkı ve bayağı güzel şeyler var, mutlaka listenize alın.

*Hani yukarıda burası aktif bir volkanın üzerinde bulunuyor demiştik ya, Owakudani vadisi volkanik aktiviteleri gözlemleyebileceğiniz, yer altından çıkan kükürtlü gazları ve kaplıcaları görebileceğiniz, bizce oldukça ürkütücü ama bir o kadar da merak uyandıran bir nokta. Ayrıca hava el verdiği sürece Fuji Dağı’nı da en güzel görebileceğiniz noktalardan biri-imiş. Yer yer volkanik hareketliliğin ve gazların tehlikeli olacak seviyeye gelmesinden dolayı ziyaretçilere kapalı olabiliyor, gideceğiniz döneme göre kontrol etmenizde fayda var. Bölgedeki gazlar astım, kalp hastalığı gibi rahatsızlığı olanlar açısından tehlikeli olduğu için herkese önerilmiyor, bunu da göz önünde bulundurarak gidip gitmeyeceğinize karar verin. Biraz daha yazarsak buraya gitmeyin diyeceğiz, sonraki maddeye geçelim.


*Eğer küçük bir çılgınlık yapıp Owakudani’ye gidecek olursanız “Hakone Ropeway” telefereği ile buraya ulaşabiliyorsunuz. O gazların o kadar dibine gitmek istemiyorsanız da her halükarda teleferiğe binip hem tepeden bu vadiye bakabilir, hem de Ashi Gölü’nü ve Fuji Dağı’nı tepeden huzur içinde görebilirsiniz. Teleferik gölün yanına bulunan Togendai İstasyonu ve Sounzan istasyonu arasında çalışıyor (zaten 4 durak var biri de Owakudani), ücreti hangi durağa gideceğinize göre değişiyor. Togendai aynı zamanda şu sighsteeing teknesinin duraklarınan bir diğeri, dolayısıyla Hakone Shrine’ın oraları gezdikten sonra tekneyle bu tarafa geçip, oradan teleferiğe binmeniz mantıklı bir rota olabilir.

*Hakone tarafı gayet turistik bir nokta olsa da belli bir saatten sonra bi ortalıkla cinlerin cirit atması, hatta cinlerin bile “yok knk bn eve geçicem bgn” demiş olma durumu yaşanabiliyor. Eğer bu tarafa geç saatlerde ulaşacaksanız açık bir yerler bulamama ihtimalinizi göz önünde bulundurarak buraya aç biilaç gelmeyin.

*Bu noktaya kadar dağı civarından görecekler, uzaktan fotoğraflayacaklar için çeşitli ipuçları verdik. Ancak aranızda “KARDEŞİM BEN BU DAĞA BAKMAM, BEN BU DAĞA ÇIKAR, DAĞDAN AŞAĞI BAKARIM” diyen babayiğitler varsa onlara yardımcı olabilecek 1-2 laf da etmek isteriz. Öncelikle tabii ki dağın zirvesini görmeniz, kendinizi Nasuh Mahruki ilan etmeniz, yanınızda ülke bayrağı taşımanız falan gerekmiyor, dağın belli bir noktasına kadar da çıkma imkanınız var. Bunun için izleyebileceğiniz farklı farklı yürüyüş rotaları ve katılabileceğiniz turlar var. Bu konuda fazla bir bilgimiz olmadığı ve bizce dikkatli karar verilmesi gereken bir konu olduğu için size şu sayfayı bırakalım, eğer bunu yapmak istiyorsanız mutlaka iyi bir araştırma sürecine girin.


Fuji Dağı Gezisi: Fuji’ye Nasıl Gidilir?

Fuji Dağı Gezisi için pek tabii öncelikle Fuji’ye ulaşmanız gerekiyor, bunun için ise çok yüksek ihtimalle öncelikle Tokyo’ya ulaşacaksınız, dolayısıyla biz de size Fuji’ye ve yukarıda bahsettiğimiz 2 ana bölge olan Five Lakes ve Hakone’ye nasıl ulaşacağınızı Tokyo’yu baz alarak anlatalım;

*Five Lakes Bölgesi- Kawaguchiko Civarına Ulaşım

Yukarıda fark etmişsinizdir, Five Lakes bölgesinin civarındaki birçok yere nasıl ulaşacağıınızı Kawaguchiko istasyonunu baz alarak tarif ettik, çünkü Kawaguchiko istasyonu bu bölgedeki ana ulaşım noktalarından biri. Buraya Tokyo’dan ulaşmak için 2 seçeneğiniz var; birisi tren diğeri de otobüs. Eğer JR Pass’iniz varsa pass ile JR trenlerini kullanarak direkt Kawaguchiko’ya ulaşabileceğiniz bir seçenek yok, Fuji’ye en yakın JR istasyonlarından biri olan Otsuki’ye kadar gidebiliyorsunuz. Buradan Kawaguchiko’ya giden Fujikyu hattına aktarma yapmanız gerekiyor ve bu ikinci kısım için passiniz geçerli olmayacağı için ayrıca bir bilet almanız gerekecek (1100 Yen civarı ücreti). Aktif bir passiniz varsa en uygun fiyatlı ulaşım seçeneği bu olacaktır.

Biz JR Pass gün haklarımızı Kyoto, Osaka gibi çok daha yüksek tren bileti ücreti vermeyi gerektiren yerlere saklamak istediğimiz için passi kullanmadık ve Tokyo’daki Shinjuku İstasyonu’nun içindeki Bus Terminal’dan kalkan, 1,5 – 2 saat gibi bir sürede Kawaguchiko’ya ulaşan Keio otobüsüne bindik. Ücreti 2000 Yen civarında, biletleri önceden almanızda fayda var, highwaybus.com sitesine güvenebilirsiniz, bir oradan satın aldık ve hiçbir sorun yaşamadık.

*Hakone’ye Ulaşım

Eğer Hakone’ye Kawaguchiko tarafından ulaşmak istiyorsanız; Kawaguchiko istasyonundan Fujikyu otobüsü ile Gotemba istasyonuna gidip, oradan gideceğiniz noktaya göre Hakone Tozan otobüs hatlarından birine aktarma yapabilirsiniz. Bu yolculuk toplamda 2,5 saat civarında sürüyor, bunu göz önünde bulundurarak gününüzü planlamanızda fayda var.

Eğer Tokyo’dan direkt Hakone’ye gidecek olursanız; JR Pass’iniz varsa Tokyo’dan Hakone yakınlarında olan Odawara istasyonuna JR trenleri ile ulaşabilirsiniz ve buradan gideceğiniz noktaya göre otobüs veya trene aktarma yapabilirsiniz. (ikinci kısım için ayrıca bilet almanız gerekiyor, JR Pass Hakone civarındaki ulaşım yollarını kapsamıyor). Eğer JR Pass’iniz yoksa da Shinjuku istasyonundan kalkan ve Odawara ya da Hakone-Yumoto istasyonuna (Odawara istasyonuna göre Hakone’ye bir tık daha yakın, buradan aktarma yapmanız gerekiyor yine gideceğiniz noktaya göre)  kadar giden “Odakyu Railway” (trenlerden biri Romance Car olarak da geçiyor, bu biraz daha pahalı ve rezervasyon gerekiyor) trenlerinden birine binebilirsiniz.  Bize kalırsa eğer JR pass kullanmayacaksanız Shinjuku otobüs terminalinden kalkan Odakyu Hakone Highway Bus kullanmanız daha pratik bir seçenek olabilir, çünkü direkt Lake Ashi tarafına kadar gidiyor, öbür seçeneklerle bu taraflara ulaşabilmek için tren veya otobüse aktarma yapmanız gerekecek.

*Eğer Tokyo’dan Hakone’ye geçecek olursanız ve bu civarda yukarıda söz ettiğimiz teleferik, tekne, otobüs gibi seçeneklerini kullanmayı planlıyorsanız hem Tokyo’dan buraya ulaşımınızı, hem civardaki tüm ulaşım yollarını kapsayan hem de bir takım noktalara indirimli giriş sağlayan bir “Hakone Free Pass” paketi mevcut, 2 günlük seçeneği 5700 Yen. Bu civarda vakit geçirmeyi planlıyorsanız mantıklı olabilir, detayları incelemeniz için linkini şuraya bırakalım.

*Bunun bir de hem Five Lakes tarafında hem Hakone tarafında geçerli olan daha da kapsamlı bir versiyonu var, Fuji Hakone PassEğer her iki tarafı da dolu dolu keşfetmek, farklı aktivitelerde bulunmak gibi bir niyetiniz varsa belki değerlendirmek isteyebilirsiniz.


*
Araba Kiralama Meselesi  

Evet, geldik aslında teoride çok güzel bi seçenekmiş gibi görünen, (çünkü Japonya’da road trip yapmak çok havalı değil mi….) bizim de heves ettiğimiz ve neticede hüsranla sonuçlanan konuya. Biz Japonya’da trafiğin bize göre tersten akmasını falan da göze alarak daha gitmeden arabamızı kiraladık, dedik Fuji’de teslim alır, 1-2 gün arabayla takılır, istediğimiz yerleri cebelleşmeden arabayla gezeriz. Sonra Fuji’ye ulaştık, arabamızı teslim almaya gittik ve TA TA TA TAAAAA; araba kiralayamazsınız çünkü sizin ehliyetiniz burada geçmez kardeşim dediler?? Evet, Türk ehliyeti Japonya’da geçmiyor. Yenisi de eskisi de geçmiyor. Ve Japonları hiç de “kankut yap bi güzellik” insanı olmadıkları için asla onları alternatif bir çözüme ikna etme ihtimaliniz yok. Eğer araba kiralamak istiyorsanız Türkiye’deyken edinmeniz gereken ayrı bir belge var, o kısmı Japonya Gezisi Planlamak temalı yazımızda daha detaylıca anlatmıştık, bakarsınız.


Fuji Dağı Gezisi: Fuji’de Nerede Kalınır?

Yukarıda detaylandırdığımız noktalardan da anlayacağınız üzere aslında Fuji Dağı civarında gezilecek yerlerin çoğu 2 bölgeye yayılmış durumda; biri Five Lakes-Kawaguchiko civarı, diğeri de Hakone. Dolayısıyla konaklamak için en mantıklı bölgeler bu ikisi. Biz her iki bölgeyi de gezebilmek adına Fuji gezisine Kawaguchiko tarafından başlayıp Hakone’ye geçtik ve Hakone’de konakladık. kaldığımız yeri Airbnb’den bulduk ve oldukça tatlı bir deneyimdi. Daha geleneksek, daha Japon Japon (o ne demekse artık) bir dağ evinde konaklamak oldukça heves ettiğimiz bir şeydi ve tercihimizden memnunuz. Bir tek o geleneksel Japon yatakları inceden bi’ belimizi kırar gibi oldu, ama deneyim diye sesimizi çıkarmadık, neyse….. Sizin de hoşunuza gideceğini düşünerek linkini bırakalım, özellikle 3-4 kişiyseniz çok iyi bir seçenek. Daha az kişiyseniz hostel tipi paylaşımlı odaları da var bu arada aklınızda bulunsun.

Son olarak, eğer bir “Ryokan” deneyimi yaşamak istiyorsanız Fuji bunun için çok uygun, çünkü hem çok seçenek var, hem de öyle günlerce değil tek 1 gün yaşamanın yeterli olduğu bir deneyim olduğu için Fuji bu açıdan mantıklı bir nokta. Ryokan’ın ne olduğunu herkesin bilmesi gerekiyormuş gibi davranmayarak ne olduğunu da açıklayalım; geleneksel Japon hanı mı diyelim artık, oteli mi diyelim, aslında özetle öyle bir şey. Yani bildiğiniz otel tarzında değil de, odaları, yattığınız yeri (futon diye geçiyor), dekorasyonu ile tam olarak Japonya’da beklediğiniz görüntüyü veren o yerlerden bahsediyoruz. Fuji civarında hangi ryokanda kalabileceğinizi önermek ise çok zor, çünkü inanılmaz güzel, Fuji Dağı manzaralı ama çok pahalı seçenekler ve pek de bir olayı olmayan uygun fiyatlı seçenekler de var, bütçenize göre kurcalarsınız artık.

Fuji Dağı Gezisi: Birtakım İpuçları

*Eğer Fuji’yi gezme imkanınız olmayacaksa üzülmeyin. Şayet Kyoto ya da Osaka’ya doğru ilerleyecekseniz Shinkansen’de sağ tarafta oturmaya bakın, çünkü Shin-Fuji Station’dan itibaren bi 40 dakika boyunca Fuji Dağı manzaraları ile karşılaşacaksınız.

*Eğer dağı görmeye çok tutulduysanız, yani Japonya’ya gitme sebepleriniz arasında olacak kadar önemsiyorsanız mümkünse havanın daha soğuk olduğu dönemleri tercih edin. Özellikle yaz dönemi daha sisli puslu oluyormuş ve iyi görememe olasılığınız yükseliyormuş. Ek olarak, sabah erken saatler ve akşamüstü saatleri Fuji Dağı’nı daha net görebilmek için daha iyi saatlermiş, aklınızda bulunsun.

*Dağı net olarak görebilme ihtimaliniz Kawaguchiko civarında daha yüksekmiş, ancak Hakone’de daha fazla atraksiyon var, biz yine söylemiş olalım da, siz kendi kararınızı verirsiniz.

 

2 Comments

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir