Film Önerileri: Bu Aralar Neler İzledik?

Seyahat etmiyorsak ve çalışmıyorsak ne yaptığımız belli, ya film izliyoruz, ya dizi izliyoruz, ya kitap okuyoruz. Özellikle kış aylarında asosyal olmaktan resmen keyif aldığımızı fark ettiğimiz için öyle mekan mekan gezip çılgın partileme halinde falan değiliz yani. YAŞASIN ASOSYALLİK, YAŞASIN İNSANSIZ HAVA SAHASI. Hiç öyle garip garip bakmayın valla, sizde de durumlar aynı olacak ki, son zamanlarda bizden sık sık “kızlar biraz film önerileri, kitap önerileri gibi yazılar da yazsanıza” benzeri isteklerde bulundunuz. Oh ne güzel istek, yazmaz mıyız ya, buyrun, hemen konuya girizgah yapalım, bu aralar izlediklerimizden film önerileri derledik, iyi seyirler, eve giderken patlatacak mısır almayı unutmayın.

Film önerileri kesmez ise şunları da bırakalım, belki o listelere gömülmek istersiniz:

İzlemeye Doyamadığımız En İyi İskandinav Dizileri
Yabancı Dizi Önerileri: Az Bilinen 7 Sevilesi Dizi

Get Out - Film önerileri
Çok Acayip Bir Gerilim Filmi Deneyimi İçin: Get Out

Get Out’un afişlerinden birini gördüğümüzde sanıyorduk mutlu bir ailenin boktan durumlar yaşanacağı aşikar olan salakça bir yerden göz göre göre ev aldığı, sonra da katilin tekinin bin türlü sıkıntı çıkardığı ve bütün meselesinin evin bodrum katına taşındığı o filmlerden birini izleyeceğiz. Ama öyle değilmiş, öyle olmadığı gibi, o durumdan çok daha allahın belası bir durum yaratmışlar, resmen bütün filmi “ABİ ÇIK GİT ŞURADAN ALLAH AŞKINA” “diye bağırarak izledik. Özellikle Oscar adayı olmasının ardından filmin pek çok kişi tarafından sevilmediğini de gördük ama, biz çok da irdelemeden, yalnızca bir gerilim filmi izleme gayesiyle açıp son derece gerilerek izlediğimiz için kendisini amacına ulaşmış bir film olarak değerlendirdik. Senaryosunun ilgi çekici ve sıradanlıktan uzak olduğunu düşünüyoruz, Oscar adayı olacak kadar iyi bir film mi değil mi tartışılır, ancak oturup evinde gerilim filmi izlemek isteyen herhangi bir bireyi tatmin edebilecek kadar iyi olduğunu söyleyebiliriz. Bu arada Girls izleyip Marnie’yi tokatlamak isteyenler, sanıyoruz bu film ile birlikte tokattan “ıslak havlu ile dövme isteği” aşamasına geçeceksiniz, zira kendisi filmde yine bol bol uyuzlanıyor.

Good Time
Twilight Travmasını Atlatamayanlara Yeni Bir Sayfa: Good Time

Sevgili Robert Pattinson, şu filmde oynamasaydın seni sonsuza kadar ergenler için yapılmış dandik vampir filminde yüzü highlighter havuzuna düşmüş gibi parlayan ifadesiz çocuk olarak hatırlayacaktık. Kariyerin için güzel bir adım atmışsın canım, tebrikler, başka rollerde de oynayabiliyormuşsun. Bu arada böyle giriş yapınca inanılmaz bir filmden bahsettiğimizi falan düşünebilirsiniz ama aslında sanki o kadar da abartacak bir şey yok. Güzel film mi? Dev beklentilerle izlemezseniz evet. Sürekli yakın plan ve fazla hareketli kamera kullanımı yer yer midemizi bulandırıp başımızı döndürdü mü? Evet, ama sorun değil. Burada size filmin konusunu özetleyecek olursak o kadar da çekici kılmayı başaramayacağımız gibi biraz spoiler’a da kaçacağı için direkt olarak izleyecek bir film bulamadığınızda izlenecekler listenize atın gitsin.

Snowpiercer
Doğu Ekspresi Sevdasını Bir Kez Daha Sorgulamak İsteyenlere: Snowpiercer

Biz bu filmi Doğu Ekspresi deneyimimiz öncesinde izlemiş bulunduk (Allahtan Train to Busan’ı sonra izlemişiz), gerçekten yolculuk boyunca ne zaman ön vagonlara gitmemiz gerekse aklımızda bu film vardı çünkü Snowpiercer’ın tamamı bir trenin içinde geçiyor. Üstelik kendisini otomatik olarak sevmeye programlı izlememiz için bir sebep de sunuyor; Tilda Swinton! Tek mekanda geçen filmleri izlemek konusunda herhangi bir endişeniz var ise onu bir kenara atın, çünkü öyle tahmin ettiğiniz gibi bir şey değil. Senaryosu gerçekten orijinal, üstelik distopik ve post apokaliptik (amaan işte dünyanın sonu gelmeli, felaket sonrası temalı filmler, illa süslemeye gerek yok) filmlerden hoşlanıyorsanız mutlaka ilginizi çekecektir. Film dünyanın tekrar buzul çağına döndüğü bir dönemde, dünyada yalnızca belli sayıda insanın kaldığı ve bu insanların hepsinin de dünyanın etrafını hiç durmadan dönüp duran bir trenin içinde olduğu bir durumu konu alıyor. Dışarıda o hava koşullarında yaşamı sürdürmenin mümkün olmadığı bir dönem. Üstelik trenin içinde bir sınıf sistemi söz konusu ve insanlar vagonlara bu sınıflara göre yerleştirilmişler. Bizce senaryo müthiş! Doğruyu söylemek gerekirse yer yer “böyle bir senaryoya daha iyi bir film yapılabilirdi sanki” gibi bir düşünceye kapılıyorsunuz, ancak bizce gerek alt metni, gerek orijinalliği sebebiyle güzel kabul edilebilecek bir filmdi, önerimizdir.

Split-Film Önerileri
Oyunculuk şov izlemek isterseniz: Split

Split’i izlemek üzere ekran başına oturduğumuzda kimsenin bilmediği arada derede kalmış bir psikolojik gerilim filmi bulduk zannediyorduk. Ne üstüne bir araştırma yaptık, ne “çok iyi bir film bulalım da izleyelim” gayesi ile izledik. Meğer Oscar adayı olması beklenen (ve olmayan) bir Shyamalan filmiymiş, onu bile sonradan fark ettik, öyle bilinçsiz girmişiz olaya. Aslına bakarsanız ilgimizi çekmesinin temel sebebi filmin çoklu kişilik bozukluğu olan bir karakteri konu almasıydı. (bir diğer benzeri için Sybil’a da bakabilirsiniz) Filmdeki asıl adamımızın tam 23 farklı karakteri var ve film bu adamın 3 genç kızı kaçırmasının ardından gelişen olaylar üzerine kurulu. James McAvoy (başrolümüz) zaten oyunculuk konusunda alıp yürümüş durumda, bir noktada filmi izlemeyi bırakıp adamın oyunculuğunu izlemeye başlıyor ve içinizden “böyle rolleri oynayanlar hep Oscar adayı oluyor, bu da olur kesin” gibi yorumlar getirmeye başlıyorsunuz. Filmi ilginizi kaybetmeden izleyebileceğiniz kesin, üstelik bir Shyamalan filmi olması sebebiyle zaten eminiz ki sürpriz bir son geleceğini tahmin ediyorsunuzdur. Ancak bu bizim için bile biraz FAZLA sürpriz bir son oldu doğrusu. Yine de  sevdik mi, sevdik valla.

Two Night Stand
Kaliteli Romantik Komedi Diye Bir Şey Yok Sananlara: Two Night Stand

Şunu fark ettik, özellikle sinema konusunda biraz daha saygın bir duruşu olsun isteyenler genelde romantik komedi izlediklerini gizliyorlar. Gizli gizli dinlediğiniz o iğrenç pop şarkısı gibi düşünün. Ama biz yalan söylemeyeceğiz, canımız istiyor kardeşim, koca bir kutu dondurma ve cips alıp Amerikan filmlerinden fırlamış karakterler gibi romantik komedi izlemeyi seviyoruz! Ne yapalım sürekli uzaklara bakmalı sanat filmi mi izleyelim? Biz de Ryan Gosling’in karın kaslarını görmek, biz de “üff Jessica Alba aslnda o kdr gzl dğl ya Amerika’nın oyunları…..” derken aslında “o kadar da güzel” olduğunu içten içe kabullenmek istiyoruz. Neticede Two Night Stand’ı de böyle bir akşamda, canımız “kalitesiz film” çekerken keşfettik. Sonra film bitince şöyle oldu tabii; Bu film, bu filmi izlediğimizi toplumdan gizlememizi gerektirecek kadar kötü değilmiş…

Filmimiz romantik komedilerin geçmesini en sevdiğimiz yerde, New York’ta geçiyor. Baş rolde tanımadığımız aşırı büyük gözlü bir kız ve Whiplash’teki çocuk var. Bu arkadaşlar bir one night stand yaşıyorlar ancak ardından şehirde vuku bulan bir kar fırtınası sebebiyle evden çıkamadıkları için tek gecelik ilişkilerinin ardından bir arada takılmaya devam etmek zorunda kalıyorlar. (bazılarınız bunu bir korku filmi senaryo diye de değerlendirebilir) Tam bir uyku öncesi gülümseten, güzel vakit geçirme filmi, daha fazlasını beklemeden izlerseniz mutlu sonuçlanır.


Steve Carell’i Daha Ciddi Görmek İsterseniz: Seeking A Friend At The End Of The World

Film önerileri listemizin sonlarına yaklaştıkça bi’ duygusallaştık mı ne yaptık ya? Aslında şu anda da teknik olarak bir dünyanın sonu gelmeli filmden daha bahsediyoruz ama, tam olarak o tahmin ettiğiniz gibi bir biçimde değil. Steve Carell ve Keira Knightley’i bir post apokaliptik filmde düşünebiliyor musunuz? Ayrıca Steve Carell’in komik olmak durumunda kalmadığı bir film düşünebiliyor musunuz? Şimdi bunların hepsini birleştirin, işte bu film öyle bir film. Dolayısıyla Cem Yılmaz’ın sürekli komik olmasını bekleyen ve çok iyi filmler yapmasına rağmen “ay o kdr gülmedm yhaaa” kısmına takılan arkadaşlar gibi olmamak adına bu filme de tipik bir Steve Carell filmi izliyormuş gibi yaklaşmamanız gerek. Bizim bu filmi sevmiş olmamızın sebebi, konunun klasik post apokaliptik filmlerden daha farklı ve daha realist bir biçimde işlenmiş olması. Filmin duygu durumunuza şiddetle etki edip sizi hayatınızı sorgulamaya itmek gibi bir yan etkisi de mevcut, o tarz filmlerini seviyorsanız hoşunuza gidebilir.

NOCTURNAL ANIMALS
Film Bittikten Sonra Etkisinde Kalmayı Sevenlere: Nocturnal Animals

Film önerileri listemiz için itinayla tüm tartışma yaratan filmleri bulmuşuz gibi listenin sonuna da bunu ekliyoruz. 234 yıldır izlenecek filmler listemizde olup bir türlü izleyemediğimiz bol buhranlı filmimiz eleştirilere bakılırsa ya çok sevmişler, ya hiç sevmemişler, resmen ortası yok. Biz sevenler ve gerçekten büyük heyecanla izleyenler tarafındayız. Son derece “rahatsız edici”, sarsıcı ve sürükleyici bir film, ki zaten film bittikten sonra içinizde bir huzursuzluk hissi kalıyor ve birkaç saat gitmek bilmiyor. Sırf giriş sekansını izleseniz zaten hayatınızın sonuna kadar unutmazsınız gibi geliyor ki, bu noktada izlediğiniz filminin Tom Ford (evet bildiğiniz Tom Ford, isim benzerliği değil) olduğunu da eklememiz lazım, çok acayip, pek acayip, bizce sırf bazı sahnelerin güzelliği izlenir! (merhaba görüntü yönetmeni bey, akşam n’apıyosunuz)

12 Comments

  • 7’de 5. Ay resmen film zevklerimiz de ortakmış. ❤️ Gelin şu oi the blog’u oiv the blog yapalım, bence tanışsak çok iyi anlaşırız. ?

  • Bir kactanesi merak uyandirdi ozellikle romantik komedi icin yazilan merakimdan bakicam ona gercekten kalitelisi vardi belki de biz izlemedik ??

  • Danimarka yapımı başrolünde tanıdık bir isim olan Jagten (The Hunt) kesinlikle tavsiye ederim 🙂
    Rahatsız edici insanı çileden çıkaran bir film soran olursa ilk Funny Games i öneririm. Orijinali 1997 tarihli sonra 2007 de remake ‘i yapıldı oda fena değil.

  • Bedenindeki Gözyaşların Garip Rengi, diyorum başka bişey demiyorum bu film bla bla bla işte siz anladınız filmi anlarsanız banada anlatın 🙂

  • Yeni film bilgileri bekliyoruz?

    Hadi bende size bi torpil geçiyim
    ?Mısırlar patladı mı❓

    sürükleyici & polisiye?
    Fracture↪️Cinayet Gecesi
    ….ve
    Don’t Breathe↪️Nefes Alma
    The Neighbor ? Komşu
    heycanı yüksek anlara merhaba?

  • Noctornal animals, Split ve Get out son yillarda izledigim en iyi fimlerden. Özlellikle Nocturnal animals beni çok etkiledi. Sectiginiz filmerin hepsi birbirinden kaliteli

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir