Metroya Pantolonsuz Binme Gününüz Kutlu Olsun!

Anneler günü, Babalar günü anlamlı günlerle başlatıp, 1 Nisan, Yastık Savaşı Günü falan derken, zamanla yılın her gününü ayrı bir saçmalığa adamayı başardık. An geliyor, “ulan böyle bir gün mü varmış ki?” dediğim bir sürü örnekle karşılaşıveriyorum. Misal, “Dünya Tuvalet Günü” bile var. Hal böyleyken, başlıkta görmüş olduğunuz “No Pants Subway Ride“, insanı çok da şaşırtmıyor hani. Senin benim gibi insanlar, ama altlarında pantolon olmadan metroya biniyorlar işte, ne varmış?

2002 yılından beri bir gelenek haline getirilmeye çalışılan “Pantolonsuz Metroya Bin” günü, bu yılda dünya çapında coşkuyla kutlandı. Tamam ciddi oluyorum. Coşkuyla kutlanmasa bile, dünya çapında gerçekleştirildiği doğru. Başta Amerika olmak üzere, Berlin, Pekin, Madrid, Sydney gibi şehirlerde insanlar metroya, altlarında pantolonları olmadan bindiler ve günlük hayatlarına devam ettiler. Başlatıldığı ilk yıl, yalnızca şaka yapmak amacıyla girişilen bu eyleme, 2012 yılında, yalnızca Amerika’da yaklaşık 4000 kişinin katıldığı biliniyor. Şayet Türkiye’de gerçekleştiyse insanlar nasıl tepkiler aldılar, düşünmeden edemiyorum. (biber gazı sıkmak, ya da TOMA’yla müdahale etmek gibi yaratıcı fikirler uygulanabilir mesela)

Önce 2013’ün videosuna bir göz atalım:

Sonra da fotoğraflar

no-pants-subway-rideNo-Pants0001

 

Spain No Pants Day

NOPANTS NOPANTS2 NOPANTS31465733_10151865887976799_546524088_o-1 o-NO-PANTS-DAY-facebook-ihuffpostcomalg-pants-jpg No Pants Day 2013LadyNoPants1No-Pants-Subway-Ride-3

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir