Las Vegas Gezi Rehberi: Aşırılıklar Diyarına Hoşgeldiniz

Las Vegas, sana bir teşekkür borçluyuz. Bize Las Vegas’tan ne bekliyorsak, ne şekilde bekliyorsak, neyi ne şekilde görmeyi umuyorsak hepsini 2 günde verdin. Cümleyi ne eksik, ne fazla diye tamamlayamıyoruz, çünkü aslına bakarsak beklediğimizin de fazlasını, her şeyin, ama her şeyin fazlasını verdin, doğruyu söylemek gerekirse gereğinden fazlasını bile verdin. Bunu bir Las Vegas aşığı gibi falan söylemiyoruz, öyle Las Vegas ile aşk yaşama durumumuz falan söz konusu değil. Ancak hayatımızda bu kadar AŞIRI bir yer görmemiştik, CİDDEN VEGAS BEY, SİZ N’APIYORSUNUZ?

Las Vegas Gezi Rehberi (19)
Vegas’ı şöyle düşünün; Bir yere bir tabela mı koyulacak? En büyüğünü koymuşlar. Bir yere yeni bir otel mi açılacak, 3000 odalı olsun, içine de 4 tane Starbucks, 15 tane restoran, 3 tane club koyulsun. Restoran mı açıldı? Yemeklerin bir porsiyonu 1 aileyi doyuracak ebatlarda olsun, çünkü niye olmasın ki? Bir yerde parti mi gerçekleşiyor? SAPITIN SAPITABİLDİĞİNİZ KADAR. Ciddi söylüyoruz, hayatımızda bu kadar aşırı, bu kadar abartılı bir yer görmemiştik. Sanki dünyanın tüm elektriğini burası tüketiyor, tüm yemeğini burası yiyor, tüm enerjiyi burası harcıyor, sırf yılda 2 gün elektiriği kesseler dünya daha iyi bir yer haline gelirmiş gibi falan hissediyorsunuz. İşte sırf bu sebeple bile, yani biz evde oturmuş Netflix izlerken dünyanın bir yerinde böyle bir şeyin vuku bulduğunu kendi gözlerinizle görmek adına bile Vegas’a gidilir. Belki bizler gibi en büyük hayranı olmazsınız, belki de eğlence anlayışınıza çok uygun olduğuna karar verir ve tekrar gelme kararları alırsnız ama her halükarda bir gördünüz mi bir daha unutmayacağınız kesin.

Başlamadan işinize yarayabilecek bir takım yazılarımızı da şöyle bırakalım:

*Los Angeles Gezi Rehberi
*Los Angeles Yeme İçme Rehberi
*Joshua Tree Gezisi
*Amerika Vizesi Almak

Las Vegas Gezi Rehberi (14)
Las Vegas Gezi Rehberi: Las Vegas’a Ne Zaman Gidilir?

Las Vegas’a ne zaman gideceğiniz konusunu kategorilendirmemiz gerektiğini düşünüyoruz, çünkü bu gibi bir yere giderken göz önünde bulundurabileceğiniz pek çok faktör var ve öyle şehir gezisi yapmaya benzemiyor. O yüzden madde madde ilerleyelim:

*Pahalılık Durumuna Göre: Öncelikli bilmeniz gereken şey, eğer bütçenizi daha uyguna getirmeye çalışıyorsanız Vegas gezinizi hafta içi günlerine denk getirmeye çalışın, çünkü hafta sonu otel fiyatları çoğunlukla daha yüksek oluyor. Vegas her daim hareketli bir şehir olsa da en büyük etkinlik ve partiler genellikle hafta sonlarına koyulduğu için fiyatlar özellikle Cuma & Cumartesi için daha yüksek oluyor. İkinci bilmeniz gereken şey, eğer Kasım – Şubat arası gidecek olursanız büyük ihtimalle oteller de daha uygun fiyatlı olacaktır, çünkü burası Vegas’ın daha az kalabalık olduğu bir dönem.

Las Vegas Gezi Rehberi (18)
*Hava Durumuna Göre:
Bilmeniz gereken bir diğer önemli şey: Vegas’ın çölün orta yerine kurulmuş olması buranın hep sıcak olduğu anlamına gelmiyor. Yani Kasım – Şubat arası Vegas’a gidecek olursanız basbayağı serin bir havayla karşılaşabilirsiniz, dolayısıyla eğer yüzeyim güneşleneyim, havuz partilerine katılayım gibi bir isteğiniz varsa o dönemleri es geçin. Fakat eğer sıcaklarla başa çıkamayan, sıcakta sinir krizi geçiren bir insana dönüşüyorsanız Haziran – Temmuz – Ağustos triosu da sizi bozabilir, artık karar sizin.

Las Vegas Gezi Rehberi (17)
*Etkinliklere Göre:
Vegas tam bir etkinlik cenneti, bütün şehir eğlenmek ve eğlendirmek üzerine kurulu, şehrin özet cümlesi bu diyebiliriz. Velev ki Amerika geziniz sezon dışı kabul edilebilecek bir döneme denk geldi, bu Vegas’a gidemeyeceğiniz anlamına mı geliyor? Yoo, gayet de gidilir. Bir konser, bir komedi şovu, bir gösteri, bir müzikal, artık aklınıza ne geliyorsa (ve gelmiyorsa) ona göre de plan yapabilirsiniz. Mesela Backstreet Boys Vegas’ta çıkmaya başlıyor diye billboardlar görmüştük, bi’ kurcalasınız mı?

*Bunca detaylandırmanın üzerine kişisel olarak Vegas’a gitmek için en iyi dönem bizce nedir onu da söyleyelim: Ya Eylül –Ekim ya da Mart sonları ve Nisan. Artık zevklerinize göre kendiniz karar vereceksiniz.

Las Vegas Gezi Rehberi (1)
Las Vegas Gezi Rehberi: Las Vegas’ta Ne Kadar Kalınır?

Las Vegas’ta ne kadar süre kalacağınız aslında tamamen buradan ne denli keyif alacağınızı düşündüğünüze ve planladığınız aktivitelere bağlı. Mesela biz 2 gün partilemek bize yeter, hem deneyim olarak hem eğlence olarak bu kadarla sınırlı kalalım dedik ve kararımızdan gayet memnunuz. Öyle aklımızın kaldığı, ay keşke biraz daha kalsaydık dediğimiz bir durum olmadı. Ancak özellikle eğlence niyetiyle gidiyorsanız geç saatlere kadar ayakta kalma ihtimalinizi, bu sebeple sabahları geç kalkacağınızı, özetle gezi boyunca bir düzensizliğim hakim olacağını hatırlatalım. Buna bir takım turistik aktiviteler gerçekleştirme isteğinizi de ekleyecek olursak belki 1 gün daha eklenebilir.

Las Vegas Gezi Rehberi (10)
Las Vegas Gezi Rehberi: Las Vegas’ta Ulaşım

Geldik işin kabus gibi bir kısmına. Kabus gibi diyoruz, çünkü o kalabalıkta bir yerden bir yere ulaşmak hakikaten büyük bir çile. Hele bir de moda girip topuklu ayakkabı falan giydiyseniz bir noktada anneanneye bağlıyor ve kendinizi elinde ayakkabıları, çıplak ayakla sağa sola yürüyen pes etmiş kadınlar topluluğuna dahil olmuş bir halde bulabiliyorsunuz. Tamam, panik yok, bu işi çözmenin, çözmek olmasa da daha pratik bir hale getirmenin yolu var; Uber ya da Lyft kullanmak. Burada Uber ve Lyft gerçekten insanların eli ayağı haline gelmiş durumda. Otellerin içinde Uber ve Lyft kullanıcılarının inip binmesi için ayrı alanlar oluşturulmuş ve yüzlerce insan elinde telefonu, aracını bulmaya çalıştığını göreceksiniz, dolayısıyla siz de hemen olaya adapte olsanız iyi edersiniz.

*Taksi kullanmak konusunda ısrarcıysanız ve belli bir saatte bir yerde olmanız gerekiyorsa şunu bilmeniz gerek: The Strip üzerinde yoldan taksi çevirmek diye bir şey yok, dolayısıyla o gördüğünüz taksi kuyruklarına girmek zorundasınız. Özellikle akşam saatlerinde inanılmaz çılgın uzunlukta taksi kuyrukları olabiliyor. Yani gideceğiniz yer nasıl olsa yakın diye 10 dakika öncesinde aşağı inmek gibi bir hatada bulunmayın, taksi kuyruğunu ve karşılaşacağınız trafiği de göz önünde bulundurarak plan yapın.

Las Vegas Gezi Rehberi (22)
*Farkındaysanız bir yerlere yürüyerek gitmekten hiç söz etmiyoruz bile, çünkü Las Vegas kesinlikle yürüyerek gezmeye elverişli bir şehir değil. Herhangi bir otelin bir ucundan diğer ucuna yürümeniz bile 20 dakika sürebiliyorken, karşınızdaki otele yürüyerek gitmek inanın bazı durumlarda imkansız bir şeye dönüşüyor. O yüzden biz bile bunu söylediğimize şaşkınız ama 2 gün de yürümeden geziverin, biz size yürünecek bir yer varsa söyleriz zaten.

*Eğer bizim gibi Vegas’a arabanız ile gittiyseniz orada bulunduğunuz süre boyunca arabayı unutsanız iyi edersiniz. Zaten çok yüksek ihtimalle Vegas’ta bulunacağınız herhangi bir aktivite alkol almayı da kapsayacağı için araba kullanamayacaksınız. Ancak şayet öyle olmasa bile ciddi bir trafik karmaşası olduğu ve park yerlerine gereksiz paralar ödemeniz gerekeceği için arabanızı otoparktan çıkarmak yerine Uber ve Lyft’e abanmanız önerimizdir.

Las Vegas Gezi Rehberi (7)
Las Vegas Gezi Rehberi: Las Vegas’ta Konaklama

Las Vegas’ta çoook fazla otel seçeneği olduğu için ve özellikle “The Strip” dediğimiz her türlü atraksiyonun döndüğü ana caddesi üzerindeki otellerin pek çoğu dünya çapında ünlü oteller olduğundan hangisinde kalacağınız konusunda kararsızlık yaşayabilir, çoğuna heves edebilirsiniz, gayet normal bir his. Öncelikle gözünüz korkmasın, bu oteller ünlü oteller olduğu için korkunç fiyatlar çekmiyorlar, kumarhanelerden kırdıkları para ve buradaki tüketim çılgınlığı sebebiyle olsa gerek, tahmin ettiğinizden daha uygun şeylere denk gelebilirsiniz. (doların geldiği durumu göz önünde bulundurunca 2 dolar bile korkunç geliyor gerçi) Vegas’ta otel seçimi konusunda yardımcı olabilecek birkaç bilgi verelim:

*Otelinizi mümkünse The Strip üzerinde, yok o olmaz onlar bana pahalı geldi diyorsanız da The Strip yakınlarında bir yerde seçmeye çalışın, çünkü çoğu mevzu bu cadde üzerinde dönüyor, işinizi kolaylaştıracağı kesin.

Las Vegas Gezi Rehberi (26)
Las Vegas Gezi Rehberi (25)
*Las Vegas’ta otelinizi seçerken otelinizin içinde ne gibi etkinlikler, atraksiyonlar, şovlar, restoranlar olduğuna dikkat edin. Bunu söylüyoruz çünkü Vegas gezinizin büyük bir kısmı zaten otellerin içinde geçecek, burada eğlence anlayışı bunun üzerine kurulu, clublar, barlar, restoranlar, kumarhaneler her şey otellerin içine dağılmış durumda. Her sene o otel ile anlaşan sanatçılar, gruplar, DJ’ler oluyor (bunlar Calvin Harris, Britney Spears, Gwen Stefani, Steve Aoki gibi dev isimler tabii, Vegaslı Jack, Nevadalı Jessica falan değil yani sdfs) ve belli bir süre boyunca orada sahne alıyorlar. David Cooperfield, Criss Angel gibi isimler gösteriler yapıyor falan, aklınıza ne gelirse hepsi otellere dağılmış durumda. Dolayısıyla eğlence ve gece hayatı açısından kafanıza uyan, içindeki atraksiyonlara dahil olmak isteyeceğiniz bir otel seçecek olursanız hayatınız daha kolay olur. Otel seçerken girip sitelerinden hangi otelde ne olduğuna, bunların hangilerinin ilginizi çektiğine göre seçmek işinizi kolaylaştırabilir. İnsan böyle bir durumda “bu ne abi 5 yıldızlı tatil köyüne mi geldik otelimizde takılalım manyak mıyız” hissine kapılabiliyor ama, gidip görünce anlayacaksınız, Vegas’ta otellerde vakit geçirmek gayet normal bir şey ve o şekilde hissettirmiyor.

*Biz MGM Grand’de konakladık ve gayet memnun kaldık. Otel zaten gayet düzgün ama, bunun dışında otelin içindeki etkinlikler, konserler, clublar vs. aklımıza yattığı için de burayı tercih ettik. Wet Republic denilen tuhaf ötesi tuhaf havuz partisi bizim otelde gerçekleşiyordu ve birçok popüler DJ yine MGM kapsamında Hakkasan’da çıkıyordu mesela. Yine de bir tık daha diğer popüler otellere yakın olayım, biraz daha yürüyerek sağa sola gitme imkanım olsun diye düşünürseniz, MGM Grand The Strip’in daha başında bir noktada kaldığı için Caesars, Cosmopolitan ve Bellagio gibi seçenekleri de değerlendirebilirsiniz.

Las Vegas Gezi Rehberi (5)
Las Vegas Gezi Rehberi: Kumarhanelerde Mevzu Nedir?

En başından söyleyelim, biz bu kumar ve kumarhane meselelerine pek heves eden insanlar olmadığımız için bu konuda pek yetkili kişiler sayılmayız. Yani Vegas’tayız abi, bu da bir deneyim diyerek 2-3 bir şeyler oynamış olsak da burada “şu kumarhaneye gidip orada oynayın, en çok orada para kazandık” ya da “VARINIZI YOĞUNUZU KIRMIZIYA BASIN ABİ DUACIMIZ OLURSUNUZ” falan gibi taktikler vermemizi bekliyorsanız çok yanlış yere geldiniz.

Vegas’ta neredeyse her otele girdiğinizde kumarhane bölümleriyle karşılaşacaksınız. Şahsen ben gitmeden önce sanıyordum ki kumarhaneye gitmek isteyen insanın kumarhane bölümüne gitmesi gerekir, bunun için ayrı bir nokta vardır ve oraya girer. Ama yoo, basbayağı girdiğiniz gibi laps diye karşınıza makineler, masalar, kumar çılgınlığına kapılmış insanlar çıkıveriyor, öyle özellikle bir alana gitmeniz gerekmiyor yani. Dolayısıyla kimlik kontrolü vb. bir şey gerçekleştirilmediği için siz kumar oynarken aniden adamın teki gelip kimliğinizi kontrol etmek isteyebilir, bunu yadırgamayın, orası için sıradan bir durum, bize 2 günde 8 kere falan sormuşlardır herhalde.

Las Vegas Gezi Rehberi (6)
*Las Vegas genelinde herhangi bir yerde, herhangi bir yerde derken havaalanında tutun bir outlete kadar ya da tuvalete giderken falan bile slot makineleri ile karşılaşabilirsiniz. Zaten bir noktada sıradanlaşıyor, yüzüne bile bakmıyorsunuz, hee hee tamam kumar evet şeklinde geçip gidiveriyorsunuz.

*Kumarhane bölümlerinde masada oturuyorsanız, yani daha direkt bir şekilde söyleyecek olursak, para harcıyorsanız alkol bedava. Gelip siparişinizi soran kişileri yadırgamayın, söyleyin gitsin. Zaten kumarhanelerde saat olmadığı, içeri sürekli oksijen basıldığı ve tüm ortam “daha fazla kumar oynasınlar” üzerine kurulu olduğu için kendinizi farkına varmadan saatlerdir kumar oynayan bir ayyaş formuna dönüşmüş halde bulabilirsiniz, dikkat. Sonra gece 2’de çocuğunu uyandırıp gofret veren pişman baba gibi odanıza dönmeyin.

Las Vegas Gezi Rehberi (2)
*Daha düşük bahis oranları için (buna bahis oranı mı denir tam olarak bilmiyorum, oturduğunuz masa ya da makinede daha düşük fiyatlar ile oynamaya başlamak için diyorum yani) MGM, Bellaggio, Caesars vb. büyük oteller yerine biraz daha az bilinen yerleri deneyebilirsiniz, orada oranlar daha düşük oluyor. Biz gidip görmedik ama, Bally’s bunun için en uygun yerlerden biri dediler, bi’ denersiniz.

*Yine aklınızda bulunsun, şayet kumara meraklıysanız ama çok da para harcamak istemeyen bir kumar meraklısıysanız otellerde bazı saat aralıklarında bazı masalarda daha düşük oranlar oluyor. Aynı şekilde bazı bölümlerde minimum 25 dolar koyarak oturabileceğiniz masalar, bazı bölümlerde ise 15 dolara oturabilecekleriniz oluyor, onları tespit etmeye bakın deriz.

*Son olarak okuyunca saçma gelebilecek, ama aslında cidden işe yarar bir bilgi vermek istiyoruz. Kumarhanelerin ve otellerin içi ÇOK SOĞUK. Ama yani böyle bir soğuk olamaz, bildiğiniz morg seviye. O sebeple yanınıza buna yönelik bir şeyler almak isteyebilirsiniz. Bize babaanne muamelesi yapanlar orada titreye titreye kumar oynarken düşünsün……….

Las Vegas Gezi Rehberi: Las Vegas’ta Gezilecek Yerler

Şimdiii, evet tamam partileyip eğlenme odaklı gelmiş olabiliriz ama, elbet Vegas’ta da gezip görecek bir takım yerler söz konusu. Eğer gerçekten Vegas’ın eğlence dünyasına kapılacak olursanız bunların ne kadarını gerçekleştirebilirsiniz bilmiyoruz, çünkü çok yüksek ihtimalle darmadağın olacak, yalnızca 2 gecede bile “abi bugün kimse bana dokunmasın olur mu, nefes almak için bile çaba sarf etmem lazım çünkü” noktasına geleceksiniz ama, yine de kaçırmak istemeyeceğiniz bir takım yerleri aşağıda sıralamak istiyoruz. İnanın biz de Amerika gezimizin Las Vegas ayağında gezi anlamında tam performans gösterebilmiş değiliz, ancak halimiz kaldığı kadar şöööyle bir keşfe çıktık, onları Las Vegas Gezi Rehberi kapsamında sizden esirgeyecek değiliz tabii.

Las Vegas Gezi Rehberi (12)
*Las Vegas Sign

Bir klasikle başlayalım, filmlerden tanıdığınız, evinizin sokağındaki marketin tabelası kadar tanıdık gelecek ikonik “Welcome To Fabulous Las Vegas” tabelası. Buraya gidecek olursanız tabela haricinde herhangi bir şey olmamasına ve bu tabela herhangi bir tabelanın ötesinde olmamasına rağmen önünde fotoğraf kuyruğuna girmiş insanlarla karşılaşacaksınız. Çok yüksek ihtimalle “bu Amerika istediği her şeyi popüler hale getirebiliyor, ANBILİVİBIL” diye düşünecek ve belki yine de tabelanın önünde fotoğrafınız olması için o sıraya da gireceksiniz. Biz girmedik, pişman değiliz, ama sıra beklemeyi göze alırsanız da anlarız. Arabasız ulaşmak biraz zorlu olabilir, dolayısıyla şayet “Vegas’ta arabanızı otoparka bırakıp sonra bir daha çıkarmayın” önerimizi dikkate alacaksanız burayı Vegas’a giriş yaptığınız zaman, yani altınızda arabanız varken ziyaret etmenizde fayda var. Merak etmeyin, yolun ortasında gibi görünse de arabanızı park edebileceğiniz bir alan mevcut.

Las Vegas Gezi Rehberi (24)
*Otel Gezme Tuhaflığı & Görülecek Oteller

Bu kısım gerçekten ne kadar anlatılırsa anlatılsın Las Vegas’a ayak basmadan anlaşılabilecek bir durum değil. Yani neden otel geziyorum, ne halt etmeye otelden otele geçiş yapıyorum, otel dediğiniz gezilen bir yer değildir ki gibi düşüncelere kapılmanız çok normal. Fakat bu yazı boyunca sizi alıştırmaya çalıştığımız “Las Vegas’ta mevzu otellerin içinde dönüyor” muhabbetini bir kez daha vurgulamak isteriz, çünkü birazdan size aşağıda gidip görmek isteyebileceğiniz bir takım otellerden bahsedeceğiz. Bu otellere zaten bir etkinlik, aktivite, konser, şov ya da restoran sebebiyle yolunuz düşecek olabilir, ancak hepsi belli bir özelliği ile ön plana çıktığı için bu acayiplikleri kaçırmanızı istemeyiz.

*Bellagio: Ocean’s Eleven’ın çekildiği, Vegas’ın en ünlü otellerinden. İçine girmeseniz bile önündeki “Fountains of Bellaggio” olarak geçen fıskiyemsi şeylere (şimdi fıskiye demek ayıp olur çünkü bunlar ne biçim fıskiyeler, saygıdan diyemedik) odaklı su şovunu izlemeyi unutmayın. Şovun zamanlamasına şuradan bakabilirsiniz, değişkenlik gösterdiği için baksanız iyi edersiniz.

*Venetian: Venedik konseptli, içinde gondollarla gezebileceğiniz ve Venedik benzeri bir ortamın oluşturulduğu bir diğer temalı otel.

Las Vegas Gezi Rehberi (8)
*NY NY Hotel:
Bu sefer temamız New York, dışarıdan baktığınız zaman Özgürlük Anıtı ve New York’un ikonik yapılarını da bir arada görebileceğiniz bir otel.

*Cosmopolitan: Vegas’ın en ünlü otellerinden bir diğeri, en popüler olaylarından biri “The Chandelier” adlı barı. Adının bu olmasının bir sebebi var tabii. İçinde çok yüksek ihtimalle hayatınızda göreceğiniz en büyük avizeyi göreceksiniz, bu sebeple uğranabilir, ama giyim kuşama dikkat etmeyi gerektiriyor, aklınızda bulunsun.

Las Vegas Gezi Rehberi (13)
*Caesars Hotel:
Temamız Roma, ortalıkta sütunlar, heykeller, Roma terk görüntüler. Zaten dışarıdan bakınca sırf binanın büyüklüğü karşısında bile şok olacağınız için mutlaka dikkatinizi çekecektir.

*Luxor Hotel: Piramidi ve önündeki Sphinx’i ile ünlü, Antik Mısır temalı otel. Gitmeden önce adını bile duymamıştık ama görünce insanın dikkatini çekiyor tabii.

*Paris Hotel: Bilin bakalım bu otelin teması nedir? DİNG DİNG DİNG, doğru cevap, 1 dolar kazandınız. (ee dolar bu kadarken daha fazla olmaz kusura bakmayın) Evet eşek gibi bir Eiffel Kulesi var. Evet Zafer Takı bile var.

Las Vegas Gezi Rehberi (16)
*Fremont Street

Artık şu otellerden bi’ çıkalım di mi? İlginç milginç, bir insan nereye kadar otel gezebilir sevgili Las Vegas, gerçekten kendimizi Otelciler Birliği Heyeti gibi hissetmeye başladık artık ya. Şu oteller tarafından biraz sıyrılacak olursanız Downtown Las Vegas’a ulaşacaksınız. Tabii ki burada da neon tebala çılgınlığı, aşırılık üzerine kurulu bir düzen, restoran yığılması ve bir takım oteller devamlılık gösteriyor, ancak biraz daha farklı bir konseptte. Yani The Strip tarafı ile Downtown Las Vegas tarafı bazı açılardan benzerlik gösterseler de ayrı dünyalar diyebiliriz. Fremont Street ise Downtown Las Vegas’ın en popüler ve turistik caddesi diyebiliriz. Burada bir aşağı bir yukarı dolaşırsanız zaten onlarca ilgi çekici atraksiyon ve anormallik ile karşılaşacaksınız, zira ismen tanıdık gelmese bile son derece turistik bir nokta olduğu için buraya da çeşit çeşit atraksiyonu yığmışlar.

*The Neon Museum

İlla ki müze gezecekseniz bari Las Vegas’a özgü bir müzeyi gezin de tam olsun. Üstelik fotoğraf çekmeye heves edenler için bayağı uygun bir mekan. Girişine Instagramlık fotoğraf çekilir yazsalar yeridir. Neon Müzesi, Vegas’ta eskiden kullanılmış, ama artık emekliye ayrılmış neon tabelaların sergilendiği bir acayip müze. Haftaiçi 23:00’e, haftasonu 00:00’ye kadar ziyaret edebilirsiniz.

*LINQ Promenade

Caesars Palace’ın tam karşısında yer alan LINQ Promenade 2014 yılında açılmış ve üzerinde çeşitli restoranların, kafelerin, mağazaların ve bir takım eğlencelik atraksiyonların bulunduğu bir başka nokta. Popüler olmasının en büyük sebebi, gerçekten de “büyük” bir sebep olan “High Roller” adlı dönmedolap. Bu dönmedolap her gün saat 11:30’dan gece 2:00’ye kadar açık. Gündüz ayrı ücreti, gece ayrı ücreti var. Gece binerseniz çok yüksek ihtimalle aşağı kusacağınız için pek önermiyoruz. Unutmadan, In-N-Out Burger’i deneme fırsatınız olmadıysa burada mevcut. Ayrıca Gordon Ramsay’nin Fish n Chips restoranını da deneyebilirsiniz.

Seven Magic Mountain
*Seven Magic Mountains

İsviçreli sanatçı Ugo Rondinone tarafından yapılmış bir enstelasyon çalışması olan Seven Magic Mountains en sığ şekilde tasvir edecek olursak, hiçliğin ortasında üst üste dizilmiş devasa ve rengarenk kayalardan oluşuyor. Konumu itibariyle çölün ortasında yer aldığı için görsel anlamda ve fotografik olarak oldukça etkileyici bir çalışma olmuş, dolayısıyla buraya uğramak isteyebilirsiniz. Anlayacağınız üzere burası tam olarak Las Vegas merkezinde değil, merkeze 16 km gibi bir uzaklıkta, Las Vegas Boulevard ve St. Rose Parkway kesişiminde bulunuyor. Zaten renkleri ve büyüklüğü sebebiyle dikkat çekici olduğu için gözden kaçırmazsınız diye tahmin ediyoruz.

Bu arada, bu yazıyı uzun süre sonra okuyacak olursanız ne olur ne olmaz diye uyarıda bulunalım, aslında bu çalışma buraya 2 sene boyunca kalması tasarlanarak yerleştirilmiş. Sonrasında çok ilgi gördüğü için bu süreyi uzatmaya karar vermişler ama o iş olur muu, olmaz mıı belirsiz. Hani kaldırılmış olur falan, gitmeden önce mutlaka sitesinden kontrol edin. (evet kayalara web sitesi yapmışlar……….sdfs)

*Daha doğa odaklı aktiviteler hoşunuza gidiyorsa Red Rock Canyon ve Hoover Dam’a da uğrayabilirsiniz, bizim maalesef bunun için vaktimiz kalmadı, çünkü o sırada GRAND CANYON’A gitmekle meşguldük…………

Las Vegas Gezi Rehberi (23)
Las Vegas Gezi Rehberi: Las Vegas’ta Yeme İçme

Las Vegas’ta geçen günlerimiz eğlence, perişanlık, kan ter içinde kalma ve 8 kilo kalana kadar dans etme üzerine kurulu olduğu için normal koşullarda en çok üzerine düştüğümüz konulardan biri olan yeme içme meselesine o kadar da odaklanamadık. Yani diğer gezilerimizdeki öneri performansını burada bizden beklemeyin, ama deneyebildiklerimizi tabii ki paylaşacağız.

Peggy Sue’s Diner: LA’den Vegas’a giderken yol üzerinde kalan bir mekan. Yemekleri gerçekten rezalet, ama tipi çok güzel olduğu için burada duraksamak isteyebilirsiniz. Yeter ki yemek yemeyin.

Peggy Sue's Diner

Heart Attack Grill: Fremont Street üzerinde bulunan, 160 kilo üzeri kişilerin bedava yemek yiyebildiği, garip bir şekilde obeziteye teşvik eden ve yemeğinizi bitirmediğinizde sizi dövmeye kalkıştıkları mekan. Bunların hiçbiri şaka değil. Afiyet olsun.

Hershey’s Chocolate World: M&M Store’dan haberdarsanız onun Hershey’s versiyonu gibi düşünebileceğiniz mekan. Reese’s da bunun kapsamında bulunuyor. Özetle çikolata krizi geçirmek isterseniz birebir.

Las Vegas Gezi Rehberi (15)
Gordon Ramsay’nin Restoranları:
Vegas genelinde çok ünlü şeflerin restoranları ile karşılaşabilirsiniz, bunlardan biri de bir aşağılama uzmanı olan değerli üstadımız Gordon Ramsay. Biz hamburgercisini denedik ve gayet memnun kaldık, öyle efsane bir durumu olmamakla birlikte bizce denenir. Planet Hollywood içinde deneyebilirsiniz.

Açık Büfe Çılgınlığı: Vegas genelinde bir açık büfe çılgınlığı söz konusu. Böyle deyince yine bir “bu ne be tatil köyüne mi geldik” hissi olabilir, ama Vegas’ta işler öyle değil. Bizim bu çılgınlığa kapılma fırsatımız olmadı, ama denemek isterseniz Cosmopolitan içindeki Wicked Spoon bu alanda en iyilerden kabul ediliyor, direkt oraya yönelebilirsiniz.

Las Vegas Gezi Rehberi (9)
Las Vegas Gezi Rehberi: Bir Takım İpuçları

*Gideceğiniz bazı restoran, bar ve etkinliklerde “dress code” var, yani öyle şıpıdık terlik ve yıkanmaktan rengi atmış Metallica tişörtünüzle girmenize sıkıntı çıkarabilirler. O yüzden bu tip yerlere gitmek gibi bir niyetiniz varsa yanınıza “beni içeri almazsan sen kaybedersin canım” kıyafetinizi de almayı unutmayın.

*Eğer şans eseri sizi etkinliklere sokmaya çalışan biriyle tanışırsanız ondan şüphelenmek ve çantayla dövmek yerine ona tutunun ve asla bırakmayın. Vegas genelinde böyle tipler dolaşıyor (kendilerine promoter diyebiliriz), bunlar onu bunu tanıyan, etkinliklere insan toplayan kişiler, işleri bu yani. Mesela biz sevgili Isaac reis ile tanıştık ve cidden tek bir partiye ve etkinliğe bile para ödemediğimiz gibi, saçma sapan VIP alanlara alındığımız için ne sıra bekledik, ne alkola para verdik, ÇOK YAŞA ISAAC REİS. Sanki şu an bir derdim olsa ve Isaac’i arasam onu da çözermiş gibi hissediyorum……….

*Sağda solda etkinlikler için elinize tutuşturdukları davetiyeleri İstiklal’de yürürken gelen İngilizce öğrenmeyi düşünür müsünüz’cü çocuğa yaptığınız “bn İngilizce blyrm bi kere tmm mı…” ifadenizle geri çevirmeyin, alın. Akşam ne olacağı belli olmaz, belki gideceksiniz?

1 Comment

  • çok güzel bir yazı, resmen gitmiş kadar olmuş. Renkli kayaları instagramınızdada görmüştüm, çok iyiler. bir gün gitmek nasip olur inşallah

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir