Aileleri Kızdırmaya Geldik: Küba’da Evlenmek ve Küba’da Balayı

Küba'da Evlenmek
Haydi bakalıııım, söz konusu Küba’da evlenmek olduğuna göre, o zaman anneleri babaları kızdırmaya, anneannelerden babaannelerden azar işitmeye hazır mıyız? Yurtdışında evlenme kararı aldığınıza göre “Nereden çıkarıyorsun böyle şeyleri” sorularına, “biz senin en güzel gününde yanında olamayacak mıyız” cümlelerine şimdiden alışın deriz. Artık kimin tribiyle uğraşırsınız, kimin “bizim altın takmadığımız adam kalmadı” sitemleriyle başa çıkmanız gerekir biz de bilemiyoruz. Neticede gaza gelip dünyanın bir diğer ucunda, Küba gibi bir yerde evlenme kararı aldıysanız biz sizin arkanızdayız. Nikahınıza bizi çağırın, şahidiniz olalım……….

Yok bizim Küba’da evlenmek gibi bir niyetimiz yok, biz Küba’da balayı konusuna hallendik diyorsanız onu da verelim abimize, o kısma da gireceğiz. Yavaş yavaş, önce Küba’da evlenme meselesi ile başlayalım. Arkadaşlar bi’ evlensinler, bi’ mürüvvetlerini görelim (Ruhsar izleyen nesle selam olsun) sonra balayına geçeriz. Bu arada aranızda “iyi ki bir Küba’ya gittiniz, orada evlenme meselesini nereden bildiniz bu kadar” diyenler olabilir. Efenim aranızda bilenler vardır, biz Küba’yı iki kez ziyaret edebilme şansı yakalayan insanlardanız. İkinci ziyaret sebebimiz ise birimizin pek sevgili canı ciğeri abisinin en yakın arkadaşlarından biri olan OitheBlog’un gizli C’si Cansu ile Küba’da evlenme kararı almış olmasıydı. Dolayısıyla Küba’da evlenmek ve Küba’da balayı planlama meselesi nasıl oluyor son derece hakimiz, emin ellerdesiniz.

Başlamadan önce gelen işe yarar not: Küba’da evlenme ve Küba’da balayı konularından herhangi biriyle ilgileniyorsanız bu aşağıdakiler de bayağı işinize yarayabilir.

*Bireysel Küba Seyahati Nasıl Planlanır?
*Küba’da Kalınacak Yer Nasıl Ayarlanır?
*Küba’da İnternet Meselesi
*Küba Vizesi Nasıl Alınır?
*Küba Gezi Rehberi: 4 Şehir, 4 Mutlu Gün
*Havana Gezi Rehberi

Küba'da Evlenmek
Küba’da Evlenmek İçin Ne Yapmak Gerekiyor?

Öncelikle tebrikler, şahane bir karar vermişsiniz, Küba’da evlenmek bizce harika bir fikir. Hatta genel olarak yurtdışında evlenmek harika bir fikir diyebiliriz. Ne olursa olsun, hayatınız boyunca hatırlayacağınız bir anınız olacak, biz bile sizin için heyecanlandık valla! Şimdi işlerin net olması adına muhabbeti sohbeti kesip size madde madde anlatalım ki kafanız karışmasın

1. Havana Büyükelçiliği ile İletişime Geçmek

Öncelikle bilmeniz gereken şey, şayet Küba’da evlenmek istiyorsanız bu işi yalnızca Havana’da gerçekleştirebileceğiniz, çünkü büyükelçiliğimiz orada. Tabii ki bunun için ilk yapmanız gereken şey Havana Büyükelçiliği ile iletişime geçmek ve tarih konusunu netleştirmek. Tahmin ettiğiniz gibi Havana Büyükelçiliği çalışanları ellerinde mojito ve puroları ile bütün gün güneşlenmiyorlar, dolayısıyla öyle “ben 5’inde evleneyim hadi” deme şansınız yok. Kendilerine bir tarih aralığı iletiyorsunuz ve uygun olan tarihe birlikte karar veriyorsunuz. Zaten sakın işin bu kısmını netleştirmeden bilet, otel vs. ayarlamaya kalkışmayın. Sakin olun şampiyonlar, evleneceksiniz, acele yok. İletişime geçmek için embajada.habana@mfa.gov.tr adresine mail atabilirsiniz.

Küba Seyahati (1)
2. Küba Seyahatinizi Planlamak

Burada sizi sinsice yazılarımıza yönlendirmeye çalışıyoruz zannedebilirsiniz ama, aslında acayip işinize yarayacak şeylerin hepsini ayrı ayrı derlediğimiz için en doğru olanı onları okumanız, çünkü çok detay var. Nikah tarihinize göre Küba seyahatinizi planlamanız gerektiği aşikar. Bunun için sizi “Bireysel Küba Seyahati Nasıl Planlanır” temalı yazımıza alalım, o derdiniz bi’ ortadan kalksın di mi ama? Bu noktada ekleyeceğimiz en önemli detay, aman ya buluruz işte oteli de bileti de diyerek işleri sonraya bırakmamanız. Sonra kendi nikahınıza katılamazsanız görürüz sizi. Biz baştan gözünüzü korkutalım da, sonra bize dua edersiniz………

3. Küba’da Evlenmek İçin Gerekli Evrakları Toplamak

Hola chicos biz geldik diye büyükelçiliğe dalıp evlenemeyeceğinize göre Havana’ya gitmeden önce büyükelçiliğe teslim etmek üzere toplamanız gereken bazı belgeler var. Bu gözünüzü korkutup sizi Küba’da evlenme kararınızdan caydırmasın, çünkü resmen bu iş Türkiye’de evlenmekten daha kolay. Biz onları buraya sıralayacağız, ancak siz yine de Havana Büyükelçiliği ile telefonlaşarak bir kez daha teyit edin, bir değişiklik falan olmuşsa sonra iş bize patlamasın.

Küba’da Evlenmek İçin Gerekli Belgeler:

*Evlenmek için başvuru dilekçesi
*Evlenecek kişilerin kimlik fotokopileri
*2 adet sağlık raporu
*Evlenme ehliyet belgesi
*Şahitler de Küba’ya gidecekse onların kimlik fotokopileri.
*Çiftin her iki bireyinin son altı ay içinde çekilmiş 3 adet fotoğrafı.
*Bu da evrak sayılmaz ama unutmayalım: Orada aile cüzdanı için ücret ödemeniz gerekecek, nikahınıza “nasıl olsa davulcuya para vermeme gerek yok” diye beş parasız gitmeyin.

4. Evleneceğiniz Tarihten Birkaç Gün Önce Küba’ya Gitmek

Şimdiii, Küba’da evlenme kararı tamam, belgeler tamam, seyahat hazırlıkları da tamam. E artık Küba’ya mı gitseniz? Tabii Küba’ya nikah günü gitmeyi düşünmüyorsunuz herhalde değil mi? Düşünüyorsanız da çaktırmayın, çünkü çok kötü bir karar. Zaten bizden oraya gitmesi 15-16 saat sürüyor, havada durmaktan ağzınız yüzünüz şişmiş bir halde evlenmeye mi gidilir? Tabii ki bunu söylememizin tek sebebi bu değil. Nikahtan birkaç gün önce büyükelçiliğe teslim etmeniz gereken bir takım belgeler olacak, dolayısıyla Küba’ya gidiş zamanınızı buna göre ayarlamalısınız.

5. Küba’da Evlenmek

ALLAHTAN biz varız da burada belgeler toplayıp, anneannenizi karşınıza alıp, her türlü akrabaya dedikodu malzemesi verip uğraştıktan sonra Küba’ya gidip evlenmeyi unutmayacaksınız……… Şimdiden tebrikler, valla evlendiniz he, biz de inanamıyoruz, çocukluğunuzu hatırlıyor, duygulanıyoruz. (YALAN)

Küba'da Balayı
Küba’da Balayı İyi Bir Fikir Mi?

Bu gerçekten nasıl bir balayı beklentiniz olduğuyla doğrudan ilişkili. İçimizden bir ses diyor ki, Küba’da evlenmeyi aklından geçiren insan pek de sıradan zevkleri olan bir insan olamaz. Tabii ki bunu diğer insanları kategorize etmek adına söylemiyoruz, ancak Küba’da evlenmek, düğün dernek işlerinden caymak öyle pek de sık karşılaşılan bir şey değil, dolayısıyla siz bizim gözümüzde zaten çoktan koskoca bir “VAYYYY BE”yi hak ettiniz. Ancak Küba’da evlenmek niyetinde değil, yalnızca Küba’da balayına gitmek niyetinde de olabilirsiniz.

Bu noktada hangi gruba dahil olursanız olun size doğruyu söylememizde fayda var diye düşünüyoruz. Gerçekten “balayı gibi bir balayı” geçirmek niyetindeyseniz, elim sıcak sudan soğuk suya girmesin, popomuzu (göt demiyoruz) devirip bütün gün bayılalım, kokteyllerin biri gitsin, biri gelsin gibi bir düşünceniz varsa Küba’da balayı için ciddi bir bütçe ayırmanız gerekebilir. Çünkü dışarıdan bakınca tropik bir cennet gibi görünse de şayet daha önce oraya ayak basıp da Küba’da evlenme kararı almadıysanız, henüz acayip bir karmaşanın içine düşeceğinizin farkında değilsiniz. Eğer klasik bir balayı beklentisindeyseniz ve bütçeniz yüksek değilse Küba sizi bir tık zorlayabilir. Bunu en baştan bilmenizde fayda var. Ancak biz zaten klasik bir şey aramıyoruz, önemli olan Küba’da olmak diyorsanız emin ol çok çok mutlu olabilirsiniz. Biz mutlu olan ekipteniz, evlenen çiftimiz de bir sürü aksiyon yaşanmış olmasına rağmen halen “iyi ki Küba’da evlenmişiz” diyor, o da size örnek olsun.

Küba'da Balayı
Küba’da Balayı Planlamak İsteyenler İçin İpuçları

Yukarıda söylediklerimiz bir şekilde sizi caydırmadıysa ve bizimle kaldıysanız o zaman Küba’da balayı planlamak için işinize yarayabilecek bilgiler vermemize hazırsınız. May the force be with you canlar.

*İlk baştan önemli bilgiyi geçelim, Küba’da balayınızı planlayabilmeniz için tüm gerekli bilgileri zaten “Küba Seyahati Planlama” ve “Küba’da Konaklama” yazılarımızda bulacaksınız. Artık bin kere söyledik ya girin bakın şu yazıya işinize yarayacak diyoruz yalan mı söyleyeceğiz sdfsdf.

*Eğer deniz-kum-güneş triosunun peşindeyseniz pek de Küba’yı yansıtmayan, ancak bu üçlünün dibine vurabileceğiniz yer Varadero. Burası gerçekten de “öz hakiki Küba” olmaktan son derece uzak, tatil köyleri ve oteller ile dolu bir bölge. Biz sizin yerinizde olsak önce biraz Havana ve civarında takılıp, Küba ile bi’ tanışıp, ardından Varadero’ya geçeriz. Aksi takdirde herhangi bir yerde balayı planlamaktan farkı olmayacaktır.

*Şayet daha sıradışı bir balayı konusunda çekinceniz yoksa, ama yine de “abi balayındayız neticede, en azından güzel bir otelde kalalım” diyorsanız Havana’da ya da Küba’nın başka noktalarında bunu yapabilmeniz yine gayet mümkün. Örneğin Havana’daki Hotel Saratoga’da konaklayamasak da şanını duymuş, güzelliğinden büyülenmiştik. Aynı şekilde Hotel Nacional ve Melia Habana gibi oteller de bu konudaki beklentinizi karşılayabilecek kalitede yerler. Küba’dasınız diye berduş takılmak zorunda falan değilsiniz.

*Söz konusu balayı olduğu için ve Küba genelinde nokta atışı yerlerde yiyip içmediğiniz takdirde mideniz pek de mutlu olamayacağı için yeme içme meselelerini önceden planlayıp rezervasyon işlerini çözmekte fayda var. Bunun için Küba yeme içme rehberimizden yararlanarak şahane yerler keşfedebilirsiniz, biz keşfettik diye söylemiyoruz, bayağı güzel yerler çıkabiliyor. Ancak maalesef bunların hepsi çılgınlar gibi ilgi gördükleri için öyle “biz geldiiik” diye gidivermek mümkün değil, önceden yer kapmak şart.

*Küba’da evlendikten sonra daha da gaza geldiyseniz ve kontrolü kaybettiyseniz buradan Bahamalar ya da Meksika’ya geçebilirsiniz. Özellikle Bahamalar’a 2-3 gün gitmek bayağı mantıklı. Küba’da balayı üstüne Bahamalar’da balayı nedir arkadaşlar, bu resmen BALAYICEPTION.

*Son olarak çok salakça bir öneri vermek istiyoruz. Şimdi oralara kadar gittiyseniz eski Amerikan arabaları ile tura falan çıkmak isteyebilirsiniz, gayet normal. O esnada güzel fotoğrafımız olsun, şirinlik peşinde koşalım biraz da, neticede yeni evlendik diyebilirsiniz, hakkınızdır. O süreç için yanınıza doğru düzgün kıyafet alın da sonra çektiğiniz fotoğrafları annenize gösterip gönül alırsınız sdfshj.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir