Ukrayna Gece Hayatı: Lviv’in En İyi Barları ve Gece Kulüpleri

Ukrayna gece hayatı
Ukrayna gece hayatı yazısına heveslenerek, kontrolden çıkmış bir biçimde ulaşan, Lviv’in Türkiye genelinde saçma sapan bir izlenimi olmasına sebebiyet veren erkeklere seslenerek başlamak istiyoruz. Arkadaşlar, Lviv’in %85’i kadın nüfusundan oluşmuyor, bu bilgi gerçek değil, bir takım tur şirketleri sizi kandırıyor. Ayrıca, ülkenin %85’i kadın olsa da olmasa da, oradaki kadınlar oturmuş kollarını açmış “allahım bu Türk erkekleri ne zaman gelecek, bir an önce gelseler keşke, YAŞASIN TÜRK ERKEKLERİ” falan şeklinde sizi beklemiyorlar. Ne olur biraz daha sakin olun şampiyonlar, sizin yüzünüzden Ukrayna gezisi boyunca Türk olduğumuzu söyleyemez olduk resmen. (Bu kısım Lviv gezisi boyunca Türk olduğumuzu anlamayıp bize iğrenç şeyler söyleyen ve Türk olduğumuzu fark edince utanıp kaçan erkekler ve o familyadakiler için geldi, şimdi izninizle normalde döneceğiz)

Lviv Opera Binası (2)
Lviv’e giderken ülkemizdeki alıp yürümüş şanından mütevellit içinizde bir “Allahım Ukrayna gece hayatı çok çılgın olsa gerek, belli ki alkol su gibi akacak” düşüncesi olacaktır, gayet normal. Diğer düşüncelerinizi de biliyoruz da şimdi neyse. İşin bar kısmı için gayet güzel seçenekler bulabileceğinizi, şöyle 2-3 günlük bir Lviv gezisinde akşamlarınızın da gayet keyifli geçeceğini net olarak söyleyebiliriz. Maşallah şehrin sarhoşu da bol (biri sabah 10 sularında üstümüze devrildi falan, fiyatları da son derece uygun, gayet de eğlenirsiniz. Ancak işin gece kulübü kısmına gelecek olursak işler çoğunlukla Aksaray’da bir pavyon olmak ile normal bir gece kulübü olmak arasındaki son derece kalın çizgide gidip geliyor. Hatta gidip gelmiyor, direkt orada durmuş. Buranın kulüpleri gerçekten korkunç arkadaşlar. Tamam şehri övdük, sevdik falan ama, bu konuda gerçekten bayağı kötüler. Tabii ki arada başarılı olan ve bizim haberdar olmadığımız bir yer olabilir, o kısmını bilemeyeceğiz ama, genel tablonun bu şekilde olduğunu şimdiden söyleyelim, aşağıda bol bol detaylandıracağız. Bu arada kulüplerin önünden geçerken şöyle bir kulak kabartmayı unutmayın, “kanka almazlar mı ya bi’ denesek kapıdan” muhabbetlerinden tutun “oğlum burada kadınlar erkek arıyor” muhabbetlerine kadar (bu bir espri değildir) birçok hüzünlü duruma şahit olabiliyorsunuz. Tabii ki Lviv’e giden her Türk erkeği böyledir demiyoruz ama, acı bir gerçek olarak genel durum bu.

Şimdi konuya önce Lviv’in en iyi barları ile giriş yapalım, sonra Lviv gece kulüplerindeki duruma bir açıklık getireceğiz.

*Dur arkadaşım, daha Lviv’i gezmedik, ne Ukrayna gece hayatı be diyenler için Lviv gezi rehberimiz ilaç gibi gelebilir. Aç ayı oynamaz diyenler için Lviv yeme içme notlarına bakmak da iyi bir fikir.

Ukrayna Gece Hayatı: Lviv’in En İyi Barları ve Mekanları

Ukrayna gece hayatı
Ukrayna gece hayatı – Bu Libraria Bar’ın içi.
Lviv gece hayatı
Ukrayna Gece Hayatı – Bu da Libraria Bar’ın giriş kapısı. Görünce yadırgamayın ve bulmakta güçlük çekmeyin diye paylaşıyoruz.

Libraria Speakeasy Bar

Lviv’in en iyi barları listemizin açılışını Instagram sayfamızda görüp deliler gibi sorduğunuz ve bayıldığınız o yer ile yapalım. Libraria bir jazz bar. Hatta net bir şekilde Lviv genelinde en sevdiğimiz, bize kalırsa Ukrayna gece hayatı nın krallarından birisi. Öyle rastgele karşınıza çıkabilecek, görüp de oturabileceğiniz bir mekan da değil zaten. Muhtemelen gece önünden geçseniz “ulan inşaata giriyoruz galiba İrfan” deyip uzaklaşacağınız bir görüntüsü var. Çünkü burası kulaktan kulağa yayılmış, gizli konseptli bir caz bar. İçeride adeta 1920’lerden kalma, sanki Amerika’daki alkol yasağı döneminde kapalı kapılar ardından gizli gizli içki içiyormuşsunuz gibi bir ortam var ki, şahane! İşin en güzel tarafı içeride çok tatlı jazz gruplarının da çalıyor olması, muhtemelen gününe göre değişiyor. Ayrıca gerçekten çok güzel kokteyller yapıyorlar ve gayet geniş bir kokteyl menüleri var. Bir tanesi için biraz fazla emek verip tüm bardağın etrafını toz şeker ile kaplamışlardı, masaya geldiği gibi öksürmemiz ile her tüm o emek boşa gitti, ama olsundu……Netiecede Ukrayna gibi ucuz bir şehirde olunca her kokteyl çeşidini deneyesiniz geliyor resmen. (fazla sapıtmayın, alkol öldürür, sosyal mesajımızı da verelim……..)

-İçeride bir grup çalıyorsa onun için ekstra ücret alıyorlar ama 30 Grivna gibi bir şey. Yani ne kadar? Yani çok ucuz.

-Adres Lesi Ukrainky St. 14 diye geçiyor ama aslında orası paralel sokağı. Burası Armenian Courtyard denilen yerde yer alıyor diyebiliriz. Kasvetli bir ara sokak gibi görünebilir, tedirgin olmayın, doğru yerdesiniz, kapıdaki çalışan adam sizi kafası karışmış bir halde civarda görünce zaten içeri alıyor.

Lviv gece hayatı
Ukrayna gece hayatı – 4friends Whisky Bar

4Friends Whiskey Pub

4Friends’in viskili kokteylleri ❤ biz. Burası viski konsepti üzerine kurulu, içeride çeşit çeşit viskinin olduğu (Japon viskisi bile var, biz Soju sanıp sonra Soju’nun ne olduğunu anlatamayıp rezil olduk süper di mi?) tatlı bir bar. Genç bir kitlesi, eğlenceli bir ortamı, Oasis konserlerinin falan yayınladığı güzel bir müzik zevkleri de var çok şükür. Kötü müzik + güzel içki oldu mu insan ne yapacağını bilemiyor ya hani, burası sizi o duruma düşüren yerlerden değil. Biz içki olarak Whisky Sour ve Penicillin denedik, ikisine de kefiliz, barmenleri gayet başarılı. Ayrıca şansınıza hala aynı çocuk çalışıyor olursa kendisinin İngilizce bildiğini de buradan afişe edelim. Lviv’de insanların pek fazla İngilizce konuşamıyor olması sorunsalı bu bara uğramamış, dilediğinizce soru sorabilirsiniz.

-Adres: Dzhokar Dudaev St. 2

Champagneria X&X

Eğer şampanya içmeyi ya da Instagram’da sürekli şampanya içen biri gibi davranmayı seviyorsanız tam yerine düştünüz. Aslında buraya bir şeyler atıştırmak için de gidilebilir ama adından da anlayabileceğiniz üzere öncelikli odaklandığı şey şampanyalar. Mekanda hem lokal hem de dünyadan çeşit çeşit şampanya mevcut. Örneğin biz Odessa Red ve Odessa Rose’yi denedik. Bir tanesi şu InstaStory’lerde görüp sorduğunuz içinde böğürtlen olandı, belki oradan hatırlarsınız. Her ikisini de çok sevdik ve Lviv’de yaşıyor olsaydık çok yüksek ihtimalle bu mekanın müdavimleri olurduk. Konudan bağımsız olarak buranın hotdog’ları da bayağı seviliyor. Ukranian, New York, Italian Hot Dog gibi çeşitler mevcut. Onların çok da büyük bir olayı yok ancak çok da aç değilseniz, bir şeyler atıştırasınız varsa gider.

Lesi Ukrainky Vul. 29

Lviv gece hayatı
Beer Theatre “Pravda”

İnternette Lviv gece hayatı ya da Lviv’in en iyi barları gibi bir arayışa girdiğiniz zaman çok yüksek ihtimalle karşınıza çıkacak yerlerden biri olan Beer Theatre aslında Lviv’in en popüler meydanı Rynok Square’de yer alan gayet turistik bir yer. Fakat turistik diye olaya negatif girmeyin, gayet de tatlı bir konsepti var. Tahmin edebileceğiniz üzere özellikle bira konusuna odaklanıyorlar. Üzerinde ünlü politikacıların (Merkel, Trump, Putin gibi) karikatürümsü (sözcük mü uydurduk ya) çizimlerinin ve ironik yakıştırmaların bulunduğu biraları ile de ünlüler. Ayrıca Pravda-Orchestra adını verdikleri, sadece bu mekanda çalan ünlü bir orkestraları da var. Metallica’dan tutun Adele’e kadar tam anlamıyla her telden çalıyorlar ve gayet de eğlenceli olduklarını söyleyebiliriz. Özellikle hafta sonu giderseniz pek neşeli ve kalabalık bir ortam oluyor. Olur da yer bulamazsanız en azından söylediğimiz bira şişelerini görmek, belki hediye olarak birkaç tane almak ve bira denemek için gündüz de uğrayabilirsiniz, ancak gece gidince daha eğlenceli oluyor tabii.

-Adres: Rynok Square 32 (burayı bulamazsanız hiçbir yeri bulamazsınız, öyle diyelim)

Lviv gece hayatı
Masoch Cafe

Masoch Cafe de internette sık sık karşınıza çıkacak mekanlardan. Aslına bakarsanız burayı yalnızca bir bar olarak aktarmak pek de doğru olmaz, çünkü burası bir restoran olarak da hizmet veriyor. Fakat bir acayip konseptinden ötürü (adından bi’ şüphelenme olmadı mı zaten) insanlarla özellikle gece gitme kararı alıyorlar. Artık ne bekliyorlar de gece gidiyorlar arasını biz de bilemiyoruz. Neticede burası “Mazoşizm” konsepti üzerine kurulmuş bir mekan. Leopold von Sacher-Masoch yani Mazoşizmin isim babasına ithafen böyle bir konsept seçmişler. (fantezi dünyası geniş erkekler gelir de para kazanırız diye değil yani lütfen) Ciddi ciddi garsonlar yemek yerken sizi kırbaçlıyor, ne bilelim darlayıp türlü türlü hareketlerde bulunuyorlar falan. Hani bi’ ağız tadıyla yemek yiyemiyorsunuz desek yeridir asfsdj. Kelepçeleri falan da var, tam umduğunuz gibi yani. Yalnız allah aşkına şuraya ananızla babanızla gitmeyin, aileyle televizyonda bir film izlerken aniden seksli sahne başlar da ortamda bir gerginlik olur ya, işte onun bin beteri olursunuz. Bir diğer önerimiz de buraya gündüz gitmemeniz. Zira o zaman biraz boş oluyor. Biz gündüz şöyle bi’ ne varmış diye kafamızı içeri uzattık, garsonlardan biri kendi kendine boşluğu kırbaçlıyordu, onun adına moralimiz bozuldu çıktık gittik. Öyle tuhaf bir yer işte.

Ukrayna Gezi Rehberi
Ukrayna Gece Hayatı: Lviv’in En Popüler Gece Kulüpleri

Ukrayna gece hayatı yazımızın popüler gece kulüpleri kısmını yazmadan önce mutlaka söylememiz gereken küçük bir detay var, biz bu kulüplerin herhangi birine ayak basmadık. Yanından, önünden, sağından, solundan defalarca geçmiş olabiliriz ancak açıkçası çoğu konsept olarak bize pek çekici gelmediği için yukarıda söz ettiğimiz barlarda vakit geçirmek daha çekici geldi. E niye yazıyorsunuz o zaman kardeşim bilmediğiniz konuda diyeceksiniz, normaldir. Hemen açıklayalım. Çünkü Ukrayna gece hayatı yazısı yazıp da Lviv’in en popüler gece kulüplerinden bahsetmemek DEV saçma olmaz mıydı? Biz de bu sebeple şöyle bir şey yaptık, gitmeden önce Lviv’in en popüler gece kulüpleri araştırmasına girdik, kendimize bir liste çıkardık, bu listedeki kulüpler hakkında Lviv’deki lokal arkadaşlarımızdan ve oradaki bloggerlar ile iletişime geçerek bilgi topladık. Sonra oradayken halen var olup olmadıklarını da kontrol ettik. Özetle gitmiş kadar olduk diyebiliriz. Çok şükür iyi ki “ya belki komik olur” diye düşünerek bile gitmeye kalkışmamışız. Aşağıda Lviv gece kulüplerini şöyle bir özet geçeceğiz, uzun uzun anlatıp betimlemeler yapamamamızın sebebi bu kulüplerin hiçbirine gitmemiş olmamız, haberiniz olsun.

Metro Club: Gerek Ukrayna halkı, gerek Türkler tarafından “orada sadece Türkler ve Araplar oluyor” şeklinde mimlenmiş club. Zaten daha Lviv Havaalanı’ndan çıktığınızda sizi durdurup elinize kartlarını tutuşturuyorlar, öyle de azimliler. Söyledikleri kadarıyla mekanın sahibi de Türk. (umarız bu yazıyı okuyup topuklarımıza sıktırmaz ya bizde öyle bir imaj çizdi niyeyse) Hatta bizim ifademiz olmadığını belirterek Ukraynalı birinin şöyle bir yorum yaptığını söyleyebiliriz: “Türklerin Ukraynalı kadınlara rahatsızlık verme mekanı”. Giden bir başka Türk arkadaşımız da “buranın adını pavyon olarak güncellesinler” gibi bir yorum getirdi. Anlayacağınız üzere Metro Club pek hoşunuza gidecek bir deneyim olmayabilir, olaya deneysel yaklaşmak isterseniz bilemeyiz.

Fashion Club: Fashion Club yalnızca gece kulübü olarak değil, yemek yemek ya da nargile içmek için de (evet burada da nargile var) gidilen bir mekan. İnternetten araştırdığınızda “Lviv’in en nezih kulübü” gibi yorumlarla karşılaşabilirsiniz ancak lokal arkadaşlarımızdan aldığımız bilgilere göre burası da Türk erkeklerine teslim. Olur da gidecek olursanız aklınızda bulunsun, bazen içeri alırken kıyafet konusuna tutulabiliyorlarmış. Ukrayna’da bir kulüp kapısından dönme anısına sahip olmak istemiyorsanız en azından Badi Ekrem gibi eşofmanla falan gitmeye çalışmayın.

Zanzibar: Adını birkaç farklı kişiden duyduğumuz ve internette de sık sık karşımıza çıkan mekan. Buraya yemek yemek için de gidebiliyorsunuz, partilemek için de. Anladığımız kadarıyla yemekleri pek fazla beğenilmiyor ve çoğunlukla gece kulübü olduğu için ziyaret ediliyor. Ayrıca Lviv’deki mekanlara nargilenin sızmış olması meselesi burası için de geçerli, burada da nargile içilebiliyormuş. Çok çekici değil mi?

Picasso: Buraya dair sahip olduğumuz en net bilgi, özellikle yukarıda söz ettiğimiz mekanlara kıyasla daha az Türk ziyaretçi alıyor olması. Sanırız bu sebepten olacak ki fiyatları da yukarıda söz ettiğimiz mekanlara kıyasla daha uygun, çünkü “turist fiyatı çekmek” gibi bir olayları yok. Haftasonları farklı farklı DJ’ler çıkıyormuş, ancak genel olarak müzik seçimleri de pek parlak değil galiba.

Rafinad Club: Hem strip club, hem de bildiğimiz gece kulübü olarak hizmet veren mekan. Sanırsak saat 23:00’e kadar yalnızca restoran olarak hizmet veriyor, sonrasında işler değişiyor. (öyle değil canım sapıtmayın sdfsdj) Bu arada beyler, bi’ heves edip giderseniz haberiniz olsun, sadece kadın striptizciler yokmuş, ona göre.

4 Comments

  • 6 aylık bebeğimizle hitme planlarımız var uygun mudur birde yemek konusunu biraz detaylandırabilir misiniz?

  • Merhaba Ukrayna’da yaşayan Lviv’e birçok kez gitmiş birisi olarak ülkeye gelen Türk turistler hakkında yazdıklarınız maalesef doğru. Ülkeye gelme amaçları o kadar açık ki. Sadece Ukrayna gece hayatı için geliyorlar, buradaki amaç ise gece kulüplerinde v.s eğlenme değil. Kulüplerde rezil bir şekilde ortalıkta dans eden 50’li 60’lı yaşlardaki insanları görünce insan iğrenir hale geliyor. Ukraynalı kızları sadece para karşılığı gören bu kişiler sayesinde ülkede Türküm demek o kadar zor ki. Yine de Ukrayna gezi için mükemmel tarihi, doğası ve tarihi ile tercih edilecek kentlerden. Lviv’de Kiev’den sonra en çok ziyaret alan kenti.

  • Lviv hakkında yazdığınız çok doğru tebrik ederim böyle güzel ve ayrıntılı yazdığınız İçin evet bizim gençler o kadar da değil ama yaşlı dayılar normalde 45-65 yaş arası bizi rezil ediyorlar tabi gençlerde alkol görünce biz bu mekanın sahibiyiz gibi görünüyorlarda o da ilk gece oluyor nasıl olsa yanlız başına çıkınca diyor lan nasıl oldu ben kız çıkaramadım ondan sonra havası çıkıyor))))) bir hanım efendi yemek hakkında sormuşdu merak etmeyin Lvivde Türk mutfağindan başlayarak meksika mutfağina kadar hepsi var ! Bende yaklaşık 10 senedir lviv de yaşıyorum rehberlik konaklama transfer hizmetleri veriyoruz bir sorusu olan olursa +380738006060 whatsaap üzerinden yaza bilirsiniz

  • Açıkcası Lviv gece hayatı ile ilgili en gerçekçi yazılardan birisi olmuş helal olsun.

    Lvivi Lviv yapan merkezdeki meydan ve buradaki görülecek yerlere ek olarak orta ve batı avrupaya göre daha ucuz olması ve Unesco listesindeki 500 yıllık ahşap kiliseler bence.

    Bu açıdan bakınca gece hayatı için gidiyorsanız yanlış ama çok yanlış bir şehir. Gece klüpleri yurtdışı için ortalamanın altında ancak barlar fena değil özellikle pravda ve kryvka ortalamanın üzerinde.
    Şimdi bizleri Türküz diyemeyecek hale getiren şampiyonlar, öncelikle bir sakin olun
    1. Ukraynayı kafaya taktıysanız rotayı bence hemen Kiev ve Odessa gibi büyük şehirlere çevirin Büyük oldukları için yaptıklarınız daha az göze batar, Türklere daha az mal olur.

    2. İlla ki kafaya çapkınlık yapmayı taktıysanız emin olun kültürel yerleri gezerken daha çok insanla tanışabilirsiniz. Belki o arada ufkunuza da bir faydası olur.

    3. Hilal taktiği asırlar öncesinden kalma bir savaş taktiğidir güruh halinde gezip kızları yada dans pistini ablukaya almanın bir anlamı yok. Birde biraz gözlemleyin etrafı iserseniz belki yanında erkek arkadaşı kocası falan vardır.

    Kadın oranın % 85 olmasının matematiksel imkansızlığını ve Ukrayna kadın popülasyonunun normal insandan farkı olmadığını kavramış olanlar için

    Bar olarak Split(aynı zamanda restoran çok ilginç nargile şişeleri görebilirsiniz) Pravda, Libraria, Music Lab iyidir.

    Klüp olarak bildiklerim Malevich klüp gibi klüp, Rafinad ucuz içki (ama mekan küçük bence başarısız), Fashion aynı zamanda restoran yemek üstü partilemek için iyi.

    Hızınızı alamadıysanız sabaha kadar alkole devam diyosanız yada after party için Kryvka(24 saat açık).

    Tekrar söylüyorum Lviv in olayı kültürel gezi, sevgiliyle romantizm, aile gezisi vs dir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir