Barselona’nın En İyi Kahvecileri: Kafein Komasına Hazır Mıyız?

Barcelona'nın en iyi kahvecileri
Barselona’da alternatif bir rota peşinde koşarken bir yandan da artık “yok canım bağımlı değiliz istesek hiç içmeyiz” demek konusunda pes ettiğimiz ve gerçek birer bağımlısı olduğumuzu kabullendiğimiz en iyi kahve noktaları konusunda da bir arayışa girdik. Barselona seyahatimiz tam olarak Malta seyahatimizden birkaç gün sonraya denk geldiği için burası bize resmen ilaç gibi geldi! Malta gezi rehberimizde söz etmiştik, orada kahve meselesi daha büyük ülkelerde olduğu kadar zirve yapmamış durumda. Barselona’da ise aksine elini sallasan 3. dalga kahveciye denk geliyorsun. Hal böyle olunca biz de günde 2346 kez falan kahve içtik, bir yerden bir yere yürürken elimizden kahveyi eksik etmedik ve size Barselona’nın en iyi kahvecileri diye bir yazı hazırlayabilecek noktaya geldik. Arada dandik bulup elediklerimiz oldu ve ortaya aşağıdaki gibi bir liste çıktı. Şimdiden afiyetler olsun, içtikçe bizi hatırlayın…….

*Başlamadan gelen not: Dur kardeşim daha Barselona’yı gezmedik ne kahvesi diyorsanız Barselona gezi rehberimize göz atmak isteyebilirsiniz. Gezdik ama daha güzel gezebilirdik diyorsanız Alternatif Barselona gezi rehberimizi sevmemeniz mümkün değil, oraya da bekleriz.

Nomad Coffee Barcelona
Nomad Coffee Barcelona
Barcelona Best Coffee
Barcelona’nın en iyi kahvecileri

Nomad Coffee

Tartışmasız bir şekilde “Barselona’da nerede kahve içelim amigolar” sorusuna verilen cevaplar arasında en ön plana çıkanı Nomad Coffee’ydi. O yüzden ilk kahve içme haklarımızdan birini buradan yana kullandık. Nomad Coffee, Barselona’nın keşfetmesi en keyifli bölgelerinden El Born’da, Parc de la Ciutadella’ya çok da uzak sayılmayacak bir noktada, tatlı bir pasajın içinde yer alıyor. (pasaj tam fotoğraflık, yapıştırın gitsin) Ancak burası resmen kahve konusunda prensipleri olan, ciddi bir kuruluş. Adamlar adeta “kahve işi şakaya gelmez” diyorlar ve mekanda şeker bile bulundurmuyorlar. Şeker isterseniz de azarı yersiniz, ona göre. Tabii bakmayı böyle giderli abilermiş gibi anlattığımıza, hem kahveler çok başarılı, hem de mekan gayet tatlı. İsterseniz şişelerde satılan “Cold Brew” kahvelerden de deneyebilirsiniz. Biz pek sevmiyoruz, dolayısıyla denemedik, o yüzden onlar nasıldır bilemiyoruz. Ama şişeleri çok güzel diye almamıza çok az kalmıştı, LANET OLSUN SANA KAPİTALİZM.

-Passatge Sert 12

Satan's Coffee Corner Barcelona
Satan’s Coffee Corner, Barcelona

Satan's Coffee Corner Barcelona

Satan’s Coffee Corner

Satan’s Coffee Corner, kendini “coffee lord” olarak tanımlamayı tercih eden (şakacı bir arkadaş) İspanyol bir barista/girişimci tarafından kurulmuş. Barri Gothic taraflarında, sakin bir sokakta yer alıyor. Hem kahvelerinin hem de tatlılarının gayet başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Bir tek böyle düşünen biz olmayacağız ki mekan haftaiçi haftasonu fark etmeksizin gayet kalabalık. Bu arada burası da prensipleri olan bir kahveci. Wi-fi yok, sosyal medyadan pek haz etmiyorlar ve ortalıkta başı boş gezip bağırıp çağıran küçük çocuklardan, daha doğrusu onların ailelerinden pek haz etmiyorlar. Mekana giderken fotoğraf makinelerinizi hazır edin çünkü eminiz ki bizi sesli güldüren “children left unattended will be eaten or sold into slavery” yazısını siz de çekmek isteyeceksiniz.

– Carrer de l’Arc de Sant Ramon Del Call

Cafes El Magnifico Barcelona
Cafes El Magnifico Barcelona

Cafes El Magnifico

Cafe El Magnifico öyle içine oturup da uzun uzun takılacağınız, rahat oturumlu, geniş bir kahveci falan değil. Aksine ya hızlıdan bir espresso yapıştıracağınız ya da “para llevar” yani “to go” kahvenizi alıp yolunuza devam edeceğiniz bir kahveci. Zaten mekan oturmanıza da pek olanak tanımayarak adeta al kahveni git kardeşim diyor. Tavır olarak değil tabii, sadece oturacağınız çok fazla alanı mevcut değil.

El Magnifico’da günlük kullanılan kahveler sık sık değişiyor. Yani bir hafta denediğiniz house blend ile bir sonraki hafta denedeğiniz aynı olmayabilir. Çünkü bu mekanın bir diğer özelliği de kahvelerini kendileri sağlayıp kendileri kavuruyorlar. Ayrıca burası bayağı aile yadigarı bir mekan, çok uzun yıllardır mevcut. Biz oradayken kahve işlerini öğrenmeye çalışan, mekanın asıl kurucusu bilmemkim amcanın torunu da ortalıkta dolanıyordu, o derece.

-Carrer de l’Argenteria, 64

Syra Coffee Barcelona
Syra Coffee Barcelona

Barcelona'nın En İyi Kahvecileri

Syra Coffee

Gracia bölgesinde yer alan Syra Coffee, Barselona’daki kahveciler içinde net favorilerimizden birisi. Küçücük bir yer, ya önünde ayakta takılacak, ya da yine kahvenizi kapıp yolunuza devam edeceksiniz. Zaten sloganları bile “fine coffee and pastries to go” olan bir mekana oturmaya çalışmanın pek de bir alemi yok. İlla da oturacaksanız küçük bir oturma alanları ve karıştırmalık güzel dergileri de mevcut tabii. Bu arada hazır konusu açılmışken, güzel kahvenin yanına eşlik edecek çok lezzetli tatlılar da yapıyorlar. En büyük aşkımız dulce de leche dolgulu donut ya da çikolatalı kurabiyeye kefiliz. Kilo alıp vicdan azabı yaşayacaksanız en azından böylesiyle yaşayın di mi ama?

-Carrer de Siracusa, 13

Black Remedy Barcelona
Black Remedy Barcelona

Black Remedy

İlginç bir şekilde burayı bize Barselona’nın en iyi kahvecileri listesini çıkarmaya çalıştığımızı duyan Cafes El Magnifico çalışanı önerdi. İnsan çalıştığı yere ihanet edip başka kahveci önerir mi, pes…….. Şaka bir yana, iyi ki de önermiş, çünkü yine Barri Gothic tarafında yer alan mekanın kahveleri de gayet başarılıydı. Ayrıca Barselona genelinde gördüğümüz en büyük kahvecilerden biri olduğunu da söyleyebiliriz. Oturabileceğiniz yayla gibi bir alanı mevcut, ayrıca çeşit çeşit tatlılar da yapıyorlar. Bir de çalışanlardan biri acayip yakışıklı, ama bunun konumuzla hiçbir ilgisi olmadığı için sakince konuyu kapatalım. Evet. Afiyet olsun.

-Carrer de la Ciutat, 5

Onna Coffe Barcelona
Onna Coffe Barcelona

Onna Coffee

Gün geçmiyordu ki Gracia bölgesinde bir tatlı kahveci daha karşımıza çıkmasın……. (lokalmişiz gibi çek) Onna Coffee lokallerin sevdiği ve çalışmak için de sık sık tercih ettiği kahvecilerden. İlk olarak Poblenou taraflarında açılmış ancak sonradan lokasyon değiştirerek birçok mağazayı ve restoranı bir arada bulabileceğiniz daha merkezi sayılabilecek Gracia tarafında taşınmış. Kahvelerini Costa Rica’dan alıyorlar ve kendileri kavuruyorlar. Gayet de lezzetli kahveler hazırlıyorlar. Latte içtiğinizde içine azıcık kahve koyup hayvan gibi süt koyan kahvecilerden değiller, kendilerini bunun için ayrıca tebrik ediyoruz.

 Carrer de Santa Teresa, 1

SlowMov Barcelona
SlowMov Barcelona

SlowMov

SlowMov’un sahibi son dönemlerde patlayan işi gücü bırakıp gezgin olma modasının bir diğer ayağı olan işi güzü bırakıp kahveci açma kararı alanlarından. Gracia bölgesindeki küçük dükkanı aslında büyükbabasının eski atölyesi. Ancak kendisi burayı iyi bir şekilde değerlendirip kahve dükkanına çevirmiş. (ekmek teknesine diyecektik de çok damar olur diye demiyoruz asfasd) Buranın kahvelerini de gayet başarılı olsak da küçük bir uyarımız olacak. Şayet latte içmeyi seviyorsanız latte’yi biraz fazla sütlü yapıyorlar ve kahve tadı almakta güçlük çekiyorsunuz. Bu sebeple siparişinizi verirken “double shot” istediğinizi söylerseniz beklediğinize daha yakın bir tat yakalayabilirsiniz. Yine de sevdik seni SlowMov’cuğum.

-Carrer de Luis Antúnez, 18

Skye Coffee Poblenou
Skye Coffee Poblenou

Skye Coffee

Burası Barselona’nın en iyi kahvecileri listemizdeki diğer isimlerden biraz daha farklı bir konsepte sahip. Kendisi bir sergi alanı olan Espacio 88’in içinde yer alan küçük ve tatlı bir “kahve karavanı”. Bölge olarak da Barselona’nın eski endüstriyel, yeni hipster çekim alanı olan Poblenou tarafında yer alıyor. Şayet bu bölgeyi keşfe çıkmak niyetindeyseniz bu taraftaki en iyi kahvecilerden biri kesinlikle Skye. Burası da kahvelerini Barselona’daki birçok diğer mekan gibi Right Side Coffee’den alıyor ancak arada bir Avrupa çapında namı yürümüş başka yerlerden alıp yeni şeyler denedikleri de oluyormuş. O yüzden kahve siparişi verirken özellikle nerenin kahvesini kullandıklarını sorabilirsiniz.

1 Comment

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir