Kiralayabileceğiniz En Enteresan Airbnb Evleri

Airbnb’ye alışmak, sistemin nasıl işlediğini algılamak ya da “ulan elalem niye benim evimde kalsın” sürecini aşmak biraz zaman aldıysa da sonunda büyük bir topluluk olarak üstesinden gelmeyi başardık. O zaman şimdi işin biraz daha farklı kısımlarına odaklanabiliriz. Karşınızda kiralayabileceğiniz en tuhaf Airbnb evleri.

Başlamadan gelen not: İlginizi çeken evin linkini başlıkta vermiş bulunduk, gerçekten kiralamaya heveslenirseniz kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

1. Peter Pan Evi, Atlanta, Amerika

İnsanı gördüğü anda kendine aşık edecek kadar masalsı görünen bu ev, Georgia ve Katie adlı, Amerikalı bir çifte ait. Haftalık olarak baya manyakça bir fiyata kiralayabileceğiniz bu ev, fiyatına rağmen pek çok kişi tarafından ilgi görüyor ve kalıp da dönenler ev için genellikle şahane yorumlar bırakıyor. Söz konusu her türlü absürd durumun vuku bulduğu Amerika olunca, bir çılgınlık yapıp denemeye değer mi sanki?

peter pan house 1 peter pan house 2

2. Eski Bir İngiliz Şatosu, Kirkby Stephen, UK

Kiraladığınız takdirde 16 odası, 8 banyosu ve kocaman bahçesi ile “ulan hakkaten şatoda kalıyoruz ya” şaşkınlığının alasını yaşayabileceğiniz, 1800’lü yıllardan kalmış bu ev(!) çoğumuz için içinde yaşamanın hayalden öteye geçemeyeceği bir yer. Fakat airbnb sağ olsun, artık şato bile kiralayabiliyoruz. Üstelik içine 30 kişi bile sığıyormuş, bizce hep beraber buraya girebiliriz.

airbnb şato

airbnb şato 2
3. Uçak Ev, Teuge, Hollanda

İşler daha ne kadar tuhaflaşabilir diye düşünüyorsanız durun, daha yeni başladık sayılır. Bu seferki Airbnb evimiz bir uçak. Evet evet, bildiğiniz uçak. 2 kişinin konaklayabileceği kapasitede olan uçağın arka kısımları komple değiştirilmiş, içinde jakuzisi de olan bir banyo ve yatak odası gibi bölümler eklenmiş, ancak kokpit kısmı birebir aynı bırakılmış. Şöyle bir düşündük de, aslında baya ilginç bir deneyim.

airbnb hotel plane
airbnbplanehotel

4. Yüzen Ev, Yellowknife, Kanada 

Suyun ortasında, küçük ve sevimli bir aile evinde kalmak gibi düşünceniz var mıydı bilemiyoruz ama, Kanada’nın değişik bir bölgesinde konaklamak isterseniz burada baya enteresan bir ev mevcut. Özellikle kışın sular donduğunda inanılmaz bir ortama şahit olabileceğiniz bölgenin en popüler evi kesinlikle burası. Tabi gecelik 321 TL vermek istiyorsanız.

yellowknife airbnb ev
5. Bira Fıçısı, Ostbevern, Almanya

Başlığımız sayesinde size listemizde enteresan evlerin olacağı garantisini verdik, ancak bu demek değil ki hepsi kalmak için mantıklı yerler olacak. Almanya’dan bir takım insanlar, bir bir fabrikasının içinde konaklanacak bir “bira fıçısını” kiralamanıza olanak tanıyor. Fıçı 19. yy’dan kalma olduğu ve devasa olduğu için kalmak isteyeni çok oluyor-muş. Eğer tuhaf bir şekilde sizin de ilginizi çektiyse fıçının bir odanın içinde olduğunu, ve odanın normal bir otel odasındaki imkanlara sahip olduğunu da hatırlatalım.

beer barrel airbnb

beer barrel airbnb2

6. Köpek Ev, Idaho, ABD

Saçmalamaya tam gaz devam. Bu seferki konaklayabileceğiniz evimiz dev bir Beagle şeklinde. Tahmin edebileceğiniz üzere evcil hayvanınız ile birlikte konaklayabileceğiniz bu evin sahipleri de Beagle’lar ile kafayı kırmış durumda. Dolayısıyla evin her yerinde Beagle heykelcikleri, figürleri, duvar kağıtlar ve aklınıza Beaglelar ile ilgili gelebilecek ve gelmeyecek türlü türlü şey mevcut. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

beagle airbnb

7. Bambu Ev, Bali, Endonezya

Aşırı güzelliği ile aklımızı alan, ama tam bir Türk olarak “ay çok böcek olur onun içinde” gibi kısıtlı hayal gücüne sahip yorumlar yapmamıza neden olan bu evin neredeyse her noktası bambudan yapılmış. (Tabi ki elektronik vs. hariç) Muhtemelen hayatınız boyunca hiçbir yerde karşılaşamayacağınız türden bir mimariye sahip olan evin içine arayabileceğiniz her türlü olanak ve servis de mevcut. Bali’de balayı hayalı kurup duranlardansanız böyle değişik bir şey deneyerek Bali’de balayı planlayan 452934 kişiye kıyasla bir fark yaratabilirsiniz.

bamboo house
airbnb bamboo house

8. Bir Metrekarelik Ev, Berlin, Almanya

Başlıktan ötürü Airbnb Evleri listemizdeki en saçma evin bu olduğunu düşünmüş olabilirsiniz. Lakin hayır, hatta en anlamlılarından biri olduğunu bile söyleyebiliriz. İçinde yalnızca 1 sandalye ve küçük bir yatak bulunan bu küçük kutucuk, dünya üzerindeki en küçük ev olarak nam salmış. Burada kalmanın gecesi 1 Euro, ancak aslında küçük çaplı bir başvuru süreci bile var. Çünkü burada kalmanız için geçerli bir sebebiniz olması gerekiyor. Küçük çaplı bir sosyal sorumluluk projesi tadında olan bu evin gecelik ücretini ödediğiniz takdirde aynı zamanda Berlin‘deki Eastseven Hostel’in duşlarından ve wi-fi’ından yararlanabiliyor, hatta kötü hava koşullarında evinizi buraya “park edebiliyorsunuz”.

airbnb 1sqm house

9. Havana’nın Göbeğinde Bir Daire, Küba

Küba‘nın olayı ayrı, bu yüzden “enteresan” içerikli listemizdeki yerini sonuna kadar hak ediyor. Çünkü 2015’e kadar Küba’da Airbnb aracılığıyla ev kiralayabilmek gibi şeyi hayal bile edemiyorduk. Ancak Dünya (ne Dünyası, Amerika diyelim biz ona) koşulları değiştikçe Küba’nın da koşulları değişmeye başladı ve artık Havana’nın göbeğinde, geleneksel bir Küba evinde kalabilmeniz gayet olası. Üstelik fiyatlar da öyle saçma sapan değil. An itibariyle başkent Havana’da 900’ün üzerinde Airbnb evi mevcut. Eminiz ki zamanla başka şehirlere de yayılacaktır, hadi yine iyiyiz.

airbnb cuba 1
airbnb cuba

 

3 Comments

  • Ha bi ibret! Gönlüm Havana’ nın göbeğindeki daireye düştü. Orda olsam şimdi, türlü türlü romlu kokteyllerimi yudumlasam. Ya da Bakırköy’ de kendimi assam:(
    Peter Pan’ ın evine de selam olsun.

  • Küba’da daha önce de şehrin içinde tarihi binalarda kalmak mümkündü hatta oldukça da hesaplıydı ama internet üzerinden yeterli bilgi edinmek / ev sahibine ulaşmak / ulaşsan da İspanyolca bilmiyorsan anlaşmak vs zordu 🙂 Bir de tabii evin tamamını kiralayana rastlamak; zira genelde oda oda kiralıyorlar (‘casa particulares’ deniyor hatta bu evlere). Biz bir yerden sonra akışına bırakıp her gittiğimiz şehrin otobüs garında bekleyen teyzelerle çat pat İspanyolcamızla pazarlık ede ede, iyi kötü anlaşa anlaşa bulmuştuk kalacak yerleri. 🙂

    Artık Airbnb’den kiralanabiliyor olması büyük kolaylık. 5 senede ne kadar çok şey değişmiş!

    So olarak Peter Pan’ın evinde benim de gözüm kaldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir