Şehirde Neler Oluyor: Bu Ara Kaçırırsanız Pişman Olacağınız 9 Konser

Kasım-Aralık ayları için en gidilesi 9 konseri derledik. 2014’ü güzel bitirelim. Buyursunlar;

chet faker1 Kasım, Chet Faker

Türk halkının Seda Sayan’dan sonra en güvendiği insanmışçasına, herkesin konserine bilet bulmak için çıldırdığı hipster ile homeless arasındaki ince çizgide horon tepen Chet Faker’ın konseri geldi çattı. Bilet kalıp kalmadığını bilemesek de (ki kalmadıysa sosyal medya üzerinden bilet satanı bol) İstanbul semalarında adamcağız daha buraya ulaşmadan bol bol konuşulan bu konseri kaçırırsanız, kıskançlıktan ölebilirsiniz.

Mekan: Volkswagen Arena

Bilet fiyatı: 50-70 TL arası

Jack-White7 Kasım, Jack White

The White Stripes’tan da tanıdığımız efsane isim Jack White’ın konser haberi geldiğinden beri günlerimiz daha bir şen, daha bir güzel geçer oldu. Alanında dahi olarak kabul etmemizin çok da yanlış olmayacağı Jack abimizin konserini kaçıracak değiliz. Öl de baba ölelim.

Mekan: Volkswagen Arena

Bilet fiyatı: 50-170 TL Arası

emiliana torrini12 Kasım, Emiliana Torrini

İzlanda deyince akıllara gelen ikinci isim olan (Bir Björk gerçeği var) Emiliana Torrini, huzur saçan sesi ve İzlandalılara özgü fazla şirin suratıyla sonunda aramızda olacak. Uzun süredir kendisini bekleyen bir kitle olduğunu düşünürsek, biletler bitmeden saldırmakta fayda var.

Mekan: Babylon İstanbul

Bilet fiyatı: 67-84 TL Arası (niye böyle küsüratlı olduğun biz de bilmiyoruz)

lykke li
18 Kasım Lykke Li

Bileni bilmeyeni, seveni sevmeyeni ortalıkta, “I, I Follooow” şeklinde dolaştıran, son zamanların en akla takılmalı şarkısının sorumlusu Lykke Li, tuhaf adı ile önümüzdeki günlerde İstanbul’da arz-ı endam edecek. Lykke Li’yi tek şarkılık ünlü olarak değerlendirenler için, çok daha güzel başka şarkıların sahibi olduğunu da eklemek isteriz.

Mekan: Babylon İstanbul

Bilet fiyatı: 89, 75-112 TL

balmorhea19-20 Kasım, Balmorhea

Enstrümantal müzikten hoşlanıyorsanız keşfetmeniz, çoktan keşfettiyseniz kaçırmamanız gereken grup Balmorhea, hayatınızın arka planına müzik isteseniz tercih edebileceğiniz gruplardan biri olabilir. O kadar huzur saçan bir grup ki, konserinde nasıl davranmanız gerektiğini bilemeyebilirsiniz.

Mekan: Salon

Bilet Fiyatı: 25-35 TL Arası

russian red27 Kasım, Russian Red

İspanya’nın Feist’i olarak nam salmış, Myspace ünlüsü kategorisinden, bildiğimiz müzisyene terfi eden Russian Red, aslında tam da “ya sev ya terk et” tadında bir sese sahip. Dinleyenler ya bayılıyor, ya da bir daha dinlememek üzere Spotify’ın derinliklerine gönderiyor. Biz sesini de kendisini de sevenler ekibinden olarak, tuhaf aksanı ile kendinizi dinlemek üzere olay yerinde olacağız. Bizce farklı müzisyenleri keşfetmeyi seviyorsanız şöyle bir kulak kabartabilirsiniz.

Mekan: Babylon İstanbul

Bilet fiyatı: 33,75-44, 50 TL Arası

morrissey7 Aralık, Morrissey

“AY YİNE GELİYORMUŞ” tepkileriyle karşılanan, evimize gelse börekler açacağımız, yolda görsek bir makas alacağımız Morrissey de bize karşı boş olmadığını göstermek istercesine üşenmiyor, adeta overlok makinası gibi ayağımıza kadar geliyor. Morrissey konserine gitmeniz için ısrar etmemize gerek yok herhalde?

Mekan: Volkswagen Arena

Bilet fiyatı: 90-190 TL Arası

ane brun
12 Aralık, Ane Brun

Geçen seneki harika konserini kaçırıp vicdan azabı çekenler ya da “ben bu kadını bir kez daha dinlemeden ölmeyeceğim” diyenler, Ane Brun geliyor, hoş geliyor. Sonbahar-kış sezonu için fon müziği olsun diye özel olarak üretilmiş gibi sesi ile bir kez daha aklımızı alacak Ane Brun’un yer yer ağlatabiliyor da, uyarmış bulunalım.

Mekan: KüçükÇiftlik Park

Bilet fiyatı: 56-100 TL Arası

parov stelar band13 Aralık, Parov Stelar Band – Oi Va Voi

Youtube’un önere önere bizi hayranı yaptığı (çok da iyi ettiği) Parov Stelar Band ve adını nasıl okuyacağımızı tam bilmediğimiz için hatırlamıyormuş gibi yapmak zorunda kaldığımız Oi Va Voi’yi bir arada bulabileceğiniz şahane etkinliği biletleri bitmeden yakalamak gerek. Heyecanlıyız!

Mekan: Volkswagen Arena

Bilet fiyatı: 40-130 TL Arası

1 Comment

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir