Schengen Vizesi Alma Sanatı

Özellikle ilk kez yurtdışına çıkacaklar için, vize almak zor zanaat. Adını sanını duymadığınız belgeler, sizi terörist olup olmadığınızı düşünmeye sürükleyecek soru ve istekler, tam “bu sefer bütün belgeler tamam, bitti bu iş” dediğiniz esnada “Anneannenizin 15 Temmuz 1932’de nerede olduğunu da kanıtlayın” absürdlüğünde yeni talepler. Evet tabi ki yine abartıyorum, ancak genel olarak uğraştırıcı bir süreç olduğu da gerçek. Son 2 yıldır o kadar sık vize almam gerekti ki, “bizim tanıdık var hepinize 6 aylık Schengen ayarlıyorum” kolaylığında olmasa da, bu süreci daha katlanılabilir hale getirmek açısından küçük çaplı bir vize rehberi hazırlama kararı aldım.

Tabi her ülke için ayrı vize yazısı yazamayacağım ve zaten her ülkeye nasıl vize alındığı bilgim dahilinde olmadığından bu seferlik size sadece Schengen Vizesi’nden bahsedeceğim. Amerika Vizesi yazısı da yolda.

Öncelikle Schengen Vizesi kapsamında olan ülkelere bir göz atmakta fayda var;

Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka,Estonya, Finlandiya,İsviçre, İsveç, Fransa, Hollanda, Hırvatistan, İspanya, İsviçre, İtalya,İzlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya, Hırvatistan, Slovakta,Yunanistan. (copy paste değil araştırma ürünü)

Schengen Vizesi Ülkeleri

Bu ülkelerden herhangi birine gitmeyi düşünüyorsanız, doğru yeri okuyorsunuz.  Belgeler, vizeyi hangi konsolosluğa ya da aracı kuruma başvuracağınıza göre bir takım değişiklikler gösterebiliyor.  Bu yüzden burada hangi belgeleri edinmezin gerektiğine dair net bilgiler vermemin yanlış olacağını düşünüyorum. Ancak konsolosluk sitelerine ya da kullanacağınız aracı kurumun sitesine göz atarak, doğru belgeleri edinmeniz oldukça kolay. “O zaman ne diye vizeyle ilgili yazı yazıyorsun?” diyecek olanlar için; benim burada asıl amacım, size kolaylık sağlayacak ipuçları verebilmek. O halde başlayalım:

1.Pasaport geçerlilik sürenizi kontrol edin.

Schengen vizesine başvurabilmek için pasaport geçerlilik sürenizin, seyahat bitiş tarihinden en az 6 ay daha uzun olması gerekiyor. Aksi takdirde başvuramıyorsunuz. Pasaportunuzla ilgili bu detayı kontrol etmeden vize başvurunda bulunmayın.

2.Vize başvurusunu seyahatten en az  1 ay önce yapın

Neden? Çünkü yoğunluk yaşanabiliyor, belgelerde bir eksiklik çıkarsa ya da beklenmedik başka bir aksilik olursa, vize alım süreniz uzayabiliyor. Dolayısıyla yapmış olduğunuz otel/uçak rezervasyonunun boşa gitmemesi açısından, başvurunuzu kesinlikle en az 1 ay önceden yapın. İhtimalleri değerlendirmeden hareket etmeyin. Örneğin ben, Hollanda vizesi başvurumda, aracı kurum pasaportumu göndermeyi “unuttuğu” için yaklaşık 15-16 gün beklemek durumunda kalmıştım. Ders olsun size.

3.Vize başvurusuna eksik belgeyle gitmeyin.

Biliyorum, yukarıdaki cümle “Tatile giderken yanınıza almanız gereken 10 şey: 1. Bikini” tarzındaki gereksiz bilgi içerikli yazılar gibi oldu.Tabi ki istenen tüm belgeleri götüreceksiniz. Ancak yine de, aranızda benim gibiler olduğunu bildiğim için böyle bir açıklama yapma gereği duyuyorum. Az önce söylediğim gibi, sizden çok fazla belge isteyecekler.  Evet özellikle ilk vize başvurunuzda kendinizi çok fazla uğraş vermiş gibi hissedebilirsiniz, sonuçta bir sürü farklı yere gidip, bir sürü farklı belge edinmeniz gerekecek. Ancak ne olursa olsun belgeleriniz eksik gitmeyin. Aksi takdirde, özellikle önemli bir belgeyi eksik götürdüyseniz, pasaportunuz konsolosluktan geri dönebiliyor, belgenizin eksik olduğu söyleniyor, ve vize alma sürecinizi gereksiz yere uzatmış oluyorsunuz. Misal,  “sicil gazetesi fotokopisi ne abi, bunu almasam da olur”  demeyin. Alın onu da. Üşengeçliğe hayır.

Schengen Vizesi Formu Örnek

image (1)

                      Bakın bir takım iyi insanlar schengen vizesi başvuru formu örneği doldurmuşlar.

 4. Ne tür ve hangi ebatlarda fotoğraf istenildiğine dikkat edin.

Bu konu da vize başvurularında sorun çıkarabilen küçük detaylardan. Siz gidiyorsunuz bir güzel vesikalık fotoğrafınızı çektiriyorsunuz, oh bütün belgelerim de hazır diyerek başvurunuzu yapmaya gidiyorsunuz, oradaki kadın belgelere bakıyor bakıyor ve acı gerçeği yüzünüze vuruveriyor: “Fotoğrafınızın vesikalık değil biyometrik olması gerekiyor.” Hadi bakalım, yeni bir soruna hoşgeldiniz. Bu yüzden, başvuruda bulunmadan önce, hangi ebatlarda ve ne tür fotoğraf istediklerine mutlaka dikkat edin. Çünkü bazı ülkeler biyometrik, bazı ülkeler bildiğimiz vesikalık istiyor ve fotoğrafın boyutuyla ilgili de bir takım farklı istekler oluyor. (kuşe kağıda baskılı dev afişinizi falan istemiyorlar tabi ki) Biyometrik fotoğrafınızda zanlı gibi çıkarsanız da üzülmeyin, ben İspanyol pembe dizilerindeki hizmetçiler gibi çıkıyorum mesela, hiç sorun etmez oldum artık.

5.Ülkelerinde kalmaya meraklı olmadığınızı garantileyecek belgeler gösterin.

Bu adamların bunca belgeyi istemesinin temel sebebi aslında bu. Yani siz, Türkiye’ye geri döneceğinizi, sizi burada bağlayan bir şeyler olduğunu kanıtlarsanız, istisnai durumlar haricinde (mesela kariyer planlamanız terörist ya da kiralık katil olmak üzerine kurulu değilse) vize almanızda herhangi bir sorun çıkmayacaktır. Bu yüzden, tapu, araba ruhsatı, ya da düzenli para hareketinin bulunduğu bir hesap cüzdanı fotokopisi gibi belgeler gösterebilmeniz, vizeyi almanızı son derece kolaylaştıracaktır.

6. İlk olarak giriş yapacağınız ülkeden vize almaya dikkat edin.

Bu, her ülke için geçerli olmasa da karşılaşılabilen bir durum. Örneğin hem Almanya’ya, hem İtalya’ya gidecekseniz ve ilk olarak gideceğiniz ülke Almanya ise, vizenizi Almanya Konsolosluğu üzerinden alın. Çünkü bazen, x ülkeden aldığınız Schengen Vizesi’ni ilk kullanımda y ülkesinde kullanmak isterseniz, sorun çıkarabiliyorlar. Yine de bunun sık gerçekleşen bir durum olmadığını, ancak yer yer yaşanabilen bir sorun olduğunu bir kez daha vurgulayayım. Siz yine de gurbette yorgun düşmemek için bunu aklınızda bulundurun.

7. Seyahat sağlık sigortanızda cimrilik yapmayın.

Diyelim ki, İtalya’ta gidiyorsunuz, seyahat sigortanızı da 10 gün geçerli yaptırdınız. Sonra gidip vizeye başvurdunuz ve evraklarınızı kontrol eden adam kendi kendine dedi ki “Arkadaş ben bu adama bayıldım, doya doya dolaşsın İtalya’da, görmediği yer kalmasın.” Tam size 3 hafta geçerli Schengen vizesini verecekken, sağlık sigortanıza bir bakacak, 10 gün geçerli.(MHP’nin 40. Yılı kutlu olsuna doğru gidiyoruz) Ne olacak bu durumda, 10 gün verecek vizenizi.  Sizin yüzünüzden. Sizin suçunuz. Siz sorumlusunuz. Bununla yaşayabilecek misiniz? Yapmayın, sigorta konusunda cömert olun.

Not: 4 günlük sağlık sigortası yaptırmış olmasına rağmen uzun süreli vize alabildiğini söyleyen biri oldu. Ancak bence işi ihtimallere bırakmak yerine garanti hareket etmek daha doğru olabilir.

 8. Yakın zamanda başka bir Schengen ülkesine daha gidecekseniz, bunu belgeleyin.

Bu şekilde, çok yüksek ihtimalle daha uzun süreli vize alarak, bir sonraki Avrupa ülkesinde gidişinizde tekrar vize işleriyle uğraşmanız gerekmeyecektir. İleriki tarihte gideceğiniz diğer ülkenin uçak ve otel rezervasyonunu ya da eğer mevcutsa davetiyenizi, başvuru belgelerinizin içine eklerseniz çok yardımı dokunacaktır. Bu arada, bu gibi bir rezervasyonu başvuru yapacağınız ülkeye tekrar gidecekmişçesine, yine aynı ülke için, belki başka bir şehrine vs, yaparsanız, uzun vize alma ihtimaliniz de daha yüksek.

9. Mülakata çağrılırsanız gerilmeyin.

Gönül isterdi ki böyle şeylerle uğraşmayalım, hayat “Imagine” tadında ilerlesin, fakat maalesef öyle değil. Bazen mülakata çağrılmanıza neden olacak durumlar olabilir. Kulağa huzursuz edici gelse de, aslında vize almanızda kolaylık sağlayacağını göz önünde bulundurun. Size “Ne amaçla bu ülkeye seyahat ediyorsun?”, “Ne kadar kalacaksın?”, “Türkiye’de ne işle meşgulsün?” “Gideceğin ülkede tanıdığın birileri var mı?” gibi sorular sormaları muhtemel. Dürüst olun ve onları mümkün olduğunca “benim sizin ülkenize kalmak gibi bir niyetim yok”a ikna etmeye çalışın.

Son olarak birkaç ipucu vermek gerekirse:

-Vizeyi aldıktan sonra vizenizin geçerli olduğu tarihe baktığınız gibi “duration of stay”e bakmayı da unutmayın. Örneğin size 3 ay vize vermiş olabilirler , ancak duration of stay, yani ülkede geçirebileceğiniz süre 1 ay olabilir.

-İngiltere Schengen vizesi kapsamında değil. Onun vizesi başka bir dünya, başka sorunlar, başka masraflar. Üzgünüz.

-Ben bu işlerle uğraşamam diyorsanız sizi vizesiz gidilebilen ülkelere alalım.

-Yunanistan son zamanlarda en kolay vize veren ülke olarak biliniyor, aklınızda bulunsun. Örneğin biz yakın zamanda en azından 6 ay kadar vize almış olduk. Tabi yukarıda anlattığımız taktiklerin hepsini uygulayarak. (nasıl sinsiyiz di mi)

-Vize başvurusunu kendiniz yapabileceğiniz gibi, ikinci bir seçenek olarak iData, Vfs Global vb. aracı kurumları da kullanabilirsiniz. Çalışanlarının müthiş asık suratlılığı haricinde bir sorun yaşanmıyor. Zaten bazı ülkelerin size aracı kurum kullanmak dışında bir seçenek tanımadığını da göreceksiniz.

-Yukarıda yazdıklarıma dikkat ederseniz, aslında o kadar da zorlu bir süreç olmadığını göreceksiniz, panik yok.

Schengen vizesi başvurusu yapabileceğiniz ve bilgiler alabileceğiniz iki site için şöyle buyrun:

http://www.idata.com.tr/tr/ // http://www.vfsglobal.com/france/turkey/istanbul/

188 Comments

  • 1 aylık seyahat saglık sigortasıyla 6 aylık vize aldım cimirilikten değil, askere gideceğimden(bir takım alınganlıklar) sigortayla pek alakalı olduğunu düşünmüyorum oyüzden bu yorumda cok ciddi oldu be yakışmadı bana

  • 6 ay önce alınan finlandiya vizesiyle, önce finlandiyaya ve oradan isveçe giriş yapıldığından, yeniden alınacak finlandiya vizesiyle ilk olarak isveçe girebilmek mümkün müdür?

  • Merhaba,
    Benim schengen vizesi ile ilgili çok büyük bir problemim var ve cevap verebilirseniz çok sevinirim. Durum kısaca şöyle; biz karayolu ile Balkan turu yapmak için Yunanistan’a schengen başvurusu yaptık ve yaklaşık 1 aylık schengen vermişler ama üzernde tek geçiş yazıyormuş ki bunun ne anlama geldiğini Yunanistan kapısında kalınca anladık:D Biz sırasıyla Bulgaristan, Makedonya, Sırbistan, Macaristan, Avusturya ve Macaristan üzerinden tekrar Makedonya (Üsküp) yapıp Yunanistan üzerinden girmeyi düşünüyorduk ki biz o tek geçişi çoktan kullandığımız için alınmadık. Aslında tee Macaristan kapısından çevrilmemiz gerekirken oralarda problem yaşamadık. Yunanistan zaten kapıda yapacak işi olmadığından bizimle uğraştı uzun süre! Pasaportuma görevli schengen vizesinin karşısına (C) işareti koydu ve arka odada yarı Rumca yarı İngilizce küfrederek bir şeyler yapıyordu. Şimdi sorum şu olacak ben bu pasaportla Yunanistan konsolosluğuna gidemem ama tekrar schengen almam gerektiğinde bir problem olur mu, bu olay başka zaman schengen almak istediğimde karşıma çıkar mı yoksa pasaportu değiştirirsem her şey hallolur mu? Cevap verebilirseniz çok sevinirim. Selamlar….

    • Selam,
      Bu konuda söyleyeceğim her şey sadece tahmin üzerine olacaktır. Çünkü bu post’u öyle bilirkişi olarak değil, sadece deneyimlerimi paylaşarak yazdım:) o yüzden kafama göre, tahmini bir bilgi vermek yerine, bir vize danışmanına sormanızı tavsiye edebilirim, iş biraz komplike bir hal almış çünkü. herhangi bir tur şirketini arayarak konuyla ilgili bilgi alabilirsiniz. umarım bir sorun yaşamazsınız.

      • Merhaba, ben italyaya gidecegim fakat suan calismiyorum. Suan burada ogrenciyim fakat belgelerim tam olarak neler bu konuda herhangi ayrintili bir bilgi yok yardimci olabilir misiniz? Simdiden tesekkurlr..

    • Hiç sıkıntı yok, tekrar alırsınız fakat mümkünse o pasaportu vermeyin konsolosluğa pasaport değiştirin, hiç sorun olmasa da o yazı ve işaretler pasaportu inceleyn yetkilinin aklını çeler.

  • Shengen vize başvurusunda 3 aylık SSK ve 3 aylık Maaş bordro isteniyor.

    Henüz işe başlayalı 1 Ay oldu. SSK ve Maaş Bodrosu 1 aylık olursa sorun olurmu sizce?

    A Grubu bir Turizm firmasında çalışıyorum.

    Turistik veya İş amaçlı (Turizm Fuarı) hangisini önerirsiniz?

    Acilen yorumlarını bekliyorum.

    • fuar davetiyeniz varsa iş amaçlı başvurmanız daha mantıklı olacaktır diye düşünüyorum ama, bu benim işim değil. bu yazıyı sadece sık yurtdışına çıktığım, ve deneyimim olduğu için, tavsiye niteliğinde yazdım, hiç alakam olmayan bir konu. bence sizin bu konuda daha net bilgi alabileceğiniz biri vardır turizm firmasında çalışıyorsanız. 🙂

    • Eğer ise yeni girdiyseniz, bordo göstermersiniz ya eskı işyerinizden 3 aylık bordo yada yeni firmanızdan maaş yazısı alarak işi çözersiniz…turizm ve fuar fark yok, sadece tıcarıde davetıye yada firar giriş kartı termin etmen gerekir…

  • Teşekkürler, ya kusura bakmayın kimseden doğru düzgün cevap alamadığım için bir de size sorayım dedim ama haftaya inş. arkadaşla o vize ajentasını basmayı düşünüyoruz, cevap alabilirsek buraya da yazarım. Selamlar…

  • Merhabalar öncelikle yazınız özellikle resimli vize formu çok güzel olmuş. Tebrikler…teşekkürler…

    Benim bir sorum olucaktı. Abim danimarkada ikamet ediyor ve evli . Sanırım oranın vatandaşı değil ama çalışma ve oturma iNir var. Eşi ve çocuğu danimarka vatandaşı. Bana davetiye gönderdiler . Bundavetiye sayesinde anlatıldığı kadarıyla çok zor olan danimarka vizesini alabilirmiyim. Kısa süreli aile İyareti kapsamında.
    Orda. Hollanda ve almanyaya trenle geçmek istiyorum. Son turkıyey dönmek o üi ülkeden birisinden uçakla.
    Abim diyorum ama soyadlarımız farklı beni başka bir aile büyüymüş fakat bunu belgeleyelim. Bu konu hakkında görüşünüz olursa sevinirim.

  • Acaba iş vizesi alıp da oradan bir bayan ile evlilik yaparsam orada kalma şansım var mı? Yani 3 aylık vizemin süresi bitince dönmem mi gerekecek.

  • bu serbest çalışanlar vize işini ne yapıyor merak ediyorum (serbest çalışandan kastım dükkan sahibi olmak değil)

    • faaliyet belgesi alıp, vergi levhası fotokopisi, banka hesap cüzdanı, varsa tapu ve ruhsatlara yükleniyorlar.

    • ssk ucretini dısardan yatırıp belgelerini sunuyorsun…banka hesabı , varsa tapu ,ruhsat vs yeterli oluyor…

  • daha once abd ve avrupaya cok vize aldim. fakat en son sefer vizem 3 aylikti 6-7 gun GEC cikis yaptim . bu baska bi ab ulkesinden vize almama engelmi sizce?

  • merhaba geçen sene yılbaşından önce Hollanda için vize aldım 3 aylık Schengen vizesi..şimdi tekrar gitmeyi düşünüyorum aile ziyareti turist olarak..tekrar vize almam gerekecek mi

    • merhaba,

      geçen sene aldığınız 3 ay geçerli vizeyi, bir sonraki sene için kullanabileceğinizi hiç sanmıyoruz. ancak isterseniz bir profesyonele danışın, gerçekten çok önemli bir sorun.

    • Passportunuzda vizenizin başlangıç ve bitiş tarihleri yazar. O tarihten sonra artık vizeniz geçerli değildir. Tekrar seyahat planladıysanız, seyahat türüne göre yeniden başvuru yapmanız ve yeniden vize talep etmeniz gerekmektedir. Daha önce Schengen Vizesi alanlara daha kolay vize veriyorlar diye tahmin ediyorum. Mantıken de böyle olması daha yerinde olur zaten.

  • Hayır ben vizemi aldıktan sonra denk geldim yazınıza, pek zor olmadı benim için.

    Sizi, “eğer size vize ile ilgili soru gelirse bana da yönlendirebilirsiniz, ben de arkadaşlara seve seve yardımcı olurum” demek için rahatsız ettim. Schengen, İngiltere ve ABD vizesi konusunda…

    Twitter’da karakter sınırı var bildiğiniz üzere, o yüzden burdan yazayım dedim.

    • İsviçre vizesi için geçen konsolosluk meblayı az bulduğu için para yatırmamızı istemiştir 26.03.2015 tarihi itibariyle bize cevap geldi yarın belli olacak ama ben şunu öğrenmek istiyorum eşimin kardesi annesi orda bize davetiye gönderdiler masrfaları felan karşılayacaklarını yazdılar o konsolosluk meblayı yatır vizeyi vereyim bağlamında mı yaptı yoksa farklı bir sebebi var mı ?

  • Dördüncü Schengen’e başvuracağım. Sonuncusu İtalya’dan ve 6 aylıktı. Tekrar İtalya’dan başvuracağım ama 6 aylık istemiyorum artık. 1 yıl ve üzeri almak istiyorum. Sigortayı uzun süreli hazırlatacağım ama iData’nın sitesinde bir detay dikkatimi çekti: “İTALYA VE ALMANYA SCHENGEN (90 GÜNE KADAR) VİZE BAŞVURULARINIZI, GEREKLİ EVRAKLARI HAZIRLAYARAK RANDEVU ALMADAN iDATA OFİSLERİMİZDEN GERÇEKLEŞTİREBİLİRSİNİZ” deniyor. (http://www.idata.com.tr/tr/news)

    90 Günlük zaten 6 aylık vize demek. (En son vizemden kontrol ettim) 90 gün ve üzeri için ise ‘İtalya National’ ibaresi kullanılmış. Bu ayrı bir vize türü mü bilemedim.

    1 yıl ve üzeri Schengen almak için acaba direkt konsolosluğa mı müracaat edeyim yoksa iData’dan alabilir miyim, bunu araştıracağım. Öğrendiklerimi yazarım. Sizin de tavsiyeniz varsa alayım. 5 yıllık Schengen’i olan arkadaşlarım var, çok kıskanıyorum zira 🙂

    • 5 yıl vizesi olan arkadaşının da kalma süresi 90 gündür. Sana 1 yıl verse kalmak süresi 365 gun olmaz maxımum 90 olur..

      Italya natıonıal ıse sadece İtalya ulkesınde gecerlı vizedir..

      Vize başvuruları sadece datadan yapılmaktadır..

  • Ben mart ayının sonunda Malta’ya seyahat edeceğim. Turistik vizeye başvuracağım. Malta’da bir kaç gün kaldıktan sonra ise Sicilya’ya feribot ile geçeceğim. Sicilya’da geçireceğim süre Malta’da geçireceğim süreden daha fazla olduğu için vizeyi İtalya Konsolosluğundan almam gerekiyor. Bunun yanısıra Temmuz ayında bu kez Floransa’ya bir konferansa gideceğim ve davet mektubunu başvuru dosyalarıma ekleyeceğim. Amacım uzun süreli (6 ay içinde 90 gün süreli) almak. Ancak sehayat sigortası konusunda kararsızım. Kaç aylık sigorta yaptırmak zorundayım? Daha önce kısa süreli (1 ay) ve uzun süreli (11 ay) vizelerim var.

  • Merhaba
    İtalya konsolosluğundan aldığım 6 aylık çok girişli schengen vizem ile italya`ya gidip döndükten sonra, vize sürem dolmadan Türkiye’den Almanya’ya direkt giriş yapabilir miyim?

  • almanya konsolosluğundan bugüne kadar 8 adet shengen vizesi aldım.sonuncusu 1 yıllık 90 gün bu süre 1 yıl içersnde 90 günmü yoksa 6 aylık dönemlerde 90 günmü bunu öğrenmek istiyorum.ayrıca turistik vizede 1 yıldan fazla süre oluyormu bundan sonraki başvurumu 2 yıllık yapmak istiyorum bir sorun çıkarmı bilgi verirseniz sevinirim.

    • Kendi sorularımı cevaplayım önce. Sigorta süresini çok uzun tutmadan da 1 yıllık vizeyi aldım. İtalya’yı seviyorum 🙂

      Şimdi 6 aylık turistik vizelerinde max. kalış süresi 90 gün, 1 yıllık vizelerin de max kalış süresi 90 gün. Ben vize süresi uzayınca kalış süresi de uzar diye düşünmüştüm, öyle değilmiş.

      Konsolosluk direkt müracaat almıyor, yine iData üzerinden yaptım başvuruyu. Bıktım iData’nın saçma sapan ve ofisten ofise değişen kurallarından. Neymiş senin banka hesabın İzmir’deymiş, İzmir’den başvuracakmışsın. Lan ben İstanbul’da yaşıyorum! Bize ne biz almıyoruz senin başvurunu. E Ankara ofisiniz almıştı, son vizemi oran aldım. O Ankara ofisimizin sorunu biz almayız, bunu İtalyan konsolosluğuna iletmeyiz.

      Böyle saçma sapan işler. Sana ne neyim neredeyse, evraklarım tam mı, tam. Al o zaman. İnşallah bir sonraki vizem 5 yıllık gelir de iData ile uzuuuuun bi süre muhatap olmam..

      • 1 yil ve daha uzun vizelerde duration of stays 90 yazar ama bunun anlamı 6 aylik sure icerisinde 90 günden fazla kalmayındır.Yani 6 aylik vizedeki 90 günle 1 yillik vizedeki 90 gün aynı degil…

      • Slm Seda, peki daha önce İtalya’dan vize almış mıydın. Bende 1 yıllık almak istiyorum ama bunun için bir ipucu var mıdır merak ediyorum.
        Benim 3 tane schengen 1 tane UK vizem var ve bu vizelerden biri de İtalya, haftaya 4. schengenim için İtalya’ya tekrar başvurucam ama şu ana kadar en fazla 3 aylık vize aldım. İtalya şu an bana en az 6 ay verecek ama 1 yıl olması için evraklarımın içine dilekçe falan koysam bir işe yarar mı acaba?

        • İlk Schengen’imi Almanya’dan almıştım bir fuar için. 1 aylık vermişlerdi.
          İkincisini Finlandiya’dan aldım. Yine 1 aylık verdiler.
          Üçüncüsünü İtalya’dan aldım. 6 aylık bu vize ile İtalya’ya 2 defa, İspanya’ya bir defa yolculuk ettim.
          Dördüncü ve son vizemi yine İtalya’dan aldım. Bu sefer 1 yıllık verdiler.
          Sanırım bir ipucu yok. Vize süresini belirleme şansımız yok İngiltere gibi. Fakat İtalya’yı bu konuda çok seviyorum ve beşinci Schengen’ime de oradan başvurmakta kararlıyım.
          Yine 1 yıl mı verirler, 2 yıl mı verirler yoksa 5 yıl verelim kurtulalım mı yaparlar (hiç sanmam) bilmiyorum.
          Fakat aynı ülkeden tekrar eden başvurular yapmanın vize süresini uzattığını biliyorum.

  • Vize almak için gerçekten okadar kasmaya gerek yok tabi var ama söyleninleri yaptıktan sonra hiç bir zaman zor değil
    öğrenciykende öğrencilikten askerliğe kadar işşiz güçsüz boş zamanlarımda da çalışmaya başladığımda da 6 kere şengen, amerika, avustralya ve baya bi vizesiz girilen ülkeler girdim çıktım ve aldığım şengenleri defalarca kullandım ki bitanesinde 6 aylık olan şengenin giriş çıkış gün sayısı 90ken ben 100 küsür gün olarak kullanmışlığım var he bunları niye söledim adamların sizden istediği belgeler belli adamlar gittiğin ülkede kaçak olarak yaşamayacağını tatilini, işini, gezmeni yapıp geri döneceğinin garantisini bekliyor e zaten bunlara sahipsen o vize çıkar ama az günlü ama çok günlü çıkar. sağlık sigortasıyla ilgili ilk vizemi nerden alcaksan ve kaç gün kalcaksam hep ona göre aldım en son üç günlük gitmem gereken yere 3 günlük sigorta yaptırıp ondan sonra 2 kere daha gittim sigortasız aynı vizeyle

  • Merhaba.ben 6 aylik pasaport aldim.aile ziyaretine cikacagim15 gunluk.tekirdagda oturuyorum ist.basvurdum meger edirneye basvurulacakmis.sonradan ogrendim 6 aylik pasaportla kesinlikle vize alamazmiyim.esim cocuklar bir suru para odedik bosa mi gitti sizce.

    • evet ne yazık ki boşa gitmiş paralar. En az 1 yıllık pasaport almanız gerekiyor , Schengen vizesi alabilmek için.

  • Bütün Avrupa ülkelerine gittim gezdim sürekli saglık veya seyahat sigortası yaptırdığım çok oldu fakat bire bir gün veren konsoloslukta var veya 1 haftalık seyyahat a mesela MACARÍSTAN 10 günlük seyyahat sigortama 1 yıllık aldım ama dediğiniz gibi cimrilik yapmamak lazım 1 yıl yaptırılan seyyahat sigortaları her yurtdışı çıkışlarında geçerli olur her Neyse ilk defa ingiltere vizesi denedim okadar vizelerim olmasına rağmen RET aldım şimdi ne yapabilirim 02/05/2014 tarihinde yardımcı olurmusunuz

  • emnıyetten protokol yazısı almadım ılk vıze basvurum ıdata evraklarımı teslım aldı sıkıntı cıkarmı sızce

  • Ben erasmusla Bulgaristan’a gideceğim bi aksilik olmazsa. Schengen üyesi olmadığını biliyorum , ayrıca Schengen vizesine burdan mı başvuracağım yoksa Bulgaristan’dan da başvurabilir miyim ?

  • Sayin yetkili ben esim ve iki yasini henuz.almamis.bebegim schengen vize.talebiyle wfs global sirketi araciligi ile evraklarimizi hazirlayip basvuruda bulunduk27/05/2014 tarihli basvjrumuz 03/06/2014 de.red.olarak.tarafimiza kapali birzarfta pasaportlafimiz.ve red.nedeni ile.alakali yaklasik 4 sayfalikbir mektup vardi evraklarimiz da bir.usulsuzluk yoktu evhanimiyim hatrisayilir.birmiktar.param.esimin isyeri evraklari kendisi bordrolu bi calisan simdi yeniden.basvurmak istiyorum nedir.yapmam.gereken.bide.basrumuzu bizim adimiza.wfs.golabal yapti biz.hic.konsolosluga gitmedik benim 2006 yilinda.hollanda.seyahatim oldu sorunsuz.giytim geldim vaktinde simdi sizden yardim istihorum beni yonlendirirseniz.bu aldigim red inanin psikolojik bir.buhranamacimiz.gezip ailemizle.vakit.gecirip gelmek illa.ev tapu arsa arabasi olanmi gider hollandaya anlamadim baglayici sebep neolmali yani ev midir arabamidir turkiyeye baglayan alti ustu ben 45.gun esim 15 gunluk bi tatil yapip gelicez sosyo ekonomik durum maas bankada.para olmasinin yani sira.evmidir.tum malvarligi ev kayinpederimde kayitli adimiza bi tasinmaz.olmadan.nasi gidip gelcez beni turkiyeye.baglayan baglari saymakla.bitmez.amacimiz.gezip gelmek ama.hollanda.devleti oyle.zorki napicaz.lutfen yardim i olun rica.ediyorum donus.saglarsaniz cok tesekkur.ederim methinizi cok duydum sosyalmedyada.imternette.yazili basinda.alamadiniz.vize.olmamis.lutfen yardimci olun.

    • Merhaba pınar durumuna üzüldüm gerçekten.o red gelen mektüpta neden reddedildiğiniz yazar.gelir yetersiz vs vs gibi.benim üzerime kayıtlı bir tapum olmamasına rağmen 7 adet shengen vizesi aldım.işverenim banka dada o kadar param olmamasına rağmen.inan ki her vize başvurumda acaba bu sefer ne olur nasıl oöur red olurmu gibi şeylerle kendimi bunaltıyorum.onun için fazla gerilmene gerek yok ve üzülmene de.bir çok kişi red alıp daha sonra da aynı belgeler ve evraklar la tekrardan başvurarak almışlardır vizelerini.biraz araştır ma yapar isen zaten görebilirsin.sana gelen mektupta neden red yediğin yazar ve sende ona göre eksik evrakını tamamlar başvurunu terükrardan yapabılırsin.ben en son hollan da dan aldım bu sefer bir yıllık verdiler.bana göre de en kolay vize veren ülke.ha unutmadan daha önceki pasaportunu sundun mu hollandaya gidip geldiğini belgeleyen

  • Vize için en az 6 aylık banka hesabımında 3-4 bin olması ı lazım 🙁 ben düğün hazırlıkları yapıyorum balayı için düşünmüştük ispanyayı ama .Vize alamazmıyız

  • italya roma seyahati için shengen vizesine başvuracaz eşimle beraber 6 gunluk bir turistik gezi için, idata şirketine başvurmadan konsolosluğa başvuru kabul ediliyor mu ? ya da idata şirketine başvuruyu vekalet ile yapabilir miyiz? ilk shengen başvurumuz. bilgilendirirseniz sevinirim.

    • Tanıdığınız birine vekalet verebilirsiniz ama ilk schengen ise şahsi basvuru yapmalısınız 2 yol ise schengenın yok ise acentaya verirseniz şahsi gelmenize gerek kalmaz..

  • Hollanda’dan Schengen vizesi almak istiyorum. Ankara mı Istanbul mu daha hızlı işlem yapıyor ? Randevu süresi mi daha uzun oluyor yoksa randevudan sonra pasaportları bekleme süresi mi ? Bu konuda görüşü olan var mı acaba ? Tşk.

  • mrb benim sevgilim isveç vatandaşı ve orada yaşıyor, önümüzdeki yıl türkiyeye gelicek ve evlenicez, bende suan yurt dışındayım bi kac aya türkiyeye temelli dönücem evlilik ve isveçe gitmek için, vize almam için eşimin isveç vatandaşı olması yeterli midir, ayrı yeten gerekli evraklar nelerdir, vize verilirse ne kadar sürelik verilir, oturum alma ihtimalim nedir? evli olmama ragmen oturum veya vize alamama ihtimalim var mıdr? gerçekten çok önemli cevaplar sanız çok iyi olur şimdidedn teşekürler…

  • merabalar ben yakin zamanda erasmusla letonyada bulundum 6 ay ve bunun sonucunda 8 ayri avrupa ülkesi gezdim tekrardan letonyaya gitmek istesem yunanistan vizesiyle gidersem bir sorun cıkar mı acaba ?

  • Ailem ispanyada yasiyor aile seyhati icin kardesimle reddettiler donecegimize inanmamislar . Simdi yunanistana basvurucaz pasaportumuzda red damgasi yok ama babamin maas bodrosu ispanyolca vize icin onlari vericez . Alirsak o gun yunanistandan ispanyaya gecmeyi planlaiyoruz ispanya icin davetiyemizde var bunlari belirtsek bi sıkıntı cikarmi acaba ?

  • Merhaba,

    Arkadaşımla Çek,Polonya,Slovakya,Macaristan ve Avsturya’den geçecek şekilde bi tatil planı yaptık. Konuyla ilgili detaylı bilgi sahibi olmadığımızdan direkt olarak Çek Cum. Konsolosluğu üzerinden vize alacağımızı düşünerek oraya başvuru yapmıştık. Sonradan görüldü ki kazın ayağı öyle değilmiş, en fazla kalınacak ülke konsolosluğu üzerinden alınması gerekiyormuş. Dolayısıyla Macar vizesi zorunlu hale geldi ki Sevgili Hun’ların verdiği başvuru tarihi uçak biletinden 15 gün öncesi. Sonradan tatil planları üzerinde az biraz oynama yaparak Polonya üzerinden vize almayı düşünüyoruz. Neyse ki Polonyalıların verdiği tarih uçuştan 25 gün öncesi. Kafamı kurcalayan şeyse şu, şimdi ben Çek’e gittiğimde ‘yok öyle hemen giremezsin canım benim’ ya da Polonya’da ‘Ohoo sen önce bize uğramadan gezip tozmuşsun’ gibi söylemlerle yüz göz olur muyum? ve 20 küsür günlük süre içinde tatil planına uygun vizeye sahip olabilir miyim?

  • Şükrü Hollanda vizesi 7 iş gunünde çıkmaktadır. Bölge ayrımı yoktur istediğin sehirden yapabilirsin randevu usulü çalışıyorlar , randevuyu vfs Hollanda vıze başvurdu merkezinden alıyorsun..

  • Bugun izmir idata ya vize basvurusuna gittim .Annem ve Babamı sponsor gosterdim ikisi de emekli ogretmen. annemin hesabında 15.000 babamın hesabında 4.000 kendi hesabımda cok hareketli degil zaten 1 ay kadar once acılmış bir hesap ve sadece 7-8 işlem görmüş 3.500 TL gosterdim. ucak bileti otel sehirler arası ödemesi yapılmış tren biletleri herseyde ekli .ayrıca ev arsa tapuları araba ruhsatı da var. 2004 girişlli odtu makine muhendisligi ogrenciyim 🙂 daha onceden alınmıs 1 tane 8 gunluk(ilk vizem) 3tane 6 aylık schengen birde 15 gunluk romanya vizem var. Ayrıca hemen hemen tum asya ulkelerine de giris cıkışım var. Tekrar uzun sureli vize alabilir miyim diye dusunmeye başladım.Sizin fikriniz nedir?

  • Bir ay önce alınmış, içinde tek vize bile olmayan pasaporta 5 (beş) yıl verilebildiğini gördüm ben bugün,sabahtan beri kendime gelemiyorum.(Fransa)ustelik alan kisinin 3 aylık SSk sı bile yok yeni uni mezunu, 2 aydır çalışıyor…

  • Merhaba benim durmumum herkesten çok farklı ve bir çok bilenmezlerle dolu.

    Bangkok’ta yaşayan bir Türk’üm. 1 aysonra bir Alman vatandaşı ile Bangkok’ta evlilik yapacağım. Almanya AİLE BİRLİŞİMİ VİZESİ için dil şartını halen yürüklükte tutuyor. Oysa Avrupa Mahkemeleri bunu kaldırdı.

    Öğrenmek istediğim şu; eşim AB vatandaşı olduğu için herhangi bir AB ülkesine mesela Slovenya’ya kolaylıkla turist vizesi alabilir miyim?

    Lütfen bilenler varsa yardımcı olsunlar.

  • Esim, 2 yasindaki ikiz cocuklarim ve ben Almanya icin gecen hafta basvuruda bulundum. Gecen sene ilk schengen basvuruma 3 aylik multi giris verdiler. Bu defada tum evraklari eksiksiz olarak teslim ettim. 4 bankadan sirketim adina hesap dokumleri , sahis hesaplarim vs… Yaptigim otel rezervasyonunu sonradan otelde bebek karyolasi bulunmamasi nedeniyle iptal ettim. Bugun konsolosluktan aradilar ve otel rezervasyonunu neden iptal ettigimi sordular ve bende anlattim hatta yaptigim yeni rezervasyonu ibraz edebilecegimi de anlattim.Gerek yok dedi . Daha sonra tekrar arandim ve ne amacla gittigimi ,akraba ziyareti icin mi filan sordular ve bende turistik tatil amacli dedim ve sonrasinda tesekkur ederek kapatti. Daha once hic aranmamistim ve biraz acikcasi endiselendim. Sizce vize reddi gibi bir durumla karsilasabilir miyim? Tesekkurler

  • Merhabalar değerli cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

    Ben 31 yaşında turizm sektöründe bir turistik tesiste eğlence müdürü olarak çalışıyorum fakat sigortam ve maaşım farklı sponsor bi firma tarafından karşılanıyor (NİGHT CLUB) sigorta başlangıcım 17 mayıs 2014 ekim sonuna kadar sigortam devam edicek…maaşım asgari ücret üzerinden ödeniyor…hesabımda 20.000-30.000tl ayrıca euro hesabımda yaklaşık 5000 euro var! 2 tanede kendi üzerime arac var! Kız arkadaşım macaristanda şu anda bana resmi davetiye hazırlıyor…macaristanda yaklaşık 20 gün kalıcam ve daha sonrasında bikaç shengen üyesi ülkeyi gezmek istiyorum ilk. Shengen vizem olucak nasipse…gerekli evrakları temin edicemi biliyorum fakat benim problemim maaşım asgari ücret görünürken ve hesaplarımda fazlada para olması bi sıkıntı teşkil edicekmidir? Ve davetiyeyi gönderende genç bayan! Ve kış dönemlerinde sigortam yok yani çalışmıyorum…vize başvurumu kendimmi yoksa herhangi hi aracı merci ile mi yapmalıyım…bu konu hakkında bana bilgi verirseniz çok memnun olurum.

    Tekrar teşekkür ederim emeğinize sağlık…

  • Yorumları okuyorum da, ne enteresean bir milletimiz var. Burasını göçmen bürosu zannedip problemini yazan yazana. Buradan hangi resmi cevabı almayı umuyorlarsa? Bu schengen ülkelerine girerken çektiğimiz sıkıntılar hep bu kafadan insanlarımızın bütün saygınlığımızı altüst etmesinden..

  • Merhaba,

    Ben şu an çalışmıyorum ama istenen belgelerde çalışılan şirket ile ilgili birçok şey var. İşsizler yurtdışına çıkamıyor mu yani? Ne yapmam lazım?

    • Öğrenciyseniz eğer turitik amaçlı bence gidebilirsiniz okuduğunuzu burda kanıtladığınız da buradan gitmeyeceğiniz tekrar geri gelebileceğinizi kanıtlamanız yeterli bence 🙂

      • Ek birde banka hesabı açtırın hesaba para giriş çıkışları yapabilirsiniz ayrıcada örnek 5,000 tl 10,000 tl vs 🙂

  • Acaba iş vizesi alıp da oradan bir bayan ile evlilik yaparsam orada kalma şansım var mı? Yani 3 aylık vizemin süresi bitince dönmem mi gerekecek.

  • walla bu evraklari hep bos ben alti dea sengen vizesi aldim verdigim evraklar
    seyhatat sigortasi
    bir adet photo
    basvuru belgesi
    otel rezervasyonu
    birde kalacagim gun kadar bankada yuz euro
    bunun harici hicbir evrak verneden son uc basvurumda da alti aylik vize aliyorum doksan gun oturumlu

  • 1 ay uğrasıp almıştım 🙂 sunu soylemek isterim seyahat sigortasını sadece 2 günlük cıkarmıstım 3 aylık vize aldım.

    • herkese merhaba bilmediğim okadar
      cok şey varki 🙂 ben turizimciyim yani hotelde calışan avusturyadan davet geldi gitmeyide çok istiyorum herşey tamam fakat tek bir sorun sezonluk calışıyorum senenin 3ayı. ve bu durum vize almamı çok engeler ne yapmalıyım. yardımcı. olursanız sizinde ilerde zorlaşacak bir işinizin kolaylaşması için dua ederim:)

  • Sizler kafayı yemişsiniz iyrenç mahluklar

    Vize sizin olsun ben kaçak yolu tercih ederim
    En kolayı burdan bosnaya bosnanın bihaç köyü var ordan akşam saat 10gibi geçin ondan sonrası kolayca yürü git elini kolunu salayarak bu kadar basit saygılar imparatorkaan@outlook.com facebook
    Yardım için veyat gelmek isteyen
    05458041421 kendi numaram

  • arkadaslar hic kasmayin rahat olun avrupa vizesi alamayanlar varsa itina ile yardimci olunur,ilgilenen arkadaslarin face den beni eklemesi ve msj atmasi yeterli, normal yolla vize alamayanlar varsa ozellikle onlara yardimci olmak istiyorum. kesin cozumum var 😉

  • ben işden yeni çıktım maddi durumum iyi kafamı dinlemek için biraz gezmeyi düşünüyorum maaş bodrom yok ne yapmam gerekir.

  • Bir hafta once Almanya icin kisa sureli ziyaret amacli vize basvurumu yaptim. Gerekli olan tum belgeleri hazirladim. Tek bir problem cikti o da sponsor olarak dayimi gostermem. Onu da istedikleri belgeleri hazirlayip hallettim. Bugun idatadan pasaportumun kargoya verildigine dair mesaj geldi. Bu kadar cabuk vizem cikmis olabilir mi? Yoksa red mi etmislerdir? aklima takildi cokk

  • Merhaba,

    45 gunluk yunanistandan aldigim sengenle suan Danimarkadayim. Aralik 30da bitecek vizem. Turkiyeye donup tekrar vize alabilirmiyim?

    Bir sitede 90 gun yurtdisinda kaldiktan sonra 90 gun turkiyede kalmaniz gerekiyor gibi birsey okudum. Yani ben simdi 3 aylik bir vize alip tekrar yurtdisina cikamayacak miyim?

    Bilgilendiriseniz cok sevinirim.

  • Shengen Devletleri için vize başvuru şartları:

    Başvurunuzu planladığınız seyahat tarihinden en erken üç ay önceden yapabilirsiniz.

    Vize başvuru tarihinden en eski on yıl önce alınmış Pasaport ile yapabilirsiniz. Daha eski tarihli Pasaport ile yaptığınız vize başvurunuz işleme alınmayacaktır. Daha eski tarihli ve süresi uzatılmış pasaport ile vize başvurusu yapamazsınız. Bu gibi durumlarda yeni Pasaport çıkartmak durumundasınız.
    Başka dikkat edilmesi gereken konu ise vize başvurusunda bulunduğunuz Pasaportun en az iki boş sayfasının olmasıdır.
    Pasaportunuzun planlanan seyahatin Türkiye’ye dönüş tarihinden itibaren en az altı ay daha geçerli olması dikkat etmeniz gereken başka bir husustur.
    Vize başvuruşu için çektirdiğiniz fotoğraflar biometrik özellikte 45 x 35 mm. ebadında ve altı aydan eski olmamalı.
    Başvuru için gereken belgeler on günden eski olmamalı, eksiksiz olmalı. Eksik evrak ile vize başvurusunda ne yazık ki bulunamazsınız.
    Eksik doldurulmuş vize başvuru formları vize başvurunuzun olumsuz sonuçlanmasına neden olabilmektedir.
    Schengen Bölgesine üye olan ülkede nerde ikamet edeceğiniz belirtilmiş olmalı (hotel, hostel gibi)
    TC Vatandaşları Schengen Bölgesinde bulunacakları tarihleri kapsayan Yurtdışı Sağlık Sigorta Poliçesinin orijinalini diğer istenilen evraklar ile birlikte ibraz etmeliler.

    http://www.vizemerkezleri.com/schengen-vizesi.php

  • Merhaba,
    Schengen vize prosedürü ile ilgili bir sorum var. Turistik amaçlı olarak yılda 3-4 kere birer haftalık schengen ülkelerine seyahat etmek istiyorum. Bu nedenle her seferinde vize başvurusu ile uğraşmamak adına bir sefer çok girişli ama uzun vize süresi veren ülkeden vize almak istiyorum. Araştırmalarım sonucunda Yunanistan’ın uzun süreli ve çok girişli vize verdiği bilgisini edindim. Sormak istediğim soru şu. Ben Yunanistan vizesi için gerekli evraklarla başvursam diyelim ki ilk seferde 3 aylık çok girişli vize çıktı. Bu vize ile bir kere Yunanistana girip Türkiye’ye geri gelsem. 3.ayı doldurmadan bu vize süresi içerisinde Yunanistana gitmeden direk Türkiye üzerinden Almanya ya da Hollanda gibi ülkelere giriş yapabilir miyim? Bildiğim kadarıyla Almanya üzerinden schengen alınmadığı zaman girişlerde almayabiliyormuş. Daha önceki seyahatimde Yunanistan girişim gözüküyor. Yine de sorun çıkabilir mi?
    Şimdiden teşekkürler

  • Merhaba,
    Nisan ayında Almanyadan başlayacak 2 haftalık yurtdışı tatili planlıyorum. Uçak biletlerimi aldım ancak biletlerimi aldıktan sonra yeni bir iş fırsatı çıktı. Bu şirket Alman bir firmanın Türkiye ofisi.. Merak ettiğim konu şu; ben şubatta yeni işi kabul edip başlamış olursam, en geç martta vize için başvurusu yapmam gerekecek ve şirketten çalıştığıma dair alacağım evraklar 1 aydır orada çalıştığımı gösterecek. Birikmiş para zaten göstereceğimi ve daha önce shengenle giriş çıkış zaten yaptığımı düşünürsek, yine de yeni işe girmiş olmam vize alırken bana sorun çıkarır mı sizce?

  • Sağlık sigortası ile vize süresinin bir alakası yok. 4 gün kalacağım bir seyahat için 4 günlük sigorta yaptırdım ama uzun süreli vize alabildim..

  • Arkadas merhaba ben dun almanya vizesi için başvuru yaptım almanyadan davetiyem var onuda verdim ve istenilen bütün evrakları topladım eksiksiz bi şekilde işlemi yaptım skk’lı çalışanım vize çikarmı ilk defa vize başvurusunda bulundum

  • Merhabalar geçen gün eşimle beraber başvuruda bulunduk isviçre için sonra evraklar geri döndü meblayı az buldukları için sonra biz tekrar günlük 200 tl olacak şekilde yine para yatırdık bu konsolosun vizeyi onaylarım ama biraz daha para koyun demesi ile alakalımıdır yoksa onaylamayacağım sırf keyfimden mi yatırın demiştir 🙂 Merakımı maruz görün cvp verebilecek var mı ?

  • merhaba arkadaşlar, benim nişanlım polonyalı ve bir çocuğumuz olacak inşallah 1 ay sonra ve 15 gün sonra evleneceğiz. evlendikten sonra kendime ve çocuğuma vize almak için bu kadar evrak ve ıspatlar şart mı ? veya ne tür bir vize verirler bize? çok teşşekkürler.

    • Şart olabilir hatta benim bir tanıdığım ingiltereye gidemedi eşi orda kendisi Türkiyede kaldı ama polonya schengen ülkleri yani ab ülkeleri gibi değil bence

  • Merhabalar. Ben üniversite son sınıf öğrencisiyim. Amcam Almanya’da. Beni ve babaannemi çağırdı. Bir aylığına yazın gitmeyi planlıyoruz. Yalnız ben haziranda mezun olmuş olacağım. Vize başvuru formunda meslek olarak ne yazmam gerekecek? Ziyaret vizesi mi almalıyım turistik vize mi yoksa henüz öğrenci olduğum ve vize işlemleri esnasında da öğrenci olacağım için öğrenci vizesi mi almalıyım? Maddi gelir sıkıntısı yok. Amcam Almanya’da doktor. Babam masraflarımı karşılayacak. Hiç yurt dışına çıkmadım, 2 yıllık pasaport (bordo) için başvurdum. Vize başvurularını nisanın başında yapmaya başlayacağım. Temmuzda gideceğiz Allah’ın izniyle. Bana shengen vizesi veriler mi? 🙁

  • pardon polonya ab ülkelerinde olduğu için biraz zor olabilir o evrakları hazırlamısın yada orda iş bul birşekilde çalışma izni al belkide

  • Merhabalar.
    Prag’a turistik vize başvurusu için evraklarımı tamamlıyorum, ancak konsolosluk sitesinde “Otel rezervasyonları veya seyahat planını gösterir belgeler(otel rezervasyonları mutlaka başvuranın bilgilerini,kalış tarihleri içermeli ve otelin kendisinden kaşeli ve imzalı şekilde onaylanmış olmalıdır. Booking.com ve benzerleri web sayfalarından alınan rezervasyonlar kabul edilmeyecektir.)” şeklinde bi uyarı var. Bunun için çözüm önerilerinizi alabilir miyim? Booking’den rezervasyon yapmayı düşünüyordum ancak şu an arada kaldım başka nasıl yapabilirim diye.

    • Rezervasyonu yaptır. Otele mail at. Vize başvurusunda kullanılmak üzere senin ve varsa diğer misafirlerin tam adını gösterir rezervasyon belgesi iste. Çıktısını al. Vize başvuruna ekle.

      • Seda hanım biz bugün aldık pasaportu bize kağıt verdiler beyaz ama içi yazı dolu taahüt belgesi yazıyor içinde yine kağıtlar pasaportta herhangi bir damgalama yok yani hala red almadık ama bu ne anlama geliyor neyapmak lazım bilemiyorum kardeşim davetiye yollamıştı bize ona o evraklarıda attık vize çıkmama ihtimali var mı yoksa çıkacakta bunuda mı istediler bizden.

  • fransa daki bir yat ta çalışmak için 15 günlük deneme istediler ama hangi tarz vize talep etmem gerekiyor bilmiyorum.sadece elimde captan tarafından davetiye var iş sözleşmesi yok daha.teşekkürler

  • Merhabalar davetiye ek taahüt evrağını isteyen İsviçre konsolosluğu büyük özverimiz sonucu taahüt belgesini iki günde alabilen ilk Türk vatandışıyız sanırım konsolosluk bile şaşırdı 🙂 yalnız bukadar uğraşa rağmen bunu gerek gören konsolosluk sizce bize vize verecekmidir bilemedim 🙂

  • Merhaba,
    Ogrenciyim vize icin sponsorun 1. Derece akraba olmasi sart mi ? Anane dede olabilir mi ?

  • Fransa’dan 4 gunluk sigorta ile 6 aylık vize aldık. Pazartesi başvurduk, bugün teslim aldık. Kasacak birşey yok. Evrak tam olsun, hinlik düşünmeyin yeter.

    • Hocam kolay gelsin ben bu yaz 10-15 günlüğüne almanyaya gitmek istiyorum lakin öğrenciliğim yeni bitti doğal olarak sigortalı değilim artık yaş 25 oldu gidip bir seyhat acentesine bahsettim işte öğretmenlik sınav aşamasındayım ama herhangi bir işte çalışmıyorum gereken mal varlığını gösterip gitme durumum nedir diye adam bana sana vize vermezler dedi sigortalı olman gerekiyor veya okuyor olman gerekiyor felan dedi almanyadan isteğimde geldi ama %90 red alırsın diyince konsolosluktan bende vazgeçer gibi oldum sanada sormak istedim nasıl yaparız yardımcı olursan sevinirim teşkkürler.

      • %90 red alırsın gibi bir yorum saçma olmuş, koşullara bağlı tabi ki. ancak şu an hem öğrenci hem de çalışıyor olmadığınız için otomatik olarak “bu adamı türkiye’ye bağlayan bir şey yok, bizim ülkemizde kalmaya mı geliyor?” muamelesi yapabilme ihtimalleri de var, herhalde o sebeple öyle bir yorum yaptılar. bizce başvurmanızdan zarar gelmez, ancak belgeleriniz arasında geri döneceğinizi garanti edecek bir şey gösterebilirseniz vize alabilme ihtimaliniz de daha kuvvetli olur diye tahmin ediyorum.

  • Merhabalar ben de bu yaz iki haftalığına Almanya’ya gitmeyi planlıyorum. Davetiyem de geldi. Amcamın yanına babaannemle gidefeğiz. Üniversite son sınıf öğrencisiyim ve ikametgah adresim üniversitenin olduğu ilde. babaannemin ikametgah adresi başka ilde ve bölgeye göre görev yapıyormuş konsolosluklar. İkimizin kaldığı iller farklı konsoloslukların görev dahilinde. Yalnız ikimiz de İstanbul’dakinden randevu almak istiyoruz. Böyle bir şey mümkün mü?

  • Merhaba arkadaslar daha once 4 sene avusturyada bulundum orada calismislihim yasamislihim var vizemi vizeletmedim turkiye ye temelli dondum 20 08 2015 cok degerli bi kiz arkadadim evleniyo dugunune gitmk istiyorum ustume ev arsa ruhsat hic bise yok sadeve 4 aydir calisiyorum maasim iyi g.star54@hotmail mail atarsaniz cok sevinirim

  • arkadaşlar almanya doğumluyum 20senedir gitmiyorum almanyaya babam ordan bana istek yaptı vize için başvurucam fakat 1ay önce işten cıktım cıkmadan öncekı sigorta kagıtlarımı götürsem vize için 3 4 bınde bankada param var sizce vize alabilirmiyim ??? yada illla sigortadan bi kagıt istiyorlarmı götürmesem ne olur mesela vize alma şansım hiç yokmu babam hasta gitmek zorundayım

  • tır şoförüyüm yaşım 49 yurtiçi şoförlükte denetim olmayışı ve usulsuz çalıştırmalardan dolayı yurtdışı çalışmak istedim. bir firmada 6 ay yurtiçi dorsecilik yaptım ve daha sonra firma vize başvurusunda bulundu ret geldi.sabıkam yok devletimize borcum yok çıkış yasağım yok neden vermediklerini hala anlayamadım. ne yapmam lazım

  • Merhaba arkadaslar.
    Ben birsey sormak istiyorum.
    Almanyadan bir arkadaş istek yaptı. Arkadaşım alman vatandasi.
    Ama davetiye yerine vize diye bahsettiği bir belge var. O arkadaş istek için başvurdu. Istek kabul olmuş ve oradan direk vize verdiklerini söyledi bana. tabi bu biraz mantıksız geldi. Bu şekilde işleyen bir sistem varmi. yinede Konsolosluğa vize başvurusu yapmam gerekiyormu türkiyede. Arkadaşım direk Konsolosluğa gidip gidiş dönüş tarihi alacaksın dedi bana. Bana vize çıktı evrakları sana göndereceğim ve hemen geleceksin dedi. Ben tam anlamadım. Ben çalışmıyorum herhangi bir gelirim yok ev araba hiç birşey yok yinede gidebilirmiyim. Bu konuda bilgisi olan varsa yardimci olursa çok sevinirim

  • Mayıs ayında İsviçre ye gitmek için 2 ay önceden yani martta İsviçre konsoloslığuna başvurdum. çalışıyordum bütün evraklarım tamdı. ayrıca ablam isviçrede yasıyordu ve davetiye de gelmişti. ilk sefer gideceğim için yaklaşık 1 ay kadar uğraştım. sonunda alabildim vizeyi ve mayıs 22 de zürihe uçtum. İsviçre ve özellikle Zürih şehri görmeye değer bir yer. kaldığım süre zarfında Almanya Hollanda ve Fransaya Parise gittim. oralarda çok güzel yerler ama İsviçre bambaşka bir ülke. Allah herkese vize almayı ve oraları gitmeyi nasip etsin. Ayrıca Zürih gece hayatı farklı bi dünya giderseniz Zürihe bir gece dışarı çıkmanızı tavsiye ederim. Schengen vizesi almak isteyen arkadaşlarıma kolay gelsin.

  • MERHABALAR YARDIMINIZA VE BİLGİBİZE ÇOK İHTİYACIM VAR ÖNCELİKLE 2007 DE SCHENGEN VİZEM VAR TATİLE AİLEMLE AKRABALARI ZİYARETE GİTMİŞDİK ALMANYA YA 2011 DE DE BABAM ORDA ÇALIŞAN DİYE ANNEM BEN VE KIZ KARDEŞİM BAŞVURDUK VE ANNEME KIZ KARDEŞİM ALDI VİZELERİNİ BEN ALAMADIM RED YEDİM ÖĞRENCİ DEĞİLDİM ONDAN RED VERMİŞLER AÇIK DAN YAZILDIM YİNE BAŞVURDK YİNE RED YEDİK 2011 YILINDA ŞİMDİ İSE SENE 2015 VE ÜNİWERSİTE ÖĞRENCİSİYİM ÖRGÜN OKUYORM ÖNLİSAN PROGRAMI VE ŞİMDİ YİNE BAŞVURUDA BULUNDUK BABAM EMEKLİ MAAŞI 1700 ANNEM ÇALIŞAN ALMANYADA BANA DAVETYEYİ GÖNDERDİ BENDE ÖĞRENCİ BELGEMİ ÜSTÜME OLAN EV TAPU FOTOKOBİLERİNİ BABAMIN BANKA HESAP EKSTRELERİNİ HERŞEYİ EKSİKSİZ YAPTIK VERDİM SADECE 60 GÜNLÜK VİZE BAŞVURUSUN DA BULUNDUM ACABA SONUÇ NE OLUR VERİRLERMİ VİZEYİ YOKSA RED YERMİYİM YİNE 🙁

  • Merhabalar yunanistan’dan multi vize aldım yunanistana ve ardından makedonya Sırbistan Arnavutluk kosova yapıp bi balkan turu düşünüyorum ve tekrar çıkış yapıp bir kaç gün sonra Düsseldorfa gitmek istiyorum 3gun için orada problem yaşarmıyımm ? Daha önce giris çıkışlarımda var şimdiden teşekkürler..

  • Hocam bilgiler için çok sağolun. Acaba vize tarihinden sonra ülkeye giriş yapmak sıkıntı olur mu? Avusturya için 14 eylül den Şubata kadar öğrenci vizesi aldım ancak 1 ekimde Türkiye’den çıkış yapıp gitmek istiyorum yani 17 gün sonra. Bir sorun yaratır mı hiç bilmiyorum?

  • Yağmur hanım , bir sorun yaşamayacaksınız..Aldığınız tarihte giriş yapmalısınız diye bir kural yok.iyi seyahatler.

  • Merhaba
    benimde bi karmaşık sorum var en kısa zamanda beni bilgilendiriraeniz gerçekten çok sevinirim
    üniversite hayatımda 2. Sınıftayken norveç vizesi için başvurda bulundum konsolosluk tarafından red verdiler (eksik evraklar ve 3 aylık amatörce daveandığım hareketlerden dolayı ) şuan 2015 mezunuyum ve italyaya gitmek istiyorum 10 günlük bi tatil için daha işe girmedim ve benim üzerime tapu araba vs hiç bişey yok sizce bu durumda vize almam çok güçleşir mi ?

  • Merhaba,

    Aynı anda hem İsveç konsolosluğuna oturma izni için hem de İtalya konsolosluğuna turistik vize için başvuru yapılabilir mi? Her ikisinin başlangıç tarihleri aynı olacak şekilde oturma izni 3 aylık turistik vize ise 15 gün civarında olacak. Herhangi bir problem çıkarırlar mı sizce? İsveç konsolosluğu pasaportu almıyor, online olarak başvuru yapıyoruz ve oturma izni kartı ayrı olarak geliyor. Bu yüzden İtalya’ya başvuru için pasaport elimde olacak. Ancak Schengen vizesi oldukları için sistemde iki başvuru görünmesi ve red alma gibi bir durum olur mu sizce?

    Teşekkürler.

  • İyi akşamlar şimdi benim bir sorunum var yunanistan vizesi aldım 1 aylık 2 girişliydi atinaya girdim 5 gün kaldım ve almanyaya geçtim ve çıkısı ordan yaptım 2. Hakkımdada tekrar almanyaya girdim ve almanyadan cıktım neyse sonra bir daha başvurdum ve 5 günlük vize verdiler rodosta 4 gün kaldım şimdi tekrardan başvuracagım ama kararsız kaldım sizce italya vizesi mi yoksa yunanistan mı benim 1 aylık vizeye ihtiyacım var şimdiden cok teşekkürler

  • iyi gunler,

    ben student residince visa dedikleri ogrenci vizesi almak istiyorum hatta bir dil kursuda buldum norvecte kayitta yaptirdim. nelere dikkat etmek gerekiyor? eger ankaradan basvurursam ne kadar zamanda alabilirim vizeyi? biraz bahsedebilirimisiniz?

    saygilar

  • vize işlemlerinde rahat olun,düzgün ve kısa cevaplar verin yeterli… ben fransa ya vize aldım ve cok kolay oldu. üstelik ilk defa yurtdışına çıkacağım.. bir saglam davetiye işi çözer arkadaşlar.

  • Merhaba
    Yunanistan vizem var bu yeni aldığım vize ile yunanistans gitme şansım olmadı bu vize ile Kasım ayında Budapeşte ye gidebilirmiyim otel ve uçak biletlerim alındı pasaportumda bundan önce alınmış vizeler var bunlar fransa ve İtalya ayrıca italya vizesi ile de bir kere Yunanistan’a çıktım .yeni aldığım vize ile henüz yunanistan a gidemedim seyahat iptal oldu yardımcı olursanız sevinirim

  • Arkadaşlar selam… bir konuda desteğinize ihtiyacım var.. nisan ayında schengen yunanistan vizesi için bireysel olarak başvuru yaptım. tüm evraklarım eksizsizdi , istedikleri her belge vardı, red aldım. sebebi ise kalış amacı ve koşulları belirtilmediği içinmiş… ozel rezervasyonum vs her şeyim olmasına rağmen.. bu ay yine başvurdum bireysel olarak. yine aynı sebepten red aldım. sebebi ne olabilir bunun ? bu arada ilk vize başvurum ve daha önce hiç yurtdışına çıkmadım. sizce sebebi ne olabilir 2 kere RED vermelerinin ??

    • burada bir çok nedeni olabilir. örneğin yaşınzı medeni durumunuz gelir durumunuz eğitim durumunuz gibi bir çok etken oluşabilir. ancak danışman arkadaslarımızla iletişime geçerseniz sizden alıcakları bilgilerle gerçek nedenini size aktarabilirler.
      bunun için http://www.globalvize.net/yunanistan-vizesi adresinden iletişim kurabilirsiniz.

  • güzel yazı olmuş elinize sağlık. bu yaz başında ispanyaya 1 haftalık vize başvurusunda bulunduk, sigortamızı da 10 günlük yaptırdık, sağolsunlar bize 3 ay vize verdiler 🙂 Olabiliyor böyle durumlar 🙂

  • italyaya vize almak istiyorum.öğrenciyim ve turla gıdıyorum.sponsor annem onunda sadece emeklı maası var onda da kredı var. ama hesabında para göstericez bu problem olur mu?

  • Arkadaşlar ben almanyaya gitmek istiyorum orada dayım yaşıyor onun yanına türkiyede açık öğretim lisesi de oluyor sposorda babam olacak sizce vize alma şansım yüksekmi

  • Bir sorum var arkadaşlar aile arkadaş ziyareti için davetiyeyle hollanda vizesine başvurucam ancak vizeyi hollandadan alıp fransaya ilk girişimi yapsam sıkıntı olur mu? ilk schengen başvurum ancak önceden fransaya yeşil pasaport girişim vardı? yani hollandaya vize alıp ilk girişimi fransaya yapsam sıkıntı olur mu?

    • merhaba;
      ilk defa vize alacağınız için kesinlikle problem olucaktır. tavsiyem mutlaka vizeyi aldığınız ülkeden giriş yapmanız yönünde olucaktır. daha sonraki vizelerinizde hiçbir sıkıntı olmayacaktır. ancak ilk vizeniz ve pasaportta hiçbir işlem olmamış mutlaka hollandadan giriş yapıp oroadan fransaya geçmenizi öneririrm. daha detaylı bilgi için http://www.globalvize.net/hollanda-vizesi adresini ziyaret edebilirsiniz. saygılar.

  • Merhaba, Size Almanya Vize Başvuru Formu İle İlgili Bir Kaç Sorum olacaktı.
    Baban-Annem (Babam İşçi Emeklisi), Eşim ve Ben (Özel bir şirkette çalışıyorum), yeğenimin düğünü için Almanya ya gideceğiz. Annem ve Babama Kardeşim, Eşim ve Bana Kuzenim davetiye gönderdiler.
    Sorularım Başvuru Formundaki ; 24 ve 25. maddeleri nasıl dolduracağım, 29. Madde de giriş ve çıkışı davetiyedeki tarihleri yazmam yeterli mi ( davetiyede belirtilen günden önce dönme olasılığımız var), 33. Madde de masrafların karşılanması konusu, konaklama ve uçak biletimi davet edenler karşılıyor. Diğer masrafları biz karşılayacağız hangi seçenekleri işaretlemem gerekiyor. Uçak biletini vizemiz çıkınca almayı düşünüyoruz, bir sıkıntı olur mu.
    Teşekkür eder, hayırlı günler dilerim.

  • Merhaba arkadaşlar Şengen vizesi çıkarmak isteyipte çıkaramayan arkadaşlar çeşitli prosödürle başvuru işlemleriyle uğraşmanıza gerek yok arayın bizi vizenizi 6 aylık olmak üzere belli bir ücret karşılığında çıkaralım not vize çıkaracak arkadaş 30 yaşından aşağı olmamalı ayrıca daha önce herhangi bir Avrupa ülkesinde giriş yasağı olmaması lazım arkadaşlar dediğim şartlara uygun kişiler vize çıkarmak istiyorlarsa benimle iletişime geçebilirler not. 4 iş gününde vizeniz çıkarılır diğer şartları ise bize ulaşarak bilgi edinebilirsiniz iletişim 0534 248 0001 Yakup Eraslan.

  • merhaba butun avrupa ulkelerine schengen ve 1 aylik ,6 aylik,1 yillik,2 yillik ve 5 yillik vize oturum izinleri ve canada,barcelona,amsterdam,londra vb yerlerde pasaport almak icin ( %100 garantili )yardimci olunur islemleriniz hizli ,kolay bir sekilde ilerlemektedir iletisim icin:
    ivanfirnoli@gmail.com
    whatsapp,line,viber:+995 557 455 388

  • Merhaba öncelikle yazınız icin teşekkürler. Ben öğrenciyim sponsor olarak anne babamı göstermem gerekiyor. Fakat babamın çalıştığı yer vergilevha fotokopisi, görev yazısı, ticaret sicil yazısı ve faaliyet raporunu vermiyor bunları götürmesem vize alamaz mıyım(gizli oldugunu soyluyorlar) elimde olan bir durum değil.

  • Arkadaslar shengen vizesi icin ilk kez vize alanlar istenilenleri hazirlayip sunmak zorunda diger vizelerde gittikce kolaylanmis oldugunu goreceklerdir.hollanda dan 8. Vizem ve artik neredeyse evrak vermeden vize aliyorum.3 aydan uzun sureli vize almak cok girisli icin bas vuru aninda multi vize istediginizi ve surenizi belirtmeniz yeterli.duzenli kullanim halinde artik vize islemleri eziyet olmakdan cikacakdir.su an 6 aylik multi vizemle hollandadayim ssk li degilim bankamda para gostermiyorum.ozetle acik ve net ne istedigini anlatirsaniz fatura yatiirir gibi bir hale doner.

    • Merhaba lar ben macaristan için vize başvurusu yapi cam fakat çalıştığım yer vergi levhasını ticari gazetenin kopyasını ısrarla vermiyor gizliymis nasıl bir yol izlemem lazım yardımcı olursanız çok sevinirim vermediklerine dair yazı alsak yada evhanimiolarak başvuru yapabilirmiyim 🙁

  • Merhabalar benim Romanya’da şirketim var. Ve henüz oturum kartın gelmedi. Şimdi Avrupa’ya seyahat için vize almam gerekiyor Türkiye’ye geldim. Yunanistan’a gitmek için başvurmak istiyorum. Bir sıkıntı yaşarmıyım cevaplarsanız sevinirim.

  • Selam birşey danışmak istiyorum 2013 yılında İsviçre için istenen tüm evraklarımı hazırladım vize randevusunu aldım evraklarımla gidip başvurumu yaptım.Vizemi aldım.Şimdi tekrar gitmeyi planlıyorum.İstenen evraklar değiştimi diye konsolosluğun sitesine girdim.Şahsen başvurular kabul edilmiyor gibi birşey okudum şu adrese yönlendiriyordu İsviçre vize başvuru merkezi olan TLS Contact.Şimdi ben bu merkez üzerinden mi başvuru yapacağım.Bu iş için burası bir ücret alıyordur diye düşünüyorum.Ben şimdi şahsen ilk gidişimdeki gibi başvuru yapamıyormuyum ?

  • Merhaba, keske yazinizi daha once okumus olsaydik 🙂 ispanya icin vize basvurusunda bulundum.red alinca eksik belgelerimi goturerek konsolosluga itiraz dilekcesi verdim. Telefon elimde yanit gelmesini bekliyorum gunlerdir 🙁 yine kabul edilmezse tekrar basvururum diye dusunurken vfs yi aradigimda 6 ay icinde tekrar basvuru yapamayacagimi soylediler. Internet sitelerinde ise herhangi bir bekleme suresi olmadigi yazili. Bu konuda bilginiz var mi? Yapabilicegim bir seyler olmali 🙂

  • Merhabalar yeni vize alacagimdan dolayi pek birsey bilmiyorum sigorta yı nereden alıyoruz bu konuda bilgi sahibi değilim birde 3 ay öncesinden vize alabilir miyim şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar

  • Merhaba arkadaşlar.almanya öğrenci staj vizesine başvuruda bulundum.babamın ssk işe giriş belgesi eksik olduğu için eksik evrak belgesi imzalattılar.başvurumu idata üzerinden yaptım.pasaportum konsolosluğa ulaşmadan eksik belgeyi konsolosluğa fax yoluyla ulaştırdım.sizce vize sürecini nasıl etkiler? red olurmu?

  • Merhaba aklıma takılan bir soru var ben multi shengen vizesi almak istiyorum bireysel olarak ve bunun için rezervasyonlarimi yaptım Otel bazında yalnız biletleri gittiğim yerlerde alicam sadece giriş ve çıkış bileti almam yeterli midir Türkiye den hareket etmem için

  • Merhaba,ben ben tur grubuyla Avrupa turuna çıkmak istiyorum.Tüm belgelerim var.Özel sektör çalışanıyım ancak şirkete bağlı değiliz,residence grubunun yönetimindeyiz.Yani o vergi tabelası,imza sirküllerine falan sahip değiliz.SGK düzenli yatıyor ve resmi belgeler var ancak istenilen belgeler değil.Onun haricindeki tüm istenilenler tamam.Tur şirketim zor olabileceğini söylüyor.Doğru mu ?

  • Merhaba yaz tatilinde 4 gece viyana oradan da 3 gece Prag’tâ kalacak şekilde bir gezi planladık. Vize başvurusunu Avusturya’ya yapacağız. Bazı yerlerde en uzun kalınacak ülke neresi ise vize oradan alınmalıdır deniyor. Aradaki 1 günlük fark bize Sorun oluşturur mu? Sizce vizeyi hangi ülkeden almalıyız?

  • Slm 3 sene once almanya vizesi aldim 20 gun bu yilda 2016 da italyadan 20 gun vize aldim haziran da suresi doluyor 6 aylik almak icin ne zaman basvurman gerekiyor sizce. Iyi gunler

  • Merhaba iyigünler ben Hollanda gitmek için multi vize aldım 90 gün otel rezervasyon yaptım acaba otel iptal etsem arkadaşımda kalacağım sıkıntı olurmu

  • Benim bir sorum olacakti. Ben izmirde ikamet ediyorum ve esim belcikada. Ben yunanistan icin shengen vizesine basvurdum. Once yunanistana sonrada belcikaya gitmek istiyorum esimin yanina. Belcikada oturum alabilirmiyim?

  • merhabalar,

    yakın zamanda yurt dışı gezisine gideceğim her hangi bir turla gitmeyeceğim için başvurularımı rezervasyonlarımı herşeyi kendim yaptım ancak bir sıkıntım var bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

    tek girişli AB vizesi aldım. ilk durağım litvanya olacak buradan da viyanaya uçakla geçeceğim. fakat uçağım kiev aktarmalı vizem tek girişli olduğu için kiev aktarmalı uçuşumda Schengen bölgesi dışına çıkmış oluyorum. viyanaya girişimde sıkıntı olur mu ?

  • Merhaba, İtalya vizesi için başvuru yapacağım. Tur veya interrail biletim yok. Giriş uçağım milano dönüş uçağım Budapeşteden. Vize için booking.com dan hostel rezervasyonlarını yaptım. Seyahat süresince otobüs, tren, uçak kullanmayı düşünüyorum. Vize başvurusunda İtalya ve Budapeşte arası ulaşımı kanıtlamak gerekiyor mu? Yoksa sadece kalkacağım otobüs firmasının ismini yazsam yeterli olur mu?

  • Merhabalar herkese daha önce biri 28 gün (ispanya) biri 6 ay (hollanda) vizesi aldım ikisininde amacı interraildı. Fakat bu eylül’de ucuz olmasından ve bi arkadaşımın erasmusa gidiyor olmasından mütevellit yaklaşık bir dönem Polonya’da kalmayı planlıyorum okula devam zorunluluğum yok. Uçak biletimi isveçten aldım çok ucuzdu şimdi kara kara düşünüyorum nasıl bir strateji izlemeliyim de bu adamlar bana uzun süreli vize versin. Sanıyorum seçeneklerim şunlardan ibaret;
    1) sallamasyon bir rota oluşturup bi ay kadar falan Avrupa otobüsle gezmek istediğimi söylemek.
    2) oradan bi tanıdıktan davetiye istemek sanki iki ay kalıcakmışım gibi
    3) isveçi sadece ucuz olduğu için tercih ettiğimi ima ederek benim işimin Polonya ile olacağını gösterecek dil kursu rezervasyonları vesaire,
    İlk defa dönüş bileti almadım oda aklımı kurcalıyor biraz.
    Biri yardımcı olabilirse çok süper olur şimdiden teşekkürler arkadaşlar

  • Merhaba, Ben Almanyadan ikinci kez red aldım. Kendim o ülkede master yaptım vs fakat o zamanlar oturumum vardı ve ondan beridir hiç schengen vizesine başvurmamıştım. İlk defa gecen sene başvurdum fakat red geldi. Sebebi de eski çalıştığım şirketin maaşımı asgariden göstermiş olmasıydı ve davetiyem de olmadığı için haliyle red yedim.
    Sonrasında itiraz ettim ve benden yeterli para göstermemi ve yeni otel rezervasyonu yapmamı istediler. Ben de hesabıma abimden aldığım 30 bin Euro yu koyup yeni bir otel rezervasyonu yaptım. Bunun üzerine bu gösterdiklerimin inandırıcılığının olmadığını ve vize veremeyeceklerini belirtip itirazımı reddettiler. Ben bu reddi olduğu gibi bıraktım cunku artık isteğim kalmamıştı ve sinirlerim bozulmuştu.
    Şimdi üzerinden 8 ay geçti, yeni bir işe girdim.
    Şirket kurumsal ve Almanya. Haliyle Almanya da okugum için ve Almancam da olduğu için kopamadığımı bir ülke 🙁
    Şirket beni Almanyadaki tesisleri için işe aldı ve hemen başlar başlamaz benim için Schengen vizesine başvurdu. Almanyadan davetiye vs vs hersey mevcut olmasına rağmen tekrar RED geldi. Sebebiyet olarak da Almanyada ne yapacağımı tam olarak anlamamış olmarıymış!!!
    Şimdi ben bu durumu temizlemek adına sağlam bir alman şirket sahibi arkadaşım da dahil olmak üzere referans mektupları yazdırdım. Çalıştığım şirketten de tekrar detaylı açıklayıcı davetiye istettim ve bunları elden Konsolosluga teslim ettim. Fakat henüz bir ses yok!! Benim ise zamanım yok iki hafta içinde seyahat etmem gerekiyor.

    Benim sorum şu; Almanya ya ilk giriş yapmamak üzere başka bir ülkeden Schengene başvursam şansım nedir ???
    Mesela İsviçre ye inip ordan Almanyaya girebilirim cunku seyahatim zaten sınıra cok yakın. ???

    Umarım yardımcı olabilen biri çıkar )
    TEŞEKKÜRLER

  • İyi günler ben atinaya 15 günlük 2 girişli vize almıstım benim vize işlemlerimi yapan arkadas toplam 1 ay vizem oldugunu 15 +15 günüm oldugunu beyan etti bende bu şekilde giriş yaptım ilk 12 kaldım sonraki girişimde 14 gün kaldım ve çıkışta atina polisi bana 600 euro ceza kesti ve pasaportuma fazla kaldıgım ve 600 euro cezayı damgaladılar şimdi tekrardan vize almak istiyorum nasıl yapmam gerekiyor bana yardımcı olursanız cok sevinirim

  • Merhabalar bende bilgi almak istiyorum. Fransa’da yaşıyorum erkek kardeşim içinburada üniversitenin dil bölümüne kayıt yaptırdık dil öğrenmsi için. 18 Ağustos vize randevusu vardı ve istedikleri evrakları fazlasıyla hazırlayıp vermiş olmamıza rağmen ve ayrıca babamın hesabında kendişi için harcayabilecwgi 90 binlira olmasın ve evler araba VS tapularina kadar vizeden olumsuz cevap aldık bugün.oysa uçak biletine kadar herşey hazırdı bize.buradaki konsolosluga itiraz dilekçesi yazabiliriz şeklinde bir kağıt göndermişler pasaportla birlikte bu durumda.ne yapabiliriz.EYLÜL 5te dersler.başlıyor ki uçak bielt ide 3 Eylülde bunlarında geçtim önemli değil dersler baslicak hadi.ikinci döneme yetişsin diyeceğim ama bir açıklama yapmazlar mi şu sebepten dolayı vize vermiyoruz diye inş nail çileden çıkarız bu Fransa konsolosluğu bunların vatandaşları ellerini kollarını sallayarak giriyorlar bizden biri olunca neden bukadar zorlayıcı bilemedim. Lütfen yardımcı olursanız sevinirim ne yapmamız gerekir dilekçe haricinde çok teşekkürler…

  • Merhaba kurban bayramında yunanistana gitmek istiyoruz fakat yunan konsolosluğundan vize randevusunu ancak 7 eylüle alabildik büyük ihtimal yetişmez diye düşünüyorum daha önce yunanistana girişlerimiz var eşimin ve benim kızımla oğlumun yok acaba italyadan vize alıp yunanistana gitsek sınırda bir problem yaşarmıyız karayoluyla kendi aracımızla gidicez

    • isviçre vizesi nasıl alabılırım ılk defa yurt dışına çıkıyorum yardımcı olabılırmısınız hıcbırsey bılmıyorum vıze ıle ılgılı

  • Merhaba, Sveç’te bir dernekten resmi davetiyem var ama Yunanistandan aldığım Şengen vizesiyle Sveç’e gidip dönmek istiyorum, sorun çıkar mı acaba? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim

  • Ben ve İspanya vatandaşı bir bayan birbirimizle evlenmek istiyoruz. Planımız İspanya’da evlenip orada yaşamak. Lakin bu konu hakkında ikimizin de hiç bilgisi yok. İnternette günlerdir araştırıyorum ama düzgün bir cevap bulamadım. Örneğin nasıl vize almam gerekiyor? “Aile birleşimi vizesi” sadece evli olanlar için galiba. Halbuki benim İspanya’ya evlilik için gitmem gerekiyor, öyleyse ne vizesi almalıyım? Gitmeden önce Evlilik için başka ne belgeler almalıyım? Orada yaşamayı planladığımız için Diploma ve sertifikalarımı ingilizceye çevirtip noterde onaylatsam yeterli olur mu yoksa tamamı İspanyolca mı olmalı? Aynı şekilde üniversiteden ingilizce transkript alma hakkım var, bu yeterli olur mu?

  • slm arkadaslar. 8 yil once 1 aylik almanya vizesi aldim.Yine turistik vize icin Muracaat ettim. 8 aylik sgk bankada 8 bin var. diger evraklar tam teslim ettim. sigortamin az olmasi sorun olur mu acaba.

  • Merhaba,

    ben bu ay ilk kez shengen’e başvuracağım İtalya için. Banka hesabımda 5000 TL’yi belgelemem gerekiyor mu? Bazı siteler de bu zorunlu gibi ama bazı sitelerde belirtilmemiş.

    Şimdiden teşekkürler,

  • merhabalar kolay gelsin..5 yıllık Estonya vizem var..estonyaya gidip geldim bu sene yunan adalarına gitmek istiyorum..estonya schengen vizemle.türkiyeden direk yunan adalarına gidebilirmiyim?

  • dilara hanım tabi belgelemen lazım yoksa direk red olur konsolosluk seyahetini karsilayacak parayi görmek ister 5 bin ustu olmasi daha avantaj ama seyatine gore bir haftalik 10 gun icin daha cok para gostermen lazim

  • merhaba. balayı tatilimizde 1 haftalığına avusturyaya gitmek istiyoruz. benim aklıma takılan başvuru sürecinde bekar ve iki ayrı birey olarak başvuracağız ikimizinde hesabında ayrı ayrı 5000 TL olması gerekir mi? ve sağlık sigortasını minimum kaç günlük yaptırabiliriz?

  • merhaba, bir şey sormak istiyorum , ben öğrenciyim ve ablalarımla ( onların daha önceden schengen vizesi var ) ispanyaya gideceğim, İspanyadan vize başvrusu yapacağım haftaya , annem sponsor gözükecek, fakat annem yarın işten ayrılacak. onunla ilgili bütün belgeleri almıştım, sigorta bildirgesi, bordroları vs. başvuruda sgk’dan tekrar kontrol yapılır mı, yapılırsa işten ayrıldığı gözükür, yardımcı olur musunuz? yoksa Direk fransa’dan ablamı sponsor göstererek alsam ? İspanya kapıda zorluk çıkarır mı?

  • Bir Türk firması ile Yurtdışında çalışıyoruım Türkiye de ise SSK yok. Bunun için schengen vizesi alamıyorum.

  • Vize Danisma hattina dönmüs bu kisim ama vatandas hakli 3-5 te ben yazayim umarim isinize yarar, Türkce karakter icin kusura bakmayin

    1- Schengen almak öyle efsane zor degil bütün belgeleri eksiksiz verirseniz büyük ihtimal alirsiniz.

    2- Gerekli belgeler icin en saglam kaynak basvuracaginiz ülkenin konsolosluk web sitesi.

    3- Belgelerinize bir de dilekçe ekleyin su yüzden gitmek istiyorum su kadarlık vize istiyorum vs seklinde, sansiniz artabilir özellikle vizenin süresi konusunda.

    4- Mülakata cagirirlarsa sakin ve dürüst olun.

    5- Schengen icin size kaç yillik vize verirlerse versinler, her 6 ayda 3 ay kalabilirsiniz. Kesintisiz 90 günden daha uzun kalmak istiyorsaniz Schengene degil oturum diye bilinen vize türlerine basvurmalisiniz.

    6- Vizeye ilk gireceğiniz ülkeden basvurmalisiniz ve o ülkeden girmelisiniz, başka ülkeden tabiiki girebilirsiniz ancak bunu çok yaparsanız ileride basvuracaginiz vizelerde sikinti olur.

    7- Davetiye ile alınan vizeleri almak daha kolaydir. Ticari vize yada gideceğiniz ülkede yasayan bir akrabanizin yollayacagi davetiye ile turistik vize gibi.

    8- Birden fazla ülkeye gidecekseniz çok giris cikisli (multiple entrance) istediğinizi belirtmeyi unutmayın.

    9- Ucak bileti ve oteli sadece rezerve etmeniz yeterli satinalmaniza gerek yok.

    10 – Tekrar söylüyorum zor degil sadece (maalesef) çok belge istiyorlar, belgeleri tamamlayın % 90 alirsiniz, onlara da turist lazım, günün sonunda bu bir sektör, ayrıca dünya Schengen ülkelerinden ibaret degil, CEKINMEYIN VAZGECMMEYIN DUNYA BIRSURU MACERAYLA SIZI BEKLIYOR.

  • Merhaba,

    Ocakta Slovenya’ya 3 günlük bir gezimiz var.Daha önce Slovenyadan vizemde var 🙂 Ama uzun versin diye acaba çakallık yapıp İtalyadan mı alsak dedik tabiki de 2 gün italyada kalıcaz gibi fake otel rezervasyonu yaparak 🙂 bu arada daha önceki vizelerim içinde İtalya vizesi yok. Biraz karışık mı oldu ne 😀
    Bu konudaki fikriniz nedir acabaaa 🙂

    Sevgiler,

  • Merhaba, ben açık öğretim fakültesi öğrencisiyim, arkadaşımda açık öğretimden liseye devam ediyor. İkimizde uzun süredir çalışmıyoruz. Birlikte italya seyehat planımız var ve daha sonrada ispanya. Öğrenci olarak başvurduğumuzda açık öğretim olduğu için problem olur mu?

  • Merhabalar, 20 Nisanda Almanya için Schengen vize başvurumuz olacak. Dayım ve Amcam Almanya’ da oturuyorlar fakat davetiye konusunda gelir, evin genişliği vb şeyler sorun olduğundan onlardan davetiye almak istemiyorum. Eşim 6 ben 4 yıldır aynı işyerlerindeyiz ve Türkiye şartlarına göre maaşlarımız iyi sayılır. Ev ve arabamız var ve kızımızı Türkiye de bırakacağız. Haziran ayında 9 günlüğüne otel rezervasyonu yaptık biletleri satın aldık, bu durumda ne gibi bir durum bizi bekler. Bankada da ikimizde toplam 14 bin var.
    Benim asıl diğer sorumda, dilekçe de akrabalarımızdan bahsetmeli miyiz? yada onlar akraba yada tanıdık var mı diye sorarsa ne yanıt vermeliyiz? Bilgi alabilirsem sevinirim. Başvuruyu kendimiz yapacağız.
    Teşekkürler.

    • İlk kez schengen başvurumuza 6 aylık vize verildi. Makul oranda gelirinizi beyan ediyorsanız ve çalışma geçmişiniz var ise vize muhakkak veriyorlar. Bir önemli hususta gerçekten evrak. Evraklarınızı en güncel hali ve eksiksiz hazırlasanız sorun olmuyor. İşyeri faaliyet belgesi, imza sirküleri, izin belgesi, kredi kartı ekstreniz(Limitiniz ve düzenli harcamanız önemli) ailenize ait gelir ve tapu belgeleri, diğer istenen tüm belgeler ile başvurduğunuzda zorluk çıkarmadan veriyorlar. Benim 3 ayrı aile olarak akrabam olmasına rağmen ben 10 gün için turistlik olarak başvurdum.

  • Belcika uzerinden bi interrail plani yaptik ve daha once yurtdisina cikmadim bordo pasaportluyum ilk rota bruksel ve belcikadan vize almak zor olur mu amsterdam ya da almanyadan alip girebilir miyim bruksele

  • 6 senelik aradan sonra Almanya schengen başvurum kızımın davetiye yollamasına rağmen reddedildi..tekrar kızım davetiye yolladı eksiksiz evrak ve 3 aylık vize alabildim..şimdi ise kızımın doğumuna gideceğim..acaba davetiye olmadan turist yada aile ziyareti olarak vize alabilirmiyim..benim vizelerim HEP DAVETİYE ile mi olacak? Birisinden öyle duyum almıştım..cevaplayanlar için şimdiden teşekkürler

  • Merhaba ! Ben öğrenciyim almanya icin vize basvurusu yapacam ama istenilen belgelerin icinde 1. Derece akrabanin gelir belgesi ve benim icin butun her seyin karsilanacagina dair imzali belge istiyorlar ama soru ki babam ve annem calismiyor gelirinin olmadigi bir belge verirsem hiç vermemekten daha iyi degil mi ? Ya da baska akrabalarimin gelir belgesini mi gostermeliyim? Yardimci olursaniz cok sevinirim ?

  • Merhaba merhaba,

    Evet gezmek amacıyla ilk kez y.dışına çıkacağız, müthiş oldu bu yazı:) Bir sorum olacak bu noktada, eylülde Benelüks, ekimde de Barselona gitmeye niyetimiz var. Çok uzun değil ard arda değil bu tatiller. 30 günlük Shengen vizesi aldığımızı varsayıyorum:) aynı vizeyi kullanarak tekrar ikinci tatilimi yapabilir miyim ??

    Şimdiden çok teşekkür ederim, selamlar:)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir