Oi Kimdir?

Kopenhag Gezi Rehberi

7-8 yaşlarındayken okulda kavga edip sonradan arkadaş olmaya karar veren ve 23 yaşına geldiklerinde kavgaları beraber yaşadıkları evlerinde “bulaşıkları kim yıkayacak, çamaşırları kim kaldıracak” şeklinde boyut değiştiren 2 yakın arkadaş Öykü Doğan ve İdil Atay‘ın, gezdiklerini, gördüklerini, sevdiklerini, bildiklerini başka insanlara haykırma çabası. (sanki başkası yazmış havası kattık) Daha fazlasını istiyoruz diyecek olursanız aşağıda bir “Sıkça Sorulan Sorulara Ukala Cevaplar” bölümümüz var.

Takip etmelere doyamadıysanız Instagram, Facebook ve Twitter‘a da bekleriz.

*Sıkça Sorulan Sorulara Ukala Cevaplar

Oi ne demek?

Oi aslında İngilizce dahil birçok farklı dilde, argo olarak “hey”, “selam” gibi anlamlara geliyor. Yani bir çeşit merhaba deme yöntemi de diyebiliriz. Ancak aynı zamanda isimlerimizin baş harflerinin (Öykü ve İdil) bir araya gelmesinden de oluşan bir sözcük olduğu için kendisine ekstra sempati duyduk. Daha açıklayıcı olması açısından şuraya da bakabilirsiniz.

Nasıl bu kadar geziyorsunuz?

oitheblog.com bizim işimiz. Yani geçimimizi yazı yazarak, içerik üreterek sağlıyoruz. Dolayısıyla bu alanda çeşitli sponsorluk çalışmaları gerçekleştiriyor, yer yer markalarla, yer yer turizm ofisleri ile, yer yer bu alanda aktif başka kuruluşlarla çalışıyoruz. Web sitemiz dışında başka yayınlara da içerik sağlıyoruz. Bunların yanı sıra tabii ki kendi bütçemizle gerçekleştirdiğimiz seyahatler de oluyor ancak bu kadar sık seyahat edebilmemizin sebebi oitheblog.com’un işimiz olması.

Zengin misiniz?

Bu soruyu bize ciddi ciddi soran, hatta üşenmeyip sadece “zengin misiniz?” diye mail atan insanlar olduğu için bunu da cevaplamak istedik. Hayır, zengin değiliz. Eğer bir gün zengin olursak buraya gelip cevabı “evet zenginiz” şeklinde güncelleyeceğimize söz veriyoruz.

Normalde ne iş yapıyorsunuz, hangi bölümden mezunsunuz?

Yukarıdaki soru ile aynı girişi yapalım: oitheblog.com bizim işimiz. Normalde İdil Uluslararası İşletme bölümü mezunu, Öykü ise Sinema TV bölümünden mezun ve İletişim üzerine yüksek lisans yaptı. Ancak şu an ikimiz de asıl mesleklerimizin yüzüne bile bakmıyoruz.

İleride tur yapmayı düşünüyor musunuz?

Bazen düşünüyoruz bazen düşünmüyoruz, çünkü korkuyoruz. Korkmak derken, biz gezerken kayboluyor, bilmediğimiz yerlere giriyor, yer yer avare avare dolaşıyoruz. Ama tur demek daha ciddi bir plan program demek. Ayrıca 15 kişi sorumluluğunuzdayken kaybolma ihtimalimiz bile bizi geriyor. O sebeple kararsızız. Sizinle kaybolmaya da varım diyen varsa bizi gaza getirsin lütfen.

Beni işe alır mısınız?

Ne güzel olur, pek güzel olurdu, ama alamayız. Çünkü o kadar paramız yok. Asıl sen bizi işe alır mısın?

Kaç yaşındasınız?

İkimiz de 1990 doğumluyuz.

Kaç ülke/kaç şehir gezdiniz?

Bu bizim en sevmediğimiz soru. Zengin misiniz sorusunu bile daha çok seviyoruz. Bu konuda skora oynayanları deliler gibi eleştirirken “şu kadar şehir gezdik” demek istemiyoruz. Konu kaç şehir gezdiğiniz değil, konuyu biliyorsunuz.

Hamburg’daki dayınızın yanına giderken vize başvurusunda yanınıza aldığınız belgelerin renkli fotokopisini mi çekeceksiniz yoksa siyah beyaz mı biliyor muyuz?

Hayır. Vize ile ilgili hiçbir konuda, hiçbir profesyonelliğimiz yok ve bu konuda bizden alacağınız cevap, arkadaşlarınızla masada “en kolay vize veren ülke şurasıymış kanka yeaea” muhabbetinin ötesine geçmeyecektir. Sizi yanlış yönlendirmek istemeyiz, inanın vize konularında bilgi sahibi değiliz, siz nasıl başvuruyorsanız biz de aynısını yapıyoruz. Yalvarıyoruz bize vize ile ilgili mail atmayın.

“Amsterdam’a gidiyorum, nereye gideyim, nerede kalayım, nereyi gezeyim, nerede yiyeyim, ilk gün nereyi, ikinci gün nereyi göreyim” temalı mail’lerinize özel bir cevap verebilir miyiz?

Gezip gördüğümüz her yerde ne bilgi ediniyorsak onların hepsini rehberlerimize yazıyoruz. Zaten rehberlerin bu denli detaylı, ulusa sesleniş gibi uzun olmasının sebebi de bu, kendimiz nasıl rehberlere ihtiyaç duyuyorsak öyle içerikler ortaya koymak için uğraşıyoruz. Dolayısıyla “aa hadi bunları yazmayalım, Mehmet mail atarsa bu sırlarımızı yalnızca ona veririz” gibi bir düşüncemiz yok, size blogda yazdıklarımızın dışında ekstra bir bilgi veremeyiz.

Neden mesajıma cevap vermediniz?

Eğer zengin misiniz ya da nasıl vize alırım konseptli bir soru sormadıysanız mesajınıza kesinlikle cevap vermişizdir. Bazen onlara bile cevap verdiğimiz oluyor. Maillere/mesajlara cevap vermemek gibi bir huyumuz yok.

93 Comments

    • İlk yorumun altına xx yorumu da ben yazmak istedim. yorumlarıyla eşlik eden değerli arkadaşım Uğur, blogunuzu fark etmiş ve yorum yazmış, bana göre bu çok değerli. Seyehatimde beni yalnız bırakmamıştı yorumlarıyla.

      Oİ gayet özgün ve bilgilendirici içeriğe sahip. İlgi çekici.

      Bumerang ödüllerinde tanışmak üzere, sevgiler.

  • “Sanmayın ki, Oi! ismini, yalnızca, ”hadi isimlerimizin baş harflerini yan yana getirelim” diyerek seçtik.”

    Bir an “Sanmayın ki,” yazdığını görmedim, farkedince daha da bir saygı duydum. Respect! diyorum ecnebiymişimcesine. 🙂

  • Oi:)) süper blog, arkadaşlar!!! çok çok beğendim… ellerinize, yüreğinize sağlık… bol bol gezin, bol bol yazın… patagonya’yı da yazın,kenya’yı da yazın, sadece bilindik yerleri değil ama:P tabana kuvvet..

  • Muhteşem bir blog kızlar! Gerçekten ellerinize sağlık! Geç keşfettim ama iyi ki keşfettim. Keyifle okuyorum yazıları. Şu an bağımsız olarak geziler yapacak düzeyde değilim henüz ama eminim ileride buradan çok yararlanacağım. 🙂 Ve ben de blogumda sizin gibi eğlenceli bir dille anlatırım umarım bunları. Lütfen yazmayı bırakmayın, çook iyisiniz! 🙂

  • arkadaşımın tavsiyesiyle okumaya başladım, çok memnun kaldım.. harika tespitler, bilgiler… sizler de çok şekersiniz ((: keşke önceden okusaydım, çünkü 2008-2010 yılları arasında melbourne’de yaşadım.. mesajımı, blogunuzun ismiyle alakalı, aussie’lerin söylediği bir tezahürat ile bitirmek isterim; “aussie aussie aussie oi oi oi…”

    P.S. Yeni Zelanda ve Kanada var mı? Göremedim de..

  • Korece’de “oi” (오이) kelimesinin ne demek olduğunu biliyor musunuz?
    Niye bu kadar kafama takıldı ki. Ama bir takipçiniz olarak sizinle paylaşırsam hoşunuza gidebilir. Ama yanlış da anlayabilirsiniz tabi. Uff içinden çıkamadım. Her neyse;
    “oi” (오이) Korecede “salatalık” demek.
    Oh! rahatladım.

  • Ankara merkezli olmanın dezavantajlarını yaşayan bir blog olarak sizleri tebrik ediyorum. Çok güzel bir blogunuz var, sizden ancak bumerang ödülleri vasıtasıyla haberdar olabildiğim için de üzgünüz 🙁
    Ankaraaaaaaa……

  • Selam kızlar! Biz Muğlalıyız ama İstanbul’da üniversite okurken tanışmış, o günden beri can ciğer kuzu sarması olmuş 2 samimi kız arkadaşız ve tahtınıza adayız 🙂 Sizi sıkı takipteyiz. Bizim de hayalimiz sizin gibi bi sürü yabancı ülke görmek. Bu konuda tavsiyelerinize talibiz. Üniversiteden bu sene mezun oluyoruz ve iş hayatına atılmadan dünya turuna çıkmak istiyoruz. Ama hiç paramız yok 🙁 Ailelerimizin maddi durumu iyi ama biz onlardan para almak istemiyoruz. Sizce çalışıp tatillerde gezmek mi çılgınlık olur yoksa bu halimizle yurtdışına çıkmak mı? Siz masraflarınızı nasıl karşılıyorsunuz? Ne iş yapıyorsunuz? Sizi seviyoruz ve çok öpüyoruz <3 :*

    • Merhaba!

      Yoo, bizce hiç de çılgınlık olmaz, gezin de nasıl geziyorsanız gezin gibi tuhaf bir öneride bile bulunabiliriz hatta hahaha 🙂 Biz hem çalışıyoruz, hem çeşitli sponsorluklar alıyoruz hem de yer yer aile desteği aldığımız oluyor tabi ki:) Bir sürü iş yapıyoruz aslında. Birimiz hem yüksek lisans yapıyor hem senaryo yazarlığı, hem birkaç senedir çeşitli dergilerde yazıyor. Diğerimiz ise İstanbul’da yaşayan yabancılara danışmanlık yapıyor ve bir defter markasının distribütörlüğünü üstlenmiş durumda. Ancak yakın zamanda ikili olarak daha büyük bir projeye girişme evresindeyiz, bunu da ilk kez söylemiş olduk sanırım:)

      Biz de sizi seviyor ve öpüyoruz. Hep destek tam destek, bol bol gezin, bol bol görün, sakın fikrinizden caymayın! 🙂 <3

  • Süpersiniz kızlar,bu güzel blog için çok teşekkürler.Herkes bir şekilde seyahat eder,gezer de bunları gitmeden,gezmeden görmüşcesine karşı tarafa hissettirmek zor olan.Siz de bunu gayet başarmışsınız.:) Bloğunuzu ilk olarak Barselona gezim öncesi (Ara14) buldum.Sayenizde Barselona’yı çok rahat ve keyifli keyili gezdim
    Sırada ilk tek başıma gezim olacak Roma gezisi var ama aslına bakarsanız orda da sayenizde yalnız olmayacağım 🙂

    Sevgiler

  • Instagramda buldum sizi ve 2 kişi olduğunuzu tahmin etsem de 2 kız olduğunuzu anlamamıştım. Harikasınız…

    Oi! da Londra’ya yaşarken işyerinde dahi sıkça duyduğum terimdi. ‘Oi! Mate’ diye gezerler genelde 😀
    Sevgiler ve bol seyahatler!
    Deniz

    • oi! arada kendi fotoğraflarımızı da koyuyorduk aslında, demek denk gelmediniz onlara 🙂 çok teşekkürler, sevgiler!

  • Selamlar! Şimdi Instagramda o kadar fotoğrafınıza yorum attıktan sonra sitenize yazmamak olmazdı 🙂

    Ya açıkçası sizinle ilk tanışmam ne zamana denk geliyor, tam olarak emin değilim. Ancak muhtemelen bir seyahat için plan yaparken sitenize denk geldim, bir yazınızı okudum, “vayy ne kadar kafa insanlar” dedikten sonra bir işim çıktı ve sitenizi favorilere atamadan izinizi kaybettim (neyse ki artık pocket kullanıyorum, bir şeyi beğendiysen hemen at pockete :))

    Neyse, instagramda sizi ne zaman bulduğumu çok iyi hatırlıyorum ama 🙂 Eşimin bana ısrarla Cenk Sönmezsoy’un Cafe Fernando kitabını aldırmaya çalıştığı bir zamanda “bu cafe fernando da ne ola ki?” diye yine araştırmaya girdiğim bir zamanda (evet çok araştırmacı bir kişiliğim :)), sizin röportajınıza denk geldim ve o günden bugüne sizin de fark edeceğiniz üzere sıkı bir takipçinizim 🙂

    Yazılarınızdaki nüktedan ton (özellikle parantez içi yazılarınız ki bakınız bana da sirayet etmiş durumda :)), gittiğiniz yerlere ilişkin turistik değil de yerel deneyimlerden bahsediyor olmanız ve genel olarak hayata bakış açınız açıkçası sizi takip ettiğim gezi-seyahat blogları arasında bir adım öne çıkarıyor.

    Özetle, sizleri bulduğuma mutluyum. Yaptığınız işi (hatta daha da güzellerini) aynı tutkuyla sürdürün olur mu?

    P.S. Sona doğru çok duygusala bağladı yazı, o yüzden birkaç not 🙂

    1) Bazen siz cevap vermeyince üzülüyorum 🙂
    2) Sizin bu lanybooku nasıl kazanacağız?
    3) Silivri’ye gelecek olursanız haberdar edin 🙂

    Oi!

    • hahahah süpersiniz çok teşekkür ederiz, yorum pek mutlu etti bizi. blogdaki tüm yorumlara cevap verme çabamızı görüyorsunuzdur, arada bir gözden kaçırdıysak affola efenim, ama sizin en sık konuştuğumuz takipçimiz olmak gibi bir unvanınız var aramızda, ona da dikkatinizi çekeriz! 🙂 Lanybook’a bir şey diyemiyoruz ama, Silivri’ye uğrarsak haber vereceğimiz kesin 🙂

  • Blog okumak sıkıcı bi iş sanıyordum, beni yanılttınız. Geçen gün bir bilgiye ulaşmak için blogunuza uğradım ve anlatım tarzınız çok hoşuma gitti. Sonrasında hemen hemen her postunuzu okudum. Siz yeni yerler gezip, deneyimlerinizi bizlerle paylaştığınız sürece keyifle okumaya devam edicem.

  • blogunuz mükemmel. tomorrowland’a gitmeden önce okumuştum. kızlı erkekli festivale gidip eğlenmek bize de kısmet oldu. gezi yazılarınıza devam okumak eğlenceli olur

  • Yazdığınız efsane makaleleri okuduktan sonra “biz nasıl bir işe kalkıştık böyle! daha çok fırın ekmek yememiz gerekiyor bu yolda” dedim yüksek sesle..
    gerçekten çok iyisiniz.. harika işler çıkarıyor ve bu keyfe herkesi ortak ediyorsunuz.. Emeğinize ve kaleminize sağlık.. tebrikler..

    • Ah çok teşekkür ederiz, bunları duymak ne güzel! Elimizden geleni yapıyoruz, daha bizim de yolumuz uzun. 🙂 sevgiler!

  • Hem okuması keyifli, hem bilgilendirici,faydalı gezi yazıları oluyoruz elinize sağlık.(malum hem keyifli hem faydalı gezi yazısı zor oluyor. Çoğunlukla ansiklopedi tadında:)
    He bir de dipnot; İzlanda yazınızı kıskanarak okuduk yapmayın böyle şeyler.
    sevgiler ,saygılar

    • hahaha teşekkür ederiz, çok mutlu olduk! 🙂 en yakın zamanda İzlanda’ya gitmenizi diliyoruz ve sizi buna zorlamaya hazırız haha 🙂 sevgiler!

      • Aralıkta hedefimiz Kamboçya.Oradan sağ salim dönersek,bu zorlamalara daha fazla dayanabileceğimizi sanmıyoruz. Mottomuzun hakkını verelim: ” alışın her yerdeyiz” 🙂
        Sevgiler.

  • Merhaba, öncelikle fotoğraflarınıza bayılıyorum, yazıları okumak kadar iyi kaliteli fotoğraflara bakmak gezme isteğimi arttırıyor.

    Ben seyahate çıktığımda gezme telaşından, yürümekten yorgun düşmekten, güzel bir açı yakalamak için uğraşmıyorum, hızlı fotoğraflar çekiyorum. Yanımda ağır olur diye makine de taşımıyorum. Çektiğimi fotoğrafların kalitesinden pek memnun değilim.

    Tabii önce iyi bir gözü olmalı insanın:) ama siz bu işi nasıl hallediyorsunuz? Makine ile çekip sonra işliyor musunuz, teşekkür ederim.

    • selam, çok teşekkürler güzel yorumlar için!

      biz 3 farklı makine ile dolaşıyoruz yanımızda ve güzel bir açı yakalamak için de bayağı uğraşıyor, zaman ayırıyoruz:) instagram sayfamıza koyduklarımızı telefonla çekmiş bile olabiliyoruz, ancak siteye koyduklarımızın neredeyse tamamı makineler ile çektiklerimiz ve sonradan üzerlerinde biraz oynama yapıyoruz tabii ki renkleri netleştirmek adına vs.

  • Merhaba,

    Blog acarken yaptigim arastirmalarda blogunuzu gormus, nacizane ornek almaya calismistim. Tasrimi, sadeligi ve dili cok guzel! Severek takipteyiz efenim!

    *Bir soru: Sitenizle de (tasarimidir, susudur, busudur) siz mi ilgileniyorsunuz yoksa profesyonel bir yardim aliyor musunuz? Yardimsiz yapiyorsaniz bolca ekmek yemek icin firinlara kosacagim da! 🙂

    • Seelam,

      Çok teşekkür ederiz efenim, ne tatlısınız <3

      Sitede şu ana kadar hiçbir profesyonel destek almadık ve bu güne kadar nasıl tutunduk biz de bilmiyoruz hahah 🙂 ama şimdi sitemizi küçük çaplı değiştiriyoruz, o yüzden artık profesyonel destek de almaya başladık yeni versiyonu için 🙂

  • Harika yazılar , insan okurken kendi yaşamış gibi oluyor . Ben de yazılarınıza Barcelona seyahati öncesi rastladım ve bundan sonra ilk bakacağım blog sanırım . Bu arada küsmeyin diye Taller de Tapas’ a gitmedim 😛 . Her şeyi elimle koymuş gibi buldum , harikasınız , bayıldım hepsine . Hatta sizi okuyunca başlamayı düşündüğüm blogdan vazgeçtim . Geç de olsa takipteyim 🙂

    • ne tatlısınız ya teşekkür ederiz, işinize yaramasına çok sevindik, taller de tapas’a gitmemenize daha da sevindik hahaha 🙂 öpüyoruz sizi kocaman <3

  • selamlar,

    blogunuz harika. okumak çok keyifli. genelde bir ülke için bakınırken ik kaynağım oluyorsunuz. bol bol güzellikler görmeniz dileği ile, mutlu kalın.

    selam&sevgi.

  • Berlin gezimiz öncesi tesadüfen ulaştığım yazılarınız gerçekten çok faydalı oldu kelimesi kelimesine not aldım neredeyse teşekkürler, sevgiler.

  • selam kızlar!

    ben sabah 9 akşam 6 özel sektörde çalışıyorum ve bu siteyi keşfettikten sonra size çok özendim. sizler bu maddi imkanı ve zamanı nereden buluyorsunuz? bunu bir türlü aklım almıyor. garip.. dünyada ne güzel yaşayan ne güzel dostlar ve ne güzel işler yapan insanlar var…

    • selam! biz bunu işimiz olarak yapıyoruz, ama doğruyu söylemek gerekirse varımızı yoğumuzu da bu işe ayırıyoruz. yani “x’i alacağıma bir yere daha giderim, y’yi yapacağıma bir uçak bileti daha alırım” mantığında yaşamaya başladık galiba, onun da etkisi olsa gerek 🙂

  • Kızlar sizi bugün tanıdım,uludağ sözlukte sitenizin linki ile amerikada yaşam hakkında yazı okudum amerikadan soğudum idil saol yani 1 onerim var yorumlara cevap yazarken yorumun altina öykü yada idil yazsanız da kimin cevap yazgını bilseydik daha güzel olurdu.takip edilecek bir gezi bloğu buldum okumaya başlayayım.

  • arkadaşlar çok iyisiniz adeta yaşatıyorsunuz sanki bu işi profesyonelleştirmişsiniz gibime geldi bu blog haricinde nasıl durumdan gelir elde ediyorsunuz meslek sırrı değilse söylermisiniz 😉

  • Yorumlara cevap yazarken kim yazdıgını anlamamız için adınızı yazarmısınız cevabı kim veriyor, daha iyi olmaz mıydı

  • Ben herkeslere tavsiye etmeyi bırakın bir kenara ,daha önce gittiğim bir yere bile tekrar gitmeden önce sizi bir okuyorum farklı bir yer, bir acayiplik fark etmişler mi bizim kızlar diye 🙂 gezmelere devam! Berlin yazınızı bu aralar yakın takibe almış durumdayım..ayrıca, sizinle kaybolmak güzel olurdu …malum ben de her gittiğim yerde bir kaybolup sonra da ‘aman da ben kaybolmamıştım sadece yeni yollar deniyordum’ havasına giriyorum…

  • Ooooooi yeni keşfettim. tarzınız hoşuma gitti. Devam edin ki hoşuma giden bu yazıları daha çok okuyabileyim. (Bir nevi bencilce hisler)
    Sevgiler

  • “İlk kez yurt dışına çıkacaklara tavsiyeler” başlıklı yazınızla sitenizi keşfettim. İlk kez yurt dışına çıkacağım, endişeliyim evet ama sayenizde şu an İtalya’da ne yapacağım konusunda müthiş fikirlerim var! Lütfen yazmaya devam edin. Sevgiler.

  • Gezimiz öncesi tam ilgili yerlerle alakalı blog araştırması yapayım diye düşünüyordum ki Instagram’da sizi tesadüfen gördüm.. Ankara İstanbul yolculuğum sırasında ben de sizle birlikte dünyayı gezdim. Başka hiç bir bloğa bakma ihtiyacım kalmadı sayenizde. ? Dilinize de tarzınıza da hayata bakış açınız da arkadasliginiza da bayildim. Bundan böyle takipteyim. ??

  • Ya çok az kişiye imrenirim bu kategoriye bi zenginler giriyor bi de siz (ki zengin olmadığınızı söylediğiniz için size ayrı kategori açtım). her görüşümde oha lan ne güzel geziyolar helal olsun bee diyorum. he bi de aşırı eğleniyorum sizi takip ederken.

  • Öykü ve İdil

    Her ikinize de merhaba;

    Öncelikle böyle bir girişimde bulunup farklı kültürleri tanıtmanız çok güzel bir o kadar zor ve keyifli olduguna eminim.

    Sorum şudur ki;

    Biz de 2 arkadaş böyle birşey yapmayı planlıyoruz. 3. kaptan olarak Yük gemilerinde çalışıp dünyayı gezme fırsatı buldum 2.5 sene. fakat yakın bir zamanda karaya dönme kararı aldım. Bir çok ülke görme fırsatım oldu sizler gib vs vs.

    1- ilk olarak firmalar bana bu konu da nasıl destek olabilir, onlara neyin garantisini vermem lazım ?

    2- Bu yolda nasıl bir baslangıc yapmalıyız?

    Beni aydınlatırsanız cok mutlu olurum.

  • 1-2 ay oldu sizi keşfedeli. ilk İnstagramda gördüm, iyi iş çıkarıyorsunuz bazen hikayem kısmında sizin hikayeleri iple çeker oldum. Koreyi gezmiş kadar oldum mesela takipteyiz bayanlar.
    tşkler

  • Aşırı tatlısınız! Hong Kong hakkında yazdıklarınızla girdim sitenize, bi türlü çıkamıyorum.

    İletişim masterını da hemen harcamayın, çok etkisi olduğu mükemmel anlatımınızdaki her bir cümleden belli. Şu devirde bana sayfalarca yazı okutacak içerikler ile senelerdir çıkmadı. Aynen devam kızlar!

  • Merhaba cici OI.
    sizleri Madrid icin bilgi ararken, az evvel kesfettim. Madrid disinda bir cok sayfanizi okumaktan kendimi alamadim. Simdiye dek yazilan tum ovguleri hak etmissiniz, bu yuzden ben farkli bir noktaya degineyim.

    Yeni gencligimizde annelerimizin parmakla gosterdigi, ama bir turlu anlayamadigimiz, “cici kiz” tipi siz olmalisiniz. Kendini guzel islere verip, gereksiz ‘x’ ve ‘y’ lerle ugrasmayan. 🙂

    Bilmenizi isterim ki, 14 yasindaki kizim ve 11 yasindaki ogluma sizden bahsedip ufuklarini acacagim. Hem gezerek hem yazarak nasil guzel bir dunya kurulur gorsunler diye. Lutfen bozulmadan devam edin, sevgiler.
    (Amsterdam’a geldiginizde bildirin lutfen )

  • bir yıl önce buldum sizi.yaa ne güzel günmüş o bulduğum gün.ve dedim ki içimden öykü kesin mimar idil de iletişim okumuştur.kesin yani 😀 ha haa.intagramdan stroy leri izledikçe merakım arttı.hiiç üşenmeden okudum kimsiniz nesiniz yaa hu diye 😀 aaay daha çok sevdim sizi yaa 😀 neci olduğunuz mühim değil ( bilemedim ya ondan ötürü ) komiksiniz doğalsınız anlatım biçiminize bayıldım.vee
    eeeeat well woooork hard traveeeel often staaay humble
    not : kızım İdil yaş 1 🙂

  • Şimdi saçma bir soru düşünüyorum ne sorsam?:)) Kendi halimde geziyorum ve bir blog yazıyorum ancak özel bir kurumda hem Tarih Öğretmenliği yapıp hem blog yazmak içerik üretmek orayı hakkıyla beslemek çok zor. Sizi ilgiyle, severek takip ediyorum işi layıkıyla yapıyorsunuz ve kıskançlıktan çatlıyorum:)))))))) işin şakası başarılar arkadaşlar. Bol gezmeli günler:))

  • Merhaba,

    Aşağıdaki mesajı ” Rize Gezi Rehberi” başlıklı yazınızın altına yazmıştım. Sonradan inceleyince her gezi sayfası sekmesi için ayrı mesajlar olduğunu gözledim. Bu nedenle girizgah anlamında yazdığım bu mesajı da aşağıda iletiyorum. ( mesaj mesaj içinde oldu ama…)
    Başarılar, teşekkürler…

    Hem biçim ve hem de içerik olarak belirli bir hoşlukla hazırlamış olduğunuz yazıların bir bölümünü keyifle okudum. Bedavadan bu denli güzel bilgi alabilmemize olanak sağlayan sponsorlarınıza da ayrıca teşekkür ederim. İlk olarak Bled ile başlayıp, sonrasında Finlandiya notlarınıza bakmıştım. Sindire sindire devam etmeyi düşünürken, bu bölümde okuduklarımdan, Zilkale ve Lale Lokantası bölümlerinde sizlerle aynı hisler içinde olduğumu aktarmak istedim.
    Bir de, gerçekten “Abi Ayder’i direkt es geçin” yaklaşımının, bence de çok yerinde olduğunu iletmek istedim.
    Teşekkürler, başarılar.
    Mehmet Erol

  • Yurtdışında yaşamanın zorluk ve kolaylıklarını araştırırken karşıma çıkan ve her detayını kısa zaman dilimlerinde okumaya başlamaktan öyle keyif aldım ki bende yazmadan edemedim. 18 aylık ikizlerimin geleceğine ışık olursunuz inşş 🙂 bizde bu sayede belki başka bir ülkede yaşamaya adım adım yaklaşmış oluruz. Daha vaktimiz var. Kısacası ben bu sayfada birbirinden farklı yol haritaları ile dünyayı baştan başa ( her bulduğum kısa fırsatta) gezip görebilirim. Çok samimi umarım yeni nesil de sizden ilham alır.

  • Belarus gezi yazınıza az önce googlda raslayınca , Önce onu okuyup , yorum yazdım ,
    Sonra diğer bazı sayfalarınıza baktım .
    En son da , “”kimmiş bakiim bunlar”” deyip , BU sayfaya:-))
    …Siz , bu kaaddarr genç miydiniz?:-)
    Teekk kelimeyle Harikasınız kızlar …. Bol şans ve başarılar – İyi gezmeler..
    Takipteyim artık:)

  • Cok begendim, tum bu ovguleri hakediyorsunuz…

    Uruguay’a gitmeden once orasi ile ilgili bilgi arastirirken size rastladim, iyiki de rastlamisim☺ Bir ay sonra Uruguay’a gittigimde bana profesyonelce yardimci olabilecek orada yasayan biri var mi? Varsa iletisim bilgilerini alabilir miyim? ilginize simdiden tesekkurler☺

  • Merhabaa! Sizi bir yerde görürsem ‘aaa ilkokul arkadaşım İdil’ diye kopup yanınıza gelebilirim 🙂 Kapsül kahve makinesinden, çekilmiş kahveliye geçince, bile bilgi ararken karşıma sizin kahve makinesi yazınız çıktı, makinemiz de aynıymış zaten. Bir yaşam koçu gibi, gezgin olmak isteyen ya da gezginliği hayatına monte etmeye çalışan her insanın ihtiyaç duyabileceklerini, samimi ve aşırı eğlenceli yazıyor veya anlatıyorsunuz. Herkesin seyahat tarzı, şekli ve seyahatten beklentisi farklıdır. Sizinki bana acayip hitap ediyor. Gitmeden önce Oitheblog gitmiş mi diye bakıyorum artık. Şimdi Prag ve Budapeşte yazılarınızı çıktı aldım, dersime çalışayım diye. Ailecek severek izliyoruz 🙂 O kadar sahtelikten ölen ve bahsettiğiniz ”….. kadar şehir ve ….. kadar ülke gezdim hebele hübele’ şeklinde takılan ve ilginç bir şekilde aşırı takip edilen hesap var ki. Zaten traveler olmak malesef ki ruhsuz ve sadece instagram için yapılır hale gelmiş. Böyle olmayan, size benzeyen, ilham aldığınız hesapları arada paylaşmanız mutlu eder. Sizi seviyorum, yeni yılda bol keşifler diliyorum 🙂

  • Rastgele sayfanıza girdim ve resmen çıkamıyorum. Bu kadar güzel blog olmaz yahu! Ba-yıl-dım. Yukarda 2014 senesine ait bir yorum gördüm. Sizi geç keşfettim diyor. Peki ben? 2018 oldu. Bu kız ne yapsın?!!? Neyse, sizi seviyorum. Gelecek yazılarınızı da heyecanla bekliyorum. Sevgiyle kalın ?

  • Eşim ve ben uzun süredir size o kadar alışmışız ki geçtiğimiz günlerde son seyahat noktamız olan Brugge için “yaa ama Oİ burayı yazmamış” diye yıkıldı resmen. Bu cümleden bize nice seyahat için ilham verdiğinizi anlayabilirsiniz. 🙂 Sevgiler.

  • Gerçekten harikasınız..samimi olarak söylemek gerekirse bugüne değin böyle esprili ve bir o kadar da bilgilendirici güzel bir blog ‘a rastlamadım. Sizler kadar olamasa da kenarından köşesinden amatör olarak kendi blogunu yazmaya çalışan eşime de yazılarınızı/blogunuzu şiddetle tavsiye edeceğim. Emeğiniz için çok teşekkürler …

  • Yıllardır sizi takip ediyorum. Bu kadar yaratıcı ve bilgilendirici başka bir blog sayfasına henüz denk gelmedim. Başarılı olmayı hak ediyorsunuz. Sizi yürekten tebrik ediyorum.

  • Biz neden arkadaş olamadık yaa… Gerçi benim 7 yaş küçük kardeşimle yaşıtsınız, siz okuma öğrenirken,ben ergenlik 101 alıyordum ama sizinle karşılaşmış, tanışmış, muhabbet etmiş olmayı isterdim.
    Süper içerikleriniz var hanımlar, çok tebrik ediyorum.
    Ablanız kurban ossun, afferin. Öptüm valla.

  • Bayildim blogunuza, kah gulumsedim, kah kendimi kahkaha atarken yakaladim. Kas yazisi muthis olmus. Lutfen devam edin. Kas’a cok cok yakisan bir tanitim olmus. Sevgiler, basarilar.

  • Girls power, sizi seviyorum hanımlar çılgınca gezmeye yazmaya araştırmaya okumaya devam, müsait bir zamanda şu blog açma yazma gibi mevzular ile alakalı bir bilgi verirseniz sizi sömürebilirim :))

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir