Seul’da Karşınıza Çıkabilecek En İlginç Kafeler

Hep söylüyoruz, hep söyleyeceğiz, Seul çok, çok acayip bir yer. Tahmin ediyoruz ki şehirde şöyle bi’ 3-4 ay kalma imkanınız olsa, sonrasında dünyanın geri kalan büyük şehirlerinde herhangi bir şeye şaşırma eşiğiniz yükselecektir. Şehrin her yanından bir enteresanlık, bir “demek dünyanın bir yerinde böyle bir şey de oluyormuş” dedirtecek özellik fışkırıyor. Her sokağa çıktığınızda binlerce insanın yanınızdan yüzünde maske ile (maske derken, o doktorların taktığı ağızlık benzer şey gibi düşünün tabii, V for Vandetta terk bir şey düşünmeyin) dolaşmasına alışmaya çalışırken aniden diğer yanınızdan anime karakterleri gibi giyinmiş 15 kişilik bir kız grubu geçiveriyor ve tamam diyorsunuz, ta Türkiye’den kalkıp buralara kadar geldiğime, bu anı yaşadığıma değer.

Güney Kore’yi size şöyle bir özet geçtiğimiz Güney Kore Gezisi Notları yazımızda ülke genelinde nelerin bizi şaşırttığından, nelerden etkilendiğimizden detaylıca bahsetmiş, hep beraber bol bol şaşırmış ve büyülenmiştik. Şimdi işin biraz da spesifik kısmına geçiş yapalım, enteresan bir konuya parmak basalım diyoruz: Seul’da karşınıza çıkabilecek en ilginç kafeler. İnternette karşımıza böyle listeler çıkar dururdu da sanki gerçek değillermiş gibi gelirdi. Ama gidip kendi gözlerimizle görünce genel olarak Güney Kore’nin ilginçlik seviyesi bizim için tavan yaptı diyebiliriz. Yani kaç şehirde bir kafenin içinde koyunlar ile birlikte oturabilirsiniz ki değil mi? Tamam tamam, burada harcamadan aşağıda daha detaylı anlatıma geçiyoruz.

Bau House Dog Cafe Seoul 2
Köpeklerle dolu bir kafe kabulümüzdür. Köpeklerle dolu her yer kabulümüzdür.

*Günlük şirinlik ihtiyacınızı gidermek için Bau House Dog Cafe

Seul’daki en ilginç kafeler listemize sizi “allahım biz köpekleri hak etmek için ne yaptık” dedirtecek, aşırı doz şirinlikten konuşmanızın “bapoçun çen bakiyim” şeklinde anlamsızlaşmaya başlayacağı (köpek severken çıkardığınız o anlamsız sesleri ve hayvana sorduğunuz manasız soruları düşünün) bir kafe ile giriş yapıyoruz, Bau House Dog Cafe! Evet, tam olarak tahmin ettiğiniz gibi, bu kafenin içinde onlarca köpek dolaşıyor ve onlarla bir arada oturup içeceğinizi yudumlamak için para ödüyorsunuz. Üstelik amaç köpekleri sevmek olduğu için kimse size uyuzluk çıkarmıyor, isterseniz 6 saat boyunca köpeklerle beraber yerlerde bile yuvarlanabilirsiniz. Tabii ki “ben sadece biraz köpek öpüp çıkacağım” diyebilme imkanınız yok, en azından bir içecek almak zorundasınız. Ayrıca içeride onca köpek varken hijyen sorunu olmuyor mudur diye düşünüyorsanız mekanın bayağı temiz olduğunu da ekleyelim, hiç öyle bir derdiniz olmasın. Küçükken annesine köpek alması için yalvaranlar, annelerimize buradan bir “kaybettiğin şeye dön de bir bak” fotoğrafı atmayı unutmuyoruz…….

Adres: Jeil Bldg. 1F, 394-44 Seogyo-dong, Mapo-gu

Kedi Kafe
Köpekli kafe olur da kedili kafe eksik kalır mı? Burası Seul, burada her şey var.
Cat Cafe Seoul
Kendimiz dahil tanıdığımız çoğu insandan daha güzel.
Cat Cafe Seoul
İnsanlarını izleyen bir sahip.

*Kediler tarafından hor görülmek için Cat Cafe

Sizin bir kediniz olamayacağını, kedinizin bir insanı olduğunu bilen bilinçli kediseverler, ne demiş Louis Armstrong? “Heaven, i’m in heaven…” Yani? Yani diyor ki cennette miyim birader? Cennettesin, vallahi cennettesin. Dört bir yanında kediler dolaşıyor, seni umursamıyor, seni sallamıyor, sen çaresizce bir tanesinin yanına gelip seni umursaması için bakarken onlar tüm güzellikleri ile yanından geçip gidiyor, çünkü Seul’daki Cat Cafe, yani Kedi Kafe’lerden birindesin. Seul’da en az 3-4 tane kedi konseptli kafe var. İçeride onlarca kedinin olduğu, yukarıdaki köpek kafelerin kedi versiyonundan bahsediyoruz. Buralara girerken de belirli bir ücret ödemeniz, hatta bazılarına ayakkabılarınızı çıkarmanız, öyle girmeniz gerekiyor. Çoğunda ödediğiniz ücretin içine bir içecek dahil ve damsız girebiliyorsunuz….Kedileri sevmek, saatlerce içerde durmak, yerlerde yuvarlanmak çoğunda serbest. Tabii ki tahmin ettiğiniz üzere kedilerin çoğu uyumakla ya da sizi umursamamakla meşgul, ancak o ortamın mutluluğu bile yeter, gidiniz, gitmeyenleri uyarınız.

Sheep Cafe Seoul
İçinde koyunların olduğu bir kafe alır mıydınız?
Seul'da en ilginç kafeler (4)
Hatta komple koyun konseptli bir kafe desek daha doğru olacak.
Seul'da en ilginç kafeler (2)
Bu da koyunlu kafe. Oracıkta otururken yanınıza bir koyun gelebilir.

*Yetmez ama evetçiler için Thanks Nature Cafe (öyle yetmez ama evet değil canım)

Ve işte Seul’daki en ilginç kafeler listemizde zirveye oynayan bir kafedeyiz. Belki manyak mısınız kızlar diyeceksiniz ama, biz bu kafeye gitmeyi bir gönlümüze yazdık ki, ciddi ciddi Seul’a inip bavullarımızı odaya bıraktığımız gibi elimizde harita Thanks Nature Cafe’ye doğru yola düştük. Amerikalı olsak bizi “basic White girl” olmakla suçlayabilirdiniz, tam öyle bir durum. Fakat bu şirinliğe nasıl karşı koyabiliriz, NASIL? Burası içinde koyunların yaşadığı, duvarlarını koyun fotoğraflarının süslediği, sağda solda koyun posterleri, objeleri görebileceğiniz şehrinde göbeğinde yer alan bir acayip kafe. Tabii bizim gibi içeri daldığınız anda 6 yaşında bir çocuk edasında, adeta gözünüzde kalpler oluşmuş bir şekilde koyunlara doğru bağırarak koşarsanız biraz tepki topluyorsunuz asfsdf. (Japonya’ya yaklaştıkça içimizdeki anime karakteri dışarı çıktı galiba) Evet içeride koyunlar var, evet pek çok kişi onları sevebilmek için geliyor, çünkü neticede dünyanın neresinde olursak olalım çoğumuz şehirlerin içinde sıkışmış insanlarız ve oturduğumuz yerde yanımızda bir koyun olması pek de sıradan bir durum sayılmaz. Ancak bunu yapmadan önce sizden kafeden bir şey satın almanız, en azından bir kahve içmeniz, bir şeyler yemeniz falan bekleniyor tabii ki. Of böyle anlatınca içimize dert oldu, o koyunlar orada mutlu mu, yoksa Amerikan filmlerindeki okul parasını ödemek için striptizcilik yapan genç kız muamelesi mi görüyorlar diye………. Neyse, neticede Thanks Nature Cafe size böyle çok acayip bir deneyim sunuyor, kahvenizi kapıp direkt koyunların yanına koşabilirsiniz. Zaten kafeye girmeden önce onlara ayrılmış bahçe alanını göreceksiniz. İstedikleri zaman kafeye dalıp masanıza da geliveriyorlar bu arada. Bu şirinlik karşısında çaresiziz. Son olarak, eğer umurunuzdaysa ve burada normal insanlar gibi gerçekten bir şeyler yemek isterseniz waffle’ları çok güzel görünüyordu, aklınızda bulunsun.

-Adres: 486 Seogyo-dong, Mapo-gu

Poop Cafe Seoul
Bunun gözümüze şirin gelmesi anormal mi?
Poop Cafe Seoul
Bir tuvaleti süslemek adlı.

*Konseptlerin en saçmasına maruz kalmak için Poop Cafe  

Her şey iyi gidiyor, hoş gidiyor, kediler, köpekler, hatta koyunlar havada uçuşuyor, birazdan Teletabiler de gelir ve beraber gökkuşağının sonunda buluşuruz diye hayal ettiyseniz hemen Seul’daki en ilginç kafeler listemizde ilginçlik seviyesini bir tık daha yukarı çekerek, “tuhaf” mertebesine geçiş yapıyoruz. Bu kafede post it’lerin yapıştırıldığı bir bölüm var ve aslında orada kafeyle ilgili en doğru yorumun yer aldığına inanıyoruz: Sweetly disturbing. Neden? Çünkü burası (kibar olacağız) “kaka” konseptli bir kafe. Evet ya bildiğimiz kaka işte, hani şu kimsenin ne olduğunu bilmiyormuş gibi yapamayacağı şey var ya, o işte. Sağınızda solunuzda tuvalete, kakaya, malum emojiye dair bir şeyler göreceğiniz, kurabiyenizin yine o malum emoji şeklinde geleceği, konuya dair türlü türlü dekoratif obje ile karşılaşacağınız, çikolatalı şeyleri yerken içinizi bir huzursuzluğun kaplayacağı bayağı tuhaf bir yerden bahsediyoruz. Merak etmeyin, işi iğrençlik boyutunda ve itici şekilde yapmamışlar, nedense insan tüm bunların şirin olduğunu düşünmeden (ve neden böyle düşündüğünü düşünmeden) edemiyor. Civardaysanız komik bir anı için uğranabilir.

*Çocukluğu lego oynamakla geçenlerin en şanslı nesil olduğunu bilenlere Get and Show Cafe (Lego Cafe)

Tamam tamam, biraz daha makul bir şeyden bahsedelim, şöyle hoşunuza gidecek, yaşasın böyle bir şey de varmış diyeceğiniz türden bir yer. Küçüklüğü lego oynayarak geçen bireylerin diğerlerine kıyasla daha zeki ve yaratıcı olduğunu biliyor muydunuz? Biz de bilmiyorduk, tamamen kendimiz uydurduk, ancak neden olmasın ki? Konuyu bağlayacağımız Get and Show Cafe, Lego temalı bir kafe. İçeride Lego Man şeklinde çikolatalar, türlü türlü objeler bulabilecek olmanızın yanı sıra yaratıcılığınızın sınırlarını zorlamak için kafede bulunan Legolarla da oynayabiliyorsunuz. Lego ciddi anlamda ilgi alanınıza giriyorsa ve bunun yaşla sınırlı bir durum olmadığını düşünüyorsanız öncelikle süper birisiniz, sizi sevindirecek bir haberimiz de var. Bu kafeden special edition Lego setleri ve ürünleri de edinebilmeniz mümkün. Belki orada olduğunuz dönemde güzel bir şeye denk gelirsiniz, şahane olmaz mı?

Hello Kitty Cafe (2)
Hello Kitty Cafe
Hello Kitty Cafe (3)
So much pembelique.
Hello Kitty Cafe (4)
DAHA DA PEMBELİK.

*Pembe koması için Hello Kitty Cafe

Hello Kitty bir Japon karakteri olabilir, ancak bu Güney Kore’de de popüler olmadığı anlamına gelmiyor. Hello Kitty rüzgarı Türkiye’ye kadar esmişken tahmin edersiniz ki Japonya’nın yanı başındaki bir ülkeyi de etkilemiş ve buralara da bir Hello Kitty Cafe açılmış. Yıllık pembe ihtiyacınızı gidermek, “aşkaaaaam bana peluş oyuncaklar alsanaaaa” kızlarının psikolojisini çözümleyebilmek için ya da normal bir insan gibi çocuğunuzun, ne bilelim yeğeninizin hoşuna gideceğini düşünerek falan uğrayabilirsiniz. Biz net bir şekilde merakımıza kapılıp da gittik, çünkü cidden bizim açımızdan ürkütücü boyutlara ulaşacak derecede acayip bir mekan. Yediğiniz tatlıdan çayınızın yanında gelen kurabiyeye, kahvenizin üzerindeki latte art’tan tutun, duvarlara, masalara kadar her şey Hello Kitty’li ve pembe. Bir noktadan sonra hayata bakışınızda değişiklikler olmaya, Türkçenizdeki “ş” harfi oranı artmaya, “bebiş, aşko, cnmmm” sözcükleri aniden cümlelerinizin arasında kendini göstermeye başlıyor. Şaka bir yana, tabii ki Hello Kitty karakteri dünyanın geri kalan yerlerinde, özellikle de Uzak Doğu’da Türkiye’de ki şekilde konumlandırılmadığı için Seul’da bizim algıladığımız şekilde algılanmıyor. Şayet ilginizi çekiyorsa buraya uğrayabilir, hatta kafenin içinde yer alan mağaza bölümüne de dadanabilirsiniz.

-Adres: 28 Myeongdong 4-gil, Myeongdong 2(i)-ga, Jung-gu

Raccoon Cafe Seoul 3
Bu da Rakunlu Kafe.
Raccoon Cafe Seoul 2
Bir bu eksikti der gibisiniz bakıyoruz?
raccoon cafe seoul
Bir takım kuralları, prensipleri olan bir kafe………

*Çüş artık onun da mı kafesi var tepkisine hazırsak Raccoon Cafe

Şimdi arka planda şöyle gaz bir Queen parçasının başladığını ve çılgınlığa geri döndüğümüzü düşünün. 1-2 tane daha makul kafe paylaştık diye normale döndük sanmayın. Siz hiç rakun gördünüz mü? (sanat filmi adı gibi oldu) Hani öyle günlük yaşantınızda karşınıza çıkma ihtimali falan pek yok ya, ondan soruyoruz. Çoğunuza cevaben, hayır biz de görmedik. Dolayısıyla bir kafede otururken tepenizde iki tane rakun hoplayıp zıplayınca hiç de normal karşılamıyorsunuz tabii. Lakin şu anda Seul’da, acayiplikler diyarındasınız, bunu normal karşılamaya da alışırsınız. Evet, Seul’da bir adet Raccoon Cafe de mevcut. Evet içinde 2 tane rakun yaşıyor ve yine belirli bir giriş ücreti ödeyip içeride rakunlarla vakit geçirebiliyorsunuz. Lakin rakun tam olarak evcil hayvan kategorisine girmediği için belirli kurallar var. Örneğin rakunların yüzüne ve ağzına dokunmamanız, sarılmamanız ya da ıslık çalmamanız gerekiyor. Zaten o rakunlar köpek ya da kedi kafelerde olduğu gibi lönk diye yanınıza da gelmiyor, biraz şansınıza kalmış. Yine de bayağı acayip bir deneyim, yakınlardaysanız “cnm ben de rakun kafedeyim işte sıradan bir gün….” demek için gidilir. Hayatınızda kaç kere içinde rakunlar olan bir kafeye gideceksiniz yahu, gidin gidin, kesin gidin.

Adres: Yongsan-gu, Cheongpa-dong, Cheongpa-ro 47-gil, 76

Seul en ilginç kafeler (2)
Seul’da gördüğümüz en güzel kafelerden biri!
Seul en ilginç kafeler (1)
Bu kafede yaşanır galiba.
Seul en ilginç kafeler (3)
Bu Van’ın içinde oturabiliyorsunuz.

*Listenin en normalini arıyorsanız Cafe HoHo Myoll

Bir metropolün göbeğinde, neon tabelaların ve şehir ışıklarının arasında görmediğimiz hayvan, yaşamadığımız acayiplik kaldı mı arkadaşlar? Daha ne istiyoruz? Komodo ejderi kafe de açalım mı? Herkes kendine gelsin, bir tık daha normale döneceğiz, yazıyı okuduktan sonra dışarı çıkarsanız şehre adaptasyonunuz kolaylaşsın. HoHo Myoll aslında “acayip” bir kafe olmaktan çok yaratıcılık yönünü övebileceğiniz bir kafe. Mekanın en büyük özelliği zaten çok da büyük olmamasına rağmen içinde Retro bir Volkswagen Van bulunması. Üstelik bulunmakla kalmıyor, aracın içini çok tatlı bir oturma alanına çevirmişler, ayakkabınızı falan çıkarıp yayılabiliyorsunuz. Ayrıca içinde küçük bir merdivenle çıkabildiğiniz, şirin bir odası daha mevcut, oldukça tatlı bir konsepti olduğunu söyleyebiliriz. Bu arada kafe adını mekanın kedisinden alıyor. Burada da dolaylı olarak bir hayvan konsepti var yani, içiniz rahat olsun asfsdj.

Adres: 93-44 Sangsu-dong, Mapo-gu, Seoul, Güney Kore

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir