2016 İlkbahar & Yaz Etkinlik Rehberi: Kaçırılmayacak Konser ve Festivaller

Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte varımızı yoğumuzu yatıracağımız bir etkinlik ve festival sezonunu daha açmış bulunuyoruz, hepimize kutlu mutlu olsun! Art arda aldığımız sevindirici konser ve festival haberlerinin ucunu kaçırmaya başlayınca hepimize faydalı olması açısından bir etkinlik rehberi oluşturmaya karar verdik. Şimdi hipsterlar daha mutlu, şimdi hipsterlar daha şen…Artık özenle “biraz” kirlettikleri beyaz ayakkabıları ait oldukları yere kavuşacak, 38 derecede bile bere takmanın keyfine varılacak, kim bilir belki kafasına çiçekli taç takan kızlarımız bu sene de ortalıkta cirit atacak…Her ortamda el ele önünüzden geçen en yakın kız arkadaşlar, glow stick bağımlısı gençler, bira kuyruğuna kaynak yapanlar hepimiz bir arada kardeşçe eğleneceğiz. Yaşasın festivaller, yaşasın konserler…Gözden kaçırdığımız, unuttuğumuz bir etkinlik varsa affola. Zaten bu listeyi önümüzdeki haftalarda olabildiğince güncellemeye çalışacağız. “Bunu nasıl yazmadınız utanmazlar!” dediğiniz bir etkinlik varsa bize haber etmekten çekinmeyiniz.

NİSAN

holifestival

HoliFest

Yıllardır adını duyduğumuz ve sağda solda paylaşılan fotoğraflardan özenip durduğumuz Hint kültürünün en önemli etkinliklerinden biri olan Holi, bu sene orijinal haliyle ilk kez İstanbul’a geliyor. Renklerin festivali olarak da bilinen festivalde dj line up’ı dışında, Hint mutfağına özgü restoranlar, dans gösterileri ve Hint kıyafetleri ve aksesuarların satılacağı butikler olacakmış. Festivalin gerçekleştiği ana yerler olan Hindistan ve Nepal’e gitmek niyetinde değilseniz, Life Park bu deneyimi yaşamak adına uygun bir alternatif olabilir. Sonra rengarenk bir halde İstanbul sokaklarında dolaşırsanız burada ne gibi tepkiler alırsınız orasını biz de bilemiyoruz tabii.

Ne Zaman? 16 Nisan

Nerede? Life Park, Sarıyer

ilham veren film günleri

İlham Veren Film Günleri: Seyahat 

Kiev’den sonra İstanbul’a gelen Food Film Festival ekibi şimdi de seyahat ve sinemaseverlerin oldukça ilgisini çekecek bir etkinlik düzenliyor; İlham Veren Film Günleri: Seyahat. İki gün devam edecek etkinlikte Hollanda, Kolombiya, Rusya, ABD, Avustralya, Almanya ve Arjantin’den farklı yönetmenlere ait 18 kısa film gösterimi olacak. Konular arasında uzun bir bisiklet yolculuğu yapabilmek için işini bırakan bir adamın çarpıcı hikayesi, bir baba ile küçük kızının penguenleri görmek için Antarktika’ya yaptıkları uzun yolculuk gibi hikayeler var. Warning: filmler sizi işinizi bırakıp dünyayı keşfetmeye sürükleyebilir.

Ne Zaman? 23-24 Nisan 

Nerede? Türvak Sinema Müzesi, Beyoğlu

101 lezzet festivali
101 Lezzet

İstanbul’da yeme içme adına “en iyi” olarak bildiğiniz neresi varsa deneme olanağı sunan ve bizim listedeki favorilerimizden olan 101 Lezzet, yaşamak için değil keyif için yiyenlerdenseniz kesinlikle kaçırmamanız gereken bir etkinlik. Sonrasında aşırı besin tüketimi nedeniyle acile koşma, sevdiklerinizi arayıp helallik alma ihtiyacı falan duyabileceğiniz bu etkinlikte, doyasıya(!) stand stand dolaşarak merak ettiğiniz tüm lezzetlerin, içeceklerin, tatlıların tadına bakabilirsiniz. Siz de şimdiden bizim geçen senelerde yaşadığımız “her şeyi nasıl deneyeceğiz” endişesine düştüyseniz “5 Adımda 101 Lezzet Festivali’nde Kontrolsüzce Yeme Rehberi”  yazımıza bir göz atmanızda fayda var.

Ne Zaman? 24 Nisan

Nerede? Esma Sultan Yalısı, Ortaköy

MAYIS

matt simons

Matt Simons

Son dönemlerde sık sık duyduğumuz Catch&Release şarkısıyla daha yakından tanıdığımız Amerikalı sanatçı Matt Simons da bu sene İstanbul’a gelecek isimler arasında. Biz de olur da bu konsere gidecek olursak öncelikle kendisiyle hangi aşkın acısını bu denli yaşadığını, bu çocukcağızın kalbini kimin kırdığını öğrenmek, sorunlarını çözmek ve şapkalarını nereden temin ettiğini öğrenmek adına gideceğiz.

Ne Zaman? 4 Mayıs

Nerede? Babylon Bomonti

kabus kerim

Kabus Kerim

Türkçe rap müzik tarihine adını altın harflerle yazdıran 1 numara ve en büyük Cartel’den tanıdığımız cehennemden çıkan çılgın Kabus Kerim sahalara geri döndü!  Anadolu pop ve saykodelik (psikedelik demeye alışamadık) müzik tarzıyla oluşturduğu setiyle sahne alan Kabus Kerim’in bir sonraki etkinliği 13 Mayısta Babylon Bomonti’de. Biz de Cartel groupie’leri olarak önlerden yer kapacağız galiba.

Ne Zaman? 13 Mayıs

Nerede? Babylon Bomonti

parkfest istanbul

ParkFest

Yılın ilk müzik festivalini ParkFest ile açıyoruz! Yurtdışından Azelia Banks, Hey Douglas Riff Cohen ve Jain’i ağırlayacak festival yalnızca şahane bir Mayıs gününde, güzel hava, güzel müzik, güzel insanlar triosunu bir arada sunacağı için bile gidilir. Nereden biliyorsunuz şahane insanlar olacağını diyeceksiniz. Çünkü Azelia Banks ablamızı severek dinleyen insan en güzel insandır….

Ne Zaman? 15 Mayıs

Nerede? KüçükÇiftlik Park

Etkinlik Rehberi

Cappadox

Bu sene “Gelin bahçemize ekelim” temasıyla gerçekleştirilecek Cappadox Festivali’nde Kapadokya’nın Göreme ve Uçhisar bölgelerinde çeşitli müzik, sanat, gastronomi ve açık hava etkinlikleri gerçekleştirilecek. Bizce Kapadokya’yı keşfetmek veya daha önce gittiyseniz tekrar gezmek için çok güzel bir fırsat. Etkinlik yurtdışından da birçok kişi çekiyor, gitmek gibi bir niyetiniz varsa ulaşım ve konaklama rezervasyonları için elinizi çabuk tutun.

Ne Zaman? 19-21 Mayıs 

Nerede? KapadokyaNevşehir

 beirut

Beirut

Gizli gizli Türkiye’de yaşamaya başladıklarından şüphelenmeye başladığımız Beirut, yeni albümleri “No No No” ile bir kez daha İstanbul’a geliyor. Artık hep beraber toplanıp şu adamlara Cihangir’den falan bir ev alalım da Shantel’le beraber burada mutlu mutlu yaşasınlar, sürekli buralardalar çünkü.  Beirut hakkında fazla bir şey demeye gerek yok, daha öncekileri kaçırdıysanız bu seneki konseri mutlaka gidilecekler listenize alınız.

Ne Zaman? 28 Mayıs

Nerede? KüçükÇiftlik Park

 Chill out festival 2016

Chill-Out Festival

2016’nın festivalleri listesine bir klasik haline gelmiş Chill-Out ile devam ediyoruz. Festival kapsamında kimlerin olacağı henüz belli değil, ancak eğlence ve huzur karışımlı bir haftasonunu garanti edecekler gibi duruyor. Sizin de Chill-Out’a güveniniz bizim kadar tamsa, şimdiden indirimli biletlerinizi kapabilirsiniz. Yok kardeşim ben niye güveneyim elin Chill-Out’una diyorsanız da azıcık bekleyin, yakında açıklarlar.

Ne Zaman? 28-29 Mayıs

Nerede? Life Park

HAZİRAN

mind body festival

Mind Body Festival

Adından da anlaşılabileceği üzere, bu festival sağlıklı yaşam konseptiyle yola çıkmış bir etkinlik. Sağlıklı yaşamı benimseyen topluluğun bir parçasıysanız bu etkinlik eminiz hoşunuza gidecektir. Etkinlik yoga, meditasyon, sağlıklı beslenme gibi birçok eğitimi kapsıyor olacak. Biz sağlıksız bir yaşamı benimsemiş olmamız sebebiyle karşı etkinlik olarak McDonalds’ta doğum günü partisi veriyor olacağız, ona gidemezseniz buna bekleriz.

Ne Zaman? 3-5 Haziran

Nerede? Santral İstanbul

babylon soundgarden

Babylon Sound Garden

Babylon Sound Garden’ın İstanbul ayağında bu sene Milky Chance ve Oscar & The Wolf rol çalacak gibi görünüyor. Zaten eğer bir dönem arabada giderken Radyo Eksen dinlediyseniz Milky Chance’in Stolen Dance adlı parçasını İstiklal Marşı’ndan daha hakimsinizdir. Oscar & The Wolf’un durumu zaten ortada, geçenlerde gerçekleşen konserinin Facebook event’ine 70 milyon “katılıyorum” yaptı. Özetle Sound Garden’ın bu senenin eğlenceli festivallerinden biri olacağı aşikar. Bir de biri Kilyos’tan nasıl gecenin bir körü nasıl sağ salim dönüleceği konusuna bir açıklık getirirse çok şahane olacak. (ciddiyiz, biri bize bunu açıklasın)

Ne Zaman? 4 Haziran

Nerede? Babylon Kilyos

pj harvey

PJ Harvey

Siz istediniz, biz getirdik…..Yok tamam, tabii ki bizim konuyla bir ilgimiz yok, ancak eminiz ki Türkiye’de bayağı büyük bir kitle kendilerini canlı canlı dinleyebilmek için sabırsızlanıyordur. Biz de aynı durumdayız, sizi çok iyi anlıyoruz. Hazır 15 Nisan’da yeni albümü de geliyorken okulun ilk günü heyecanı tadında bir his içinde oralarda bir yerde olacağız, bekleriz.

Ne Zaman? 8 Haziran

Nerede? Zorlu Performans Sanatları Merkezi 

sigur ros

Sigur Rós

Arkadaşlar lütfen bize burada Sigur Ros övdürtmeyin. İzlanda gibi cennet bir vatandan kötü bir şey çıkma ihtimali var mı? Spotify’dan rastgele bir parçasını açsanız, arka planda saatlerce çalsa bir kere de sıkılmayacağınız eserlere imza atabilen birkaç iyi adam bir araya gelmişler, müthiş işler yapıyorlar, konserlerine gitmeyeceğiz de ne yapacağız? Zaten Atina’ya uğruyor olmalarından mütevellit bi’ “acaba İstanbul’a da gelirler mi?” şüphesi doğmuştu, ne iyi ettiler de geliyorlar efenim. Açın  2-3 şarkı dinleyin de huzuru bulun hadi daha var konsere.

Ne Zaman? 11 Haziran

Nerede? Zorlu Performans Sanatları Merkezi 

 m83

M83

İnceden Indie’ye kaçan Elektro-Pop müzik tarzıyla (evet tam olarak nasıl betimleyeceğimize karar veremedik, 834 tane müzik türü çıktı mertlik bozuldu) benimsediğimiz M83, sevenlerinin uzun bekleyişi ardından sonunda İstanbul’a uğramaya karar verdi. Biletler satışta ama bizce çok uzun süre dayanmayacak, yerinizi kapmakta fayda var. Ama bitirmeyin lütfen, biz de henüz almadık.

Ne Zaman? 28 Haziran

Nerede? Zorlu Performans Sanatları Merkezi 

TEMMUZ
scorpionsScorpions

Anneannenizle ortak müzik zevki paylaşabileceğinize şahit olabilmenizi sağlayacak nadir gruplardan olan Scorpions, bu sene 50. yıl kutlamaları kapsamında İstanbul’a da geliyor. 2012’de “valla bu son, başka turneye çıkmayacağız” havasında yaptıkları veda turnesi kapsamında hepimizi kekleyerek İstanbul’da verdikleri konsere onları son kez görme şansınız olduğunu düşünerek apar topar bilet almış bulunduysanız bu haber sizi biraz sinirlendirecek olabilir. Ama seviyorsanız ve geçen seferki konseri kaçırdıysanız, bu sefer gerçekten son şansınız olabilir. Yaşlar da bayağı ilerlemiş çünkü…Neyse. Allah uzun ömürler versin.

Ne Zaman? 12 Temmuz

Nerede? KüçükÇiftlik Park

one love festival istanbul

One Love Festival

One Love’a bu sene kimlerin geleceği henüz belli değil, ama bizce bunun pek de bir önemi yok. Geçen sene James Blake, Tom Odell, Hot Chip, Metronomy, Palmiyeler gibi isimleri ağırlayan etkinlikte eminiz bu sene de sevdiğimiz kişileri dinleme şansımız olacak. Zaten One Love artık ailemizin festivali, elbet seveceğimiz birinin geleceğine emin gibiyiz, şüpheye düşecek bir durum yok. Avantajlı biletler satışta, bizce yerinizi şimdiden garantileyin.

Ne Zaman? 17 Temmuz

Nerede? Park Orman

muse

Nebula Festival

Yılın en sevindirici konser haberlerinden birini paylaşmadan edemezdik. Uzun süren bir belirsizliğin ardından kesin bilgi haline gelen Muse konseri, 26 Temmuzda Nebula Festivali kapsamında gerçekleşecek. Etkinlikte başka kimler olacak henüz bilemiyoruz ama Muse, erkenden bilet kapmak için şahsen bize yeterli sebebi veriyor. Kafamızda Muse bandanalarımız, ellerimizde çakmaklara en önde olacağız.

Ne Zaman? 26 Temmuz

Nerede? KüçükÇiftlik Park

 damien rice

Damien Rice

Şarkılarıyla hayatımıza fon müziği yaratan, sakin bir plajda 3 gün boyunca meditasyon yapmakla eşit derecede huzur veren Damien Rice’ı bu sene kaçırılmaması gereken konserler listesine ekledik. Umarız bu adamcağızın elemi kederi bitmiştir, umarız ki Blower’s Daughter her ne sorunu varsa çözmüştür ve bu konseri ağlamadan atlatabiliriz.

Ne Zaman? 29 Temmuz

Nerede? Zorlu Performans Sanatları Merkezi

AĞUSTOS

masstival

Masstival

Bir süre daha Türkiye’ye gelmezse “SİA TÜRKİYE’YE GELSİN” diye change.org’da imza kampanyası başlatmaya niyetlendiğimiz canımızın içi Sia, bu sene en çok sevindiğimiz bir başka konser haberi oldu. Masstival kapsamında Sia dışında yabancı Elektro-pop müziğinin Türkiye elçisi Oh Land ve yeni tanıdığımız ama pek sevdiğimiz Selah Sue gibi isimler de yer alacak.

Ne Zaman? 8 Ağustos

Nerede? KüçükÇiftlik Park

life in color kingdom

Life in Color Kingdom

Sonrasında 5 kere saç yıkamamızı gerektirmese ya da kıyafetlerimizden lekesi çıkacak mı çıkmayacak mı endişesi yaşatmasa gitmekte tereddüt etmeyeceğimiz renk festivallerinde sıra Life in Color Kingdom’da. Elektronik müzik sevenler için yılın en eğlenceli festivallerinden biri olacak gibi duruyor. Line up henüz açıklanmadı, takipte kalın.

Ne Zaman? 6 Ağustos

Nerede? Life Park

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir