Categories: BODRUMTÜRKİYE

Bodrum: Yemeli İçmeli Bir Takım Öneriler

2014 yazı bitmeden Çeşme’den sonra Bodrum’a da ayak bastık. Her ne kadar Çeşme’nin yeri bizde ayrı olsa da, Bodrum’da da bizi mutlu eden, öküzler gibi yememize neden olacak lezzette yemeklere sahip mekanlar ya da “ulan hiçbir şeyi sevmesek şahane denizi var” dedirtecek anlar da yaşandı tabi. Evet denizi Çeşme’ye göre biraz soğuk, ama soğuk denizde daha kötü olan bir şey varsa, o da 42836 derece sıcaklıkta İstanbul’da oturmaktır. O yüzden hiç söylenmeden konuya dalıyoruz.

Not: Aşağıda bahsettiğimiz mekanlar özellikle Bodrum’a sık gidenler için çok farklı yerler olmayabilir, bilemiyoruz. Ancak biz pek de sık gitmediğimiz için, öncelikli olarak değişik yerler keşfetmeye değil, merak ettiğimiz yerleri denemeye çalıştık.

Avangarde Hotel Yalıkavak

Girizgahı konaklama meselesi ile yapalım, Bodrum’a gidecek nesillere ışık tutalım istedik. Avangarde Hotel konumunu, odalarını, kalabalık olmayan, sevilesi plajını ve önünden cup diye girebildiğiniz denizini göz önünde bulundurduğunuzda aslında oldukça şahane bir tercih. Lakin özellikle servis/eleman konusunda büyük sıkıntıları olduğunu görmezden gelebilmek biraz zor. Öyle ki plajda uyuklarken kafamdan aşağı 1 bardak bol parçacıklı şeftali suyu dökerek beni 3. sınıf romantik komedi karakterine çevirmiş bile bulundular. Buraya kadar olay benim de kahkahalara boğulmam ve karşılıklı gülüşmelerimiz ile ilerlese de, akabinde kimsenin üstümü başımı silmem için herhangi bir yardımda bulunma, en azından bir ıslak mendil getirme çabası içine girmemesi beni oldukça şaşırttı. İlk etapta bunu bir talihsizlik olarak değerlendirsem de, uzun vadede bunun genel bir problem olduğu kanısına vardım. Umarız güzel tesis/kötü servis zıtlığına yakın zamanda çözüm getirebilirler.

Özellikle yaz aylarında Bodrum’da uygun otel bulma meselesinin bayağı zorlu olduğunun farkındayız. Eğer bölgedeki otel seçeneklerini bir arada görmek isterseniz otelz.com‘a göz atabilirsiniz, orada uygun otel seçenekleri de oluyor.

Huysuz Aşçı

Yukarıdaki söylenmelerimizin üzerine hemen hakkında DEV olumlu yorumlar yapacağımız Huysuz Aşçı’dan bahsedelim. Yalıkavak’ın bu seneki favori bölgesi Palmarina, içinde Kitchenette, Mezzaluna, Cook Shop, Nusret, Günaydın gibi bir sürü bildiğiniz restoranı barındırsa da, siz oralarda hiç duraksamadan, marinanın biraz daha sonuna doğru ilerlediğinizde karşınıza çıkacak Huysuz Aşçı’ya doğru ilerleyin deriz. Yemekler, manzara, servis her şey neredeyse kusursuz denilecek noktada! Üstelik diğer mekanlar gibi tıka basa değil, sakin kabul edilebilecek bir kalabalık ile, huzur içinde yemeğinizi yiyebiliyorsunuz. Bu konuda önümüzdeki seneler için garanti veremiyoruz tabi.

Denemeden dönmeyin: İçli köfte, Yaprak Sarma(evet ciddiyiz), Sufle

Kocadon Restoran

“Hadi restoranımıza isim olarak soyadımızı verelim!” şeklinde bir düşünce ile, türlü türlü kötü espriye olanak tanıyan Kocadon Restoran o kadar fazla kişi tarafından övülüyordu ki, denemesek ölecektik. Bodrum merkezde, kime sorsan gösterir kolaylığında bir lokasyonda bulunan Kocadon’un merkezin kaotik kalabalığında uzaklaşabileceğiniz, sevimli bir arka bahçesi var. Çalışanları gerçekten inanılmaz güleryüzlü ve ilgili. Bildiğiniz, sevdiğiniz lezzetleri farklı soslar ve sunumlar ile deneyebileceğiniz sevilesi bir mekan. Bize kalırsa tek sorunu, fiyatların biraz aşırı olması.

Denemeden dönmeyin: Kalamar (aşırı muhteşemlik içerir), dil balığı.

Soğan Sarımsak

Gümüşlük’te aslında tam anlamıyla plajın ortasında bulunan, bir ayağınız kumda, bir ayağınız denizin içinde yemek yiyebileceğiniz bir yer Soğan Sarımsak. Yazlık olarak alınan evin küçük bir restorana dönüşmesi ve harikalar yaratmaya başlaması ile çok insan tarafından ilgi görmeye başlamış. Vedat Milor’un olay yerinde bitmesi ile de ününe ün katmış tabi. Her şey taze, her şey günlük. O gün yapılan mezeler/yemekler tükendiyse tükendi, önceden kalan, taze olmayan bir şeyi önünüze koymaları söz konusu bile değil. Ne yediysek beğendik, ne yediysek bir tane daha istedik. Ayrıca menüde “Gezi Parkı” adında bir yemekleri olması da bizi gülümsetti. Kesinlikle uğramalısınız.

Denemeden dönmeyin: İmambayıldı, sarımsaklı patates püresi, köpoğlu

Asmalı Çardak

Bodrum’daki mekan tercihlerimizde oldukça isabetli kararlar verdiğimizin somut örneklerinden biri de kesinlikle Asmalı Çardak. Portakal bahçeleri arasında, güzel insanların işlettiği, güzel insanların çalıştığı ve ailenizle kahvaltı yapıyormuş gibi hissettiren bir ortamda olmak zaten yeterince güzelken, bir de önünüze hayatınızın en iyi gözlemelerinden birini yemeye başladığınızda, sanırız dünya üzerinde sizden daha keyiflisi olamaz.

Denemeden dönmeyin: Komple tüm gözleme ve reçel çeşitleri

Limon 

Gümüşlük’te bulunan Limon’u biz kahvaltı için tercih edip gayet memnun kalsak da, bize kalırsa lokasyonu ve manzarası nedeniyle buraya günbatımı saatlerinde gidip, 980 tane fotoğraf çekebilir ya da normal insanlar gibi anı yaşayabilirsiniz. Yok illa kahvaltı saatine gideceğim derseniz, kahvaltısı bir Asmalı Çardak olmasa da, gayet güzel ve çeşitli. Son dönemlerde mi öyle, yoksa hep mi öyleydi bilmiyoruz ama, oldukça popüler olduğu için rezervasyon yapmadan gitmek iyi bir fikir olmayabilir.

Bir Takım Notlar

-Yalıkavak Palmarina gerçekten çok sevimli ve restoran çeşitliliği açısından oldukça tatmin edici. Ancak İstanbul’da karşıma çıkan yerleri tatile gittiğimde de görmek istemiyorum diyorsanız işler değişir.

-Bodrum’da hangi bölgede vakit geçirdiğiniz gerçekten çok önemli. Türkbükü‘ne giderseniz farklı, Yalıkavak‘a giderseniz farklı, Gümüşlük‘e giderseniz farklı, Merkeze giderseniz farklı bir tatil beldesine gitmiş gibi hissettiriyor. Özellikle Bodrum Merkez bize çok çekilebilir bir haldeymiş gibi gelmedi, bu gidişimizde adeta Aksaray’a dönmüştü. Türkbükü ise biraz fazla eller havaya, ooo oğlum hadi şişe açtıralııım tadında insan akınına uğramış. Yalıkavak, Gümüşlük ve Bitez hala gayet sevilesi.

Bitez Dondurma‘yı yazmadık. Çünkü bu yazıyı yazmadan önceki gün Yeşilköy’de bile karşımıza çıktı. Eeeh be dedik, bunu İstanbul’da da yerler zaten! Ama güzel mi? Güzel.

 

 

Recent Posts

Berlin Gezi Notları: Aramızda Bir Gerginlik Mi Var?

Bilmemkaçıncı Berlin gezi notlarımıza beklenmedik bir giriş ile başlıyorum, çünkü bu seferki Berlin seyahatimiz biraz……

3 gün önce

Kopenhag Gezisi Notları: Bir Yaz Gezisi Rüyası

Demek ki neymiş, bir şehre hangi mevsimde gittiğimizin gerçekten çok ama ÇOK büyük bir önemi…

1 ay önce

Seyahat Sürecinizi Kolaylaştıracak Birtakım İpuçları

Yıllardır bu kadar seyahat etmemizin, hatta seyahat etmeyi bir meslek haline getirmemizin ardından elbette bizim…

3 ay önce

Londra Gezi Rehberi: Şehir Hayatının Zirve Noktası

Londra Gezi Rehberi için girişe tek bir cümle yazacak olsam o cümle şu olurdu: Londra…

3 ay önce

İngiltere Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır: Kişisel Deneyimim & Genel Bilgiler

Bir vize başvurusu mücadelesinin daha sonuna gelmiş bulunuyorum, İngiltere vizesi başvurusu sürecim aşağı yukarı 20…

4 ay önce

Paris Gezisi Notları: Bu Şehir İnsanı Panik Yapıyor!

Paris gibi devasa ve çok aktivite barındıran şehirler bizim gibi insanlar için nasıl bir panik…

7 ay önce