Oslo Yeme İçme Rehberi: Norveçli Balıkçılar, Ensenizdeyiz!

Oslo Yeme İçme Rehberi (9)
Oslo ile aramız bir iyi, bir iyi sormayın. Daha önce İzlanda gezisi öncesinde kavuşmuş, şimdi de Tromso gezisi öncesi biraz kaynaştık ve her Oslo’dan geçişimizde kuzey ışıklarını görebildiğimiz için Oslo resmen bizim bu konudaki totemimize dönüşmüş durumda. Sen bizim kuzey ışıklarından önceki istasyonumuzsun Oslo, seni sevmememiz mümkün değil. Hatırlarsanız ya da yeni tanıştıysak ilk Oslo ziyaretimizde detaylısından bir Oslo Gezi Rehberi yazarak şehir ile ilgili ne biliyorsak anlatmıştık. Bu seferki Oslo ziyaretimizde ise şehrin farklı bir yönüne odaklanalım, Oslo yeme içme notlarımızı da buraya yığalım dedik. Bayağı da güzel yerler bulduk, o yüzden Oslo gezinizde ne yiyip içeceğiniz konusunda gayet huzurlu olabilirsiniz, bize güvenin.

Başlamadan gelen not: Eğer gezmelere gidiyorsanız bir adet Oslo Gezi Rehberi de işinize yararmış gibi geldi.

Oslo Yeme İçme Rehberi (8)
Oslo Yeme İçme Rehberi: Önce Favori Kahveciler

Dayanamıyoruz, karşı koyamıyoruz, Amerikan filmlerinde sabah uyandığı gibi kahveye koşan karakterlere dönüştük, kalbimiz kahve için atıyor. Geçen gün en sevdiğimiz kahve dükkanındaki kahve çekirdeğini değiştirdiklerini fark edebildik diye “ALLAHIM BİZ YANLIŞLIKLA KAHVE UZMANI MI OLDUK YA” sevinci bile yaşadık, resmen en uzun ilişkimizi kahve ile yaşıyoruz. Bu kadar yükseltmeye artık Oslo’daki en iyi kahveciler önerilerimizi alırsınız diye düşünüyoruz.

Oslo Yeme İçme Rehberi (15)
Tim Wendelboe:
Daha önceki Oslo gezimizde bu kadar kahve hastası olmadığımız için Tim Wendelboe’yu çok beğenmiş olmamıza rağmen “o zaman pek bir halttan anlamıyorduk, yine deneyelim en iyisi” diyerek buraya bir kez daha uğradık ve aslında bir önceki ziyaretimizde de kahveden anladığımız kanısına vardık. Evet, Tim Wendelboe çok, çok iyi! Bize inanmıyorsanız Avrupa’nın en iyi kahvecilerinden biri seçilip durmasının yanı sıra bu konuda en prestijli ödülleri toplamış olmasına da güvenebilirsiniz. Ne yapın ne edin, gidin. Zaten içeri girip ortamı görünce “galiba bu adamlar kahve konusunda hakikaten ciddiler” diye düşüneceğiniz bir ortamla karşılaşacaksınız. (Grüners Gate 1)

Oslo Yeme İçme Rehberi (16)
Supreme Roastworks:
Oslo’nun Hipsterland’i Grünerløkka bölgesindeki bir diğer favorimiz bu kahveci. Kendisi Tim Wendelboe ile kapışacak kadar çok seviliyor ve bizce bu iddialar kesinlikle mantıksız değil. Eğer daha uzun soluklu oturmak istiyorsanız bu açıdan da Tim Wendelboe’ya kıyasla daha rahat bir seçenek, eğer aceleniz yoksa buranın kahvelerini de denemeniz önerimizdir. Evinize buradan kahve de alabilirsiniz bu arada. (Thorvald Meyers Gate 18)

Java Espressobar: “Yetti ulan Grüneklokka dışında kahve içemeyecek miyiz” dememeniz için hemen bir başka bölgedeki başarılı kahveci önerimizi de buraya bırakalım. Buranın baristalarından biri de yine kahve ortamlarında sözü geçen (kahve ortamı ne ya sdfsd) bir abimiz, zira kendisi bir başka dünya şampiyonu. Tebrikler Oslo, bol şampiyon yetiştirmişsin. (Ullevålsveien 47)

Oslo Yeme İçme Rehberi (13)
Fuglen:
Son başarılı keşfimiz; Fuglen. Önceki gezide kokteyl içmeye gitmiştik, bu sefer kahveye gittik. Yani anlayabileceğiniz üzere burası iki farklı konsepti bir arada bulabileceğiniz ve lokaller arasında acayip popüler bir mekan. Yetmedi mi? YETMEZ. Aynı zamanda içeride göreceğiniz çoğu şey satılık, çünkü burası ayrıca bir “vintage design shop”. Özetle burayı sevmek için mutlaka bir sebep bulabileceğinizi düşünüyoruz, uğrayınız, uğratınız. (Universitetsgata 2)

Stockflehts: Bu mekan Oslo’nun birkaç farklı noktasında karşılaşabileceğiniz bir kafe zinciri. Kahvesi yukarıdakiler kadar başarılı olduğu için değil ama, eğer civarınızda bu listedekilerden bir kahveci yok ise çok yüksek ihtimalle bu size yakın olabileceği için yazıyoruz. En azından bilmediğiniz bir yer yerine çok da kötü olmadığını bildiğiniz bir yere oturmak istersiniz diye düşündük, OitheBlog’un güven veren kollarından çıkıp kendinizi karanlık sulara bırakacaksanız siz bilirsiniz…..

Oslo Yeme İçme Rehberi (10)
Oslo Yeme İçme Rehberi (7)
Oslo Yeme İçme Rehberi: Midemizi Mutlu Ediyoruz

Kahve ve kafe konusunda içimiz rahatsa biraz da midemizi mutlu etmeye odaklanalım. Sizde durum böyle mi bilmiyoruz ama, bizim mideler mutluysa otomatik olarak ruh halimiz de olumlu etkileniyor, resmen ilkel duygularımıza teslim olmuşuz. Küçük ve Nordik bir kasaba tadındaki Tromso’nun ardından Oslo’daki mekan çeşitliliği bizi bir mutlu etti, bir mutlu etti ki sormayın. Yani tamam, Tromso’dan bu konuda çok büyük bir beklentimiz yoktu çünkü zaten derdimiz başkaydı ama, Oslo’nun bu konuda çok daha ileride olduğu da bir gerçek. Buyrun Oslo yeme içme rehberi – danalar gibi yeme içme bölümüne geçiş yapalım.

Oslo Yeme İçme Rehberi (14)
Liebling:
İzninizle sizi bir gününüze Grünerlokka’da başlamaya zorlayacağız. Burada zaten deneyeceğiniz başka yerler, gezip görmek isteyeceğiniz noktalar olacak, o yüzden güne başlamak için gayet mantıklı bir tercih. Kahvaltınızı yapar, oradan sokaklara dalarsınız. Lokal arkadaşlarımız Liebling’i çılgınlar gibi seviyor olmalarına rağmen biz çok da büyük bir olayını göremedik ancak kahvaltı ihtiyacımızı giderdik mi, giderdik. Avokado bulduk diye sevindik mi, tabii ki………Ayrıca hastası olduğumuz The Barn kahvelerine denk gelmiş olmak da ayrı bir sevinç kaynağı oldu. Eğer güzel bir havaya denk gelecek olursanız dışarıda tam bir mahalle ortamında takılmak hoşunuza gidebilir, o yüzden bizce bi’ şans verebilirsiniz. (Øvrefoss 4)

Oslo Yeme İçme Rehberi (3)
Mathallen:
Avrupa’daki bu konsepte bayılıyoruz! Bir sürü farklı mekan, bir sürü farklı mutfak, hepsi tek bir çatı altında. Gidiyorsunuz nerede ne istiyorsanız gömüyor, danalar gibi yiyor, sonra da çıkıp gidiyorsunuz. Hele bir de canlı müzik olan bir güne falan denk geldiniz mi bildiğiniz festival gibi oluyor. Cupcake, kokteyl, somon, bonfile, tapas bir arada olur mu? Valla da oluyormuş, hem de çok güzel oluyormuş. Bizce sırf bu konsepti deneyimlemek adına bile Mathallen’e uğrayabilirsiniz, god bless çeşitlilik, yaşasın yemek yemek. (Vulkan 5)

Oslo Yeme İçme Rehberi (5)
Taco Republica:
Taco sevenler, Türkiye’de doğru düzgün taco bulamadığı için üzülenler ve yurtdışında taco bulduğu zaman değerini bilenler parmak kaldırsın! Ne yapsak dernek falan mı kursak? Küçük ama önemli grubumuz için altın değerinde bir mekan önerisi verelim: Taco Republica! Bu yeni mekanın şimdiden çok popüler olması bir tesadüf değil, çünkü hakikaten çok başarılı tacolar yapıyorlar. Başarılı olmakla kalmıyorlar, sos konusunda da çok bonkör oldukları için herkesin kalbini çalıyorlar. Zaten içeride herkesin İspanyolca konuşuyor olması resmen iyiye işaretti, tacoları yiyince yerinde bir tespit olduğunu tescillemiş olduk. Yapmanız gereken favori taconuzu seçip (taco ebatları büyük değil, bol söyleyebilirsiniz) yanına ekstra guacamole söylemek, sonrasında mutluluğunuz garanti. Bir öğlen ya da akşamınızda direkt buraya! (Torggata 30)

Oslo Yeme İçme Rehberi (11)
Piscoteket:
Biraz da Peru mutfağı? Ne alaka şimdi Oslo’da Peru mutfağı dememeniz için neredeyse yalvaracağız, çünkü galiba Oslo’daki en iyi akşam yemeğimizi burada yemiş olabiliriz. Ayrıca Peru mutfağı ile henüz tanışmadıysanız ya da çoktan tanıştıysanız ve unutamıyorsanız burada yiyeceğiniz her şeye kefiliz. Cevicheleri ve pisco sour’ları gerçekten çok iyi, zaten Peru mutfağından en büyük beklentilerimiz de bunlar galiba, özetle mekan gerçekten adının hakkını veriyor. Hemen karşısında da bir konser mekanı var, belki aklınızda yatan bir şeye denk gelirsiniz, kafanızın bir köşesinde bulunsun. (Badstugata 1)

Oslo Yeme İçme Rehberi (4)
Illegal Burger:
Çok çok iyi bir burger yemek ister misiniz? İstersiniz tabii niye istemeyesiniz, manyak mısınız siz? Illegal burger o kadar iyiydi, o kadar iyiydi ki, galiba gerçekten adını içerideki insanların kafasının iyi olması sebebiyle falan koymuşlar. Hani sanki kafaları çok iyiymiş, burger konusunda bu kafanın verdiği yetkiye dayanarak ilginç girişimlerde bulunmuşlar ya da içine “bunu yiyen hazzın doruklarına çıkıyor” maddesi falan koymuşlar gibiydi. Kesinlikle ama kesinlikle gitmeniz gerek, valla dönüşte arar yakanıza yapışırız. (Yer bulamazsanız 2 lokasyonları olduğunu hatırlatırız, onda da yer yoksa buranın alternatifi Munchies Burger, aklınızda bulunsun)

Oslo Yeme İçme Rehberi (1)
Villa Paradiso:
Sevgili Oslo halkı, siz daha önce hiç güzel pizza yemediniz mi, bize mi öyle geliyor? Oslolular İtalya’ya giremez diye bir yasa var da bizim haberimiz mi yok? Hiç kimse mi İtalya’ya falan gidip “hee pizza böyle oluyormuş tmm” demedi ya! Evet yukarıda bir sürü mekan övdük ama, biraz da sinir krizi geçirelim, çünkü Villa Paradiso’da yediğimiz pizzanın saçmalığına inanamıyoruz. Bir kere mekan inanılmaz popüler. Önünde kuyruklar olan, rezervasyon için yer bulamadığınız bir popülerlik seviyesinden bahsediyoruz. Biz de neymiş kardeşim bu kadar diye üşenmedik kuyrukta bekledik. SONUÇ: ABV. Bize Seda Sayan azarlaması yaptırttınız resmen, salon kadınlığımız, kibarlığımız kayboldu gitti. Yazıklar olsun Villa Paradiso, bundan sonra senin önünden geçmeyiz. (zaten istesek de geçemeyiz gerçi, neyse, bizim tercihimizmiş gibi olsun dfgdf)

Bonus: Pastel de Nata (Portekiz’in inanılmaz tatlısına adanmış bir mekan, gidin ve aynı isimli tatlıyı yiyin, sonra bize teşekkür edin.)

Oslo Yeme İçme Rehberi (12)
Oslo Yeme İçme Rehberi: Akşam N’apıyoruz?

Skam izlemiş miydiniz? Hani şu Norveç’in ergenli liseli ama “ulan biz üniversitede bile böyle değildik sanki” dedirten dizisi. Eğer izlediyseniz Oslo gece hayatının o tatta olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Şayet izlemediyseniz bilin ki Oslo’nun gayet hareketli, bol konserli, bot aktif bir gece hayatı var ve eğlence arıyorsanız kolaylıkla bulabileceğinizi söyleyebiliriz. Alkol fiyatları pek uygun olmadığı için bir noktada gidişata bi’ dur demeniz gerekebilir, ancak bütçeniz el verdiği sürece gayet güzel akşamlar geçirebilirsiniz. Şöyle bir özet geçecek olursak;

Oslo Yeme İçme Rehberi (17)
Görsel olarak harika bir bar ve çok başarılı kokteyller için: Torggata Botaniske

Grünerlokka’nın en popüler kokteylcilerinden birini denemek isterseniz: Aku Aku Tiki Bar

Özellikle güzel bir havaya denk geldiyseniz terası için: Bar Vulkan

Bira & patates peşindeyseniz: BD57

Daha özellikli bir bar ve harika kokteyller için: Himkok

Lokal konserler & eğlenceli ortam için: Parkteatret (konser biletleri ve konser programı için şuraya tık tık)

1 Comment

  • Yine harika yazmışsınız yarın oslo’da olacağımız için bi iyi geldi bi iyi geldi anlatamam ??

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir