FOÇA GEZİ REHBERİ: YAZLIKÇILIKTA BİR DÜNYA MARKASI

Foça taş evleri
Bize kalırsa Ege bölgesinin insanları birleştirici bir özelliği, acayip bir etkisi var. Bunu sırf Foça gezi rehberi yazıyoruz diye söylemiyoruz, bizce bu durum Ege’nin birçok noktası için geçerli. O ne demek diyeceksiniz, hemen açıklayalım. İsterseniz yaz aylarında ofise gidip gelmekten baymış bir beyaz yakalı olun, isterseniz 4 mevsim 5 metre sakalla dolaşan bir hipster, isterseniz bakkal Rıza Amca. Söz konusu Ege’de bir yerler oldu mu hepinizde bir “ya abi Ege bambaşka…….” duygusu ve yoğun bir Ege bölgesi övme isteği oluşmuyor mu? Ege’de yer alan herhangi bir nokta sizde de “oraya gidersem mutlu olacağım besbelli” hissi yaratmıyor mu? İşte öyle bir birleştirici özellikten bahsediyoruz, her kesimden, her bakış açısından insanın ortak zaafı bu bölgeymiş gibi geliyor bize. E hal böyle olunca Foça yolculuğumuz da zaten direkt olarak orayı sevmeye programlı bir halde başlıyor. Merak etmeyin, zaten hikayenin sonu da kötü bitmiyor.

Foça'da deniz
Eski Foça evleri
Foça ile ilgili aklınızdan, kafanızdan ne geçiyorsa doğrudur. Evet, tabii ki pek tatlı ve şirin, tabii ki gittiğiniz gibi adapte oluyor ve sonsuza kadar bir tatilci, bir yazlıkçı olarak yaşama isteği uyandırıyor. Özellikle yazın gittiyseniz Eski Foça tarafında sahilde dolaşırken içinizi acayip bir tatil beldesi mutluluğu kaplıyor, iş yerinde uyuz olduğunuz herifi de, size kafayı takan hocayı da, Whatsapp’ta online olup size cevap yazmayan flörtünüzü de boşveriyor, direkt rahatlama moduna giriyorsunuz. Ancak tabii ki eski adı ile Phokaia’ya “ay çok tatlı, keşke emekli albay olsam da sabahtan akşama kadar evin önüne park eden arabalara sinirlenip çocukları topunu kesmekle tehdit etsem” şeklinde yaklaşmak ayıp olur. Foça’nın görmezden gelemeyeceğiniz, aman şimdi tarih dersine maruz kalmak istemiyoruz diyerek bir kenara atamayacağınız DEV gibi bir tarihi var. Bir kere temellerinin atılışı İyonya’ya kadar dayanıyor, burası İyonya’nın en önemli şehirlerinden biri olarak kabul ediliyor. Bu sebeple ilk Pers istilasına uğrayan İyona şehri de Phokaia oluyor. Sonrasında Büyük İskender’in, Romalıların ve pek tabii Osmanlı’nın egemenliği altına giriyor. Anlayacağınız tarihi anlatmanın bize düşmeyeceği ve burayı Google terk bilgilerle doldurmak istemeyeceğimiz kadar gerilere gidiyor. Bunları şöyle bir özet geçmek istedik çünkü aşağıda Foça’da gezilecek yerler bölümünde anlatacağımız şeylerin birçoğunun varlığı Foça’nın tarihi açıdan zenginliğine de dayanıyor. Neyse, işin Foça gezi rehberi kısmına geçiş yapabiliriz.

Foça gezi rehberi
Eski Foça’nın sahil şeridi harika, ancak içlere daldıkça da müthiş evler karşınıza çıkacak, üşenmek yok!


FOÇA’YA NASIL GİDİLİR & FOÇA’DA ULAŞIM

Foça ile İzmir merkez arası yaklaşık 70 km. Dolayısıyla Foça’ya ulaşmak = öncelikle İzmir’e doğru yol almak diye düşünebilirsiniz. Bize kalırsa eğer imkanınız varsa Foça’ya araba ile gitmek, koyları ziyaret edebilmek açısından mantıklı bir tercih, çünkü özellikle Eski Foça ile Yeni Foça arasındaki yolda denize girmek isteyebileceğiniz birçok farklı koy mevcut. Ancak söz konusu Eski Foça ise, sokakların yer yer son derece dar olması ve birçok yerin araba ile girmeye müsait olmaması sebebiyle arabaya pek de ihtiyacınız olmayacağı gibi, bir noktada başınıza dert bile olabiliyor. Eğer arabayla gitmediyseniz de çok dert etmeyin, çünkü yaz aylarında Foça’nın merkezinden ana plajlara ulaşabileceğiniz minibüsler kalkıyor, herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız.

*Daha farklı bir yöntem isterseniz İzban’ı kullanarak da Foça’ya ulaşabiliyormuşsunuz, biz bunu Foça’dan dönünce öğrendik tabii, o ayrı mesele. Eğer bu yöntemi kullanacak olursanız Eski Foça’ya ulaşmak için inmeniz gereken en mantıklı durak Hatundere oluyormuş. Buradan da otobüs ile Eski Foça’ya ulaşabiliyorsunuz.

*Foça’da bizi kıskançlıktan ikiye ayıran ve İstanbul’daki yaşam koşullarımızı 150. kez sorgulatan bir durum var: Bisikletli ulaşım acayip yaygın! Bisiklet yollarına araba park eden insanların yaşadığı bir şehirden gelen insanlar olarak sahilde dolaşırken, sokaklarda aylak aylak gezinirken yanımızdan bisikleti ile geçip giden insanlara resmen gözlerimizden kalpler çıkarak baktık. Hatta bakmakla kalmadık, aşırı doz medeniyete maruz kaldığımız için konuya adapte olamayıp ilk 1 saat falan “nasıl olsa kimse bisiklet yolunu kullanmıyordur” düşüncesi ile sürekli kendimizi bisiklet yolunda yürürken bulduk. Neticede şayet Foça’ya araç ile gelmediyseniz, hatta araç ile geldiyseniz bile bizce bisiklet işine girebilirsiniz. (bisiklet işi derken dükkan açın demiyoruz)

Foça gezi rehberi
FOÇA’DA NEREDE KALINIR?

Bu konu aslında dönüp dolaşıp Eski Foça’da mı kalalım yoksa Yeni Foça’da mı konusuna dayanıyor, muhtemelen sizin de kafanız ona takılmıştır. Bu noktada deneyimlerimiz üzerinden kişisel bir yorum getirerek Eski Foça’da kalmanızı önereceğiz. Yeni Foça bizim kafamıza biraz daha yazlıkçıların kaldığı, sitelerin yer aldığı bölge şeklinde yerleşti. Eski Foça ise gezebileceğiniz noktaların olduğu, sokaklarında kaybolmak isteyeceğiniz, hakikaten Foça’da olduğunuzu hissedeceğiniz, “gerçek Foça” tarafı gibi diyebiliriz. Umarız bu lafların üstüne Yeni Foçalılar bize saldırmak üzere evin kapısında çivili sopalar ile beklemezler.

*Eğer Foça’da denize girmek niyetindeyseniz zaten aşağıda size önereceğimiz Foça plajlarının çoğuna Yeni Foça’dan da Eski Foça’dan da ulaşabilirsiniz, o konuda sıkıntı yok.

*Konaklayacağınız yeri Eski Foça’da seçecek olursanız ve özellikle merkezi bir noktada seçerseniz bu ara sokaklara arabayla ulaşımın bayağı sıkıntılı olduğunu ekleyelim. Uzun süre gitme kararı alıp nasıl olsa arabayla otelin önüne giderim diye düşünerek yanınıza dev bir bavul falan alırsanız işler beklediğiniz gibi gitmeyebilir ve ayvayı yiyebilirsiniz, aklınızda bulunsun.

Foça Sazlıca Plajları
FOÇA’DA NEREDE DENİZE GİRİLİR & FOÇA PLAJLARI

Geldik zurnanın zırt dediği yere. Foça’da yapılacak en güzel aktivitelerden biri nedir? Tabii ki elleriniz dede gibi buruşana, poponuz ise adeta uyuşana kadar (kafiyeyi bilerek yapmadık) denize girmek. Şanslısınız, çünkü sizi ananız babanız kadar düşünen OitheBlog’u okuma şerefine nail oldunuz………sdfsd tamam tamam, şımarmıyoruz. Foça’da denize girebileceğiniz yerleri ekte bulabilirsiniz.

*Hanedan Beach: Lokaller arasında Foça’da denize girmek için en çok tercih edilen yerlerden biri. Tahmin edebileceğiniz üzere yiyip içebileceğiniz bir tesisi, şezlongu, şemsiyesi mevcut. Girişi haftaiçi 15, haftasonu 25 lira.

*Sazlıca Plajları: Aynı koy üzerinde birkaç tesisin bulunduğu, suyunun rengi muhteşem olan bir diğer nokta. Eski Foça ve Yeni Foça arasındaki yolda kalıyor. Eğer Foça’da kamp yapmak istiyorsanız bunun için bir bölüm de mevcut.

Foça gezi rehberi
*Voodoo Beach:
Çeşme’dekiler kadar sapıtık (o nasıl sözcük oldu ya) olmasa da bir tık daha “beach” havasında olan, gençlerin özellikle tercih ettiği plaj. Duyduğumuz kadarıyla haftasonları bayağı kalabalık olabiliyormuş. Olur da yer bulamazsanız hemen yanında da Şamata adlı bir beach yer alıyor.

*Mambo Beach Club: Tepeden bakınca denizi şahane görünen, ama pek çok kişiden “tesis olarak pek iyi değil” duyumu aldığımız bir başka beach. Yine Eski Foça ve Yeni Foça arasındaki yolda yer alıyor.

Foça plajları
*Acar Camping:
Kişisel olarak deneyimlememize rağmen aranızda Foça’da kamp yapacak yer arayışı olanlar olduğunu bildiğimiz için şöyle bir kapıdan baktığımız kamp alanı. Lakin kapıda “AİLE KAMPIDIR, MANGAL VAR” gibi şeyler yazıyor, o yüzden neyle karşılaşırsınız pek emin olamadık, şayet deneyecek olursanız daha detaylı araştırmanızı öneririz, sonra burası aile yeri kardeşim diye dayak yemeyin sdfsd.

*Çanak Koyu: Burayı görme fırsatımız olmadı, ancak yerlisinden çok duyduk, değişik ve pek keşfedilmemiş bir yer bulmak hoşunuza gidebilir diye yazıyoruz. Eski Foça’ya 2,5 – 3 km uzaklıkta, daha az kişi tarafından bilinen ve yerlisine göre Foça’da denize girilebilecek en güzel noktalardan biri burası. Tam yerini tespit edememiş olmakla birlikte, net olarak bildiğimiz şey, Eski Foça’dan Yeni Foça tarafında doğru değil, tam zıt tarafa gitmeniz gerektiği.

Foça gezi rehberi
FOÇA GEZİ REHBERİ: FOÇA’DA GEZİLECEK YERLER

Tahmin ettiğiniz üzere Foça öyle çok büyük bir yer değil. Ancak öyle tahmin ettiğiniz kadar küçük de değil. Ne diyorsunuz be büyük mü küçük mü kardeşim demeyin, anlatacağız. Turistik anlamda gezmek isteyeceğiniz noktaların çok büyük bir kısmı ise Eski Foça diye geçen tarafta kalıyor. Dolayısıyla Foça’da gezilecek yerleri aslında bir nevi Eski Foça gezisi olarak değerlendirebilirsiniz, dolayısıyla tahmin ettiğinizden büyük çıkarsa bile bu sizi pek de ilgilendirmiyor. Yukarıda da söz ettiğimiz gibi Yeni Foça bir tık daha yazlıkçılık yapmak üzerine kurulu, gezi açısından pek de ilginizi çekecek bir tarafı yok. Şimdi sakince Foça gezi rehberi kısmına geçiş yapabiliriz şampiyonlar.

Foça taş evleri
*Eski Foça Sokakları & Foça Taş Evleri

Foça’nın en bilinen, en sevilen özelliği, tabii ki güzeller güzeli taş evleri. Evet, Ege’de pek çok noktada bu tip taş evlerle karşılaşabiliyorsunuz, ancak bizce Foça’daki taş evler kadar güzeliyle karşılaşmak pek de olası değil, hafife almayın yani. Foça’da en güzel taş evleri nerede bulurum, Instagram’ı fotoğraflara boğarak arkadaşlarımın tüm huzurunu en iyi nerede kaçırabilirim diye soracak olursanız bilmeniz gereken en önemli şey, sahil şeridinden uzaklaşıp ara sokaklara dalmanız gerektiği. Eski Foça’yı gezerken hiç beklemediğiniz sokaklardan, hiç ummadığınız yerlerden inanılmaz güzel evler, acayip güzel manzaralar çıkıveriyor, dolayısıyla sadece sahil şeridi ve civarıyla sınırlı kalmak büyük bir hata olur.

-Kendinize merkez olarak Reha Midilli Caddesi’ni belirleyebilirsiniz, burası Eski Foça’nın en bilinen ve yoğun caddesi. Oradan uzaklaştıkça daha alternatif yerlere yöneldiğinizi de varsayabilirsiniz yani.

Beşkapılar Foça Kalesi
Foça gezi rehberi
*Surlar ve Beşkapılar Kalesi

Eski Foça’da sahilden kaptırıp gidip meydanı ve balıkçıları geçtikten sonra, tam da “herhalde artık görecek bir şey kalmadı” diye düşündüğünüz anda deniz kenarında karşınıza surların ve Beşkapılar’ın olduğu bölge çıkıyor. (Gerçekten yan yana 5 adet kapı göreceksiniz, adını rastgele koymamışlar) Zaten öyle bir noktaya konumlandırılmış ki, hani Age of Empires oynuyor olsanız ve önünüzde Foça haritası olsa siz de kaleyi oraya koymaya karar verirdiniz, helal olsun……. Günümüzde Beşkapıları’ın açıkhava tiyatrosu olarak olarak kullanılan bir bölümü mevcut ve içinde çeşitli etkinlikler, sergiler de vuku buluyor, isterseniz girip gezebilmeniz de mümkün. Kale tarafını karşıdan görmek isterseniz tam tersi istikamete, Kavala Cafe’nin bulunduğu noktaya yürüyüp şöyle bir karşıdan da bakabilirsiniz.

-Söylediğimiz şekilde sahil şeridini takip ederek kale tarafında doğru ilerleyecek olursanız Kybele Açıkhava Tapınağı’nı da hemen solunuzda göreceksiniz. Görünce bunun kaydadeğer bir yer olduğunu anlama ihtimaliniz neredeyse 0, biz de anlamadık, zira konuya dair hiçbir tabela ya da bilgilendirme yok. Daha çok “biri tarihi eserini burada unutmuş galiba” gibi bir etki yaratıyor, o yüzden gözünüzü dört açın. Yoksa yanımızdan geçen adam gibi Kybele Tapınağı için “bunu satsan iyi para eder ben size söyleyeyim” yorumu yapabilirsiniz, buradan kendisine sevgilerimizi gönderiyoruz…….

Foça Koyları Tekne Turu
*Foça’da Tekne Turu

Foça’dan 10 farklı adam bulun, 10’una da “abi Foça’da ne yapalım ya sence” diye sorun, 9 tanesi “abi Foça’da tekne turu yapın” önerisi vermezse biz de adam değiliz. (küçük bir kelime oyunu ile kendimizi garantiye aldık) Foça’da tekne turu yapmak bir tercih değil, bir zorunluluk arkadaşlar, kusura bakmayın…….He biz yaptık mı? Yoo, ama vaktimiz yok diye, yoksa vallahi yapardık. Neticede Foça’nın farklı farklı koylarını görmek, şahane fotoğraflar yakalamak istiyorsanız tekne turu gerçekten iyi bir fikir. Bunun için ise birkaç farklı seçeneğiniz var. Ünlü Siren Kayalıkları’nı görmek istiyorsanız bütün gün süren turlardan birine katılmak durumundasınız. Eğer kısa bir tur yapmak istiyorsanız maalesef Siren Kayalıkları’nı görebilmeniz mümkün olmuyor. Romantizm peşindeyseniz 1 – 1,5 saat kadar süren mehtap turları var. Biz iki sap olarak gittiğimiz için bizi zerre kadar ilgilendirmemesi sebebiyle ona da katılmadık, ancak sevdiceğinizi kapıp gittiyseniz hoşunuza gidebilir gibi.

-Siren Kayalıkları’nı Odysseia’dan hatırladıysanız doğru yoldasınız, bu kayalıklar hakikaten de o kayalıklar. Hani şu Yunan mitolojisinden de hatırlayacağınız Sirenlerin üzerinde yaşadıkları.

Şakir'in Kahvesi Foça
Şakir’in Kahvesi, Foça Kozbeyli Köyü

Kozbeyli Köyü Foça
*Kozbeyli Köyü

Foça gezi rehberi yazıp Kozbeyli Köyü’nden bahsetmemek olmaz. Burası Foça’ya bağlı, henüz pek de keşfedilmemiş, İstanbullular tarafından istila edilmemiş (sanki biz İstanbullu değilmişizcesine İstanbullu kötülememiz) taş evleriyle ünlü, sessiz sakin bir köy. Köyün en ünlü mekanı tartışmasız bir şekilde Şakir’in Kahvesi. İsterseniz kahvaltıya gidebilir, isterseniz mekanın acayip ünlü dibek kahvesini içmek üzere uğrayabilirsiniz. Sonrasında Foça’daki taş evler yetmediyse buradaki taş evleri görmek için de sokaklara dalabilirsiniz. Fakat bu noktada bir uyarımız olacak, şayet yazın buraya gidecek olursanız sıcakta burayı gezmek gerçekten acayip zorlu oluyor, şahsen biz birkaç adımdan sonra babaanne moduna geçiş yaparak daha fazla dolaşmayı göze alamadık. Dolayısıyla burayı ayrıca keşfetmek istiyorsanız Foça’ya şöyle Eylül – Ekim aylarında gitmenizi önereceğiz.

*Köye ulaşabilmek için iki yol alternatifiniz var. Bunlardan birisi bizim sorgusuz sualsiz girip arabanın altını bırakmaya çok yaklaştığımız bayağı sorunlu bir yol, haritaya teslim olup gittiğimiz için bize bayağı sorun yarattı. O yüzden şayet “aa köy yolu işte ya” tadında bir yola girdiğinizi fark ederseniz ayvayı yemek üzere olduğunuzun resmidir, geri dönüp Kozbeyli Köyü tabelalarını takip ederek ikinci alternatifi kullanmanızı öneririz.

*Foça’da kısa bir zamanımız olduğu için görme imkanımızın olmadığı Antik Tiyatro, Athena Tapınağı ve Şeytan Hamamı’nı da Foça gezi rehberi kapsamında es geçmemek gerek. Buraları ziyaret edemediğimiz için hakkında atıp tutmak istemiyoruz, ilginizi çekiyor ise Foça’da gezebileceğiniz yerler kapsamında buraların yer aldığı da aklınızda bulunsun.

Foça Gezi Rehberi
Foça Yeryüzü Pazarı

Foça’da Pazar günleri, civar köylerdeki yerel üreticilerin doğal şartlarda yetiştirdiği, GDO gerginliği yaşatmayan, yerel kültürü yansıtan ürünlerin yer aldığı bir pazar kuruluyor: Yeryüzü Pazarı. Slow Food akımının Türkiye’deki temsilcilerinden biri olduğu için bu pazarda öyle halden alınmış ürünlerle falan karşılaşma ihtimaliniz yok, direkt üreticiden tüketiciye! Pazarın kurulduğu güne denk gelmeseniz bile pazarın kurulduğu noktayı mutlaka ziyaret etmenizi öneririz, zira bizce Foça’nın en güzel taş evlerinin olduğu noktalardan biri kesinlikle burası.

*İlla ki pazar gezmek istiyorsanız ve bu pazarın kurulduğu güne denk gelemediyseniz Salı günleri de bir başka pazar kuruluyor, aklınızda bulunsun. (o Yeryüzü Pazarı değil ama, bildiğimiz pazar işte)

*Bu Slow Food meselesi ilginizi çekiyorsa Seferihisar & Sığacık yazımıza bakmak da isteyebilirsiniz gibi geldi.

Eski Foça

FOÇA’DA GÜNBATIMI EN İYİ NEREDEN İZLENİR?

Herkesin ısrarla merak ettiği, Türk halkı olarak adeta bağımlısı olduğumuz bir konu olan günbatımı izleme meselesine de bir açıklık getirelim dedik. Foça’da günbatımını izlemek için birkaç seçeneğiniz var. Tepeden görmek istiyorsanız tüm lokallerin önerdiği yer Seyirtepe. Hakikaten manzara gibi manzara! Biraz daha farklı bir deneyim isterseniz yeldeğirmenlerinin bulunduğu noktaya çıkabilirsiniz. Yok kardeşim, ben daha aşağıdan izleyeyim diyorsanız Kavala Cafe’ye gidip çöküyorsunuz, şarabınızı söyleyip romantizmin dibine vuruyorsunuz. Konu kapanmıştır, iyi seyirler.

Foça'da ne yenir
Eski Foça’daki Kavala Cafe tartışmasız favorimiz!


FOÇA’DA NE YENİR & NE İÇİLİR?

Gelmişsiniz denizin dibine, memleketin en güzel bölgesine, ne demek ne yenir ne içilir abi? Rakı içeceksin, meze ve balık yiyeceksin işte, bu tartışmaya açık bir konu değil ki. Kahvaltıda bile onları tüketseniz yeridir. He nerede yiyeyim içeyim diye soruyorsan o kısımda devreye girebiliriz tabii.

Foça’da, özellikle Eski Foça’da onlarca balık restoranı var. Sahil şeridinde şöyle bir yürüdünüz mü şayet herhangi bir araştırmaya girişmediyseniz “ulan hangisine oturacağız şimdi, hepsi de aynı görünüyor” endişesine kapılacaksınız. O noktada biz konuya el atalım, Foça’da denediğimiz ya da bize önerilen restoranları/mekanları şöyle bir özet geçelim, aklınızda bulunsun.

*Fokai Restoran: Mezelerinden çok balığı övülen, çalışanları pek sempatik restoran. Kendisi deniz kenarında olmamasına rağmen Foça’nın en popülerlerinden biri olduğu için gitme kararı alırsanız rezervasyon yaptırmanız önerimizdir. 35’lik rakılı, mezeli, balık da yenilmiş kallavi bir sofra 180 TL tuttu.

*Kavala Cafe & Winehouse: Bizim için (ve çoğu Foçalı için) buraların en iyi mekanı! Zaten biz söylemesek bile şöyle kaptırıp sahil şeridinin sonuna kadar yürüdünüz mü harika taş binası ve önündeki mavi bisikletiyle zaten dikkatinizi çekecekti. Artık çay kahve mi içersiniz, şaraplara gömülüp orada bizi eve güne rezil mi edersiniz bilemiyoruz ama, şu da aklınızda bulunsun: Kavala Cafe günbatımını izlemek için harika bir nokta. Eğer yaz döneminde gittiyseniz ön masalardan yer kapmak için mutlaka günbatımından bi’ yarım saat önce orada olun. Yine sizi annenin kadar düşündüğümüz bir an………

Foça yeme içme
*Girit Sakız Dondurmacısı Nazmi Usta: Çok ciddi söylüyoruz biz bu Nazmi Usta kadar sansasyonel bir adam daha görmedik. Rihanna’lar Beyonce’ler  falan halt etmiş, gerçek bir star varsa o da Nazmi Usta’dır. Eğer konunun derinliklerine inmeye çalışmasanız burayla ilgili edineceğiniz bilgi şu: Foça’nın en popüler dondurmacısı. Her daim önünde çılgın bir kuyruk var, daha gördüğünüz gibi içinizde “ulan galiba hayatımın dondurmasını yiyeceğim” beklentisi oluşuyor. Ancak aranızdan birçok kişi burası için “bilerek her şeyi aşırı yavaş servis ediyorlar, çünkü önünde kuyruk olmasının adam çektiğini biliyorlar” gibi yorumlar getirmiş. Bunu gören başka kişiler ise “ne alakası var dostum nesin sen kaçık falan mı he” şeklinde Amerikan filmi replikleri ile gelince biz işin işin içinden çıkamadık, pes ettik. Neticede merak uyandırdığı kesin, yorumu size bırakarak işin içinden sinsi gibi sıyrılıyoruz. (İsmet Paşa Mah., Reha Midilli Cad. No:82, Foça, İzmir)

*Sahil Balık Lokantası: Yine Eski Foça sahil şeridi üzerinde karşınıza çıkacak popüler bir diğer restoran. Biz buranın birkaç mezesini deneyip doğruyu söylemek gerekirse pek de memnun kalmadık. İşin kötüsü herkes çok sempatik olduğu için hakkında kötü bir şey yazmak da istemiyoruz, o yüzden eveleyip geveleyerek buradan sessizce uzaklaşalım. (Aşıklar Cad. No:5 Eski Foça, İzmir)

*Liman Restoran: Foça’da kısa zaman geçirdiğimiz için deneme imkanımızın olmadığı ancak yerlisinin çok sevdiği bir balık restoranı. Eğer birkaç gününüz var ise bir akşamınızı buraya ayırabilirsiniz, severseniz bize de haber edin.

9 Comments

  • Yazınızdan gezimizde faydalandık teşekkürler ancak Fokai restauranttan hiç memnun kalmadık. Mezeleri gerçekten kötü, karidesi berbat. Kimseye tavsiye edilecek bir yer değil.

  • Şu anda Kavala Cafee de yiz . Çok şık bir yer . Foça standartlarında fiyatlar biraz yüksek ama em önemlisi tuvaletler reazalet ötesi pis

  • Güneşli hatika bir ekim günü.. Kavala cafe deyiz. Önerdiginiz gibi harika bir yer . Ama pis ve pis bir tuvalet beni karsıladı. İşin garibi yetkili hanım uyarıyı ork de ciddiye almadı yani oisi temiz görüyor . İste vahim olan o

  • Bir Foçalı olarak Nazmi Ustayı asla önermem. Birkaç gazeteye çıktı ve meşur oldu, kuyruk olsun diye yavaş servis yapıldığı da doğru. Gerçek dondurma yemek isteyenler pazarın girişindeki dörtler ekmek fırını deneyebilir. Lezzeti müthiş.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir