Yılbaşını Geçirebileceğiniz En Eğlenceli 9 Şehir

Bana soracak olursanız, yılbaşı dünyanın en abartılan kutlaması. Ortada “eğlenme zorunluluğu” gibi bir durum olduğu için karamsarlık level’ımı son noktaya çıkararak, ölüme bir adım daha yaklaştığımız için havai fişek patlatıyoruz gibi hissediyorum. Üstelik yılbaşı dediğimizde her sene ‘Bu sene ne yapacağız?’ derdi, hadi diyelim bir şeyler yapmaya karar verdik, nasıl gideceğiz, nasıl döneceğiz, taksi bulabilecek miyiz, akabinde ‘ulan yaşlandık he’ hissi gibi sorunlar çıkıyor başımıza. Hadi oldu da bir çılgınlık yaptınız Taksim’e gittiniz o zaman da ‘zaman kötü kolla götü’ endişesi. Gördüğünüz gibi gerçek bir kaos. En güzeli evde oturup memedalierbil izlemek.

Benim gibi hissetmeyen insanlar, yılbaşını dünyanın birçok şehrinde dev organizasyonlarla kutluyor. Belki başka bir şehirde yılbaşı kutlamayı ben bile sevebilirdim diye düşünüyorum. Yılbaşını farklı bir ülkede, farklı insanlarla, farklı bir ortamda kutlamak gerçekten çok değişik ve eğlenceli bir deneyim olabiliyor. Bu deneyimi yaşayabileceğiniz ve dünyada yılbaşı organizasyonlarıyla ön plana çıkmayı başarmış birkaç şehirden söz etmek gerekirse.

1. New York- Times Square

Burada, gece yarısı yani yeni yıla girerken gerçekleşen ‘Times Square top düşüşü’ ile ünlenmiş bir kutlama oluyor. Tamam iyi hoş, ışıl ışıl bir top bu ama geri sayım yaparken bu topun hareket etmeye başlaması bu kadar insana neden bir anlam ifade ediyor ben de bilmiyorum. Hava Aralık ayında ortalama 0 derece olmasına rağmen her sene milyonlar akın ediyor buraya, gece boyu süren birçok konser ve etkinlikle eğlenceli bir kutlama oluyor.

times-square-new-years-eve-2013

2. Paris

Paris, klasikleşmiş bir başka yılbaşı kutlamasına ev sahipliği yapıyor. Eyfel Kulesi’nin etrafında gerçekleşen havai fişek gösterisi görsel olarak gerçekten çok hoş. Ayrıca bu dönemde Paris ışıl ışıl süslenmiş sokaklarıyla, dekorasyonlarıyla gezmesi çok keyifli.

Pariseiffel-tower-fireworks

3. Londra

Havai fişek gösterileriyle ön plana çıkmış bir başka şehir de Londra.

4. Rio de Janeiro- Copacabana Plajı 

Brezilya’da yılbaşı kutlamak isteyenler gördüğünüz gibi Copacabana plajına adeta akın ediyor. Tabi ki havai fişeksiz yılbaşı kutlaması olmaz. Ama burası hem aktivite, hem eğlence, hem hava koşulları göz önünde bulundurulduğunda yılbaşı kutlamak için en ideal şehirlerden biri. Yılbaşını dışarda şort tişörtle geçirmek isteyenler buraya.

brazil-new-year-2009-12-31-21-40-37

5. Sydney

Yeni yıla ilk giren şehirlerden biri olduğu için, ‘Amaaan Sydney’i her sene haberlerde izliyoruz zaten’ diyor olabilirsiniz. Ama burada da Aralık ayında mevsimin yaz olması bence gitmek için yeterli bir sebep.

60

6. Berlin

Konu eğlence olunca Berlin’de zaten her gün yılbaşı. Yılbaşına özel fazladan da bir sürü organizasyonlar, konserler, çılgın kulüp partileri oluyor.

7

7. Orlando- Disney World

Disney World genellikle çocuklu ailelerin tercih edeceği bir destinasyon gibi gelse de ,burada yılbaşı için yetişkinlere özel birçok aktivite ve eğlence oluyor. Hava da ortalama 25 derece ve Orlando’ya tatil için çok ideal bir dönem.

large10-2 wdw-fireworks

8. Amsterdam

Amsterdam’da normalde çılgın havai fişek gösterisi olmuyor. Daha çok sokakta kendi kendine havai fişek patlamaya çalışan, normal bir günde yaptıklarını görsek ‘bir yeri yakacak bu gerzekler ulan’ diyeceğimiz insanlar doluşuyor. Sokaklarda, barlarda, kulüplerde, nereyi boş buluyorsa eğleniyor zaten bu halk.

9. Las Vegas

Las Vegas, herşeyin en iyisini, herşeyin en pahalısını, en büyüğünü yapmazsa olmaz. Aşağıda da görebileceğiniz gibi hayat pahasına da olsa abartı performanslar, Rihanna’nın ev sahipliği yaptığı partiler, efendim başka bir yerde Jay-Z  konseri gibi etkinliklerle karşılaşmak mümkün. Gece yarısı da 6-7 otelden aynı anda atılan havai fişekler gördüğünüz gibi çok güzel bir sahne oluşturuyor.

Fireworks fill the Las Vegas sky New Years 2006.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir