Çöp Değil Sokak Sanatı

Barcelona’da sokakları, duvarları, yerleri boyamak yasaklanınca, kısaca sokak sanatına bir darbe vurulunca, İspanyol sanatçı Francisco di Pajaro, özgürlüklerinin ellerinden alındığına karar vererek, kendince bir tepki koyma yöntemi geliştirmiş. Sokakta gördüğü, bizim “çöp” olarak değerlendirebileceğimiz şeylerin bir sokak sanatı potansiyeli taşıdığını fark ederek, onlar üzerinde çalışmaya başlamış.

Bu kısa ömürlü, yağmurla, rüzgarla, hayvanların çöpleri karıştırmasıyla ya da sadece “çöplerin” toplanmasıyla ertesi günü göremeyen “sanat eserleri” bizim ilgimizi çekti. Londra’da da ilgi çekmiş olacak ki, bazı eserler orada sergileniyor. Sizin de hoşunuza gidebileceğini düşündük. Karşınızda, isyandan doğan Trash Art.

garbage painted to look human monsters faces francisco de pajaro london banksy brick lane 1 garbage painted to look human monsters faces francisco de pajaro london banksy brick lane 12 garbage painted to look human monsters faces francisco de pajaro london banksy brick lane 13 garbage painted to look human monsters faces francisco de pajaro london banksy brick lane 15 garbage painted to look human monsters faces francisco de pajaro london banksy brick lane 17 meh garbage painted to look human monsters faces francisco de pajaro london banksy brick lane 18 garbage painted to look human monsters faces francisco de pajaro london banksy brick lane 19 gallery art is trash 2 ggggggg

source: http://www.theatlanticcities.com/arts-and-lifestyle/2013/08/artist-paints-garbage-london-look-human/6626/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir