Vizelerin Efendisi: Amerika Vizesi Alma Sanatı

Amerika Vizesi Alma
Daha önce yazdığım Schengen vizesi içerikli yazıya gösterilen çılgın ilgi sonucu, anladım ki bizim ülkece bu vize konusunda kafamız karışık. Zaten benim böyle bir yazı yazmaya karar verme sebebim de, ilk vize alma girişimim öncesinde kafamda oluşan onlarca soruya hiçbir net cevap bulamamış olmamdı. O yüzden, daha önce de söz verdiğim gibi, Amerika vizesi konusuna parmak basmaya karar verdim.

Amerika vizesi, çoğu insana göre, tüm vizeler içinde en göz korkutanıdır. “Ay mülakata gireceğim ne giysem?” ya da mülakata gireceğinizi söylemeniz sonucu verilen “Sakın annenin kuzeninin küçük oğlunun orada olduğunu söyleme, yoksa seni orada kalacak zannederler” tavsiyeleri gibi türlü türlü saçmalıklar havada uçuşur genelde. Siz boşverin tüm o söylenenleri. Ben geçen sene, yaklaşık 3 dakika içinde 10 senelik vizeme kavuşmuş biri olarak, sizi mümkün olduğunca bu konuda aydınlatacağım.

Başlamadan ekleyeyim, hangi vize tipi için başvuracak olursanız olun, toplamanız gereken belgelerin en güncel ve en doğru haline şuradan ulaşabilirsiniz.

  1. Amerika Vizesi İçin Fotoğraf

Öncelikle fotoğraf işini halletmenizde fayda var. Çünkü birazdan söz edeceğim elektronik başvuru formunu doldururken fotoğrafınıza ihtiyaç olacak. Eğer fotoğrafınız mevcut değilse ya da yanlış ebatlardaysa, doğru fotoğrafı mülakata gittiğiniz zaman yanınızda götürmeniz gerekiyor. Fotoğrafın nasıl olması gerektiğini, fotoğrafçılara gidip “Amerika vizesi için fotoğraf çektireceğim” şeklinde belirterek öğrenebilirsiniz. Öyle kafanıza göre gidip arkası mavili vesikalık falan çektirmeye kalkışmayın. Arka fon beyaz olacak, fotoğraf “son 6 ay içinde” çekilmiş olacak gibi kriterler mevcut.

2. DS-160 Formu (Amerika Vizesi Başvuru Formu)

Gerçekleştireceğiniz en önemli adımlardan biri bu formu doldurmak. Başvurunuzun büyük bir kısmını bu adımda tamamlamış oluyorsunuz zaten. Bu formla ilgili en önemli nokta, formun randevu tarihinizden en az 3 iş günü önce tamamlanmış olması gerekmesi. O kadar önemsiyorlar ki, o şekilde yapılmadığı takdirde bir kez daha randevu almanız gerekiyor. Forma şuradan ulaşabilirsiniz.

Başvuru forumdan bir bölüm:

Amerika Vize Başvuru Formu
3. Amerika Vizesi İçin Başvuru Ücreti

Başvuru için Kasım 2017 itibariyle 160$ gibi bir ücret ödemeniz gerekiyor. Bu ücret, turistik vize harici vize türleri için daha da artabiliyor. Ödemeyi randevu alırken web sayfası üzerinden kredi kartı ile, ya da  herhangi bir Akbank şubesine giderek yapabiliyorsunuz.(reklam almadım, hakkaten sadece oraya ödenebiliyor) Eğer bankadan hallederseniz, karşılığında size verilen dekontu başvuru belgelerinizin içine eklemeniz gerekiyor. Ücreti ödemeden randevu alamıyorsunuz ve vize ücretini elçilikte ödemek gibi bir imkanınız yok. “Orada hallederiz” diye gaza gelmiyoruz.

4. Randevu

Randevu almadan önce yukarıda söz ettiğim formu dolduruyorsunuz. Ardından https://usvisa-info.com/ ‘a girerek, Türkiye seçeneğini seçtikten sonra, kendinize bir hesap oluşturuyor ve gereken bilgileri giriyorsunuz. Sonucunda size uygun olan randevu tarihlerinden birini seçiyorsunuz.(istiyorsanız telefon ederek de randevu alabilirsiniz, ama bence internet daha kolay) Bu noktada dikkat etmeniz gereken 2 önemli konu var. Birincisi yukarıda da söylediğim gibi başvuru formunu en az 3 iş günü önceden doldurmuş olmak. İkincisi bu işlemleri Amerika’ya gidiş tarihinizden mümkün olduğunca uzun bir süre önce başlatmak. Neden derseniz, yoğunluk durumuna göre, randevu tarihini 2 -3 hafta sonraya da verebiliyorlar. Dolayısıyla olaylar beklediğiniz kadar hızlı ilerlemeyebiliyor.

5. Vize Mülakatı

Geldik herkesin gerim gerim gerildiği, memura şirin gözükeceğim diye ağzını ayırdığı en heyecanlı kısma. Ne soruyorlar, nasıl bir ortam oluyor, baklava götürseniz vizeyi almanız garanti mi gibi soruları cevaplandırmadan önce size söyleyeceklerim var. Gerilecek bir şey yok. Öyle sandığınız gibi filtre kahve içen takım elbiseli bir adamla, boş bir odada masa başında 28 soru cevaplamayacaksınız. Bildiğiniz vezne gibi yan yana bölmelerin olduğu bir alanda, kalabalığın içinde 2-3 soru cevaplayacaksınız alt tarafı. Ortalıkla gözlüklü ajanlar, çatıda sniperlar falan da yok. Bekleme alanında ayağını poposunun altına almış oturan teyze de var, sakız çiğneyen taçlı gurbetçi de var. O yüzden sakin olun, panik yok. Bu arada, muhtemelen mülakata elinizde tapu, araba ruhsatı, hesap dökümü, artık Allah ne verdiyse gideceksiniz. Bunları sizden hiç istemeyebilirler. Bana sormadılar bile. Ama yine de yanınızda bulundurmanızda fayda var. Sonuçta amaç, Türkiye’ye döneceğinizi, orada kalmanız için bir nedeniniz olmadığını kanıtlamak.

Nasıl oluyor bu iş derseniz, öncelikle numara alıyorsunuz. Sıra size geldiğinde parmak izi taraması yapılıyor. Ardından bir kez daha numara alıyorsunuz, bu sefer mülakat için. Siz oraya gittiğinizde, sizinle konuşacak olan görevli, onlara önceden göndermiş bulunduğunuz forma çoktan ulaşmış olacağı için, size formu baz alarak bir takım sorular soruyor. Örneğin;

-Amerika’yı Ziyaret amacınız nedir?

-Amerika’da Ne kadar kalacaksınız?

-Şu anda ne işle meşgulsünüz?

-Amerika seyahatiniz boyunca masraflarınızı nasıl karşılayacaksınız?

-Amerika’da hangi şehre gideceksiniz?

Bu tip soruları, ister Türkçe, ister İngilizce cevaplandıracaksınız. İngilizce konuşabilirseniz güzel olur, ama bu sizi panik yapacaksa Türkçe de konuşabiliyorlar, hiç sorun değil, tamamen sizin yönlendirmenize bağlı. Sorulara vereceğiniz cevaplar “Hiçbir işle meşgul değilim, Amerika’da belki iş bulurum ve çaktırmadan yaşamaya başlarım, zaten halam da orada yaşıyor kalacak yerim de var” şeklinde değilse, ve elinizde Türkiye’ye döneceğinizi garantileyecek belgeler varsa, bir sorun yaşamayacaksınız.

large

Amerika Vizesi’nin en güzel yanı, öyle Schengen gibi 3-5 ay verip süründürmemesi. Veriyorlar 10 yıllık vizeyi, kafanız rahat ayrılıyorsunuz konsolosluktan. Zaten vizenizin onaylanıp onaylanmadığını size oracıkta söyleyiveriyorlar, yumurcak gibi sırıtıveriyorsunuz ya da çemçük gibi çıkıp gidiyorsunuz. İnanın Schengen ile uğraşmak daha sinir bozucu. Beklentilerine karşılık verdiğiniz takdirde, her şey yolunda ilerliyor ve alıveriyorsunuz vizeyi.

Birkaç ipucu daha vermek gerekirse:

-Öğrenciyseniz yanınızda öğrenci olduğunuzu kanıtlayacak bir belge ve transkript götürmeyi unutmayın.

-Giderken biraz düzgün giyinmeniz size bir şey kaybettirmez. En azından ciddiye alıyor izlenimi verebilirsiniz. Öyle Oscar’a katılıyor gibi de gitmeyin tabi.

-Konsolosluğa girerken içeri elektronik alet sokmamakta ısrarcı davranabiliyorlar. Buna telefon da dahil. Bu konuda bir çözüm üretmenizde fayda var. Ben tam konsolosluğun karşısındaki bir kafeye, 5 tl karşılığında bırakmak gibi bir çılgınlık yaptım. Döndüğümde hala oradaydı.

-Eğer tatil amaçlı gidiyorsanız, tatilinizin planlanmış olması önemli bir artı. Kesin olarak ne kadar süre kalacağınız, hangi otellerde konaklayacağınız gibi bilgileri net olarak verirseniz, daha güvenilir bir ortam oluyor.

-Pasaportum benim elime 1 hafta civarı bir sürede ulaştı ancak bunun 2 haftaya kadar uzadığına da şahit oldum, bu işin net bir süresi yok.

http://turkish.turkey.usembassy.gov/gocmen_olmayan_vize.html şuradan her türlü bilgiyi edinmeniz mümkün.

-Son olarak, tüm vize uygulamalarının allah belasını versin, açın Imagine falan dinleyin.

112 Comments

  • Biliyorum. Saçma bir soru olacak ama, eşim bugün mülakata girdi turist vizesi için. Görüşmenin sonunda üzerinde “vizeniz onaylandı” yazan beyaz bir kağıt vermişler. Bizim sıkıntımız, eşimin Türkçesi biraz bozuk olan görevlinin en son söylediği cümleyi anlamamış olması. Yani “vizeniz onaylandı” mı dedi, “iyi yolculuklar” mı dedi ya da başka bir şey mi dedi bilmiyoruz. Sonuçta verilen bu beyaz kağıt resmi bir evrak değil. Bir yazıcıdan alınmış çıktı. Sorumu saçma kılan şey ise, bizim pasaportun elimize geçmesini beklemek yerine bu mesajı atıyor olmamız sanırım.
    Siz ne dersiniz? Vize başvurumuz onaylanmış mı?

    • “Vizeniz onaylandı” yazan kağıttan yola çıkarak onaylanmış olsa gerek diye düşünüyoruz 🙂

  • selamlar,
    öncelikle yazın için teşekkür ederim. oldukça yardımcı olan bir yazı.
    benim anlamadığım bir konu var. d 160 başvuru formunu en az 3 iş günü önceden doldurmuş olmak gerekiyor demişsin. konsolosluğa telefon etmeden 3 gün önce mi, randevuyu alıp, randevu gününden 3 gün önce mi?
    birde formdaki diğer soruları da yaklaşık olarak anlatırsan (özellikle anlaşılmaz olabilecekleri) çok sevinirim.
    iyi çalışmalar…

    • bence böyle bişi kesinlikle yapma sadece özgüvenini topla biraz su iç heyecanlı olduğun 233.09 tarihinden belli oluyor 🙂

  • Selamlar
    Çalıştığım iş yerinden ayrılıp askere gidip döndüm.Şuan çalışmıyorum ama eskı iş yerimden amerikadaki dil eğitiminden sonra bizimle çalışacaktır diye imzalı bir yazı aldım.Bunun bir faydası olur mu?Tek amacım 4 aylık bir dil eğitimi almak Amerikada.

  • Valla benimde elimde is yerimin yazdığı mektup vardı gelince bizimle calismaya devam etcek diye zaten is yerim dil okulu için gönderiyordu yine de alamadım vizeyi her şeyim tamdi

  • Merhaba

    Vize görüşmesine gitmeden önce bu sitede yazanları ve daha birçok yerde yazılanları falan okudum. Açıkçası çok korkuyordum (daha önce ret yedim) bugün randevum vardı (21.08.2015) Sıra bana geldiğinde. Şöyle bir diyalog gerçekleşti.

    -Merhaba
    – Merhaba

    – Nereye gideceksiniz?
    – New jersey New york,

    – Daha önce gittiniz mi?
    – Hayır

    – Ne için gideceksiniz
    – Eşimle yılbaşını geçirmek için

    – Ne iş yapıyorsunuz
    – Turist Rehberiyim

    – Daha önce yurtdışına çıktınız mı
    -Evet birkaç kere Avrupaya gittim

    – Ne okudunuz
    – MA tarih

    – Vizenizi onaylıyorum iyi yolculuklar…

    Kaç haftadır hazırladığım hiçbir kağıda bakmadı bile neden ret aldın diye sormadı halihazırda pasaportumu bekliyorum ne kadar verdiler bilmiyorum

  • amerikan vizesi almak için otel mi göstermek yoksa tatil süresince kalacağımız evden davetiye mektubu almak mı daha faydalı olur teşekkür ederim

  • Niye gidiyosun diye sordu,gezmeye gidiyorum dedim…ne iş yaptığımı sordu,cevapladım…hangi şehire gideceksin diye sordu,los angeles dedim…sadece ve sadece pasaportuma baktı 5 tane schengen olduğunu görünce yapıştırdı 10 yıllık vizeyi…herkese başarılar

  • Benim evrakların hepsi tamam randevu aldım ama bir hata yaptım malesef. Yanlışlıkla 6 ay önceki fotoğraf başvuru formunu ekliyeceğim yerine geçen 12 aylık foto’yu ekledim. Şimdi ne yapmam lazım mulakatım bile iptal olurmu?

    • 12 aylık fotoğrafını daha önce amerikan vizende yada önceki bir pasaportunda kullanmadıysan sıkıntı olacağını zannetmiyorum sonuçta 12 ayda ne kadar değişmiş olabilirsin ve nerden bilebilirler resmin ne zaman çekildiğini

  • Ve bu arada eklemek istedim,bazı forumlarda suudi arabistana giriş çıkış yaptıysanız işiniz zor gibilerinden yorumlar okudum…alakası yok,suudi arabistan vizemde vardı,amerikanın sevmediği rusyanın bile vizesi vardı…ona rağmen hiç sorun yapmadan verdiler vizeyi…sadece iran için sıkıntı yapıyolar diye biliyorum

  • Iyi akşamlar benim bir sorunum var ben geçen gün amerikan vizesi için baş vurdum turist amaçlı olarak aralık ayında seyahat yapmak istedim 15 gün new york’a gitmek istedim ve evraklarım’da hiç bir eksiğim kesinlikle yoktu. Evliyim ve 3 tane çocuğum var banka dekontu otuzbin türk lirası da mevcutu du tapu ve aracım bile vardi ama mülakata girdim ve 3000 tl maaşım çok düşük bir rakam diye ret edildi ve çok şaşırdım açıkçası Soru: (1) Acaba minimum maaş ne kadar olmalı sizce turistler için? Soru: (2) Tekrar vize başvurusunda bulunabilirmiyim veya aradan ne kadar bir zamanın geçmesi lazım?

  • Bilgileriniz iç açıcı çok teşekkür ederim. Hayırlısıyla ben de aralık ocak gibi başvuru yapmayı düşünüyorum.
    Sanırım turist vizesinde pek sorun yok, sadece uzun süreli eğitim veya çalışma müsaadelerin de problem var gibi. Hepimize kolay gelsin arkadaşlar.

  • Arkadaslar meraba benim 14.12.2015 tarihinde vize gorusmem var orda nasil davranmaliyim daha 18 yasindan kucugum somestr tatilinde gidicem diye vize alicam acaba bana verirlermi? Mukavatname’ye gerek var mi?

  • Amerika Vizesi Nasıl Alınır?

    Amerika turist vizesi almak için B1/B2 Amerika vize tipine başvuru yapmak gerekmektedir. Amerika Vizesi nde Tüm işlemler online olarak yürütülmektedir.Amerika Vizesi Almak İçin İlk etapta yapılması gereken DS160 formunun doldurulmasıdır. Daha sonra Amerika vizesi için online randevu alınır ve görüşmeler Ankara Amerika Konsolosluğu ve İstanbul Amerika konsolusluğu tarafından yürütülür. Amerika Vize Başvuru esnasından Amerika vizesinin onaylanıp onaylanmadığı bilgisi Amerika konsolosluğu tarafından verilir. Eğer ki Amerika Vizesi onay alındı ise ortalama 3 iş gününde Amerika Konsolosluğu Amerika Vize başvuru esnasında seçilen ptt şubesine pasaportu gönderilir. Daha detaylı bilgi için lütfen http://www.globalvize.net/abd-vizesi

    Naile Gökçınar

  • Amerika turist vizesi almak için B1/B2 Amerika vize tipine başvuru yapmak gerekmektedir. Amerika Vizesi nde Tüm işlemler online olarak yürütülmektedir.Amerika Vizesi Almak İçin İlk etapta yapılması gereken DS160 formunun doldurulmasıdır. Daha sonra Amerika vizesi için online randevu alınır ve görüşmeler Ankara Amerika Konsolosluğu ve İstanbul Amerika konsolusluğu tarafından yürütülür. Amerika Vize Başvuru esnasından Amerika vizesinin onaylanıp onaylanmadığı bilgisi Amerika konsolosluğu tarafından verilir. Eğer ki Amerika Vizesi onay alındı ise ortalama 3 iş gününde Amerika Konsolosluğu Amerika Vize başvuru esnasında seçilen ptt şubesine pasaportu gönderilir. Daha detaylı bilgi için lütfen http://www.globalvize.net/abd-vizesi

  • Salam. Abi ben visani almisim ve green card ucretini (165 dollar) odemek istiyorum, amma bi turlu account yaratmak alinmiyor. Bilmiyorum sitede problem var yoksa ben beceremedim. Bana yardim ede bilirmisiniz?

  • Merhaba arkadaşlar , ben canada – Toronto’ya geldim İngilizce egitimi icin ve Amerika vizesini buyuk bir hata yapıp Türkiye’den almadım ..2 hafta once mülakatım vardı 2-3 soru sordu neden geldin nerde kalıyorsun neden Amerika’ya gitmek istiyorsun .. Cevapladım ve 1-2 dakika sonra üzgünüm sana vize veremiyorum dedi gelecek hafta bir kez daha basvurucam umarım alirim nerde hata yaptığımı da bilmiyorum :(((

  • Merhaba. Yazınızı çok faydalı buldum teşekkür ederim. Ben work and travel için gidicem onun vizesi içinde aynı şeyler geçerlimi ben sadece ingilizce mülakat var diye biliyordum?

    • Merhaba Elif,
      Benim de 2010 yılında WAT deneyimim oldu. WAT programı için verilen vize tipi değişmediyse J1 diye geçiyor. Danışmanlık firması aracılığıyla baş vurmuşsundur diye tahmin ediyorum. O yüzden komplike bir durum olmadıkça vize almakta sıkıntı yaşamazsın. İngilizce mülakat konusunda endişelenmene gerek yok bence. Ben ileri düzey İngilizce bilgisi gerektirecek bir soruyla karşılaşmadım 🙂 kolay gelsin..

  • Merhaba ben ny 9 ay lık eğitim için gitmeyi planlıyorum görüşmeden türkçe konuşsam sıkıntı olurum öğrenci vizesi alacağım

    • Vahap bey ben aradım ücreti söylediniz ve başka firmayı arayın dediniz yaptığınız çok ayıp belki vize kurumuna vericek bütçem kalmamıştır?

  • Merhaba,benim oğlum 9 yaşında ve disleksi yani öğrenme bozukluğu var.Fakat Türkiye de onun eğitim alabileceği hiç bir okul yok.Hatta dünyada sadece İngiltere ve Amerika da var.Onun eğitimi için diğer 2 çocuğum ile 4-5 yıl için amerikaya gitmek ve disleksi olan çocuğumun lise eğitimi tamamlanıncaya kadar kalmak istiyorum. Bu arada eşimin işi Türkiye de ve ben oradayken tek gelir kaynağımız onun geliri olacağından o burada kalacak.Benim sorum şu bizim durumumuza uygun olan vize türü nedir? Ve Almamız ne derece kolay/zor? Lütfen yardımcı olun. Çocuğum için çok endişeliyim.Onun bu eğitime ihtiyacı var.

    • Merhabalar,

      Yardımcı olabilmeyi çok isteriz ancak bu çok spesifik bir durum olduğu için açıkçası fikir yürüterek cevap vermek ve yanlış bir yönlendirmede bulunmak istemiyoruz. Sanırım daha yetkili bir kurumdan bilgi almanız daha doğru olacaktır. Konsolosluğa danışmayı deneyebilirsiniz mesela belki?

      Sevgiler

  • selam,
    yaklaşık 5 ay önce turist vizesi için görüşmeye gittim, sadece bikaç soru soruldu,hazırladıgım hiçbi evraga bakılmadı, sadece hesap özetine bakıldı 50 bin tlye yakın bi tutar vardı fakat babamla ortak hesaptı,maaşım ise 2500 tldi, tatil için gideceğimi belirttim fakat maaşımın yetersiz olduğu söylenerek vizem onaylanmadı. Şimdi bi acentayla görüşüp tekrar başvurdum, acenta formun önemli oldugunu söyledi ve formu onlar doldurdu, 10 gün sonra görüşmem var ama cokta değişen bi durumum yok. Yine tatil amaçlı gitmek istiyorum. Sizce görüşmede ne söylemeliyim, bu kez almak zorundayım 🙁

    • Merhabalar daha önceden almış olduğunuz bir vize var mı shengen vizesi gibi bende başvuracağım 3 adet shengen 1 de usa ve de kaç yıllık çalışansınız kaç yaşında olduğunuz da önemli sanırım sorulara istedikleri yanıtı vermemiş olabilmeniz bu sonucu doğurmuş olabilir.yorumları okudum çekincelerim yok diil açıkçası

  • Merhabalar,

    6 aylık dil eğitimim için San Franciscoya gitme planım var. Babamı sponsor olarak gösterdim ve 20.000$ Ve 45.000 tl gibi bir para var hesabımızda. Ayrıca bir tane de tapu var. 26 yaşındayım ve çalışıyorum. Sizce vizede sorun teşkil edecek bir şey var mıdır? Ya da almamı kolaylaştıracak başka bir şey yapmalı mıyım ?

  • Merhabalar,
    Haziran-Temmuz ayında eşimle Sanfrancisco-LA-LV gezmeyi planlıyoruz.
    Eşim kurumsal bir şirkette yazılım yöneticisi.
    Ben ise mimarım ancak 1 ay önce işten çıkarıldım kriz sebebiyle.
    Şu an işsiz olmam nedeniyle vize başvurum riske girer mi ?
    İşsiz olan ancak eşiyle giden kişiler için eşi bir garanti olabilir mi dönmesi için?
    Evimiz arabamız var ama ailemizin üzerine kendi üzerimize yok.
    Benim şahsıma ait sadece 10bin TL bankada birikmişim var.
    Daha önce 4-5 schengen vizemiz var ikimizin de ayrı ayrı.
    Acaba bu durumarı göz önünde bulundururak benim işsiz olmam durumu nasıl etkiler?Yanıma döneceğime ait nasıl belgeler almalıyım, ailemin burda olması gibi durumları nasıl kanıtlayabilirim ?
    Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
    Teşekkürler.

  • Merhabalar ,
    Annem dogum icin amerikaya ablamin yanina gitmek istiyor butun evraklari anladimda annemin vize talep dilekcesi yazmasi sartmi? ( Annem ev hanimi bu arada )ve bu ingilizce olmasi zorunlumu yoksa Turkce de Kabul edilirmi. Sizde kullanabilecegimiz davetiye vede vize talep dilekcesi ornekleri varmi ?

  • Selam. Esim Amerikan vatandaşı. 3 yaşında kızımız var. Babasının hastalığında dolayı 3 ay önce Amerikaya gitti. Bende bi süreliğine yanlarına gitmek istiyorum. Yanlız, üzerime bir mağaza vardı ve kapattım. Banka kullanmıyorum. Tüccarım lakin resmi bir kayıt yok. Vize başvurusu yapmak istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim ?

  • Merhabalar,
    2011 de 2 kere öğrenci vizesi ile başvurdum ikisinde de red aldım(belgelerime,okuldan gelen kağıda bakmadı bile orda akrabanız var dedi birinde de türkiyede ingilizcenizi geliştirin dedi)ayrıca Ablam orda yaşıyor oturma izni de var. 2 hafta önce üniversitede okuyan yeşil pasaportlu kardeşime de red verildi. Şimdi ben özel bir şirkette 4 yıllık çalışanım izin tarihimde tatil amaçlı gitmek için başvurucam. Ama red almamam kaçınılmaz gibi duruyor ne yapmamı önerirsiniz?

    • Merhaba,

      Eşimde aynı sizin durumunuzda. Öğrenci vizesi için iki kez red aldı. Daha sonra 5 yıllık öğrenci vizesi aldı. Eğitimini tamamladı ve TR’ye geri döndü. Şimdi özel bir şirkette 3 senedir çalışıyor. Turist vizesi için başvuruyoruz. Sizin vize görüşmeniz nasıl geçti merak ediyorum.

  • Merhabalar,
    Ben de seyahat vizesiyle gitmek istiyorum.Üniversite öğrencisiyim ve ilk dönem notlarım pek iyi değil.Transkriptte bir sorun çıkar mı?Cevabınızı bekliyorum.(YTÜ Mat öğrencisiyim)

  • merhaba haftaya mülakatım var. devlet memuruyum 2.450 tl maaşım ve bankada 10 bin tl var davetyeyle gidiyorum daha önceden 3 aylık shengen vizem var. sıkıntı yaşarmıyım ailemden çok gidip gelen var uçak biletim gidiş dönüş alındı 24 gün kalcam ama yazıların bazılarını okuyunca kaygılandım.cevap yazarsanız sevinirim .

  • Merhaba Arkadaşlar,
    Ben İnsaat Mühendisliği son sınıf öğrencisiyim.ABD de tanıdık bi inşaat firması buldum orda bu yaz staj yapmak istiyorum ama ne vizesi alacağımı ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.yardımcı olursanız cok sevinirim

  • Yazınızzz gerçektenn çook çook faydalıl olmuşş ancak benim kafamı karıştıran bir nokta var ilk önce formu doldurup sonrasında randevu alıyoruz ancal randevuyu 2-3 hafta sonrayada verebiliyorlarr demişsinizz ve bu formunda randevudan 3 gün önce doldurulmuş olması gerekiyor demişsiniz. Bu anlamdaa acabaa ben mi anlayamadım yanlış anladımmm bu konuda aydınlatırsanız çook sevinirim ben 1 aylığınaa yaz dil kurslarına gitmeyi planlıyorum nasıl bir yol izlemeliyim? 🙂 cevap verirseniz çook sevinirim. Tekrardan aydınlatıcı bilgiler için çok teşekkürler

  • Merhabalar,
    Geçen sene Chicago’da 6 aylık bir dil kursu için mülakata gittim memur bey türkçe bilmiyordu yanında bir kız tercümanlık yapıyordu benden hiçbir belge istemedi sadece i-20 belgesine bakıyordu neden gittiğimi sordu daha önce yurt dışına çıkıp çıkmadığımı ve ingilizce seviyemi sordu bende cevap verdim .sonra üzgünüm vizenizi onaylıyamıyoruz dediler bende nedenini sorduğumda daha önce yurtdışına çıkmadığınız ve uygun koşullarda bulunmadığımı söylediler.
    bu sene tekrar 2 yıllık bir üniversite için başvuracağım gideceğim üniversite devlet üniversitesi inşallah bu sefer olur Bence Öğrenci vizesinde en önemli konu İ-20 belgessi

  • ben belli bi gune mulakat almak istiyorum, ne kadar onceden randevu sistemine girmem gerek? mesela o gunu kapayim garanti olsun diye 2 ay once girsem istedigim gun cikmaz mi cok mu erken olur? sagol

  • Vize randevu saatinden once girme şansı yokmu hic sinavla cakisti değiştiremiyorum tarihi erken gitsem alırlar mi acaba

  • Merhabalar, 25 yıllık memurum daha önce Almanya ve Hollanda seyahatlerim oldu oglumla Nyc e 15 günlük bir seyahat planlıyoruz,minimum 5000 tl maaş aliyorum. Oglum bir eğitim firmasında 5 aydir sigortalı çalışmakta, bankada 15.000 paramız var, turist vizesi alma ihtimalimiz nedir :)?

  • selamlar, açıklayıcı bilgiler çok teşekkürler. Benim şöyle sorunum var 2007 yılında work&travel ile New York’a gitmiştim. Şimdi turistik amaçlı tekrar gitmek istiyorum ve gitmişken bir yoga merkezinde yoga dersleri alacağım. Bu yüzden forma gideceğim yoga merkezini de yazdım. Bu konuda bir sıkıntı olur mu? bir de work&travel için vize aldığımda parmak izimi aldılar mı hiç hatırlamıyorum, formda bu soru var. Ne yazmalıyım bilemiyorum. Ayrıca social security numaram da vardı o zaman ama hala geçerli değildir diye onu da forma yazmadım. Bu soruların cevabını nasıl öğrenebilirim.
    Çok teşekkürler tekrar.

    • Gecikmis bir cevap olabilir ama.
      1- SSN numaraniz omur boyu gecerlidir. Gittiginizde kullanabilirsiniz.
      2-2007 de parmak izinizi mutlaka almislardir. Cevap evet alindi.

  • herkese selam benim kafami yiyip bitiren bir olay var lutfen bilgisi olan yazabilirmi ,amerikan vatandasi nisanlimla 7 yillik bir iliskim var ve sonunda
    amerikaya gitmeye karar verdim ve uscis ve nvc den onay cikti suan konsolosluktan haber bekliyorum ama sabika kaydim var birine yumruk atmistim 3 ay ceza almistim bu buyuk bir engelmidir vize almamda tesekkurler

  • merhabalar ben 2011 amerikaya 10 yilik vize aldim gitim 1 ay kaldim sonra kanadaya gitim iltica etim 2 sene kaldim ve geri gelmem gerekti turkiye dondum simdi geri amerikaya gitmek istiyom acaba 10 yilik vizem haylen gecerli olurmu geri basvursam vise alabilirmiyim

  • Merhabalar
    Ben americayı kendim bu yaz gezmeye gidicem. Daha önce j1 ve f1 vizem var şimdi turiste başvurcam sadece b2 ye mi yoksa b1 b2 ye mi aynı anda başvursam daha iyi olur. Birde belirli bir planınız var mı dediğinde bir turizm şirketinden yapmış olduğum rezarvasyonla mı başvurayım.

  • selam ben engeli bir vatandaşım anemde emeki ben de anem amerika tatile gitmek istiyoruz engeli oldumdan dolayı bir sorun yaşarmyım vize hakında ? ayırten 30 binra paramız var bankada ben de maaş alıyorum aceba birde anemle vize görüşmede ? ayrı ayrmı olacak bunu merak etim

  • merhaba ben ben 1986 -2002 yılları arasında almanya berlinde yaşadım ve berlin abd konsolosluğundan 10 yıllık vize alıp o dönemde 2 defa amerikaya kuzenimi ziyarete gidip geldim daha sonra türkiyede yaşamaya başladım evlendim ve şimdi kuzenim yine davet ediyor eşimle tanşmak ve bebeklerini görmemiz için en fazla bir ay kalmak istiyoruz houstuon da yaşıyorlar eski pasaportum malesef kayıp yanı avrupada yasama hakkımın oldugu ve 10 yıllık ABD vizemin bulunduğu hepsinin süresi çoktan geçti zaten yeni pasapot çıkarıcaz vizeye başvurucaz ama tapu yok bankada paramız yok diyelim sadece ilet ve yanımıza alabileceğimiz harçlığımız ama eşimde bende sigortalı çalışıyoruz ve eşim daha önce hiç yurt dışına çıkmamış benim eski vizem orda kayıtlımıdır yani seyahatlerim kısacası şansımız varmı ne yapmalıyız davetiye gelicek faydası olurmu

  • Merhaba başta şunu belirteyim vize işlemleriyle ilgilenen biri olarak abd vizesi vizelerin efendisi falan değildir ,b1-b2( turistik -Ticari) vizelereni passportunuzun süresi olmasa bile 10 yıl veren basvuru esanasında vize sonucunu oğrenebildiğin istanbul veya ankara olmak üzere sizin için hangi şehir uygunsa randevu seçeneği tanıyan ve almış olduğunuz vizeye göre fiyatı gayet makul olan bir vize türüdür.

  • Murat bey merhaba,
    Amerika vizesi almak için başvuru evraklarımız arasında istenirse, destekleyici ek olarak bazı belgeler veriliyor. Bunun yanında vize çıkmadan önce uçak biletini de alıp belgelememiz şart mı?

  • merhaba. ben 3 senedir almanyada yaşıyorum evliyim. sizce abd vizesine türkiyeden mi yoksa almanyadan mı başvursam daha kolay olur? (akraba ziyareti )

  • Ben bugun mülakata girdim ben yanında tüm belgelerle içeri gayet güler yüzlü bir sekilde hello dedim bana türkçemi veya İngilizcemi olarak devam edelim diye sordu bende türkçe dedim mesleğini sordu öğrenci dedim parayi kimden aldığımı sordu evli veya bekar olduğumu sordu en son yurt dışına çıkıp çıkmadığını sordu ve bunları 30 saniye gibi kısa sürede sorup mukakati sonlandırilip red verdi ben nerde hata yaptım yardimci olurmusunuz parayi babam verdi dedim bearing dedim hiç yurt dışına cikmadin dedim ogrenciyim dedim

  • slm ,dün ben randevuya gittim sadece bir kaç doru sordu ve hiç benden evrak istemedi ,sonra sari bi kağit verdi üzerinde idari işlem yaziyor bu işlem kaç hafta sürüyor ? ve eğer geçmişi temiz ise vizeyi onaylıyorlar mı ?

  • Merhaba
    Ben Amerika vizesine başvurdum tüm belgelerimi tamamladım
    3 arkadaş gittik
    Dün mülakatımız vardı
    Diğer İki arkadaşıma varmediler benden de banka dökümünün ayrıntılarını istediler buğün götürdüm
    Belgeleri aldılar telefon numaramı aldılar ve biz sizi arıyacaz dediler ama pasoportumu almadılar. Sizce bu süreç ne kadar sürer olsa da olmasa da ararlarmı ? Bilgisi olan ve ya aynı meselayi yaşayan varsa lütfen dönsün

  • merhabalar ben şuan amerikada work and travel öğrencisiyim vize süremin dolmasına bir ay kaldı ama ben wattan sonra bir süre daha turist vizesi ile amerikada kalmayı planlıyorum bunun için ne yapmam gerektiğin konusunda bilgi verebilirseniz çok sevinirim teşekkür ederim.

  • bugun gorusmem vardı,salonda 5 kişi onay aldı sadece.
    kalan herkes red yedi.
    Özellikle 2.kez gitmek isteyen ogrenciler,orada akrabası bulunanlar red aldı.
    Bana once ‘daha once hiçyurtdısına cıkmamıssın’dedi.Halbuki eski pasaportum yanımdaydı.
    Cıktıgımı gorunce bu kez ‘hesaptaki para yetersi ‘dedi.(20bin tl vardı.)
    Sonra tekrar baktı parayı zaten yeni koymussun dedi.
    Yani arkadaslar anlıycanız,red vermek için surekli bir şeyler soyledi.Bence su darbe olaylarından sonra boyle oldu,oncesinde herkes alıyordu.Şimdi almak mucize.

  • butun bildiklerinizi unutun,kimseye onay vermiyorlar.Bekleyin su olaylar gecsin,sonra basvurun,acele etmeyin.Gercekten insanın siniri bozup sonra ‘sen neden uzgunsun ‘ diye soruyorlar.
    B1/B2 basvurmustum,1bucuk senedir calısıyorum,yıllık iznimde gezip gelim dedim.Yazık oldu

  • Ben de dün red yedim hiçbir belgeme bakmadılar.Bağlarım yeterli değilmiş. Bakmadın ki belgelere. Adımıza tapu araba ne varsa gösterdik. Korkmayın vize az kişiye de olsa veriyolar gördüm alanları. Ama kafalrına göre takılıyorlar bence belgeleriniz tamamken bi daha başvurun. Bu arada yanınıza şirin bir bebek alın en çok ailelere veriyolar. Çocuklu bebekli.

  • Arkadaşlar, maddeler halinde vize almanızı kolaylaştıracak şartları yazıyorum. Tabi istisnalar vardır elbette.

    1- Hali hazırda mutlaka bir firmada çalışıyor olmalısınız.

    2- Şu anda çalıştığınız bu firmada ne kadar uzun süre çalışıyorsanız o kadar iyi. 6 ay, 1 sene, 2 sene ….

    3- Elinize geçen ücret önemli değil, önemli olan SGK’da gösterilen NET ücretiniz ne kadar yüksekse o kadar iyi. Yani ispat edebileceğiniz maaş önemli. Örnek: 2500 TL için yetersiz dedikleri olmuş. Tabi bir standartı yok. Örneğin net maaşınız 4000 olsun. Bu durumda şu izlenim çok önemli onlar için ” Adamın maaşı zaten yüksek o yüzden onu ülkesine bağlayan sağlam bir bağı var.” Maaş ve çalışma süresi ne kadar yüksek ise o kadar az risk. Tabi her zaman diyorum asla bir standartı yok.

    4-Vize başvurusundan kısa süre önce birden bire hesabınıza yatırılan yüklü miktarlar. Yani konsolosluk yetkilileri bunun sırf vize için sağdan soldan bulunup hesabınıza yatırdığınızı düşünüyorlar. Tabi 3 ay önce veya 6 ay önce hesaba yatırılıp vadeye konulan para şüphe uyandırmaz yada dikkat çekmez. Aksine çok olumlu bir durumdur vize için.

    5- Adınıza kayıtlı tapu ve araç destekleyicidir. Ama sırf vize için aile fertlerinden kendi üzerinize aldıysanız ve yeni tarihli ise bu bile dikkat çeker.

    6- Daha önceleri schengen vizesi ile ingiltere veya avrupa ülkelerine ne kadar çok giriş çıkışınız var ise o kadar iyi.

    7- Üniversite mezunu olmak artı avantaj olur. İspatlı tabi ki, diploma, transkript vs…

    8- Sizi Türkiyeye geri dönmeye bağlayıcı güçlü sebepleriniz olmalı. iyi iş, iyi maaş, evlilik durumu, ev- araba vs. Sanırım mantığı iyice anlatabilmişimdir.

    9- Son olarak ds-160 formunu gönderdikten sonra zaten. Sizin ile ilgili bütün ne varsa her şeyi öğreniyorlar, sağlam bir araştırma mutlaka yapıyorlar. Hiç bir araştırma yapmadan sadece mülakatta karar verdiklerine inanmak delilik olur 🙂 Bundan emin olabilirsiniz. Sizin bilgilerinize SGK sayfasından nerde, nezaman, ne kadar çalışmış, kaç para almış vs. tutunda nüfus bilgilerinize kadar herşeyi öğrenmeleri bir kaç dakikalarını alır. Zaten hali hazırda sizinle ile ilgili herşeyi bilerek size bunları soruyorlar. Mülakattan önce zaten vizesi kısmen hazır onaylanmış biri ds-160 formundan farklı yalan, eksik veya yanlış bilgi verirse aldığı vizeyide kaybedebilir, red alabilir.

    Yukardaki şartların çoğunu yerine getirdiğinizde vize almamanız çok başka sebeplere dayanır artık. Zaten bu sebepleride kendiniz biliyorsunuzdur.

  • Merhaba,

    Evliyim ve bir kızım var. San Diego da arkadaşım var. Yıllardır yanına çağırıyor. Bu yıl sonu gitmek istiyorum.
    4700 TL SGK dökümünde maaşım görülüyor. Hesapta 5-6 bin var. 10 gün kalmayı düşünüyorum. Üzerimde ev araba yok. 2007 yılından beri aktif çalışıyorum. Son 19 aydır da bu iş yerindeyim. Pasaportumu yeni alacağım. Daha sonra vize başvurusu yapacağım. Sadece kendime alacağım. Kızımın okulu ve eşimin iş ile ilgili yoğun bir programı var.
    Neden tek gidiyorsun sorusuna da mantıklı bir cevap vermek istiyorum. Tek mantıklı durum kızımın okulu ve eşimin iş programı. Beraber daha sonra seyahat planlıyoruz demeyi düşünüyorum. Tecrübelerinize dayanarak şu zamanlarda alacağım cevap ne olabilir?

    Teşekkürler

  • Merhabalar…
    Ben 1300 tl maaşla mart ayında şuanki şirketimde işe başladım.abim evli ve eşiyle Texas da yüksek lisans yapıyor.bende onların yanında dil okuluna gitmek için aynı şehirde kayıt yaptırdım.geçen sene kasım ayında turist vizesi için başvurdum ama ret yedim.bu ayın 27 nde vize görüşmem var okuduğum yorumlardan genel kanaat vize nin ret olacağı. Bende işyerinden bizim sponsorluğumuzda ve döndüğünde ihracat departmanında görevlendirmek için yurtdışına gönderiyoruz mektubu aldım.bu konuda bana tavsiyeleriniz nelerdir.

  • Merhaba. Kanadaya dil okuluna gidiyorum. Türkiyedeyken Amerika turist vizesi almak istedim fakat red yedim. Kanada’da iken başvursam alma olasılığım nedir bir bilginiz var mı?

    • Bende iki saat öncesi itibari ile onay aldım.
      Kısaca kendimden bahsedeyim. Bende araştırdığım ve edindiğim bilgiler vasıtası ile mülakata gittim ve umarım aynı şekilde bende başkasına yardımcı olabilirim.
      22 yaşındayım. Üniden yeni mezun oldum. Amerika da dil eğitimi almak istiyorum 3 aylık.
      Bütün belgelerimi hazırladım ve 10 randevusu alımları için kapıda bekledim.
      10:00 itibarı ile elinizdeki belgelerle(hepsi bir dosyadada olabilir) güvenlik üstümüzü arayıp içeri aldı.( üstünüzde tel,cüzdan vs birşey olmasın mümkün olduğunca net kıyafetle uğraştırmayacak şekilde gidin kemer vs çıkartabiliyorlar.)
      İlk kapıdaki güvenlikten sonra girişe yakın bir güvenlik daha pasaportunuzu inceliyor ve eşyalarınızı koyup devam etmeniz için beyaz bir kutu almanızı söylüyor.
      İçeriye girdiğiniz eşyalarınızı beyaz kutuyabırakıp X-ray cihazından geçiyorsunuz.
      Asansöre gidiyorsunuz.( Kalabalık nereye giderse öyle takip ettim)
      Vize katında iniyorsunuz ve mülakatın yapılacağı salona giriş yapıyorsunuz.
      Burada da danışman öncelikle pasaportunuzu ve başka belgeye alıp(benim F1 i aldı) katlayıp lastikleyip size veriyor ve gişeye yönlendiriyor.
      Burada da pasaportunuz inceleyip bakıyorlar ve parmak izi için yandaki bankoya gidiyorsunuz. Kırık tükçe aksanıyla çok tatlı bir beyefendi sizi karşılıyor.Pasaportunuzu istiyor.İsminizle hitap ediyor. Ve parmak izinizi alıyor. Türk konuşmasına karşılık ingilizce olarak yanıt verdim. Az çok ingilizceniz varsa tavsiye ederim konuşmanızı.Pratik olur hemde.
      Parmak izinizi alıyor ve sıra numaranızı verip yandaki gişeler yandığında mülakata gitmeniz gerekiyor.
      Verilen no 205 ti. Ve 5 gişe vardı ve onlarca insan. Şanslıydım önlerden bir koltuk boşalıverdi ve oturup numaramı beklemeye başladım. Bir yandan da yapılan mülakatları dinlemem için iyi bir fırsattı(öne oturun)
      1 saat bekleme süre zarfında 100 kişiden 3 kişi onay alabiliyordu.
      Ve reddedilen çoğu türkçe konuşanlardandı. Bende yetersiz olduğunu düşündüğüm için türkçe yapacaktım ancak ingilizce denemeye değer olduğunu farkettim. O kadar çok red alan oldu ki onay alan tek tük iş adamlarıydı. Neyse sıra bana yaklaştı. Kendimden emin ama korkuyla gişeye gittim.
      Hello, I am Sera, How re u dedim gülümseyerek.
      Türkçe beni karşılamıştı.
      Ben ise ingilizceye döndürüp o an nasıl konuştuysam akıcı bir şekilde onu anlayıp kendimi ifade ettim. İngilizceyle başlayıp ingilizceyle bitirdim.
      Sorduğu sorular ise şöyleydi:
      Amerika da nereye gitmek istiyorsunuz?
      Nerede okudunuz?
      Mesleğiniz ne?
      Diploma ve transkiriptinizi görebilir miyim?
      Ve banka dökümanlarınızı görebilir miyim?

      Diyalog ingilizce bir şekilde geçti.
      Pc de işlem yapmaya başladı.
      Acaba red mi yedim? Korkuyordum.
      Huhh Your visa is improvided deyip beyaz kağıdı uzatıverdi.
      Thank u have a nice day deyip şaşkınlıkla ayrılıverdim.

      Kısaca tavsiyelerim:

      Bütün belgeleriniz tam olsun!
      Saatinde gidin! Çok süslenmenize gerek yok sade net temiz olun.
      Ortam cidden kalabalık. Redler moralinizi bozabilir. Ortamı mülakatı anlamaya çalışın. Kimler red-onay alıyor diye birazcık gözlem yapın.
      Bu sırada numaranızı da iyi takip edin.
      Pasif-yorgun gibi gitmeyin, enerjik, güleryüzlü,yapıcı olun.
      İngilizce hello, how are you u la bile başlamak karşınızdaki amerikalı ya güven veriyor.
      Bu kadarını bile ingilizce konuşup tıkandığınız yerde türkçe konuşun(unutmayın türkçe konuşanlar genelde red yedi bugun)
      Ve umarım bu taktiklerle size az çok fikir verebilmişimdir. 🙂

      • Merhaba, ben de 3 aylık dil epitimine gitmek istiyorum. Ancak gideceğim dil kursunun ‘intensive programlar’ (haftalık 20 saat ders verilen) olmadı gerektiği hakkında bir kaç şey duydum. Ama ben haftalık daha az olan bir programa gideceğim ve vizenin çıkıp çıkmayacağı konusunda şüpheliyim. Sizin aldığınız vize turistik vizemiydi ? Ya da öprenci vizesi mi? Çünkğ duyduguma göre dil okulu için öğrenci vizesi ve gideceğiniz okuldan I-20 belgesi isteniyormuş. Ayrıca sevıs ücretini de ödenemesi zorunluymuş. Sorum kısaca siz turistik vize mi aldınız yoksa öğrenci mi?

  • 26 ekimde mülakatım var, firma sahibi ile new york a gideceğim(tabi vize alabilirsem) tüm masrafları şirket karsılayacak ,gecen yıl haziran da bir red aldım , dilekçede de tüm masrafların firmaca karşılanacagı ve patronun amerika vizesi fotokopisinide ekledi aracı vize firması, 1650 lira ve yaklasık da 3 yıldır burada calısıyorum pasaportumda 4 schengen vizesi var ,fikri olan firma sahibi ile daha önce bu şekilde başvurup nasıl neticelendiğini yazacak biri olursa çok teşekkür ederim,

  • Merhabalar ben bugun f1 ogrenci vizesi icin basvurdum red aldim. Upper duzeyde ingilizce biliyorum mulakata ingilizce girdim. Butun belgelerim tamamdi 1 aylik toefl programina gidecektim davetiyem vardi burada iyi bir unide ogrenciyim masraflarimi annem karsilayacak annem devlet calisani onun ev araba tapularini ve 23bin tl lik hesap dökümünü sundum ama red aldim tekrar başvurabilir miyim neden almamis olabilirim lutfen yardimci olur musunuz 🙁

    • ebru ,adamlarda giderse kalır fobisi olmuş bence bende red aldım pasaportumda 4 schengen var bir tanesi hala devam ediyor, fakat hiç pasaporta bile bakmadı uyuz ,artis ler

  • ebru ,adamlarda giderse kalır fobisi olmuş bence bende red aldım pasaportumda 4 schengen var bir tanesi hala devam ediyor, fakat hiç pasaporta bile bakmadı uyuz ,artis ler

  • Merhaba arkadaşlar.. Ben B2 turizm/ tıbbi amaçlı vize için mülakat tarihimi aldım ekimin 8ine. 1./ Gerekli evraklar arasında türkiyeden bir doktordan hastalığın teşhisi ve tedavinin neden Amerika’da yapılması gerektiğine dair bir belge istendiğini gördüm bu nasıl bir belge olabilir fikri olan varmı? yardımcı olursanız sevinirim. Her türlü bilgiye ihtiyacım var..

  • 10 kasımda Ankarada vize görüşmesine girdim B2 turistik vize başvurusu yapmıştım. Malesef vize onaylanmadı.
    6 yıldır bir turizm şirketinde çalışıyorum. Ekonomik gelirimde fena değil.Geçtiğimiz yıl schengen vizesi de almıştım.
    Evraklara falan bakmıyorlar klasik 30-40 sn gibi bir sürede

    Nereye gitmeyi düşünüyorsun?
    Kaç gün kalacaksın?
    Daha önce Amerikaya gittin mi?
    Amerikada tanıdığın birileri var mı?
    Daha önce başka bir ülkeye gittin mi?
    Evlimisin?

  • Selamlar
    1.5 ay evvel esim vize gorusmesine gitti ve red aldi.benim 10 yillik vizem var ve 2 ay once isten ciktim. Sektor degistirmek istedim. Esin ve senin amerikada kalabilmek icon gelirin yetersiz demis vize gorevlisi. Orada halam yaaiyor ve amerika vatandasi. Esim turizm ile mesgul. Banka hesabinina bakmamislar bile.bu durumda esimin mali durumuna degil benimkine takilmislar gibi gozukuyor.tekrar basvuru yapmak istiyoruz.ne onerirsiniz.suan ben calismiyorum. Adima bir hesap acip para mi koymaliyim.
    Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim.

  • Merhaba;
    2 sene önce aldığım ticari vizem bir şikayet üzerine ( bunu bana mulakatta belirttiler) iptal edildi. Konsolosluk beni çağırdı gittim mülakata aldılar ne kadar açıklama yapsamda ( Tüm evraklarım resmi ve gerçektir ) vizemi iptal ettiler ( Canceled kaşesi vurdular vizenin üstüne ,) ve tekrar başvurabileceğimi söylediler.
    Vizemi şikayet değilde gidipte dönmeyeceğime kanaat getirdikleri için iptal ettiklerini belirttiler.

    Vize alıp bazı özel sebeplerden Amerikaya gitmedim, yani giriş çıkışım olmadı.10 yıllık olduğundan işim olunca gideceğimi düşündüm.

    Tekrar başvursam alma şanşım varmı vizeyi ? ( pasaportumda birçok ülke vizesi ve giriş çıkışları mevcut )
    Amerika Konsolosluğu vize iptallerini giriş kapısına bildiriliyormu ? ( Vize alsam kapıya bilgi gittiğinden sorun yaşayacağımı düşünüyorum . Ön yargılılar malesef )

    Bilgisi olan arkadaşlar bu konuda bana bilgi anlamında yardımcı olmalarını rica ediyorum..

  • O kadar orta yaşlı konsol arasında 20yaşındaki genç kıza denk geldim. İşinde yeni olacakki işini özenle yapmaya çalıştı sanırım 🙁
    Kız:günaydın
    Sibel: günaydın:)
    K. Amerikada nereye gideceksiniz?
    S. New yorka
    K. Ne için gideceksiniz?
    S. Sömestr tatili seyahatim için.
    K. Ne kadar kalacaksınız?
    S. 20 gün
    K. Amerikada tanıdığınız akrabanız varmı?
    S. Hayır yok.
    K. Ne iş yapıyorsunuz?
    S. Üniversite öğrencisiyim çalışmıyorum.
    K. Masraflarınızı kim karşılayacak?
    S. Babam.
    K. Babanız ne iş yapıyor?
    S. Restorant sahibi.
    K. Daha önce yurt dışı deneyiminiz varmı?
    S. Hayır yok
    K. (Hımm dedi dudaklarını büzerek). dosyanızı inceleyebilir miyim?
    S. Tabi ki buyrun…
    K. (İnceledi inceledi inceledi her seyfasını. Banka hesap dökümünü çıkardı onu baya inceledi ki hesap hareketlerinde bir problem yoktu.)
    Geldiğiniz için çok teşekkür ederim ama sizi şuan hazır görmüyorum.
    —- Pasaportumu ve dosyalarımı alıp gittim. Çıkarken asansörün ordaki güvenlik alıp alamadığımı sordu. Alamadığımı söyleyince bu aralar çok reddediyorlar. En çok yaşlıları ve iş adamlarını onaylıyorlar dedi.

  • MERHABALAR,
    BEN 17.09.2015 DE EVLENDİM.EŞM AMERİKADA YAŞIYOR.KENDİSİ GREEN CARD SAHİBİ.EVLİLİK DEN DOLAYI VİZE İÇİN BAŞVURDUK VE EVRAKLARIMIN ONAYLANDI.ARADAN 6 AY GEÇTİ HALA HABER YOK.ACABA VİZENİN ÇIKMASI NEKADAR SÜRER VE BU ARADA BEN İŞİMİN YANINA GİDEBİLİYORMUYUM.GEÇİÇİ DE OLSA VİZE VERİYORLARMI.VERİYORLARSA KAÇ AY EŞİMİN YANINDA AMERİKADA KALABİLİYORUM.BİLGİ VERİRSENİZ ÇOOK MUTLU OLURUM.ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜRLER.
    SEVGİ VE SAYGILARIMLA ARZU DİZMAN

  • Merhaba, Amerika’da 6 aylık dil eğitimi için eylül ayında başvurmuştum. Red yedim. Uluslar arası bir firmada 5 yıldır çalışıyordum. Maaş bordosu, şirketten izin kağıdı, dil okulundan gelen I-20 belgesi , tapu vs. her şey tamamdı. Sponsor olarak babamı gösterdim. Banka’da 100.000 TL gösterdim.(aniden hesaba eklenmemiş).

    Daha önce (turist olarak) Mısır ve (İş ziyareti olarak) Irak’a gitmiştim. Danışmanlık firması ds-160 formunu doldurturken, “gittiğiniz yurtdışı ülkeleri yazınız” kısmına sorun olabilir gerekçesiyle Irak’ı eklemememi söyledi.

    3. pasaportumu çıkartmıştım. ilk pasaportumda Mısır, ikinci pasaportumda ise Irak girişleri vardı.

    Türkçe Mülakat sırasında;

    Nereye gidiyorsun?
    -Los Angeles
    Ne için gidiyorsun?
    -Dil eğitimi için gidiyorum. İngilizcemi geliştirmek ve döndüğümde daha iyi bir kariyer için dedim. İşyerinden dil eğitimi için izin aldığımı da söyledim.(Bu arada okul kağıtlarına falan baktı)
    Ne iş yapıyorsun?
    -Uluslar arası bir firmada 5 yıldır çalışıyorum.(hiç bir belgeye bakmadı)
    Daha önce yurtdışına çıktın mı?
    – Mısır (turist olarak)
    Sponsor kim olacak?
    – Babam ( Banka dökümlerine baktı)

    bilgisayarda bir şeylere baktı. tekrar banka dökümlerini göstererek, (İngilizce) bu kim annen mi dedi? hayır babam, eğitimim süresince masraflarımı karşılayacak, bunlarda onun banka hesap dökümleri dedim.

    Bir süre daha bilgisayarda bir şeylere baktıktan sonra, üzgünüm yeterli kriterleri karşılamıyorsunuz dedi.

    Red Nedeni olarak herhalde yurtdışı olarak Irak’ı göstermemiş olmamı zannediyorum.
    Bu arada Yüksek lisans öğrencisi oldum ve tekrar başvuru yapmayı düşünüyorum. Bu sefer öğrenci olarak başvuracağım ve yurtdışı çıkışı olarak Mısır ve Irak’ı belirteceğim. Çalıştığım kurumla ilgili belgelere gerek olmuyor çünkü bakmıyorlar. Direk yüksek lisans öğrencisi olarak, öğrenci belgesi, transcript vs. ile başvuracağım. bu arada dil okulundan alınan I-20 belgesinin geçerlilik süresi ne kadar? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

  • Ben 17 yaşındayım babamın annemin 10 yıllık vizesi var abim ABD vatandaşı ben Oray’a ziyaret amaçlı gidebilirmiyim vizeyi verme ihtimali ne kadar

  • Merhaba yazınız için teşekkür ederim rahatlatıcı olmuş. Benim sizden bir ricam olucak ben kanada ya vize başvurusunda bulundum ret yedim.eşime söz vermiştim kanada yada amerika ya tatile gidicez diye
    Kanada olmadı ikinci başvuruda sorun olurmuş yada Amerika vize verirmiş yardımcı olursanız sevinirim

  • Merhaba, 2 sene önce üniversiteden mezun oldum ve şuan bir işte çalışmıyorum. Newyork’ta dayımlar yaşıyor, yengem 6 ay önce riskli bir ameliyat geçirdi benim de ona yardımcı olmam gerekiyor. Bunu belirterek bana davetiye gönderseler vize alma şansım olur mu acaba? Ayrıca üniversiteyi ikincilikle bitirmiş olmam ve kpss puanım da bir işe yarar mı çünkü türkiyede devlet memuru olmak istiyorum amerikada kalmak istemiyorum.

  • Merhabalar. Ben 4 sene önce iki kez irana gitdim. Bunun için amerika vizesinden direk red yermiyim??

  • Merhaba. 20yasindayim. Universite 3. Sinif ogrencisiyim ayni zamanda yandal yapiyorum transkriptim yuksek. Bu yaz icin f1 vizesi ile California’ya gitmek istiyorum. Dil kursumdan i20 belgem geldi. Tum islemleri yaptim. 3hafta sonra konsolosluk gorusmem var. Orada akrabamin yaninda kalacagim bu cok buyuk bir sorun mudur ? Ve dil kursum 8haftayken tahmini kalis suresini 11hafta olarak doldurdum. Sizce sonuc ne olur.ne tavsiye edersiniz?

  • İyi günler haziran ayında 20 günlüğüne turist olarak new jersey’e gitmek istiyorum.
    Üniversite 2. sınıf öğrencisiyim turizm bölümüm not ortalamam iyi.
    Kalacağım yer evli bir aile dostumuz davetiye yolladı, kalacak yer ve buradaki masrafları karşılayacağını belirtti.
    Babam ve annem sponsor olacak belediye çalışanı (taşeron) babam, toplam aylık gelir 3.500 tl civarında ayrı olarak tarla,ev ve araba tapuları var bankada da 13 bin göstereceğiz ayrıca uçak bileti rezervasyonunu da yapacağım.
    (sizce sıkıntı çıkma oranı kaçtır şartlar el veriyor mu? tabi ki kesin bir durum söz konusu değil de tahmini olarak diyorum.)

  • Merhaba benim acaba turist vizesiyle aldıktan sonra kaç ay içinde ABD ye giriş yapmamız gerekiyor ? Benim seyahatim ekimin sonunda olacak ancak Ramazan sonrası başvuru yapmayı düşünüyorum. Yurtdışında çalışma vizesiyle yasal olarak çalışıyorum ve buradaki sponsorum ve işverenin dilekçe yazacak – maaş bordrosu gösterecek bu tarz spesifik bir soru bulamadım aylardır araştırma yapıyorum bilgisi olan varsa aydınlatabilirse sevinirim iyi günler .

    • Telefonun otomatik düzeltmeleri için özür dilerim sinir bozucu birşey ancak anlam kayması Yok fazla yazıyı düzeltemediğini için ekstra belirtmek istedim 🙂

  • Merhaba, benim yakın tarihte mulakatım var ve aklıma takılan birşeyi sormak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Benim ağbim amerika da yaşıyor ama kendisi ile uzun süredir konuşmadığımız (küs) için nerede olduğunu da bilmiyorum. Mülakatta bana “tanıdık var mı?” Diye sorarlarsa “evet, ama uzun süredir görüşmüyoruz, nerede olduğunu da bilmiyorum sadece amerikada olduğunu duydum” diye cevap vericem çünkü forma da tanıdık var mı? Sorusuna “evet” diye işaretledim. Sizce bu yüzde RED Alır mıyım?

  • Merhaba
    Vize ücretini internet üzerinden ödedim ancak bana dekont olarak gerekiyor. Nasıl ulaşabilirim? Bilgisi olan var mı?
    Teşekkürler

  • Merhaba,
    Üniversiteden mezun olalı 2 yıl oldu. Özel bir şirkette yazılım mühendisi olarak çalışıyorum. Şirket Microsoft’un 4 günlük bir eğitimi için Amerika’ya gönderiyor.
    Ancak şöyle bir özel durumum var. Evlendim ve evlendikten kısa bir süre sonra eşimle ayrıldık. Şuan boşanma davamız devam ediyor.Bu süre içerisinde eşim doktorasını tamamlamak için Amerika’ya gitti, yaklaşık 3 aydır orada. Vize alırken bu durum bana olumsuz bir etken olur mu? Teşekkürler

  • Merhaba, aciklayici ve samimi bir dille yazilan yazinizi keyif alarak bir cirpida okudum. Benim sorularim, ben abd de de subesi olsn bir sirkette calisiyorum ve oradaki subeye transfer olma dusuncesindeyim, sizce oradaki sirketin vize almamda yardimi olabilir mi ve ne kadar surer tum bu surec, basvurudan aciklanmasina dek, bir de toplam ne kadar bir para cikar cebimden, cevaplarsaniz cok sevinirim ?

  • merhaba,
    2 ay önce bir bankada çalışıyordum ve ayrıldım şuan işsizim, 31 yaşındayım,öğrenci vizesine başvurup 6 ay dil eğitimi almak istiyorum, sizce alma şansım ne kadar? 20.000 usd para göstericem ve bir kısmı aylardır usd olarak hesabımda ve sponsorum babam ve annem üstlerinde 5-6 tane ev ve 2 araba da var, alma şansım ne kadar yüksek?

  • Merhabalar
    Şuan Polonya’da erasmus öğrencisiyim.Malum Türkiye’de Abd vizesi sorunu yaşanıyor şu sıralar.Hazır buradayken vizeye başvurabilir miyim ve vize alabilme ihtimalim ne kadar?

  • Merhaba bir kac hafta once tamamlanan vize basvurumun ayrintilarini paylasmak istedim sebebi ise bircok seyin anlatilanlar gibi olmadigini ve nasil dogru bir yaklasim icerisinde olmaniz gerekli asamalari ne ne yapmak gerekli ve ne yapmak gereksiz tepki alir bunu anlatmak istedim .
    ilk defa yurt disinia cikiyorsaniz ve bu amerika ise yanlis bir secim icerisindesiniz konsoloslugun ilk baktigi yurt disina cikis olmusmu ve zamaninda donmusmu ? yani amerikaya gitmek istiyorsaniz ilk once bir avrupa ulkesine giris ve zamaninda cikis yapmis olmaniz cok onemli hatta ne kadar cok giris cikis yaptiysaniz o kadar iyi puanlama yaratiyor ,vize verme isleminin sistemsel ozelliklerini bilmiyorum bir yerden duyumda almadim ancak bir puanlama oldugunu saniyorum eger puanlamaniz tutuyorsa cok ugrastirmiyorlar yuzyuze gorusmede son noktayi koyup vizenizi ya veriyorlar ya vermiyorlar, diger olmazsa olmaz uzun suredir calisiyor ve ssk li olmaniz ne kadar az ssk boslugu o kadar iyi ,hesapta yeterli bir miktar 5000 usd en az 3 ay gorunecek yani vize almak icin hesaba yattigi belli olmayacak ,(eger boyle bir durumunuz yoksa hisse senedi virman ettirip onun ciktisini onaylatip bu konuyu asabilirsiniz anlamayan icin asagida yazsin anlatirim )eger cocugunuz varsa esiniz ve cocugunuz burdaysa bosanmis olsanizda iyi donmek icin sebebinizi gosterir bir durum ,kendinize ait araba ev arsa tapusu . benim defalarca dolmus 2 pasaportum var yurt disi deneyimim cok 3 .pasaportta 5 seyahat var onceki pasaportumda kullanilmamis hic cikis yapilmamis amerikan vizem vardi gecen yil suresi bitmisti her zaman bir amerika vizem pasaportumda olsun mantigi ile basvuru yaptim ,
    ilk once https://ais.usvisa-info.com/ adresine girip basliyoruz ds-160 formunu dolduruyoruz buradaki bilgileri doldurmadan once kendiniz ile ilgili e-devlet uzerinden tum evraklari cikartip hazir etmeniz isinizi kolaylastirmis olacak( ikametgah ,vukuatli nufus ,sabika kaydi ,ssk calisma gun sayisini iceren dokuman ,yurd disi giris cikis tarihlerini iceren dokuman ,) cunku formun donusu ve duzeltmesi yok buradaki sorulara vereceginiz cevaplar tanidigim var abim var aileden bir kisi var onu ziyaret edecegim kesinlikle olmamalidir varsa bile farkli bir sehire gideceginizi isaretleyin ve akraba ve arkadasinizin yanina gideceginizi hissettirecek bir algi icerisinde olmayin direk 1 soru sorup size vize veremiyoruzun sebebi budur her giden kisinin bir tanidiginin yaninda kalacagindan sistemin icine girmek icin herturlu yolu denemek isteyecegini ve kacak duruma dusmek isteyecegini bildiklerinden bu cok antipatik oluyor amerika diger ulkelerden turist istiyor siginmaci kacak yasayan degil daha sonra formu iyice kontrol edip elektronik imzalayip yolluyorsunuz unutmayin bunun donusu yok daha sonra sistemden randevu aliyorsunuz ki su an haziran ayina kadar dolu oldugunu konsolosluktan bizzat duydum gunde 300-400 vize basvurusu yapilan konsolosluk vize basvuru adetini 50 ye dusurmus durumda buda hazirlik yapmaniz icin yeterli bir zaman diyelim randevunuzu aldiniz sonra odeme kismina geciyorsununuz odemeyi bankadan yapiyorsunuz (akbank ) sonra sisteme sifrenizle tekrar giriyor kontrol ediyorsunuz bu arada size su gune kadar odeme yap diyor odeme yapmazsan tekrar randevu almak zorundasin ama ds-160 formun gecerli duruyor sonra randevu gununu bekliyorsunuz (cok detaya girmedim cunku zaten sistem sizi istediklerini yapmadiginiz zaman bir ileri duzeye gecirmiyor( hangi ptt den pasaportunuzu teslim alacaksiniz sorusuna verilen cevap gibi)bu arada hesap dokumanini bankadan islak imzali aliyorsunuz imza sirku fotokopisini istemeyi unutmayin ben bir suru evrak yaptim yurd disi giris cikis kagidi gibi bir suru evrak hepsi e devletten barkodlu olarak alinabiliyor 1 ay suresi var evraklarin muhtara nufus a falan gitmenize gerek yok hesabinizda 5000 usd alti pek itibar gormuyor hesabinda 500 bin usd olan alamamisti ama sebebini bilmiyorum ki kapitalizim parayi sever cok parasi olan alinacak diye bir konu yok isim benzerligi adinin teror olaylarina karismis biri ile benzer olmasi gibi bir sebebten alamamis olabilir boyle bir durumda isin pesini birakmayin ek evrak ne istiyorsaniz getirebilirim sorun nedir? diyebilirsiniz ,onelikle kendinize guvenin o hissi verin ezik olmayin sonucta amerika vizesi alamamis olmak dunyanin sonu degil bir suru ulke var vizesiz gidebileceginiz uruguay bunlarin basinda gelir 3 senede vatandas olan var uruguayda .ben cok arastirmaci biriyim bu konularin etiketleri olan en az 100 uzerinde blog yazisi okuyup dersime iyi calistim gerci benim bir hikayem vardi konsolosluga girdigimde sizinde makul bir hikayeniz olmali param var gecmek gormek yeni insanlar tanimak her yil bir eyaleti dolasarak ulkenizi tanimak istiyorum iyi bir hikayedir ,
    randevu noktasina gelelim randevuyu sehir disindan geliyorsaniz sabah saati en erken olan 7.30 a almayin yetisemezsiniz istinye cok kolay gidilebilir bir yer degil metro dibine kadar gelmiyor ve vakit kaybediyorsunuz yada gec bir vakte alabilirsiniz 10,30 gibi ucak ile gelseniz en erken inen ucak 6.30 iniyor ben cok olmayan bir sefer olan 5.30 da inen ucak ile gelmeme ragmen 7,30 da kapida ancak olabildim ataturk hava limaninda yaklasik 50 km sabihadan da o kadar oldugunu tahmin ediyorum kapiya geldiniz diyelim ilk once dis kapida bir evrak kontrolu oluyor evraklariniza bakan kisi fotograf uygunmu degilmi ona bakiyor benimki uygun cikmadi mesela dedi karsidan cektir bu fotograf olmaz halbuki olculeri dogruydu sanirim ordaki esnafi kolluyorlar kapidaki gorevliler bu arada unutmadan konsolosluk karsisinda tum dukkanlar emanet alabiliyor cep telefonu veya en ufak bir sey iceri sokamiyorsunuz benim apple saatim kolumdaydi telefonumu tam karsisinda cay kahve tost yapan sonradan tanidigim iyi niyetli kahveciye biraktim adi mehmet abi guvenerek birakabilirsiniz ama yeni fotograf cektirip geldim 10 dakika surmedi( 25 tl 6 adet bilginiz olsun ) iceri girerken kolumdaki saati giris x ray de teslim alip bir kart verdiler yasak dediler asansor ile yukari ciktim vize verilen yere giris yaptim orda evraklara bakan 2 kisi evraklara bakti numara verdi siraya girip evraklari teslim etmek icin gisenin onune geldim o arada tam hatirlamiyorum (pasaportu teslim edip etmedigimi sanirim teslim ettim ) cunki kulagim gorusme yapanlardaydi daha sonra bir yan tarafa parmak izi vermeye gectim parmak izini verdikten sonra salonda bir yere oturdum izlenimim herkezin pasaportunu geri alip asik bir surat ile ciktigiydi !beyaz kagit verilen yoktu ki 10 kisi olmustu vize alan yoktu sanirim son yasananlardan sonra artik vize almakta buyuk dert olmustu evraklarimi kontrol ettim ve sira bana geldi ilk once merhabalasma yasandi vize memuru amerikali bu arada yan taraftaki vize memurunun yaninda turk cecirmen vardi sanirim memur hic turkce bilmiyor yada az biliyordu bu arada sadece pasaportunuzu verin evraklari istemeyecektir ilk etapta versenizde almayacak istediginde ibraz edin ne evrak isteyeceginii veya istemeyecegini biliyor memur zaten siz gelmeden gunler once alip alamayacaginiz belli sadece oraya gelen sizmisiniz ne icin gitmek istediginizi vucut dilinden anliyor memur mesleginiz ne dedi soyledim ne sebeble gittigimi sordu soyledim is icin dedim gidecegim sirketin adini ve orada beni karsilayacak kisinin ismini soyledim sonra tekrar ne icin gidiyorsunuz sorusu ! yine ayni seyi soyledim ekrandan bakarak daha once bir sirketiniz varmis dedi evet vardi kapattim dedim ithalatimi kendi ulkem uzerinden yapmami gerektirecek bir durum kalmadigini soyledim (vize memurunun anlayip anlamadigini bilmiyorum) cok turkce bilmiyor sadece prosedur olsun diye soruyor izlenimi olustu bende sonra pasaportuma bakti honkong cim giris cikislarima bakti sonra tekrar ayni soru ne icin gidiyorsunuz !ben sikilmaya baslamistim ama belli etmedim yine ayni cevabi verdim elimde bir suru evrak var 1 tanesini bile isteyip bakmadi eski pasaportumu sordu uzattim eski usa vizeme bakti vize almissiniz gitmemissiniz dedi bende gitmemi gerektirecek durum olmadi orada calistigim firma gelmemi istiyor bir proje konusunda nasil calisabilecegimizi planlamak icin beni davet ediyor pek gidecegimi sanmiyorum ama acil durumda gerekebilir o yuzden vizemin hazir olmasini istedim ondan basvurdum isterseniz davetiye yollayabilirler ds-160 formunda telefon ve adresleri var dedim ne tur bir proje bu dedi kisa oz bir sekilde anlattim vermemek icin elinden geleni yapti diyebilirim ama vermemek icin sebebi kalmadi size vizenizi verdim iyi yolculuklar deyip beyaz kagit olan vizeyi nasil geri alabilecegimi anlatan bir kagit verdi salondan ayrildim 2 gun sistemi kontrol ettim son islem icin bekliyor gibi daha sonra isued yani (verildi )yazdi tabiiki formlardan okudugum kadari ile isued yazsa bile pasaport geldiginde iptal cancel kaseside olabiliyormus teslim aldigimda 10 yillik vize sorunsuzdu .
    simdi gelelim neden amerika vizeyi zor veriyor vermek istemiyor sebebi teror olaylari ulkeye getirecegi mali yuk( hastane vb) mesela kacak istihdam en cok gicik olduklari sey ulkede sistem iciresinde kendi vatandasi olan biri icin is imkanlarindan faydalanilsin istiyor ancak kacak duruma dusenler degerli ,sebebi ucuz isci saati :)10 dolara yasal calisan bir usa vatandasi yerine saati 2-3 dolara in gibi yerde bulasik yikayan kisiler var kendi ulkesindede yakalatmasi olan hayalet gibi yasayan kisiler hem amerikada kacak hem ulkesinde yakalatmali yada ulkesine donmek istemeyen kisiler var bu kisilerin green cart almasi olanaksiz bir tek cikis yolu var amerikan vatandasi ile evlilik ki bu hicde kolay degil !bir formdada okudugum kacak olarak yasayan kari koca bile cocuklarini amerikada dogurmus olmalarina ragmen hala vatandaslik alamamis olmalari bunun icin ise surec daha yavas isliyor birgun yine sinirdisi olma korkusu yasiyorlar bunlari yasamis kisilerin hikayelerini okudum boyle bir duruma dusmek sizi orada yasamaya mecbur etmemeli cunku ne alacaginiz para size yetecektir nede amerikada yasama zevkini tattiracaktir 2000 dolar para kazandiniz diyelim 1000 dolardan asagi kiralik ev yok ve kimse kacak kisiye ev kiralamaz (bunlari nerden biliyorum ? sorusu akliniza gelebilir sebebi cok yakin tanidigim 40 yildir orada yasiyor bilgi ilgi deneyim ne ararsan var onda ordan biliyorum )metro bazi eyaletlerde 8 usd araba almaniz gerek daha eviniz yok kalacak araba nasil olsun /cok siki davransaniz bile bu sorunlari 6-7 aydan once cozemezsiniz ve aldiginiz para yemek icmek ev kirasina gider para arttiramazsiniz birde biriyle giciklastiginizda eger durumunuzu biliyorsa hemen deport oldunuz evden esyalarinizi bile almaniza zaman zaman musade etmiyorlarmis sonucta kacak yasamak kolay bir sey degildir hic bir sey satinalamaz ve oturma calismaya sahip olamazsiniz ,100 de 100 bir bilgi cok merak ettiginiz bir konu varsa youtube den (av arda beskardesler videolarini izleyin hakkinda kotu konusani duymadim )
    bu arada bir parantez acayim kacak duruma dusmus kisi herhangi bir olaya karismadan 5 yilini gecirmis olsada yesil kart sahibi olamiyor bu bir sehir efsanesi yani kacak bir kisiye amerika tamam gelmissin burada sikinti cikartmamissin hadi gel vatandasimiz ol demiyor yakaladigi yerde 15 yil yakalanmamis olsada bir anda ucaga koyulup deport ediliyorsunuz biraz olaya gercekci idealist bakalim herseyin cikis yolu mevcut ama bunun icin para gerekiyor en az 100 bin usd eger 100 bin usd paraniz varsa usa da yasamak vatandasi olmadan e2 vizesi ile isinizi yuruttugunuz surece sorun cikmadan yasayabiliyor bu konuda kesinlikle amerikada olan turk avukatlarindan destek alin yada bir avukat ile calisin her turlu cikis olabilir bu konunun cikis yollari var avukatlar sizin durumunuza gore sizi yonlendirecektir ortalama bu is icin avukat 2000 usd gibi bir para aliyor sirketin kurulmasi 2500 usd kadar e2 vizenizi amerikadan elde etmek isterseniz 2 yil alabilirsiniz ve her 2 senede bir yaptiginiz isin vergi odemelerini ityi para kazanip kazannamadiginizi vergisel anlamda amerikaya ne faydanizin olup olmadigina bakip 2 yilda bir ayni islemleri tekrar etmek sureti ile veriyor ama evraklarinizla turkiye konsoloslugundan almak isterseniz 5 yil e2 vizesi veriyor ve amerikadaki gibi yaptiginiz isleri ispat etme yukumlulugu var yanliz turkiyeden alamama gibi bir durumda var su an cunki istemiyorlar zorluk cikartiyorlar hikayenizi begenmiyorlar vermeme ihtimali yuksek denebilicek oranda biz ona %50 diyelim secim sizin daha detayli anlatmak isterdim ancak bu konuyu daha dagitmak istemiyorum onumuzdeki aylarda e2 vizesi ile ilgili deneyimlerimi yine buradan paylasmaya calisirim bu yazmis oldugun makaleyi uzun arastirmalar ve avukatlar ile goruserek elde ettim uzun bir zaman aldi kafadan atma tahmini bilgiler degildir sorulariniz olursa bir cevap yazin bolumune yazin cevaplamaya calisirim bildigim ve emin oldugum konulari aktarabilirim iyi gunler ..

    • Merhaba yazınızı okudum bende sizjn gibi bayağı bir araştırma yaptım. Ama kendi konumla ilgili bir yazı bulamadım. Benim 17 Ocakda vize randevum var,. Sorum ben aslında 10 yıllık greencardliyim ama suresi 2015 yılında bitti. 2013 haziran ayindan buyana turkiyedeyim. Eşim hala Amerikada 2 çocuğum var 2 side USA vatandaşı ama şuan benim yanımdalar. USCIS den tekrar greencard basvurusunda bulunucaktim fakat islemler cok uzun ve cok masrafli. S.S.C kartimda var. Babam kanser hastasi oldugu icin bu kadar kaldim. Bundan sonrada rahat birsekilde girip cikabilmek icjn normal vize basvurusu yaptim. Bana herhangi bir problem cikartabilirler mi sizce

  • Arkadaşlar,
    İnternet dünyası neredeyse sonsuz bir bilgi karmaşası. Gerçek hayatta olduğu gibi burada da, akıllısı var delisi de, doğrusu da var eğrisi de, iyi kalplisi dürüstü de var, çakalı da! Kişi olarak da firma olarak da… O nedenle sözlerimi objektif olarak okumanızı anlamanızı ona göre davranmanızı tavsiye ederim. Yoksa zararını yine siz çekersiniz. Tamamen kendi imkan ve cabalarımla internet üzerinden ABD Greencard çekilişine başvuru yapmış, kazanmış, 7-8 senedir düzenli olarak gidip gelen ve son 4 senedir de ABD’de (2 yıl Hawaii, 2 yıl Colorado) yaşayan, Hawaii’den LA’a, Seattle’dan NY’a Amerika’nın bir çok eyaletini ve şehrinde bulunmuş birisiyim. Şirket sahibi değilim. Burada paylaşacaklarım tamamen doğrudur ve herhangi bir çıkar ilişkisi amaçlı değildir. Web’de Greencard cekilişleri diye duyduğunuz, gördüğünüz sitelerin hemen hepsi hortumcu. Sizlere tamamen dürüstçe tüm gercekleri soylemiyorlar. Bilgiler eksik. Sizleri kendilerine bağladıktan sonra ilerleyen zamanda foyaları çıkıyor. Cunku sonucta onlar bir firma ve firmaların ayakta kalmaları icin kasalarına para girmesi gerekli. Internetten parasız kendi yapabileceğiniz bir basvuruyu, allayıp pullayıp laf ebelikleriyle onlarca $ para karşılığı yapmaları zaten dakka bir gol bir bunun gostergesidir! O nedenle Amerika ile ilgili herseyi bana sorabilirsiniz. Zamanım yettiğince size tüm bilgileri samimiyetle paylaşırım. Bugüne kadar yıllardır onlarca kişiye destek oldum. Lise mezunundan, evli barklı 2 cocuk sahibi ailelere kadar. Burada esas husus şu ki, ABD’ye gitmek, yerleşmek, yaşamak vs. konuları herkes için farklıdır. Cunku herkesin durumu birbirinden farklıdır. Ve kolay degildir. Fazla hayale kapılmayın. O yüzden internette abuk sabuk sitelerdeki her turlu bilgiyi okuyarak dogru bilgi sahibi olduğunuzu asla sanmayın. Doğru bilgi olmazsa fikir sahibi de olamazsınız. Kişinin dıdısının dıdısı zamanında hüküm giymiştir, kişinin bundan haberi bile yoktur, ama ABD hükümeti oyle bir inceleme yapıyor ki, FBI vasıtasıyla! zerre bir olumsuzluk varsa sizi almıyor! Size neden de gostermiyor. Bana “ukosar76@hotmail.com” email adresimden ulasabilirsiniz. Sizden tek ricam, düzgün cümlelerle, kibarca, Türkçeyi katletmeden kendinizi biraz tanıtarak sorulara gecmeniz. Aksi takdirde size cevap verebilmem icin 10 kere size email atmak zorunda kalmayayım. Kısaca kimsin nesin yaşın ne, nerede yaşıyorsun, egitimin, yabancı dil seviyen, maddi durumun, hayatında bugune kadar yurtdısına cıktın mı ?, yurtdışı ile ilgili amacın/hayalin ne? vs. ABD dedim başta ama Avrupa dusunenler icin de Almanya, Italya, Hollanda, Kanada ve İsvec’te tanıdıklarım var. O konularda da yardımcı olmaya calisirim. Türkiye’de -özellikle Istanbul, yabancı dil egitimi/kursu, takviye, özel ders vs. konularında da yardımcı olmaya calisirim. Şimdilik bu kadar.

  • merhabalar.
    yurtdışında cruise gemilerinde ve farklı ülkelerde yasal olarak pastry chef pozisyonunda çalışıyorum (2013’ten beri)
    haliyle turkiyede ssk çalışmam yok
    2019 yılı için turistik vizeye başvurmak istiyorum
    turkiyede son 5 yıllık ssk girişim yok bu sorun olurmu acaba?
    passaportumda bir cok ulkenin vizeleri var ( kuzey ırak.dubai.dominik cumhuriyeti.ukrayna.shengen.brezilya.arjantin.uruguay vs.vs.)

    sevgiler…

  • Bugün J1 vizesi için görüşmem vardı. Doktora sonrası araştırma için 2 yıllığına karşı tarafın sponsorluğunda Amerika’ya gideceğiz. Vize görüşmesi için bir sürü belge hazırladım, hem kendim hem de eşim ve çocuğum için (dosya 2 cm kalınlığa ulaşmıştı:D), ancak sadece DS-2019 formunu ve SEVIS ödeme belgesini sordular. Başka hiç bir belge istemediler. Bir kaç kısa sorudan sonra da vizeniz onaylandı dediler. Bu kadar belge hazırlamaya gerek yokmuş ancak hazırlıklı olmak her zaman iyidir diye düşünüyorum. Bir de 14 yaş altı çocukların göçmen olmayan vize görüşmesine gitmesine gerek yokmuş, bebeğimizi götürmemiştik bu bilgiye dayanarak, sorun da olmadı.
    Herkese bol şans dilerim vize konusunda.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir